Kuba95 Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2020 @KUBA46 na logikę tak powinno byc. Nawet w jakimś filmiku Łukasz Kordyjak mówił, że najpierw mleczko, a później zabezpieczenie. Tłumaczył to tym, że zabezpieczenie może utrudniać lub całkiem uniemożliwić wchłonięcie mleczka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
powalla Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2020 49 minut temu, ghost napisał: Powiedz to Brianowi Nooo najpierw używa ipy , a potem i tak domywa innymi specyfikami , no i sprawa druga oni jako specjaliści wiedzą ile pasty użyć i w którym momencie pasta jest wypracowana i jej usunięcie to banał , a my maluczcy jeszcze się uczymy ... ba znam też ludzi co w ogóle nie leją ipy na lakier , a tylko na mf . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pioter83 Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Hejka, Co robię źle podczas korekty że maszyna robi mi takie kuku? Pasta się rozprysła. Podziało się to kiedy zmniejszyłem obroty o ile dobrze pamiętam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJZS.KAM Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2020 12 minut temu, Pioter83 napisał: Hejka, Co robię źle podczas korekty że maszyna robi mi takie kuku? Pasta się rozprysła. Podziało się to kiedy zmniejszyłem obroty o ile dobrze pamiętam. Podniosłeś maszynę:) 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eidos71 Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2020 50 minut temu, JJZS.KAM napisał: Godzinę temu, Pioter83 napisał: Hejka, Co robię źle podczas korekty że maszyna robi mi takie kuku? Pasta się rozprysła. Podziało się to kiedy zmniejszyłem obroty o ile dobrze pamiętam. Podniosłeś maszynę:) Albo to, albo pad mocno nasączony pastą i nie przylegał dokładnie do powierzchni. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pioter83 Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2020 14 minut temu, Eidos71 napisał: Albo to, albo pad mocno nasączony pastą i nie przylegał dokładnie do powierzchni. Chyba podniosłem maszynę, a normalne jest że w pewnym momencie pył się zaczyna robić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eidos71 Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2020 2 minuty temu, Pioter83 napisał: a normalne jest że w pewnym momencie pył się zaczyna robić? To pył, czy plamki po paście ? Bo mi to wygląda na rozchlapane, drobne kropelki pasty. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco80 Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2020 @Pioter83 Przy cięciu tak ale też pewnie przepracowujesz pastę-za długo ....... 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pioter83 Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2020 26 minut temu, Eidos71 napisał: To pył, czy plamki po paście ? Bo mi to wygląda na rozchlapane, drobne kropelki pasty. To co na zdjęciu to plamki po paście, ale wychodzi też pył 29 minut temu, marco80 napisał: @Pioter83 Przy cięciu tak ale też pewnie przepracowujesz pastę-za długo ....... Chyba tak, ja robię one step. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco80 Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2020 @Pioter83 Nawet przy one stepie tniesz lakier to po prostu korekta tyle ze jeden etap,inaczej - robisz za dużo przejazdów .....za długo pracujesz albo pasty jest za dużo na padzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pioter83 Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2020 @marco80 robię 2 przejazdy na wysokich i 1 na niskich obrotach. 1 przejazd to #. Czy to dużo? Może za duży obszar? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eidos71 Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2020 3 minuty temu, Pioter83 napisał: Czy to dużo? Może za duży obszar? Nie wygląda, aby było to dużo. A obszar jakiej wielkości ? Staraj się, aby był to "kwadrat" na cztery średnice pada (wtedy masz pięć "torów" pionowych i poziomych). Jakiej pasty używasz ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pioter83 Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2020 2 minuty temu, Eidos71 napisał: Nie wygląda, aby było to dużo. A obszar jakiej wielkości ? Staraj się, aby był to "kwadrat" na cztery średnice pada (wtedy masz pięć "torów" pionowych i poziomych). Jakiej pasty używasz ? 3d one, pad od super shine żółty do one step. Obszar robię wiekszy, niż ty podajesz. Może tu jest problem. Dziś tylko maska zrobiona, jutro ciąg dalszy. @Eidos71 @marco80 czy do docierania pasty mam grubsza dobre a do ipy/zmywacza cieńsza? Zostaje trochę mazów, czy to wina dobry czy źle dotartej pasty? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco80 Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2020 @Pioter83 Nie miałem tej pasty w ręku ale one ponoć nie pylą więc gdzieś jest błąd.Fibry masz mieć dwie jedną do ścierania nadmiaru a drugą do IPY,Zmywacza etc- praca na mokro.Całkiem możliwe ze masz już pada zapchanego,czyść go po każdym wypracowaniu pasty albo za dużo pasty dajesz na pada.Zobacz sobie jakieś filmiki np Pawła Nowickiego coś Ci to rozjaśni 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pioter83 Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2020 13 minut temu, marco80 napisał: @Pioter83 Nie miałem tej pasty w ręku ale one ponoć nie pylą więc gdzieś jest błąd.Fibry masz mieć dwie jedną do ścierania nadmiaru a drugą do IPY,Zmywacza etc- praca na mokro.Całkiem możliwe ze masz już pada zapchanego,czyść go po każdym wypracowaniu pasty albo za dużo pasty dajesz na pada.Zobacz sobie jakieś filmiki np Pawła Nowickiego coś Ci to rozjaśni A mogę użyć od razu erasera żeby wymyć pastę zamiast ipy/zmywacza bo to korekta jednoetapowa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eidos71 Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2020 6 minut temu, Pioter83 napisał: A mogę użyć od razu erasera żeby wymyć pastę zamiast ipy/zmywacza Możesz - właśnie do tego służy. Co do 3D One - kilka razy nią pracowałem, również z żółtymi padami NeoCell i nigdy nie miałem problemu z pyleniem. Rozrzucanie [pasty z pada - owszem, zdarzyło się nieraz, gdy "zalałem" pada pastą i jej nadmiar schodził na obrzeża (zwłaszcza, gdy pracowałem rotacją). Wtedy wystarczyło, aby pad nie przywierał cała powierzchnią do lakieru - zaczynała się fontanna po lakierze Teraz już praktycznie mi się to nie zdarza - staram się na bieżąco kontrolować nasycenie pada. Dlatego sądzę, że to pasta strzelała Ci wokół, a nie pył - zwłaszcza przy tej kombinacji pad/pasta i ilości przejazdów... 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FilipO Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2020 @Pioter83 coś robisz nie tak, ta masa pasty na masce została po tym jak podniosłeś maszynę podczas jej pracy. 3d one / 520 / 500 w moim przypadku w ogóle nie pylą -> a wiem co mówię, bo niestety męczę czarne UNI ii widać każdy pyłek na tym lakierze .. musisz nauczyć kontrolować się maszynę, fakt, na starcie będziesz pewnie od nogawek spodni po czubek głowy w paście ale za którymś razem w końcu złapiesz o co chodzi BTW. Pasta bez problemu schodzi z okularów, gorzej z ubraniem po zakończeniu przejazdu postaraj się najpierw wytrzeć pastę suchą szmatką -> zebrać jej nadmiar, odczekać kilka minut i potem na mokro IPA, z tego co udało mi się zaobserwować, pasta nie pyli, długo można ją wypracowywać -> ale nie męcz fragmentu maski przez 5-10 minut za 1 razem.. , fajnie się dociera i jak ci się zdarzy że poleci na wszystko wokół to spokojnie schodzi z szyby itd. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sinus Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Jaki środek na owady jest godny polecenia (i również nie zabije mnie cenowo)? Zbliża się ciepły okres, więc będzie tego coraz więcej, dlatego warto kupić baniak i chce coś sprawdzonego 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peciu Opublikowano 6 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2020 @Sinus Allegrini GOGO Insect 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredi88 Opublikowano 6 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2020 7 godzin temu, Sinus napisał: Jaki środek na owady jest godny polecenia (i również nie zabije mnie cenowo)? Zbliża się ciepły okres, więc będzie tego coraz więcej, dlatego warto kupić baniak i chce coś sprawdzonego Najlepsza jest neutralna piana która długo poleży. Bezpieczna dla wosku a przy tym po kilku minutach pod ciśnieniem i tak wszystko zejdzie. Przetestowałem kilka tych płynów i zostałem przy pianie. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator BiałyGTi Opublikowano 6 Kwietnia 2020 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2020 tez nie uzywam srodkow dedykowanych, piana załatwi sprawe 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poncio Opublikowano 6 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2020 Jakich firm głównie używacie atomizery? poszukuje razem z butelkami 500ml ew 1ltr Shiny Garage? ADBL? Work Stuff? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator BiałyGTi Opublikowano 6 Kwietnia 2020 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2020 Work Stuff badz Jumbo ewentualnie Canyon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poncio Opublikowano 6 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2020 1 godzinę temu, BiałyGTi napisał: Work Stuff badz Jumbo ewentualnie Canyon Dzieki! zamówione Jesli chodzi o pędzle do czyszczenia Felg / opon, nadwozia oraz wnętrza też Work stuff? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubsonke Opublikowano 6 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2020 Jak poradzić sobie z czyszczeniem pada w trakcie korekty nie posiadając kompresora? Sama szczotka raczej nie wystarczy, a jakoś tych resztek chciałbym się pozbyć :)Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi