inspire Opublikowano 20 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2020 Mocna piana do mycia busów, ciągników rolniczych to ? dimer, tenzi truck czy coś innego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eidos71 Opublikowano 20 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2020 Godzinę temu, inspire napisał: dimer Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
#kris Opublikowano 20 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2020 Nakładał ktoś NW od RRC... gdyż znajomy kupił i mnie prosi o przysługę...Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Streat Opublikowano 20 Lutego 2020 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2020 @#kris kolega nakładał, co tam chcesz wiedzieć? Moge go podpytać, ogolnie był pozytynie zaskoczony ta niewidzialna wycieraczką 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pioter83 Opublikowano 20 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2020 Czy FX protect Vision chroni lakier od zarysowań? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał82 Opublikowano 20 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2020 @Pioter83 sprecyzuj co masz na myśli? Moim zdaniem dobrze położona powłoka może uchronić lakier przed mikroryskami, które i tak widoczne byłby pod ledem a niekoniecznie gołym okiem. Ale chyba żadna powłoka nie uchroni Cię jak podczas mycia spadnie Ci gąbka/rękawica itp na ziemię a Ty podniesiesz i jazda tym po lakierze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pioter83 Opublikowano 20 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2020 15 minut temu, Michał82 napisał: @Pioter83 sprecyzuj co masz na myśli? Moim zdaniem dobrze położona powłoka może uchronić lakier przed mikroryskami, które i tak widoczne byłby pod ledem a niekoniecznie gołym okiem. Ale chyba żadna powłoka nie uchroni Cię jak podczas mycia spadnie Ci gąbka/rękawica itp na ziemię a Ty podniesiesz i jazda tym po lakierze. @Michał82 zastanawiam się nad położeniem Vision która jest powloką lite a tevo s36 lub car pro cquartz 3.0 UK. Vision będzie mniej trwały ale czy ochrona lakieru jest porównywalna do tevo lub car pro? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietras Opublikowano 20 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2020 @#kris trzeba się namachać przy docieraniu aktywatora, ale efekt jest więcej niż zadowalający. Nie wypowiem się co do trwałości bo aplikowany tydzień temu. Wg mnie obok ich wipe out’a jeden z nielicznych produktów, które można polecić 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
#kris Opublikowano 20 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2020 @Streat@Pietras dziękuję za szybką odpowiedź, poprostu wolałem zapytać gdyż nie powiem ale po tym co mi pokazał to sceptycznie podszedłem, ale to fajnie że ok. O Wipeout słyszałem że ok.@Streat Taki zestaw zakupił i zapewne mam wymyć potem IPA i NW, czym aplikować i czym docierać?? Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Streat Opublikowano 20 Lutego 2020 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2020 @#kris kumpel mówi że aplikacja banał, on wypolerował szybe->odtłuścił->na to aktywator ->aplikacja powłoki-> poszedł zjeść obiad-> starł -> druga warstwa powłoki i póki co trzyma na takim samym poziomie jak ultra glaco wiec nie jest zle aplikował chyba w listopadzie a on duzo jeździ bo do pracy ma 30km w jedna strone. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
#kris Opublikowano 20 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2020 @Streat dziękujętu będzie akcja bez polerki tylko mycie a potem jak piszesz...pozdrawiam Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peciu Opublikowano 21 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2020 @#kris Sama NW jest ok, ja miałem zestaw z aktywatorem i NW bez IPY. Jedyne z czym miałem problem to dotarcie aktywatora, na sucho nie szło tego dotrzeć, z NW już nie było problemu. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietras Opublikowano 21 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2020 @#kris Co do aplikacji to w zestawie są takie małe gąbeczki do aplikacji wiec możesz użyć Standardowych sloneczek. Docieranie NW bez kłopotów jak pisze kolega wyżej, ale przy aktywatorze musiałem psiknąć delikatną mgiełka z atomizera na fibre bo inaczej nie szło. W atomizerze była woda destylowana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
inspire Opublikowano 21 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2020 23 godziny temu, inspire napisał: Mocna piana do mycia busów, ciągników rolniczych to ? dimer, tenzi truck czy coś innego? Jeszcze jakieś opinie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marc. Opublikowano 21 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2020 10 minut temu, inspire napisał: Jeszcze jakieś opinie? Nerta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
#kris Opublikowano 21 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2020 Przedłużał ktoś wąż w odkurzaczu, zastanawiam się nad tymi dwoma, chcę coś elastycznego tak wiem do czego niby ten przezroczysty:Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skav Opublikowano 21 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2020 On 2/20/2020 at 8:35 AM, analyzator said: @Skav do swojej pianownicy jeśli masz taką możliwość śmiało rozrabiaj z ciepłą wodą. Płuczesz w programem spłukiwanie zwykłą zimną wodą. Wodę do mycia ręcznego raczej weź swoją, jeżeli możesz to też ciepłą. No dobrze, ale rozumiem ze nie ma zadnego rozroznienia miedzy szamponami do mycia recznego a do pianownicy? I jeszcze jedna sprawa - jest jakas wieksza rożniaca miedzy roznymi glinkami dla typowego laika? Wiem ze sa rózne twardosci, bardziej chodzi mi o to czy miedzy firma X a Y moze byc jakas wieksza róznica w tej samej twardości. Też sie zastanawialem nad caly spongem od ADBL'a bo widze kilka osob ma i sobie chwali, ale sie jakos nie moge zdecydowac - tym bardziej ze ona jest chyba bardziej agresywna a nie chcial bym bardziej lakieru pokiereszowac juz juz jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analyzator Opublikowano 21 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2020 @Skav nie wiem czy rozumiem pytanie. W kontekście temperatury to delikatne środki myjące dobrze jest używać z ciepłą wodą. Jest i przyjemniej i skuteczniej. Co do glinkowania to poszukaj forensic detailing channel i test glinki kontra ręczniki cała reszta. co do agresywności trudno powiedzieć każda jest trochę inna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pioter83 Opublikowano 22 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2020 Jak polerujecie obudowę lusterek to mieliście jakieś problemy że potem kierunkowskaz lub ogrzewanie lusterka nie działało? Pytam bo jakieś drgania są i ciekawi mnie czy można coś uszkodzić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Streat Opublikowano 22 Lutego 2020 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2020 @Pioter83 na pewno mniejsze drgania zrobisz polerka niz jazda po kocich łbach, raz zdarzyło mi sie ze odpadła obudowa ale to lusterko było w agonalnym stanie wiec tak czy siak kwalifikowało sie do wymiany 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gold_Car Opublikowano 22 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2020 Panowie pytanie z innej beczki. Czy u was na stacji Shell można dostać jeszcze akumulatorki do autek BMW ? Wysłane z mojego LG-H850 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niko009 Opublikowano 23 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2020 Witam. Pytanie do specjalistów, czym doczyścić tapicerkę z nubuku (szara część) w Lagunie 3. Tapicerka raczej nigdy nie czyszczona i nie zabezpieczana. Macie coś godnego polecenia w swoich arsenałach czy pozostają preparaty używane do obuwia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJZS.KAM Opublikowano 23 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2020 32 minuty temu, niko009 napisał: Witam. Pytanie do specjalistów, czym doczyścić tapicerkę z nubuku (szara część) w Lagunie 3. Tapicerka raczej nigdy nie czyszczona i nie zabezpieczana. Macie coś godnego polecenia w swoich arsenałach czy pozostają preparaty używane do obuwia? Colourlock ma Zestaw do czyszczenia i konserwacji nubuku, zamszu i weluru Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xadamx Opublikowano 23 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2020 3 godziny temu, niko009 napisał: Witam. Pytanie do specjalistów, czym doczyścić tapicerkę z nubuku (szara część) w Lagunie 3. Tapicerka raczej nigdy nie czyszczona i nie zabezpieczana. Macie coś godnego polecenia w swoich arsenałach czy pozostają preparaty używane do obuwia? To jest alcantara nie nubuk. A czyścisz to zwykłymi do tapicerek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banshee Opublikowano 23 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2020 Tak jak pisze @xadamx to jest alcantara , trzeba wyprać ekstrakcyjnie i będzie jak nowa nubuku może stosują w maybachach ale w renówkach raczej nie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi