analyzator Opublikowano 18 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2021 Używał ktoś? Może ktoś pomóc w zakupie? https://www.halfords.com/motoring/car-cleaning/car-cleaning-kits/turtle-wax-hybrid-solutions-ceramic-and-graphene-paste-wax-kit-460670.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bac Opublikowano 19 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2021 22 godziny temu, KiziorDZN napisał: Zdecydowanie lepiej i szybciej szczotką, np. czymś takim: https://www.detailing-house.pl/detailing-house-white-tire-brush 22 godziny temu, peciu napisał: @Bac szczotka https://shiningcar.pl/szczotki-pedzelki-do-czyszczenia/booski-car-care-tyre-brush-szczotka-do-czyszczenia-opon-i-dywanikow?from=listing&campaign-id=20 A taka się sprawdzi? Bo będę potrzebował na już. https://www.castorama.pl/szczotka-do-szorowania-id-1107962.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KiziorDZN Opublikowano 19 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2021 @Bac Szczotki do opon nie mają jakichś super opatentowanych właściwości, dla mnie cały temat rozbija się o sztywność włosia a przy tym o łatwość pracy taką szczotką. Możesz jak najbardziej użyć tej z Castoramy, koszt niewielki + skoro masz na miejscu to można spróbować - najwyżej Ci nie podejdzie i kiedyś zmienisz na coś innego 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zwirek03 Opublikowano 19 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2021 Potrzebuję coś dobrego oraz w rozsądnej cenie do czyszczenia alcantary oprócz dedykowanego zestawu od Colourlocka, ktoś coś używał i poleci? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alexander.p Opublikowano 19 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2021 Maxifi Master Prespray +PowerRinse Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gordon Opublikowano 19 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2021 @alexander.p to mówisz, że do alcantary taki zestaw się nadaje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alexander.p Opublikowano 19 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2021 1 minutę temu, gordon napisał: @alexander.p to mówisz, że do alcantary taki zestaw się nadaje? Jak najbardziej 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zwirek03 Opublikowano 19 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2021 34 minuty temu, alexander.p napisał: Maxifi Master Prespray +PowerRinse Czyli potraktować ją odkurzaczem? Nie będzie kwiatków? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alexander.p Opublikowano 19 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2021 3 minuty temu, zwirek03 napisał: Czyli potraktować ją odkurzaczem? Nie będzie kwiatków? Jak najbardziej Pamiętając o czesanku pod włos 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
7777777 Opublikowano 19 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2021 Jakiego pada i których biegów należy użyć na DA do aplikacji cleanera np. Dodo juice lime prime? Czarna gąbka i trzeci bieg na miękkim lakierze będą okej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eidos71 Opublikowano 20 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2021 6 godzin temu, 7777777 napisał: Czarna gąbka i trzeci bieg na miękkim lakierze będą okej? Jak najbardziej. Wypracowujesz ten cleaner na lakierze bez docisku, pod ciężarem samej maszyny do momentu, gdy stanie się przezroczysty (gdyby zaczął przysychać, spryskaj lakier mgiełką wody). Potem wycierasz go dokładnie miękką MF (360-380 GSM) o krótkich włóknach. Jeśli będziesz chciał aplikować wosk "naturalny", nie musisz wymywać cleanera. Jeśli jednak będziesz aplikował wosk syntetyczny/hybrydę, najlepiej wymyj ten cleaner. 2 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
banano7 Opublikowano 22 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2021 Jakiś czas temu w jednym z warszawskich sklepów Auchan dorwałem szczotkę do opon. Pech chciał że zostawilem ją na bez dotyku, czy ktoś z was widział w jakimś sklepie podobną budżetową szczotę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analyzator Opublikowano 23 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2021 @banano7 w Auchan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil598 Opublikowano 23 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2021 @banano7 kupiłem kiedyś taka w inter Marche Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
banano7 Opublikowano 23 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2021 2 godziny temu, analyzator napisał: @banano7 w Auchan Swoją zakupiłem w Auchan na modlińskiej w Warszawie i była to ostatnia sztuka. W Lomiankach chciałem dokupić druga ale już niestety nie byli. Gdyby ktoś zwiedzał warszawskie Auchany i zobaczył w którymś ta szczotę prosiłbym o cynk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMCzysci Opublikowano 23 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2021 Czy deszcz kilka godzin po aplikacji wosku może mu zaszkodzić, w jakiś sposób wpłynąć na trwałość?Bonusowo: wymywac cleaner pod Show Wax?Wyryte w skale z S20 FE 5G Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eidos71 Opublikowano 23 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2021 20 minut temu, MMCzysci napisał: Czy deszcz kilka godzin po aplikacji wosku może mu zaszkodzić, w jakiś sposób wpłynąć na trwałość? Bonusowo: wymywac cleaner pod Show Wax? Wosk to nie powłoka - jeśli miał sucho przez kilka godzin, związał się z lakierem i deszcz nie wpłynie jakoś specjalnie na to wiązanie. GS Show Wax to wosk z carnaubą, więc wymywanie cleanera nie ma większego sensu. Czy wymyty, czy nie, nie wpłynie to jakoś specjalnie na trwałość wosku, a zmniejszy (wymycie cleanera) efekt finalny, związany z wyglądem lakieru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMCzysci Opublikowano 23 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2021 Tak właśnie myślałem, skoro bliżej mu do naturala. Dzięki za rozwiązanie wątpliwości.Wyryte w skale z S20 FE 5G Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kivlov Opublikowano 25 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2021 Jaki polecicie najlepszy wosk, albo jakąś powłokę na felgi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smerf91 Opublikowano 25 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2021 8 minut temu, kivlov napisał: Jaki polecicie najlepszy wosk, albo jakąś powłokę na felgi? Wosk używałem tylko od Detailink i był spoko ale szybko go zabiłem za mocnym UWC. Jeśli chodzi o powłokę to "ze słyszenia" Ultracoat Metalguard natomiast z doświadczenia zwykły poczciwy CarPro Dlux 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grechut Opublikowano 28 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2021 Panowie, chciałem sobie kupić lancę z końcówkami do myjki Lavora. Czy TAKA jest ok? Czy kupowaliście jakieś inne? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Streat Opublikowano 28 Września 2021 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2021 12 godzin temu, grechut napisał: Panowie, chciałem sobie kupić lancę z końcówkami do myjki Lavora. Czy TAKA jest ok? Czy kupowaliście jakieś inne? uzywam taka w moim karcherze i jestem z niej bardzo zadowolony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yas Opublikowano 28 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2021 @grechut dodatkowo weż cos takiego https://pl.aliexpress.com/item/1005003182203398.html?spm=a2g0o.detail.1000014.35.5d724518HU26WY&gps-id=pcDetailBottomMoreOtherSeller&scm=1007.13338.192131.0&scm_id=1007.13338.192131.0&scm-url=1007.13338.192131.0&pvid=339eee17-b474-42c6-b37d-3201ede9c199&_t=gps-id:pcDetailBottomMoreOtherSeller,scm-url:1007.13338.192131.0,pvid:339eee17-b474-42c6-b37d-3201ede9c199,tpp_buckets:668%232846%238109%231935&&pdp_ext_f={"sceneId":"23416","sku_id":"12000025110291636"}, fenomenalnie przyspiesza mycie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grechut Opublikowano 29 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2021 @Streat Dzięki, zakupiłem. Której końcówki używasz najczęściej? @yas Już mam coś takeigo ale jeszcze nie testowałem. Może w weekend się uda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Streat Opublikowano 29 Września 2021 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2021 24 minuty temu, grechut napisał: Której końcówki używasz najczęściej? zielonej i białej czerwona nie do uzycia na lakierze, czarna bezuzyteczna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi