Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jaka była najniższa temperatura, w której woskowaliście/dekontaminowaliście lakier?

Wysłane z mojego SM-N910F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
Czyli w tym roku już pewnie nie dam rady.

no chyba że masz ocieplane garage.
  • Lubię to 1
Opublikowano
Jaka była najniższa temperatura, w której woskowaliście/dekontaminowaliście lakier?

Stałem kiedyś przed podobnym dylematem jak Ty. Graty kupione, a temperatura zjechała. Dekontaminacje i mycie zrobiłem na bezdotyku, było 4-5 stopni. Potem do rodziców na podwórko i wjechał cleaner i na niego SSW. Najorzej szło oczywiście z cleanerem. Zrezygnowalem wtedy z Fusso, bo robiło się jeszcze zimniej.
Teraz rodzice poprzestawiali rzeczy w garażu i moja Insignia na skos sie w nim mieści, więc mimo że mycie i dekontaminacja było w jakiś 8 stopniach. To reszta w garażu.

Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

może ktoś pracował w niższych temperaturach... po za tym mam za oknem 14 st chociaż wg prognozy pogody mam mieć 9 więc więcej optymizmu 😉

Opublikowano

Chciałem koniecznie zdążyć z Fusso, ale chyba już się nie uda. Prognoza zapowiada mniej niż 5 stopni cały weekend, blisko 0. W garażu nie wywoskuję, chyba że najpierw pół auta, potem przestawiam i drugie pół.

Odpuszczam. Dzięki. Pocieszenie ze to akurat ten samochód, który mniej jeździ o tej porze roku.

Opublikowano

Czyli nie zabezpieczysz niczym lakieru na zime, bo nie ma 10*C ? To nie loty w kosmos , to tylko fusso ! Czy bedzie siedzial tydzien/miesiac  krocej bo przy aplikacji braknie 3*C i tak bedzie lepiej niz w ogole zostawic goly lakier. 

• Lubię to 1
Opublikowano

Ja w weekend mam do zrobienia autko 🙂 planuje na bezdotyku dekontaminacje 😉 a potem w nieogrzewanym garażu wosk BH 🙂 ja czasu nei wystarczy to WaterGold i nara 🙂 

• Lubię to 1
Opublikowano
48 minut temu, MMCzysci napisał:

Kryteria są 2, byle nie było mrozu, i nada się każda, jaką wytrzymają ręcę zanim odpadną z zimna.

Tip: w rękawiczkach też można woskować 🙂

• Lubię to 3
Opublikowano
4 minuty temu, david2888 napisał:

Ja w weekend mam do zrobienia autko 🙂 planuje na bezdotyku dekontaminacje 😉 a potem w nieogrzewanym garażu wosk BH 🙂 ja czasu nei wystarczy to WaterGold i nara 🙂 

Nakładałem kiedyś FK w temp.ok.5-7st. i zostawiłem auto na noc, rano docierałem i wytrzymał ok.6tys.km (3-m-ce), Nakładałem bez cleanera, po IPA, więc BH też zostaw na długo dłużej to się "przyjmnie" 😉

Opublikowano

Zobaczę jak się rano temperatury będą kształtowac.

Trudno, najwyżej coś sobie odmroze

Opublikowano

Panowie, jakich podkładek pod papiery ścierne używacie podczas polerowania kloszy lamp?
Sam papier, jakieś klocki polerskie? Co polecacie?
Aplikator do Powłok by się nadal?

• Lubię to 1
Opublikowano

Czy dobrze rozumiem, że taka piana: https://www.kaercher.com/pl/professional/srodki-czyszczace-i-pielegnacyjne/professional/pojazd/rm-838-alkaliczna-piana-62958380.html jest niebezpieczna dla wosków i powinienem ją "odstawić"?

Problem w tym, że zostało mi jej prawie 20 L 😉 

Opublikowano

Ja wiem, ja wiem. Tylko chyba po wosku już niemądrze nią jechać, co 😄 ?

Jeszcze mam pytanie co do dawkowania: https://s1.kaercher-media.com/documents/datasheets/cleaningagents/pl_PL/0.011-324.0_PI_pl_PL.pdf

1+3 - 1 część płynu i 3 wody?

stężenie 1-2%" robię w pianownicy roztwór 1-2% z tego, co wcześniej przygotowałem

Dobrze rozumiem?

Opublikowano

Siema po dłuuuuugiej przerwie. 

Dach materiałowy - po zabezpieczeniu lepiej zostawić w garażu na 24h czy na początku pomóc suszarka/opalarka ? 

Opublikowano

Znajomy mial jakies dziwne zjawisko na masce - nie umiem powiedziec z czego tak sie zrobilo...

po jednym przejezdzie znika, ale zostawia pewna nierownosc ( ? ) 

co to jest ? Czy mozna to usunac ?

0BF65C9C-7CEF-483F-BECC-C8A9AADB8DF0.jpeg

1BB6C2F7-F13D-4322-85D3-0BC25ADE24D4.jpeg

32BEE68E-951B-4F5B-89AE-E230AD02E0E8.jpeg

8088A7A5-3F35-47F9-B70C-35821BAF0EE8.png

6A5BA8EB-4396-41D3-8972-7F9E7B821567.png