Gardor Opublikowano 31 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2020 Nie orientujecie się może czy da się jeszcze gdzieś dostać "myjke do powozia" firmy karcher? Chodzi mi o takie coś, chciałbym z luźnych zabrudzeń umyć podwozie i po zimie z soli Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filip.w.1990 Opublikowano 31 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2020 "Zacieki" od płynu do spryskiwaczy na masce i szybie. Czym to usunąć? Cleaner sobie poradzi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMCzysci Opublikowano 31 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2020 Jak duża jest różnica w twardości między czerwonym a czarnym NATem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filip.w.1990 Opublikowano 31 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2020 @MMCzysci mam trzy kolory: czarny, czerwony i żółty. Właśnie je zmacałem. Czarny: bardzo miękki, przy naciśnięciu palcem ugina się mniej więcej o 40/50% Czerwony: taki sam nacisk, ugina się o około 20/25% Żólty: ugina się tylko kawałek, tak na oko 10% Z mojego bardzo amatorskiego wyczucia wynika że między czarnym a czerwonym jest bardzo duża różnica. Między czerwonym a żółtym sporo mniejsza, ale nadal wyczuwalna. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMCzysci Opublikowano 31 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2020 Ok, a w praktyce? Ktoś się wypowie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Streat Opublikowano 31 Sierpnia 2020 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2020 @MMCzysci czarny nadaje sie do nakładania wosków/glazów a czerwony do polerowania ot taka roznica miedzy nimi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filip.w.1990 Opublikowano 31 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2020 @Streat a czy czerwony będzie OK do ręcznego nakładania wosku? Oryginalny pad z SOFT99 mi nie pasuje, czarny NAT wydawał mi się zbyt miękki, przez co "podwijał" się przy aplikacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietras Opublikowano 31 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2020 @MMCzysci @filip.w.1990 ten link może coś więcej rozjaśni http://m.polerskie.com/upload/catalog/NAT_Catalogue_2018.pdf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukasek13 Opublikowano 31 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2020 Witam Mam pytanko, czym/jak usunąć plamy po lakierze/farbie z tapicerki materiałowej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMCzysci Opublikowano 31 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2020 Ostatnio pralem Borę z małymi plamkami po farbie na fotelach. Pre-spray, płukanie, trochę drapania paznokciem i zeszło bez śladu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukasek13 Opublikowano 31 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2020 Pre spreye nie dają rady Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMCzysci Opublikowano 31 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2020 Sama chemia tutaj mało pomaga, musisz to mechanicznie przyatakować. Wiem, że brzmi mało delikatnie, ale zeszło pięknie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kepa416 Opublikowano 31 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2020 Spróbował bym benzyny tylko sprawdzić gdzieś z tyłu czy nie puści farba. Potem uprać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poncio Opublikowano 1 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2020 Mam do Was pytanie... auto odebrałem w piątek (nowe z salonu), dzisiaj wyjechałem i wkurw mnie złapał jak podczas zebrania wycieraczką przedniej szyby zostają takie dziwne smugi / nalot (troche jak zacieki) Słychać jak wycieraczki mają opór (troche szurają, jeśli tak to moge nazwać) co to może być? w dzień to jeszcze mało widoczne natomiast w nocy to będzie bardzo przeszkadzało. Chciałem zrobić tego zdjęcie ale aparat w dzień nie chce uchwycić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredi88 Opublikowano 1 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2020 Zakamieniona szyba... ze świeżym autem AG CGP powinien sobie poradzić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo15005 Opublikowano 1 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2020 @analyzator podrzuc foto. Pokaze znajomemu czy by nie ogarnal Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ShiningCar Opublikowano 1 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2020 @Lukasek13, Chemspec P.O.G. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szpako99 Opublikowano 1 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2020 Czym takie szczury zmyć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peciu Opublikowano 1 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2020 @Szpako99 np. CleanTech Clean Wheel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szpako99 Opublikowano 1 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2020 2 minuty temu, peciu napisał: @Szpako99 np. CleanTech Clean Wheel Tutaj tylko wchodzi w grę kwas? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D@ViD Opublikowano 1 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2020 5 minut temu, Szpako99 napisał: Tutaj tylko wchodzi w grę kwas? Tylko kwas , szkoda czasu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szpako99 Opublikowano 1 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2020 6 minut temu, D@ViD napisał: Tylko kwas , szkoda czasu I jak wyszorować od wewnątrz tym kwasem? Bez ściągania kół. Tenzi alux będzie też ok? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D@ViD Opublikowano 1 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2020 9 minut temu, Szpako99 napisał: I jak wyszorować od wewnątrz tym kwasem? Bez ściągania kół. najlepiej ściągnąć koła, a jak nie, to musisz kupic szczotkę, ale szybciej i lepiej będzie sciągnąć koło 10 minut temu, Szpako99 napisał: Tenzi alux będzie też ok? Bedzie ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szpako99 Opublikowano 1 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2020 1 godzinę temu, D@ViD napisał: najlepiej ściągnąć koła, a jak nie, to musisz kupic szczotkę, ale szybciej i lepiej będzie sciągnąć koło Bedzie ok Gotowy preparat wystarczy czy brać koncentrat i rozrabiać? Nie pracowałem wcześniej z kwasami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filip.w.1990 Opublikowano 1 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2020 @Szpako99 Tenzi Alux rozrabia się w proporacjach 1-3/10, masz dokładnie na opakowaniu. Raz i ostrożnie możesz próbować z kołami na samochodzie. Uważaj bo kwas niezbyt dobrze wpływa na całą resztę metalowych elementów ( jeżeli nie są polakierowane). Jak użyjesz ostrożnie w dość niskim stężeniu, to nic się nie stanie. Najlepiej użyj Alux, obficie zmyj wodą a resztę brudu domyj szczotką pomagając sobie APC. Ja tak ostatnio robiłem, a jestem totalnym amatorem. Natomiast jeżeli masz warunki, to ściągnij koła dla świętego spokoju. Sprawdź też czy nic się nie dzieje z powłoką po użyciu płynu. Słyszałem że czasami po renowacji mogą pojawić się problemy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi