Moderator Streat Opublikowano 21 Kwietnia 2022 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2022 @grechut tak jak @Bapko napisał lepiej zrobic 2 podejscia z softem niz jedno ze strongiem. Strong jest bardzo mocny i go sie juz w ostatecznosci używa 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grechut Opublikowano 21 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2022 @Streat @Bapko Jak już jesteśmy przy pasach to apc atakować trn brud? Sądzę że adbl bonnet nie ma podjadzu do takiego brudu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bapko Opublikowano 21 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2022 @Streat@Bapko Jak już jesteśmy przy pasach to apc atakować trn brud? Sądzę że adbl bonnet nie ma podjadzu do takiego brudu Są różne szkoły jeśli chodzi o czyszczenie pasów ale ja za mała wiedzę mam na ten temat takze sie nie wypowiem…, ale z chęcią posłucham kogoś kompetentnego bo u siebie jasne pasy tez bym z chęcią odświeżył domowymi sposobami bez parownicy czy odkurzacza ekstrakcyjnego itp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cptolgierd Opublikowano 22 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2022 Czy po matowieniu na mokro reflektorów, a przed użyciem czajnika K2 Vapron mogę użyć RR Customs Wipe Out? Po jakim czasie mogę na odnowione reflektory poliwęglanem nałożyć CarPro DLUX ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
penkus5 Opublikowano 22 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2022 @cptolgierd Osobiście bym nie odtłuszczał tylko wymył, a powłokę nakładałby nie wcześniej niż 2 tygodnie. Ale może się mylę... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CarlosBlack Opublikowano 23 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2022 może ktoś już przerabiał; SG Ceramic Foam - podane rozcieńczenie odnosi się do pianownicy ręcznej czy PA? oczywiście zapytałem producenta ale wiadomo weekend a piana kusi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal9304 Opublikowano 23 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2022 Z tego co pamietam to MXNowicki robił filmik o tej pianie, testował różne rozcieńczenia i chyba też mówił o zalecanym przez producenta. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alexander.p Opublikowano 24 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2022 16 godzin temu, CarlosBlack napisał: może ktoś już przerabiał; SG Ceramic Foam - podane rozcieńczenie odnosi się do pianownicy ręcznej czy PA? oczywiście zapytałem producenta ale wiadomo weekend a piana kusi 16 godzin temu, Rafal9304 napisał: Z tego co pamietam to MXNowicki robił filmik o tej pianie, testował różne rozcieńczenia i chyba też mówił o zalecanym przez producenta. Używałem z PA wg producenta. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMCzysci Opublikowano 24 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2022 Brud między emblematami - pędzelek i APC, czy coś mocniejszego? Roczny samochód i już straszą...Wyryte w skale z S20 FE 5G Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analyzator Opublikowano 24 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2022 @MMCzysci no zdecydowanie a potem prewencyjnie jako krok między pre a ręcznym i na szamponie a nie apc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał98 Opublikowano 25 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2022 Jak dobrze/prawidłowo używać tlenku ceru. Mam 100g jak rozrobic np w proporcji 1:1 czy jak. Podzielcie się jak go używacie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KiziorDZN Opublikowano 25 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2022 @Michał98 Nie rozrabiaj, zasyp pad tlenkiem, "wmasuj" go i dodawaj stopniowo wody z atomizera na pada/szybę. Paweł Nowicki na swoim kanale ma film o polerowaniu szyb, polecam sprawdzić bo ta technika po ostatnich moich próbach spisuje się najlepiej. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
powerf Opublikowano 25 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2022 @Michał98 nie wolisz gotowego rozwiązania? Z czystym sercem mogę polecić pastę Pollux Glass - nie chlapie, bardzo fajnie wycina, drobne ryski nawet na gąbkowym padzie. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
penkus5 Opublikowano 25 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2022 @powerf Z tym że nie chlapie to ostro przesadziłeś, ale fakt, bardzo fajny produkt i zamiast tlenku kupuję właśnie go. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CarlosBlack Opublikowano 25 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2022 Znajomy chce ceramikę na plastikowe "owiewki" przy motorze więc pomyślałem o DLUX bo mam pod ręką, natomiast zastanawiam się czy fabryczne naklejki omijać czy smarować po całości? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AudiBlask Opublikowano 25 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2022 @powerf na filcu używałeś tą pastę ? Lepiej tnie jak tlenek ceru ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtecki Opublikowano 25 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2022 Godzinę temu, CarlosBlack napisał: Znajomy chce ceramikę na plastikowe "owiewki" przy motorze więc pomyślałem o DLUX bo mam pod ręką, natomiast zastanawiam się czy fabryczne naklejki omijać czy smarować po całości? Kładłem i Trima i Mohsa na owiewki motocyklowe z różnymi naklejkami i nigdy żadnych niespodzianek. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
penkus5 Opublikowano 25 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2022 @AudiBlask Tnie podobnie moim zdaniem, ale lepiej się tym pracuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
powerf Opublikowano 26 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2022 @AudiBlask tnie podobnie, używałem i na filcu i na gąbce, oczywiście na filcu lepiej, ale gąbka drobne ryski od wycieraczek też ściąga @penkus5 no powiem ci że nie musiałem w ogóle maskować dachu, maski itp przy polerowaniu przedniej szyby, w ogóle nie chlapało, jedynie pyli jak zaschnie i to wszystko. Może za dużo wody dostawałeś, pad może za mocno zwilżony? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Balzac Opublikowano 26 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2022 Pasta Koch F6(żółta) pad żółty Super Shine. Maszyna DA o skoku 15 mm po 3 przejeździe z pada wydobywa się pył/gruzdy pasty ? Pad impregnowany przed użyciem, czyszczony sprężony powietrzem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
penkus5 Opublikowano 26 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2022 @powerf Może i przecholowałem z wodą za każdym razem, nie chciałem żeby zaschło i może przesadzałem. Sprawdzę na dniach jeszcze raz i nie będę nadgorliwym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gardor Opublikowano 26 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2022 Bardzo ciekawy filmik, warto obejrzeć Ktoś używa na codzień Gtechniq Panelwipe? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damiano2007 Opublikowano 26 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2022 Siemanko! Jaki padzik na DA15mm proponujecie pod Prima Amigo? Bardziej jako cleaner i dać go na czerwonego NAT? Jako glaze i dać go na czarnym NAT? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Balzac Opublikowano 26 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2022 @damiano2007 Prima Amigo używałem na dwa sposoby. Ręcznie na aplikatorze żółtym lub na czarnym super shine na DA o skoku 10mm. Ale osobiście wolę ręcznie. Produkt bardzo łatwy w użyciu 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CarlosBlack Opublikowano 26 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2022 @damiano2007 dla takich sytuacji trzymam DA8 - 3-4 bieg. zakamarki ręcznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi