Pioter83 Opublikowano 16 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2019 Godzinę temu, Banshee napisał: Można sobie przyspieszyć sobie trochę robote wrzucając na t&g deairona bez spłukiwania;) Ale czy to bedzie też takie skuteczne jak zrobienie tego osobno?
Sinus Opublikowano 16 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2019 Najbardziej skutecznie będzie, jeśli każdy z preparatów typu t&g, bug off, deiron nałożysz osobno na suchy lakier. Tylko wtedy Twoje mycie trwa 3h, bo łącznie suszysz auto 4-5 razy (no chyba że masz kompresor i suszysz w ten sposob ;) ).Osobiście jeśli auto nie jest mega usyfione to stosuje najpierw t&g, bug off i deiron, po czym dopiero spłukuje i planuje. Efekt może nieco gorszy, ale oszczędność czasu przy 5-miesiecznym dziecku to rzecz nie do przecenienia ;)Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka 1
powalla Opublikowano 16 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2019 3 godziny temu, MMCzysci napisał: suszenie->glinka Po co suszyć , jak zaraz zalewasz lakier lubrykantem do glinki?
Banshee Opublikowano 16 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2019 Zgadzam się z kolegą @Sinus na mega szczury wszytko osobno a jak widać że lakier jest w dobrym stanie bez widocznych zanieczyszczeń łącze różne etapy zeby zaoszczędzić czas
Pioter83 Opublikowano 16 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2019 Panowie, Żeby mieć pewność, rozumiem że jeśli robicie wersję z zaoszczędzeniem czasu to nie pryskacie 3 na raz tylko np. t&g i czekacie aż popracuje a potem następny itd.?
Sinus Opublikowano 16 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2019 Zanim objade całe auto t&g, to w miejscach, gdzie pryskalem na początku siedzi już że 2 minuty, więc czekam jeszcze 1-2 min. i jadę dalej z bug offem, a później deiron analogicznie. Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka
Pioter83 Opublikowano 16 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2019 Teraz, Sinus napisał: Zanim objade całe auto t&g, to w miejscach, gdzie pryskalem na początku siedzi już że 2 minuty, więc czekam jeszcze 1-2 min. i jadę dalej z bug offem, a później deiron analogicznie. Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Ok, o to mi chodziło. Poza tym dobrze to wyjaśnić bo ktoś to może kiedyś przeczytać i nałoży wszystko na raz:)
shinekamcar Opublikowano 16 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2019 Rejestr do bazy BDO który trzeba wykonac do końca 2019r... Ktos cos? W kontekście firmy detailingowej?
xadamx Opublikowano 16 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2019 3 godziny temu, Pioter83 napisał: Ale czy to bedzie też takie skuteczne jak zrobienie tego osobno? Takie skuteczne to nie będzie. 6 godzin temu, Pioter83 napisał: Czy jeśli używacie T&G i deironizera to tylko robicie spłukanie czysta woda pod ciśnieniem Tylko spłukuję. 1
qdlatyNH Opublikowano 17 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2019 Powiedzcie mi mądrzy ludzie czy coś da się z takiej lampy jeszcze wyciągnąć, glownie chodzi mi o klosz światła wstecznego, bo z resztą polerka da sobie radę. Czy jest jakiś specyfik który doczyści ten klosz od wewnątrz i zdejmie to mleko?Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka
analyzator Opublikowano 18 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2019 Heja. Kupiłem w dobrym pieniądzu grity 26cm - Monster Shine Grit Shield separator do wiadra 26cm, aukcja 8381588810, były po <16zł Oczywiście nie pasują do moich 10l wiader casto. Przymierzałem do 15l z bricomana i nie wchodzą do dołu. Gdzie jechać po wiadra? Optymalnie max 16l, jak nie będą wchodziły na wcisk to pomogę sobie jakimś kawałkiem gumy. OBI, casto, leroy widzę 15-16l ale wymiary chyba takie same jak to co przymierzałem. Czy brać optymalne 15tki i dociąć grita? edit. Przycięte i bomba wchodzi na wcisk
D@ViD Opublikowano 18 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2019 @analyzator a może chcesz regulowane GG ?? obecnie są idealnie spasowane do wiader castorama chyba 15l
peciu Opublikowano 18 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2019 @analyzator zawsze można odciąć zewnętrzny pierścień
analyzator Opublikowano 18 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2019 @david2888 kupiłem już @peciu pewnie będę musiał zmierzyć ile mają w środku te 15 i ile ciąć ale to jest opcja numer 2
Bapko Opublikowano 18 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2019 Czy ktoś się orientuje gdzie i czy można dostać odważnik z filltrem do opryskiwacza jak na zdjęciach poniżej? (Ten pochodzi z opryskiwacza Kwazar Mercury)
Banshee Opublikowano 18 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2019 Wydaje mi się że musisz kupić caly atomizer , nie spotkałem się zestawem naprawczym do tego typu "psikacza"
JJZS.KAM Opublikowano 18 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2019 @Bapko https://www.sklep.ewexim.pl/wezyk-ssacy-wersja-360-p-182.html 1 godzinę temu, Bapko napisał: Czy ktoś się orientuje gdzie i czy można dostać odważnik z filltrem do opryskiwacza jak na zdjęciach poniżej? (Ten pochodzi z opryskiwacza Kwazar Mercury) 1
analyzator Opublikowano 19 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2019 Pytanie techniczne. Ile wam wody wchodzi do wysokości gritguarda? U mnie pełne 3 litry
bonderez Opublikowano 20 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2019 Siemanko, Kobieta miała stłuczkę, próbuję to doprowadzić do jak najlepszego wyglądu. Stąd moje pytanie: czy z tymi pajączkami na zderzaku da się coś zrobić? Czy to jest po prostu popękany lakier, na który sama polerka już nie zaradzi. Polecacie w takiej sytuacji papier wodny? Prawidłowej taśmy u teściów nie znalazłem pozdrawiam
Pioter83 Opublikowano 20 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2019 Cześć, Takie pytanie już było ale nie potrafię znaleźć odpowiedzi. Czy używacie T&G i deironizera na całe auto czy tylko wybrane elementy?
MMCzysci Opublikowano 20 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2019 Deiron na całe.T&G mniej więcej do okolic klamek.Wysłane z mojego SM-N910F przy użyciu Tapatalka 1
Jendrek Opublikowano 21 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2019 Jaki opryskiwacz/pianownica (z pompką) nada się do kwasu do felg? Epoca HD niby jest do wszystkiego, będzie ok? W ogóle z kwasu do felg (cherry) da się zrobić pianę?
rafalk Opublikowano 21 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2019 Czy to jest normalne, że w padach super shine z lewej strony (zdjęcie) futro jest długie a z prawej krótkie? To są pady po cięciu jednego auta czyli praktycznie nowe.
damiano2007 Opublikowano 22 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2019 Pytanie: Posiadam Xiaomi mi8. Docelowo chce zakupić mi band 4. Wiadomo będa sparowane przez bluetooth. Jednakże co w przypadku gdy w chwili obecnej smartfona mam sparowanego przez bluetooth z samochodem? Seat. Czy jest możliwość sparowania auta i banda jednocześnie??
Rekomendowane odpowiedzi