paki112 Opublikowano 12 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2021 @MMCzysci co masz ciekawego? Data ważności zawsze jest z zapasem Przykładowo Fx Protect Evolution niż na kłaść do 3 miesięcy po terminie ważności Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMCzysci Opublikowano 12 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2021 APC strong. Dwa mi niepotrzebne. 150 ml, ważność do 03/2021.Wysłane z mojego SM-N910F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dante05 Opublikowano 12 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2021 Godzinę temu, MMCzysci napisał: Oklejenie PPF pod klamkami (ewentualnie słupki B), dwóch w miarę kumatych chłopa sobie z tym poradzi, czy to tylko wydaje się proste? Słupki są proste do ogarnięcia, grunt dobrze zrobić formatkę a jeśli wycięte z plotera to już bajka. Wnęki klamek już nie koniecznie bo zależy od kształtu wnęki. Jako amator robiłem wnękę klamki w nowym Vito zajęło mi to z 10 min ale już w swoim 308 t9 zajęło ponad godzinę. Dużo zależy też od folii. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMCzysci Opublikowano 12 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2021 Plan jest taki, żeby kupić fragment i dociąc na wymiar - prawdopodobnie folię od 3M. Da się to ogarnąć, czy to będzie maniana? Nie musi być idealnie co do milimetra, ale zabezpieczyć przed rysami warto by było.Wysłane z mojego SM-N910F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kerad Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Czym najlepiej ogarnąć lakierowane na wysoki połysk białe fronty w szafkach kuchennych?Obawiam się że sam QD to za słaby zawodnik bo pozasychane są różne nie zidentyfikowane rzeczy... Żona wyjechała to mogę na spokojnie kuchnie ogarnąć...Nie mam w arsenale szamponu bez spłukiwania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Notcon Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2021 @kerad ja bym się nie bawił chemią samochodową. Podejrzewam, że szybciej i bezpieczniej zrobisz to dobrym płynem do naczyń. QD to możesz dać po wszystkim dla połysku i lekkiego zabezpieczenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu23 Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2021 @kerad U mnie do takich białych frontów sprawdza się CarPro Ech2o 1:15 (30 ml: 470 ml wody) QD ale z tych bardziej czyszczących. Nie ma smug, fajne docieranie i połysk zauważalny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FilipO Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Jakiś sposób na pszczele odchody (coś jak wosk pszczeli) na materiałowym dachu w aucie ? Już z lakieru jest je ciężko zdjąć, a co dopiero z dachu .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarekzduny Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Zmieniał ktoś może pistolet do myjki Karcher K5 compact lub do jakiejś z tej rodziny? Aktualnie używam tego z regulacją ciśnienia ale nie jest zbyt komfortowy przy myciu. Czy jest coś godnego polecenia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dante05 Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2021 22 godziny temu, MMCzysci napisał: Plan jest taki, żeby kupić fragment i dociąc na wymiar - prawdopodobnie folię od 3M. Da się to ogarnąć, czy to będzie maniana? Nie musi być idealnie co do milimetra, ale zabezpieczyć przed rysami warto by było. Wysłane z mojego SM-N910F przy użyciu Tapatalka Da się jak najbardziej. To są proste elementy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMCzysci Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2021 To tak zrobimy, ewentualnie reszta pójdzie na zabezpieczenie progów. Mógłbyś coś doradzić co do technikaliow?Wysłane z mojego SM-N910F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dante05 Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Wrapster ma filmik jak nakleić ppf na słupki piano i pod klamki. Pod klamki formatkę możesz zrobić z taśmy maskującej jeśli nie chcesz docinać na lakierze. A tak to woda z Johnsonem, papier transferowy, rakla silikonowa (najlepiej miękką) i ogień. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mat231 Opublikowano 14 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2021 Czy da 21 nadaje się do pracy z cleanerami czy tylko do korekt, one step. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
audicoupe Opublikowano 14 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2021 Podpowie ktoś gdzie dostanę monster shine metal cleaning brush ii wszędzie nie dostępne? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chochlik437 Opublikowano 14 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2021 @kerad Do takich zadań używam Pro Elite Glass Cleaner GT, bez problemu ogarnia białe fronty jak i radzi sobie z płytą gazową z czarnego połysku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
7777777 Opublikowano 14 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2021 Przymierzam się do polerki niebieskiego Forda z końcówki lat '90. Mam do dyspozycji ADBL Rollera DA 9mm. Chciałbym polecieć pastą Menzerna 2500 na żółtym (Air Medium Pad) padzie Royal Pads i na to wykończyć Menzerną 3800 na czerwonym (Air Soft Pad) padzie Royal Pads. Na jakim biegu i po ile przejazdów sugerujecie robić przy każdym z kroków? (Jako jeden przejazd liczę przejechanie całego obszaru w pionie albo poziomie) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
powalla Opublikowano 14 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2021 Myślisz że realne jest to żeby ktoś napisał Ci "zrób po 5 przejazdów i będzie super" ? Przecież to zależy od np. stanu lakieru , faktu czy to ori lakier czy już ponownie lakierowany , więc najlepiej zrób kilka przejazdów i sam sprawdź jak to się zachowuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
7777777 Opublikowano 14 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2021 Wiem o tym, pytam orientacyjnie. Ciężko znaleźć jakiekolwiek informacje o pracy Menzerną na DA (wszędzie tylko informacje o zalecanych obrotach do rotacji), stąd moje pytanie, w co mniej więcej celować, bo nie wiem czego spodziewać się po tych pastach, Nie wiem jaka jest ich 'charakterystyka', jak długo rozbija się ziarno, czy jechać od razu na dużych obrotach, czy zwiększać stopniowo (od jakich zacząć ...) itd. Szukam raczej ogólnych wskazówek do pracy Menzerną na DA niż gotowego przepisu na sukces. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kondziuu Opublikowano 14 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2021 Do polerki lamp SONAX PROFILINE HEADLIGHT POLISH czy może lepiej MENZERNA Heavy Cut Compound 400? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FilipO Opublikowano 15 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2021 9 godzin temu, Kondziuu napisał: Do polerki lamp SONAX PROFILINE HEADLIGHT POLISH czy może lepiej MENZERNA Heavy Cut Compound 400? Jak plastikowe klosze to 3D ONE i żółty / czerwony / czarny pad. Ewentualnie jakiś twardszy jak większe rysy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
audicoupe Opublikowano 15 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2021 @Kondziuu pytanie czy robisz czy wiele razy lampy wg mnie ten sonax to taki finisz więc byś musiał papierami jechać do gradacji 3000 i dopiero sonax a menzerna możesz skoczyć no na 1500 i wycinasz gdzie potem menzerna możesz wykorzystać do lakieru a sonax już nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kondziuu Opublikowano 15 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2021 3 godziny temu, audicoupe napisał: @Kondziuu pytanie czy robisz czy wiele razy lampy wg mnie ten sonax to taki finisz więc byś musiał papierami jechać do gradacji 3000 i dopiero sonax a menzerna możesz skoczyć no na 1500 i wycinasz gdzie potem menzerna możesz wykorzystać do lakieru a sonax już nie. Właśnie też tak myslałem że lepiej menzerna bo później mogę to jeszcze wykorzystać do lakieru. A jakie pady polecasz do lamp? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
audicoupe Opublikowano 15 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2021 @Kondziuu futro, twarda gąbka i jakaś średnia ale aby było na igła to musi być jaszcze jakaś pasta pośrednia typu menzerna 2500 lub zestaw 3d 501 i 502 att pod rotacje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kondziuu Opublikowano 15 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2021 19 minut temu, audicoupe napisał: @Kondziuu futro, twarda gąbka i jakaś średnia ale aby było na igła to musi być jaszcze jakaś pasta pośrednia typu menzerna 2500 lub zestaw 3d 501 i 502 att pod rotacje. Posiadam jedynie maszynie DA Flex XC3401 VRG. Dzięki za porady Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
audicoupe Opublikowano 15 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2021 @Kondziuu to z dużym PB może być ciężko zrobić lampy jeśli są jakoś mocno pochowane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi