damiano2007 Opublikowano 25 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2020 @kamil598 Dodo lp to nie tylko cleaner a wręcz i glaze. Nie ten typ produktu do szyby. Kup sobie np. autoglym car glass Polish 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMCzysci Opublikowano 25 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2020 Mam okazję woskować czarne uni szwagra, ale niepokoi mnie kwestia glinkowania. Lakier i tak jest zajechany, ale nie chcę pogorszyć sprawy - potem pod słońce wszystko wyjdzie.A) po odpowiednim przygotowaniu i przy ostrożnym użyciu dasz radę, dawajB ) pominąć glinkę i zrobić dekontaminację chemiczną - na czarnym nie ma żartówEwentualnie mogę odłożyć temat w czasie, poduczyć się polerki i zrobić jakiś onestep a po nim wosk, ale to może nie być takie proste...Co radzicie? Wysłane z mojego SM-N910F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommy Lee Opublikowano 25 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2020 10 godzin temu, kamil598 napisał: Czy DJ LP nadaje się do oczyszczenia szyby czy jest za tłusty? Szukaj na znanym portalu aukcyjnym Soft99 Compound Z, ja ze smartem zapłaciłem około 42zł. Bardzo dobry środek do oczyszczania szyb przed nałożeniem NW. Trochę lepiej mi się nim pracowało niż Autoglym CGP i miałem wrażenie ze mniej pylił, do tego już w zestawie jest aplikator do nakładania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Streat Opublikowano 25 Lutego 2020 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2020 @MMCzysci czarne uni to wszystko widać ale jeżeli jest juz porysowany to gorzej po glince nie bedzie, no chyba ze chcesz glinkować taka glinka którą uwcześnie namoczyłeś w piasku wtedy nie polecam. a Tak to sama glinką na dojechanym lakierze nie zrobi wiekszych róznic smiało glinkuj i tak gorzej nie bedzie, a na wiosne nich przyjedzie to mozesz pobawic sie w one stepa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMCzysci Opublikowano 25 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2020 Serdeczne dzięki! Wysłane z mojego SM-N910F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil598 Opublikowano 25 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2020 @Tommy Lee spoko wiem o tych produktach tylko zapytałem z ciekawości czy LP można do tego wykorzystać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ghost Opublikowano 25 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2020 11 godzin temu, kamil598 napisał: Czy DJ LP nadaje się do oczyszczenia szyby czy jest za tłusty? każdy cleaner się nada, a nawet pasta polerska, jedynie co to trzeba potem dobrze odtłuścić powierzchnię jeżeli chcesz położyć na to NW lub powłokę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damiano2007 Opublikowano 25 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2020 @ghost dokładnie. Ale czy używanie cleanera typu Dodo, to nie walka z wiatrakami? Za słaby chyba jest pasta polerska jak najbardziej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ghost Opublikowano 25 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2020 2 godziny temu, damiano2007 napisał: @ghost dokładnie. Ale czy używanie cleanera typu Dodo, to nie walka z wiatrakami? Za słaby chyba jest pasta polerska jak najbardziej zrób test, weź cleanser na aplikator, a potem pastę na aplikator i zobacz czy będzie jeszcze jakiś brud. Pasta i tak nie wypoleruje szyby, a trzeba ją tylko oczyścić. Cleansery posiadają często chemiczne dodatki czyszczące, więc sprawa w przypadku szyby nie jest przesądzona Chyba że są uporczywe ślady waterspotów, wtedy trzeba dobrać odpowiednie narzędzie do zadania. Ogólnie robiłem na cleanserach, na pastach, odtłuszczenie. Powłoki i nw siedziały na tym w porządku. Nie zawracałbym sobie tym głowy zbytnio 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
powerf Opublikowano 26 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2020 Czy ktoś wie gdzie można kupić tarcze polerskie z velcro 75/80mm ale na gwint M10? Ewentualnie jakaś przejściówka z M10(żeńskie) na M14 (męskie)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quq Opublikowano 26 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2020 mam takie zniszczenie na masce samochodu, można to jakoś uratować? co zastosować? polerka da rade, czy tylko lakierowanie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew-mks Opublikowano 26 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2020 po zdjęciu ciężko ocenić - miałem coś podobnego na aucie od cementu ,których wgryzł się w lakier ale na szczęście nie tak głęboko. To wygląda jakby klar się utlenił. Daj lepsze zdjęcia z bliska Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotroosh Opublikowano 26 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2020 @andrew-mks A nie jest to od dlugo dojzewajacego kupsztala? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew-mks Opublikowano 26 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2020 @piotroosh oczywiście ,trzeba także wziąć pod rozwagę kupsztynksa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quq Opublikowano 26 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2020 @andrew-mks @piotroosh tak to wygląda, chce nam tym zastosować mycie+glinkowanie+ polerka pasta mazerna 3w1 na grubym włosiu(+średni pad jak będzie trzeba) i pytanie czy myć potem Ipa i nakładać wosk soft99, czy zakończyć na paście 3w1(bo w sumie wosk jest w skladzie)? Wygląd to jakby górna warstwa lakietu była starta/spękana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał126 Opublikowano 26 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2020 Kupiłem nowe tarcze hamulcowe. Myślicie, że warto położyć Dluxa poza zasięgiem klocków? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Streat Opublikowano 26 Lutego 2020 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2020 @Michał126 czyli gdzie? rant tarczy plus troche piasty? raczej nie warto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damiano2007 Opublikowano 26 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2020 @quq to cos to mogą być ślady zaschniętych kupsku... Jak używasz pasty 3in1 to jej nie wymywasz tylko zostawiasz jako samowystarczalny wosk. Jak chcesz coś innego położyć na lakier to używasz pasty bez wypełniaczy, bo i tak chcesz ją wymyć. @Michał126 temperatura go zje raz dwa 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maajkeelo Opublikowano 26 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2020 Brud czy kurz "zwał jak zwał" w szczelinach kokpitu, plasitków w aucie czym się lepiej czyści pędzelek Work Stuff np 16mm czy sprężone powietrze w puszcze zwykłe za dyche ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał126 Opublikowano 26 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2020 34 minuty temu, Streat napisał: czyli gdzie? rant tarczy plus troche piasty? raczej nie warto No tak 32 minuty temu, damiano2007 napisał: temperatura go zje raz dwa To już jest jakiś argument, bo ręce mnie świerzbią, więc: 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aabbcc123 Opublikowano 27 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2020 Odpicowalem srodek i dalej mi troche smierdzi. Co mozna jeszcze wrzucic? Sa jakieś odswiezacze co mozna zostawic pod fotelem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJZS.KAM Opublikowano 27 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2020 Odpicowalem srodek i dalej mi troche smierdzi. Co mozna jeszcze wrzucic? Sa jakieś odswiezacze co mozna zostawic pod fotelem?Znaleźć źródło, usunąć, wyczyścić i na koniec ozonowanie.Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marc. Opublikowano 27 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2020 2 godziny temu, aabbcc123 napisał: Odpicowalem srodek i dalej mi troche smierdzi. Co mozna jeszcze wrzucic? Sa jakieś odswiezacze co mozna zostawic pod fotelem? Może odpływ masz gdzieś zatkany przez liście, dostało wody i gnije. Tak jak napisano wyżej, znaleźć, usunąć, po ozonowaniu przewietrzyć, możesz jeszcze psiknąć czymś w kratki nawiewu, jakiś perfum czy coś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotroosh Opublikowano 28 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2020 Ma ktos porównanie ozonatora do generatora pary ze srodkiem dezynfekujacym? Plusy i minusy? Ktore z urządzeń byscie wybrali? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kita Opublikowano 28 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2020 Cześć, Czy istnieje na rynku godna zaufania maszyna bezprzewodowa DA? potrzebna do cleanerow i spraw typu Prima Amigo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi