MMCzysci Opublikowano 6 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2019 Czy dobrze rozumiem, że Tar Pro ADBLa jest do użytku miejscowego i nie mogę nim zrobić dekontaminacji?
D@ViD Opublikowano 6 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2019 @MMCzysci dokładnie. ADBL, podawał że ten produkt jest typowo na mikrofibre i punktowo 1
MMCzysci Opublikowano 6 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2019 Shiet, trochę się w takim razie zaorałem... no nic, trzeba będzie mu dokupić jakiś T&G do towarzystwa. Thx.
jedrek1980 Opublikowano 7 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2019 @david2888 to jest akumulatorowy?Gdzie dorwałeś takie cudo?
D@ViD Opublikowano 7 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2019 @jedrek1980 nie wiem o co ci chodzi? O halogen led? To tak, aku. Nr oferty: 7767089648
jedrek1980 Opublikowano 7 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2019 @david2888 @david2888 tak o halogen
kamil598 Opublikowano 7 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2019 9 godzin temu, david2888 napisał: @MMCzysci dokładnie. ADBL, podawał że ten produkt jest typowo na mikrofibre i punktowo A Prickbort można na całość opryskać? Nie reaguje z plastikami?
D@ViD Opublikowano 7 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2019 23 minuty temu, kamil598 napisał: A Prickbort można na całość opryskać? Nie reaguje z plastikami? Zacznij najpierw trochę czytać forum wszędzie masz odpowiedzi, ale odpowiem Ci: Pricbort można spokojnie pryskać na lakier, ale polecam od dołu do wysokości klamek + cala klapa tylnia. Natomiast dach, maska - tylko jak widzisz, że masz jakaś żywicę. Dla spokoju ducha, po opryskaniu, najlepiej przetrzeć mikrofibrą elementy z plastiku czarnego -strukturalnego
Jendrek Opublikowano 7 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2019 18 godzin temu, ghost napisał: Te do DA różnią się tylko otworem. W rotacji absolutnie nie ma znaczenia ta kwestia. W DA teoretycznie lepiej jak jest z otworem bo pełni 2 funkcje, zapobiega gromadzeniu się pasty w środku podczas ruchu oscylacyjnego. Oraz jest lepsze chłodzenie w okolicach głowicy. W praktyce korzystałem namiętnie z padów KochChemie na maszynie DA, wersji bez otworów i działały dobrze. A co de temperatury to sam staram się robić rozsądnie, nie przegrzewać sprzętu. Jak masz wybór bierz z otworem. Czy otwór w padach do DA wpływa na jego żywotność w porównaniu do padów bez otworu?
damiancd Opublikowano 7 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2019 Tani, ale nowy bagażnik dachowy łapany za krawędzie dachu - ktoś widział, czy robi to szkody na lakierze?
Bapko Opublikowano 7 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2019 Tani, ale nowy bagażnik dachowy łapany za krawędzie dachu - ktoś widział, czy robi to szkody na lakierze?Może robic obtarcia bo zawsze się kurz tam dostanie i są drgania wiec i tarcie. Ale można DOBRA taśma bezbarwna okleić lub kupic arkusz foli bezbarwnej w papierniczym i powinno załatwić sprawę. U mnie załatwiło!
paperson Opublikowano 7 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2019 4 godziny temu, Jendrek napisał: Czy otwór w padach do DA wpływa na jego żywotność w porównaniu do padów bez otworu? Wpływa, szczególnie na początku przygody z korektą, gdy jeszcze nie ma się pełnego wyczucia co do docisku, potrzeby czyszczenia padów, ilości przejazdów, itp. Otwór pozwala ograniczyć nieświadome błędy początkującego, odprowadzając nadmiar ciepła. W przegrzanych padach oprócz spadku siły cięcia, może dojść do ich szybkiego zużycia czy oderwania się gąbki od rzepu. 1
Zdroja0 Opublikowano 7 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2019 Neutralizator zapachu: Adbl czy valetpro?
D@ViD Opublikowano 7 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2019 3 minuty temu, Zdroja0 napisał: Neutralizator zapachu: Adbl czy valetpro? Shiny Garage
analyzator Opublikowano 7 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2019 @Domel https://showcarshine.pl/polerowanie-czyszczenie/showcarshine-microfiber-glass-new-waffel-towel-76x56cm.html Super mi się sprawdza. Składam na 3 razy i oblatuję przednią od wewnątrz bez problemu. Zero smug. Z płynem fx protecta świetne kombo. Mam K2 ale używałem jej raczej jako ręcznika do zbierania wody z lakieru. 1
MMCzysci Opublikowano 7 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2019 I nie musisz niczym docierać potem? Tak jak piszesz byłoby super, jeszcze za ten pieniądz.
analyzator Opublikowano 7 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2019 @MMCzysci Kilka strzałów na fibrę i nie - nie muszę docierać. Szyba myta raz +/- raz na miesiąc. Do samochodu, który nie jest utrzymywany pewnie najpierw wjechałbym IPĄ na zwykłej fibrze. Wracajac do tej - działa super. Jest w niej coś dziwnego - lekko "ciągnie" się po szybie, jakby miała jakiś dodatek gumy. A Ty z Lublina? Wożę w aucie razem z FXem możesz pomacać
MMCzysci Opublikowano 7 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2019 Wszędzie ta IPA, a tego akurat nie mam jakaś alternatywa?
yas Opublikowano 7 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2019 zmywacz silikonowy, sklepy z czesciami motoryzacyjnymi
asaledr Opublikowano 7 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2019 Podobno Gtechniq g6 mocno odtliszcza mocno zabrudzone i zatluszczone szyby od wewnątrz, a znajdziemy coś podobnego tylko tańszego?
Lukaso Opublikowano 8 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2019 A czysta ipa nie poradzi sobie z tym? No myślę że poradzi sieć w czym problem?
Jendrek Opublikowano 8 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2019 Proszę o charakterystykę lakieru Opel 20Z Royal Blue Jakie materiały do korekty dobrać? 1 1
Pioter83 Opublikowano 9 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2019 Czy przed korektą trzeba przemyć czymś jeśli był położony wosk kilka miesięcy temu i leży ssw położone 2 tygodnie temu?
CarlosBlack Opublikowano 9 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2019 po dekontaminacji i np. DM Reset powinno zejść wszystko. 1
Tomcio1 Opublikowano 9 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2019 cieknie mi w tym miejscu co mógłbym zrobić?
Rekomendowane odpowiedzi