analyzator Opublikowano 5 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2022 @R3AVER artdeshine. Wymiata. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CarlosBlack Opublikowano 10 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2022 Pytanie na szybko, auto po polerce, wymyte eraser'em ale chcę umyć porządnie przed lsp (finalnie znowu eraser siądzie). Co z tej piątki i ew jakie stężenie? O Megs myślałem w drugiej kolejności CT. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeea Opublikowano 10 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2022 @CarlosBlack Ja ostatnio po polerce, a przed powłoką myłem żółtym FX. Bardzo fajnie domyło resztki pasty z zakamarków ( troche za mocno zgrzałem paste i przypyliła 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
penkus5 Opublikowano 10 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2022 @CarlosBlack Wybrałbym Megsa Na drugim miejscu FX. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA46 Opublikowano 10 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2022 1 godzinę temu, CarlosBlack napisał: Pytanie na szybko, auto po polerce, wymyte eraser'em ale chcę umyć porządnie przed lsp (finalnie znowu eraser siądzie). Co z tej piątki i ew jakie stężenie? O Megs myślałem w drugiej kolejności CT. Resety oba sprawdzą się idealnie 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CarlosBlack Opublikowano 10 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2022 Siadł reset cp 40 ml na 8 ltr. Jest fajniej niż fajnie, niestety na koniec fusso siądzie na zimę a już widzę że tłumi "reflect". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał98 Opublikowano 10 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2022 Jakie pady polerskie do maszyny da są wymiarowo 1:1 chodzi mi o to ze przy dysku jest np 75mm a od lakieru 80mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grechut Opublikowano 11 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2022 @analyzator Wczoraj smarowałem Matt Dashem wnętrze Audi. Tradycyjnie na początku zyebal się trigger ( psiknął raz i już dalej nic - podobno standard w tych butelkach ). Wziąłem więc na szybko zmieniłem trigger na jakiś taki z Tenziego ( od IPY ). Wyglądało to komicznie ale chyba tu tkwił szkopuł. Wiem, że ten ich trigger podawał bardzo małą ilość produktu i może dlatego po dwóch ruchach smarowało się na sucho. Tutaj na pewno było dawane więcej towaru ale znowu dużo dłużej mogłem pracować nim. Aplikator fibrowy nie wysychał po dwóch ruchach, tylko był cały czas wilgotny. Ba nawet raz zaaplikowałem 2 strzały i przejechałem cały boczek w drzwiach. O ile problem zbyt szybkiego wysychania załatwiłem, tak znowu zaczeły mi się mazy robić na drewnie ( boczek + konsola środkowa ). Masakra, zostawiłem tradycyjnie do odparowania na chwilę ( może 5min ) i porobiły się straszne mazy na drewnie. O ile na plastiku spokojnie byłem w stanie dotrzeć nadmiar, o tyle na drewnie to jest jakiś dramat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
7777777 Opublikowano 11 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2022 Co może być powodem bardziej szybkiego wysychania na lakierze ADBL AIO Soft? Leciałem na maszynie DA na 3 biegu na gąbce czerwonej z nata (tzw. twardy finish) i pasta strasznie zasychała na krańcach obszaru polerowania. Musiałem pomagać sobie lekko wilgotna fibrą żeby w niektórych miejscach ją zetrzeć. Pierwszy raz się z takim czymś spotykam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analyzator Opublikowano 11 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2022 @7777777 a co to za lakier? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
7777777 Opublikowano 11 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2022 @analyzator honda, więc mięciutko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analyzator Opublikowano 11 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2022 @7777777 inna gąbka. Czerwony nat na miękkim fordzie robił mi to samo z pastami koch chemie. Ew. mniejsze obroty, krótze wypracowanie. Pada zaimpregnuj jakimś QD/waterless. Na forum dostałem tipa żeby sprawdzić z padami supershine i zupełnie inna praca. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Balzac Opublikowano 13 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2022 Czarne UNI, problem z wykończeniem. Pasta Koch Micro Cut pad czerwony. Pastę ciężko wypracować. Ciężko się przeciera i finalnie hologramy na lakierze. Zmienić pastę ? Robie to ma DA, wcześniejsze etapy były robione na Kochu. Auto to Dodge Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mareczek720 Opublikowano 13 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2022 Będę kładł ceramikę, klasyk, czyli CP CQ 3.0. I tu moje pytanie. Po korekcie i odtłuszczeniu auta IPĄ nakładać cleaner, odtłuścić jeszcze raz i dopiero położyć ceramikę, czy po samej korekcie i wymyciu wszystkiego IPĄ od razu lecieć z ceramiką? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
penkus5 Opublikowano 13 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2022 @Mareczek720 Po korekcie cleaner jest zbędny. Lakier będzie wyjałowiony, więc od razu ceramika. Daj tylko dobrze odparować IPIE! 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mareczek720 Opublikowano 13 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2022 @penkus5 Dzięki wielkie za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
t.sienkiewicz91 Opublikowano 14 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2022 Na aucie leży LSP "X" (chyba to mało istotne) Auto garażowane pod chmurką, zbiera się lekki kurz/brud. Czy jechać na myjnię opłukać demiralką, na to jakiś qd i wytarcie do sucha? Czy może bez opłukania jakiś qd i zetrzeć ten kurz? Nie chcę zrobić kuku, bo ostatnio był łan stepik. Na aucie nie ma guano czy coś w tym stylu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
penkus5 Opublikowano 14 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2022 @t.sienkiewicz91 Minimalne zakurzenie można ściągnąć QD, ale jeśli jest tego więcej to bez mycia narobisz szkód. Szkoda lakieru... 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czester Opublikowano 14 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2022 Szkoda lakieru (tym bardziej po one step) i przecierania auta stojącego na dworze QD. Ja bym poszedł w mycie Rinseless/Waterless a potem QD jeśli chcesz na szybko "odświeżyć" auto pod domem/blokiem. 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
t.sienkiewicz91 Opublikowano 14 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2022 @czester @penkus5 a samo opłukanie demineralką na myjni, na to rozrobiony siuwaks waterless i wytarcie do sucha? Warstewka kurzu nie jest za dużo. Nie porysuje za mocno? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrian89 Opublikowano 14 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2022 Na aucie leży LSP "X" (chyba to mało istotne) Auto garażowane pod chmurką, zbiera się lekki kurz/brud. Czy jechać na myjnię opłukać demiralką, na to jakiś qd i wytarcie do sucha? Czy może bez opłukania jakiś qd i zetrzeć ten kurz? Nie chcę zrobić kuku, bo ostatnio był łan stepik. Na aucie nie ma guano czy coś w tym stylu.Niektóre QD wg. producenta można używać do starcia kurzu ale jest to całkowicie nieekonomiczne bo trzeba dobrze dać towaru, żeby nie jechać na sucho bo wtedy będzie bubu. Najlepiej jakiś rinseless w proporcji na waterless i nie żałować towaru, a jeszcze lepiej jak nie chcesz całej procedury rinseless z wiadrem, gąbką itp. to zrobić ze 2l rinselessa wrzucić garść mf, trochę do opryskiwacza i tak przetrzeć auto do czysta. Wtedy QD jak najbardziej Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 2 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon_Lodz Opublikowano 14 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2022 Czym usunę te rysy? Mam k2masner i żółtego pada od Nac. Pacjent Volvo Xc60 2011r Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analyzator Opublikowano 14 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2022 @Szymon_Lodz no to brakuje ci jeszcze pasty 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon_Lodz Opublikowano 14 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2022 Godzinę temu, analyzator napisał: @Szymon_Lodz no to brakuje ci jeszcze pasty No też właśnie jakąś one step sobie poradzi? Jaka polecacie na rotację? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analyzator Opublikowano 14 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2022 21 minut temu, Szymon_Lodz napisał: No też właśnie jakąś one step sobie poradzi? Jaka polecacie na rotację? jak polejesz te rysy wodą to znikają ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi