Fredi88 Opublikowano 7 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2019 2 godziny temu, aabbcc123 napisał: Kazdy ma ten sam problem Nie, nie każdy... @ZimnyKartofel stać cię żeby kupować 2 razy? Kupisz shit który nie zda rezultatu to już lepiej nic nie kupować. Weź axela, glorię fm10 lub alta foam jak ma to pianować a nie sikać jakimś mlekiem.
ZimnyKartofel Opublikowano 7 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2019 1 minutę temu, Fredi88 napisał: Nie, nie każdy... @ZimnyKartofel stać cię żeby kupować 2 razy? Kupisz shit który nie zda rezultatu to już lepiej nic nie kupować. Weź axela, glorię fm10 lub alta foam jak ma to pianować a nie sikać jakimś mlekiem. I właśnie o to mi chodzi. Czy to cudo od K2 będzie dawać pianę czy sikać mlekiem. Bo jeśli mleko to już mam zwykły opryskiwacz i kolejny mi nie potrzebny. Znalazłem jeszcze Mezo Foamer i Kwazar Venus 360. Wezmę jedną z nich chyba
Bare Shine Opublikowano 7 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2019 To z K2 to zwykly opryskiwacz a nie pianownica. Opisy sa bledne 1
aabbcc123 Opublikowano 7 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2019 @Fredi88 co Ty taki spięty jestes. Nie ma u Was zartow o zonach i tesciowych. Przecież to oczywiste, ze to żarty. @ZimnyKartofel nie oszczedzaj na pianownicy, ja mam psikacza i mnie na tyle irytuje, ze kupuje teraz axel 3000 i podobno ma byc bialy
MarBi Opublikowano 7 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2019 @PloChuUu po bezdotyku i tak zostanie ci film brudu na lakierze więc ręcznikiem możesz tylko porysowac. Ostatni program i osuszanie wiatrem 1
ZimnyKartofel Opublikowano 7 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2019 Tak myślałem że to zwykły psikacz, końcówkę ma dokładnie jak mój z OBI. Zamówię w przyszłym tygodniu coś co jest pełnoprawną pianownicą. Oby tylko małżonka nie miała wolnego tego samego dnia co ja
Fredi88 Opublikowano 7 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2019 1 godzinę temu, ZimnyKartofel napisał: Znalazłem jeszcze Mezo Foamer i Kwazar Venus 360. Wezmę jedną z nich chyba Napisalem ci 3 modele godne polecenia to znow szukasz 5zł taniej kupisz co uważasz ale kwazar też szału nie robi. Bez sensu wywalac kase.
ZimnyKartofel Opublikowano 7 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2019 @Fredi88 Widziałem właśnie wideo z porównania Alta 2000 vs Gloria FM10 i ta Alta wygląda całkiem przyzwoicie. Dzięki za radę, wcześniej nie widziałem tej Alta.
electro69 Opublikowano 8 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2019 Od jakiegoś czasu używam Gloria FM10 z pianą Koch Chemie Gsf i nie powiem daje super piankę jak dobierzesz sobie odpowiednie proporcje na litr wody. Problem w tym że na małe auto typu audi a3 wystarcza mi tej piany tak na styk ale jak już pianuje większe auto to jest problem bo brakuje mi tych załóżmy 30 sekund. I tak właśnie się zastanawiam czy nie zamówić sobie Axela 3000 jak kolega wyżej pisał. On jest 3 litrowy i po zalaniu wody 1,5 - 2 litry działa dłużej i ma więcej miejsca na powietrze przez co nie trzeba tyle razy machać jak przy Glorii. Czy się mylę ? Moze ktoś potwierdzić ?
aabbcc123 Opublikowano 8 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2019 na yt sa testy axel 3000 i wedlug nich gosc byl w stanie bez pompowania tylko jeden bok sedana opianowac. Od pewnego czasu myje auto w garazu, bo zakaz w ogrodzie, wiec pianownica z kartchera jest za silna. Opryskiwacz kompletnie nie robi piany. Na necie z przesyłka bialy cos chyba 80zl
kowloonwax Opublikowano 8 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2019 Chciałbym zrobić 3etapową korekte lakieru na e39 i myslalem o pastach sonaxa. Najpierw cutmax a na koncu perfect finish, ale co między nimi? Chyba że rozejrzeć się za jakimś innym systemem, moze menzerna? Roller 9mm
damiano2007 Opublikowano 8 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2019 @kowloonwax DA9mm za dużo nie wytniesz, bałaganu też nie zrobisz na cut macie plus niebieski NAT, to na koniec może się okazać że Perfect finish na czerwonym nacie wystarczy.
asaledr Opublikowano 8 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2019 Colourlock Strong pakiet biały i ten żółto czarny. Ktoś wie jakie różnice? Ktoś testował?
drufi Opublikowano 8 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2019 Średnica dna butelki 500ml Shiny Garage? Ktoś ma i może zmierzyć?
#kris Opublikowano 8 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2019 68mmWysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka 1
D@ViD Opublikowano 8 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2019 @asaledr bez różnicy. Po prostu zmienili etykiety.
daniel23584 Opublikowano 9 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2019 Koledzy na takie przetarcie na kierownicy jest jakiś sposób? W zakładzie gdzie obszywają kierownice powiedzieli że im nie opłaci się z tym bawić, lepiej od nowa obszyć, wtedy będzie spokój na długo
Notcon Opublikowano 9 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2019 @daniel23584 A może pomalować?
vhs Opublikowano 9 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2019 Zastanawiam się nad zakupem dmuchawy do osuszania auta. Czy możecie mi powiedzieć czy ta wystarczy: https://www.budujesz.pl/dewalt-akumulatorowa-dmuchawa-do-lisci-18v-xr-solo-dcv100-3187855/ Czy może wybrać tą: https://www.elwar.info/pl/p/DEWALT-DCM562PB-QW-Dmuchawa-akumulatorowa-z-silnikiem-bezszczotkowym-18V/13595
Birkhof Opublikowano 9 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2019 Zastanawiam się nad zakupem dmuchawy do osuszania auta. Czy możecie mi powiedzieć czy ta wystarczy:https://www.budujesz.pl/dewalt-akumulatorowa-dmuchawa-do-lisci-18v-xr-solo-dcv100-3187855/ Czy może wybrać tą:https://www.elwar.info/pl/p/DEWALT-DCM562PB-QW-Dmuchawa-akumulatorowa-z-silnikiem-bezszczotkowym-18V/13595Mam dmuchawe bass polska - do prywatnego uzytku wystarczajaca (chyba 120zl placilem)
Bare Shine Opublikowano 9 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2019 @Birkhof podasz linka prosze
Birkhof Opublikowano 9 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2019 @Birkhof podasz linka proszeJa mam taką: https://www.basspolska.com/dmuchawa-warsztatowa-400w.htmlYT: 1
b0l5 Opublikowano 9 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2019 Koledzy na takie przetarcie na kierownicy jest jakiś sposób? W zakładzie gdzie obszywają kierownice powiedzieli że im nie opłaci się z tym bawić, lepiej od nowa obszyć, wtedy będzie spokój na długoja zamówiłem zestaw do regeneracji kierownicy colourlock i w weekend będę tegować. Koszt 40 zł.
Gold_Car Opublikowano 10 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2019 Panowie dressing do opon który można nakładać na mokre opony to mamba , car pro perl, i coś jeszcze? Skończyła mi się mamba shine świetny produkt ale chciałem kupić coś nowego. Kupiłem perl w tester ale chciał bym coś jeszcze w normalniej pojemności. Myślę nad gyeonem q2O ten z kwarcem (błękitny) ale nie jestem powiem czy można go nakładać na mokre opony. Wolał bym środk w formie płynnej który długo się trzyma jak np mamba shine. Wysłane z mojego LG-H850 przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi