Moderator BiałyGTi Opublikowano 6 Sierpnia 2020 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2020 @Lukaso sonax Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etr Opublikowano 6 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2020 W dniu 28.07.2020 o 12:13, etr napisał: Stosował ktoś kombinację 3m fast cut i miękki Pad? I może powiedzieć co nieco jak wyglądała praca i efekty? Lepiej dodać też trochę finishowej przy początkowych przejazdach? Cel - odświeżenie lakieru, delikatne usunięcie rys Ponawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vlodek2532 Opublikowano 6 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2020 https://a.aliexpress.com/_d6o97AA Używał, ktoś z was podobnej szczotki do czyszczenie frontów felg w zakamarkach? Z kuponem rozmiar M wychodzi 10 zł i zastanawiam się czy jest pożytek z tego czy tylko kolejny zbędny śmieć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukaso Opublikowano 6 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2020 2 godziny temu, BiałyGTi napisał: @Lukaso sonax Cutmax? On jest na wodzie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo15005 Opublikowano 6 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2020 Dobra szczotka do opon? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert80 Opublikowano 6 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2020 Ja używam Tuf Shine, bardzo poręczna. Używam w połączeniu z Gyeon i jak dla mnie rewelacja. zdjęcie pożyczone: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMCzysci Opublikowano 6 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2020 Wypacanie się Fusso - jak do tego podejść? Będę kładł w najbliższym czasie na dwa auta, oba białe. Dotrzeć po jakimś czasie kontrolnie fibrą całe auto czy tylko miejscowo? Woskowac będę rano, ale wiadomo, że jak auto postoi, to z czasem co ma się wypocic się wypoci, a wolę, żeby wypociło się mnie, niż właścicielowi... wosk kładlem do tej pory jesienią, wiec jest to dla mnie nowy temat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FilipO Opublikowano 6 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2020 25 minut temu, MMCzysci napisał: Wypacanie się Fusso - jak do tego podejść? Będę kładł w najbliższym czasie na dwa auta, oba białe. Dotrzeć po jakimś czasie kontrolnie fibrą całe auto czy tylko miejscowo? Woskowac będę rano, ale wiadomo, że jak auto postoi, to z czasem co ma się wypocic się wypoci, a wolę, żeby wypociło się mnie, niż właścicielowi... wosk kładlem do tej pory jesienią, wiec jest to dla mnie nowy temat U mnie na czerwonym kolorze w ogóle się nie wypocil. Pamiętaj o zwilżonym aplikatorze, podgrzanej puszce, porządnie rozprowadz i daj poleżeć 3-4 minuty. U mnie dotarcie w takim wypadku porównywalne z QD było xD no i wiadomo nie leć calego auta tylko panel po panelu + uwaga na plastiki.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMCzysci Opublikowano 6 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2020 To wszystko, o czym pisałeś wiem - juz wcześniej nakladalem. Ale temperatury mamy teraz jakie mamy, a jak oddam auto z plackami na lakierze nie będzie profi... mówisz, żeby się nie przejmować? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Notcon Opublikowano 7 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2020 Fusso raz chyba tylko mi się wypociło, z tych wszystkich razów gdy je kładłem. Po aplikacji samochód stał na słońcu i kilka chmurek się pojawiło. Puszysta fibra załatwiła sprawę.Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mizakrze Opublikowano 7 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2020 Można podgrzać nattysa w kąpieli wodnej, żeby nabrał jednorodnej konsystencji? Pomoże to coś czy po czasie znowu się lekko skurczy i popęka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smerf91 Opublikowano 7 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2020 10 godzin temu, MMCzysci napisał: Wypacanie się Fusso - jak do tego podejść? U mnie to nowe 2019 w ogóle się nie wypociło. Zaaplikowałem wieczorem auto stało w garażu i rano zero jakichkolwiek przygód Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FilipO Opublikowano 7 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2020 11 godzin temu, MMCzysci napisał: To wszystko, o czym pisałeś wiem - juz wcześniej nakladalem. Ale temperatury mamy teraz jakie mamy, a jak oddam auto z plackami na lakierze nie będzie profi... mówisz, żeby się nie przejmować? Zależy jak czasowo do tego podejdziesz. Ja bym się nie spieszył, zrobil auto, wystawił na słońce na godzinę, i ew później sprawdził czy jest okej czy nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMCzysci Opublikowano 7 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2020 Kosz] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bare Shine Opublikowano 7 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2020 Ktos kiedys wyciagal przednie fotele z audi a4 b6/b7? Jak odpiac pas od fotela? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator BiałyGTi Opublikowano 7 Sierpnia 2020 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2020 @Bare Shine z tego co pamietam to ściągasz plasticzek w gore i bedziesz mial tam albo taka blaszkę co bedzie trzeba wcisnąć albo śrubka( tego nie pamietam) 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bare Shine Opublikowano 7 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2020 @BiałyGTi blokada byla ktora trzeba bylo mocno podniesc , dzieki:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMCzysci Opublikowano 7 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2020 Mam pytanko do kolegów używających duetu George + Power Rinse. Jakiego stężenia Rinse używacie/jakiej ilość w gramach? Niestety moim zdaniem przy 0,5 miarki za bardzo się pieni, dzisiaj miałem problem z wyplukaniem jasnej tapicerki, żeby nie było zaciekow. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bare Shine Opublikowano 8 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2020 Czy ktos zajmuje/zajmowal sie kompleksowym czyszczeniem tirow i ccialby mi dac na pn kilka rad i odpowiedziec na kilk pytan? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukasek13 Opublikowano 8 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2020 9 godzin temu, MMCzysci napisał: Mam pytanko do kolegów używających duetu George + Power Rinse. Jakiego stężenia Rinse używacie/jakiej ilość w gramach? Niestety moim zdaniem przy 0,5 miarki za bardzo się pieni, dzisiaj miałem problem z wyplukaniem jasnej tapicerki, żeby nie było zaciekow. Ja osobiście daje ok 1/3 miarki na ok 4,5 litra wody. Ewentualnie możesz wogóle zrezygnować i płukać samą wodą. Jak dotąd nie miałem żadnych problemów. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RoBee Opublikowano 8 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2020 Mam pytanko do kolegów używających duetu George + Power Rinse. Jakiego stężenia Rinse używacie/jakiej ilość w gramach? Niestety moim zdaniem przy 0,5 miarki za bardzo się pieni, dzisiaj miałem problem z wyplukaniem jasnej tapicerki, żeby nie było zaciekow.Dokładnie tak jak wyżej. Płucz zwykłą ciepłą wodą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert80 Opublikowano 8 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2020 Mam pytanie. Czy Gyeon preserve nada się do zabezpieczenia uszczelek? (pod maską i drzwi) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMCzysci Opublikowano 8 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2020 Dokładnie tak jak wyżej. Płucz zwykłą ciepłą wodą. Jesteś pewien, że to wystarczy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RoBee Opublikowano 8 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2020 Jesteś pewien, że to wystarczy? Mi wystarcza. Spróbuj, co złego się może stać? Możesz być najwyżej niezadowolony z efektu, ale przecież już jesteś, prawda? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMCzysci Opublikowano 8 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2020 Ok, tak zrobiłem i było lepiej. Chodzi mi o to, czy za każdym razem pierzesz bez płukanki i jest ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi