Pioter83 Opublikowano 27 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2019 59 minut temu, Arivia napisał: Chce zrobić korektę lakieru one step, używałem już Menzerna One step i nie było źle. Ale zastanawiam się jeszcze nad ROYAL PADS Liquid Cut & One Step albo Rupes One Step co polecacie? I jeszcze jedno pytanie, te pasty mają niby wosk w sobie. Jak skończę nimi pracować do dotrzeć to jakoś fibrą czy alkohol izopropylowy? Czy używacie tar&glue i deironizer na całe auto czy tylko na wybrane elementy?
b0l5 Opublikowano 27 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2019 Czy używacie tar&glue i deironizer na całe auto czy tylko na wybrane elementy?Ja używam T&G głównie na połowę auta, czyli od samego dołu do szyb przy drzwiach. Natomiast iron na całe auto. 1
asaledr Opublikowano 27 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2019 Jaki polecacie preparat do prania dywników welurowych? SG EXTRA DRY FABRIC CLEANER czy coś fajniejszego w dobrej cenie jest? Nie są jakoś mocno zabrudzone, chodzi bardziej o takie odświeżenie żeby kolor odzyskały bo takie posiwiałe już są.
mienczak Opublikowano 28 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2019 @Tomas22 W dniu 21.10.2019 o 18:35, Tomas22 napisał: Mamy na forum jakiegoś prawnika ? Moja żona jest. Jak chcesz, to daj na PW o co z grubsza chodzi.
Moderator Domel Opublikowano 28 Października 2019 Moderator Zgłoś Opublikowano 28 Października 2019 17 godzin temu, ghost napisał: Dojechało. Jaj już zamówiłem. Tym bardziej, że jest -15%. To aż kusi żeby wciągnąć mało popularne unikaty Tac Systema i ADS. Tylko muszę Gloss meter kupić żeby zobaczyć czy Shinee mi dał 10GU jak u Apex Detailing No bez jaj @CAR CRAZY 1
Partner forum CAR CRAZY Opublikowano 28 Października 2019 Partner forum Zgłoś Opublikowano 28 Października 2019 @Domel jedna sztukę mam Ci odłożoną 1
Arkadio_Gdansk Opublikowano 28 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2019 Witam, chodzi mi po głowie takie pytanie. Czy po użyciu fibr do dotarcia Dluxa oraz FX Vision coating fibry twardnieją i nadają się do śmieci/brudnych robót?
paperson Opublikowano 28 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2019 @Arkadio_Gdansk tuż po aplikacji wrzucam fibry do wiadra z ciepłą wodą i płynem do mf. Po całej akcji piorę całość tak zebranych fibr w pralce. Nie zauważyłem żeby twardniały. 2
CarlosBlack Opublikowano 28 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2019 ktoś pomoże i w wolnej chwili zmierzy i poda "wymiary" przedłużki 80mm M14 do rotacji? skok gwintu ( 2, 1.5, 1.25?), długość całkowita oraz długość części gwintowanej do przykręcenia BP., średnica przedłużki.
Arkadio_Gdansk Opublikowano 28 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2019 @Arkadio_Gdansk tuż po aplikacji wrzucam fibry do wiadra z ciepłą wodą i płynem do mf. Po całej akcji piorę całość tak zebranych fibr w pralce. Nie zauważyłem żeby twardniały.Tak też zrobiłem przy okazji dodając apc odrobinę. I już się piorą. Dzięki za radę. Działasz tak po każdej powłoce czy tylko po tych które wymieniłem?Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka
antek1987 Opublikowano 28 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2019 Mam mały dylemat i nie wiem co wybrać i kupić: 1. Rupes LHR15 Mark III 2. Flex XFE 7-15 125 3. FLEX XCE 10-8 125 Co byście wybrali do weekendowych robótek, czasem jakieś mocniejsze cięcie wpadnie a tak to one stepy. Pozdrawiam
PiterG Opublikowano 28 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2019 3. FLEX XCE 10-8 125Jesli nie masz maszyny z malym BP to pamietaj, ze do maszyn wymienionych przez Ciebie takiego nie zalozysz.Miej rowniez na uwadze dosc specyficzna prace xce/vrg. Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka
antek1987 Opublikowano 28 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2019 Zapomniałem dodać ze mam małego Kraussa i rotację Lare Duetto juz na siebie zarobiło.
marco80 Opublikowano 28 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2019 @antek1987 To tym bardziej XCE będzie świetnym uzupełnieniem tego zestawu, choć z drugiej strony jak masz rotacje możesz też rozważyć XFE.Ja bym jednak osobiście wybrał xce
paperson Opublikowano 28 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2019 @Arkadio_Gdansk niezależnie od rodzaju powłoki proces ten sam .
xadamx Opublikowano 29 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2019 Czy mamy kogoś z Bydgoszczy co by mi mógł odebrać jedną rzecz? Oczywiście kasę na odbiór mogę przelać na konto.
PanKrzysztof Opublikowano 29 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2019 Będę miał nakładaną powłokę Kisho Si-701 (niestety tylko na najniższą opcję mnie stać na ten moment). Czy np. za pół roku, mogę dołożyć na nią Kisho Si-901 (oczywiście po dobrym myciu i przygotowaniu powierzchni) czy raczej pozostanie mi regularne nakładanie Kisho X-03 czy tam TOP-24 czy po prostu jakiegoś QD dla przedłużenia życia powłoki?
Qukie Opublikowano 29 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2019 Czy znacie jakieś sprawdzone, niedrogie przenośne lampy? Jakieś alternatywy dla Scangripa? Żadna opcja z portali na 'A' mnie nie przekonuje Jest Yato, Brennenstuhl i inne no-name, ale czy one są cokolwiek warte czy będzie to jeden wielki smutek i rozczarowanie?
Zdroja0 Opublikowano 29 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2019 Warstwowanie cquartz 3.0. Po jakim czasie kłaść drugą warstwe?
MMCzysci Opublikowano 29 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2019 Po nałożeniu T&G i deirona "smarujecie" nimi auto (np. padem do opon) czy czekacie aż zareaguje i spłukujecie?Wysłane z mojego SM-N910F przy użyciu Tapatalka
b0l5 Opublikowano 29 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2019 Ja pryskam i zostawiam nie rozprowadzam t&g ani iron, nie wiem jak reszta. Każdy ma inne techniki.
CarlosBlack Opublikowano 29 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2019 jeśli jest dużo syfu to delikatnie pomagam chemii.
Qukie Opublikowano 29 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2019 Ja po paru minutach używam rękawicy z frędzlami do rozprowadzenia, żeby mieć pewność, że wszędzie jest trochę produktu, ale nie wycieram, nie szoruję, nie pucuję.
Pioter83 Opublikowano 29 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2019 Ja rozprowadzam i czekam, wydaje mi się że nie ma sensu temu pomagać bo potem płuczesz pod ciśnieniem.
MMCzysci Opublikowano 29 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2019 Deiron na całe auto razem z dachem, T&G od szyb w dół, dobrze rozumiem? Kiedy będę widzieć, że mieszanka nadaje się już do splukania? Wysłane z mojego SM-N910F przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi