misz.czu Opublikowano 4 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2019 To jaki aplikator kupić, by nie stawał na lakierze? Ufo mi się potrafi obrócić podczas woskowania, mimo, że wosk naturalny. Słoneczko się ładnie ślizga, ale ten dźwięk przy dotyku z lakierem raczej nie wróży nic dobrego.
Fredi88 Opublikowano 4 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2019 @misz.czu liquid elements black sponge 1
Notcon Opublikowano 4 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2019 @misz.czu ja używałem żółtych słonecznek od K2. Smarowalem nimi fusso i natty'sa i pracowało się spoko.Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka 1
pavko Opublikowano 4 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2019 Szybkie pytanie ;) Civic ufo i Kia ceed II, jaką glinkę kupić i co położyć pod fusso? Będę działał ręcznie
Fredi88 Opublikowano 4 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2019 @pavko glinka bilt hamber soft. A co kłaść pod fusso było milion razy. Najlepiej nic... cleaner i wymyj IPA.
zawisza Opublikowano 4 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2019 Spotkaliście się z dziwnym zjawiskiem 'trzymania kropelek' na masce? Już któryś raz się spotkałem że na aucie był jakiś wosk np fusso podbity jakimś qd i ze szlaufa wszytko ładnie splywa, a np po deszczowej nocy na masce stoją spore krople i przy 120 nawet nie chcą się ruszyć?Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
davor Opublikowano 4 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2019 @zawisza cytat: szlauf: Dziewczyna (poniżej 18 lat), która uprawia sex w zamian za sponsoring. 2 2
pawelus668 Opublikowano 4 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2019 Kupiłem zachwalany Vasco prewash do smoly i radzi sobie sporo gorzej od Prickbort, szukam na zamiane cos lepszego, co radzicie?
paperson Opublikowano 4 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2019 @pawelus668 ile dajesz mu popracować na lakierze? Daj mu podziałać minimum 10 minut i daj znać czy zauważyłeś poprawę
Fredi88 Opublikowano 4 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2019 @pawelus668 vasco potrzebuje czasu. Mozna go nawet na kilka godzin zostawić. Prick i inne spływają raz dwa przez co naprawdę grube kawałki smoły są cięzkie do usunięcia.
zawisza Opublikowano 4 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2019 @zawisza cytat: szlauf: Dziewczyna (poniżej 18 lat), która uprawia sex w zamian za sponsoring.wygrałeś XD PS. Ktoś coś odpowie na mój post :D?Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Pietras Opublikowano 4 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2019 @zawisza myślę, że jak już bierzesz tego „szlaufa” to lejesz tak, że na lakierze robi się tafla, która pięknie zjeżdża. Wlej wodę do butli z atomizerem i spryskaj maskę tak żeby była w kropelkach, zostaw na noc i sprawdź co będzie. Chyba, że mieszkasz w pobliżu jakiejś fabryki, huty etc. I deszcze są kwaśne lub brudne
zawisza Opublikowano 4 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2019 Źle się wyraziłem.Psikajac z triggera krople są ładne i zbierają się w coraz większe i zjeżdżają. Jedynie po jakimś czasie i np po nocy gdy jadę do pracy to widzę że nie chcą w ogóle zjeżdżać od pędu powietrza. Wygląda to jakby zamiast wody była galaretka ( widać że powietrze je próbuję zrzucić, a one jedynie się "pochylają") Pytanie czy lakier lakierowi nie równy czy to kwestia przygotowania powierzchni?Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Fredi88 Opublikowano 4 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2019 Lakier glinkowany? Po korekcie? Tak się zazwyczaj dzieje na lakierze który jest chropowaty pod palcem czyli nieoczyszczony.
Grzechu23 Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Co wybrać jako szybki cleaner pod wosk /wax off ? 1. Fireball Ultimate Paintwork Cleaner 2. Meguiar's Wash Plus Nie wiem w sumie czy Megsa można podciągnąć pod cleaner czy pod mocny szampon. Może ktoś robił jakieś porównanie?
Moderator Domel Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Moderator Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2019 14 minut temu, Grzechu23 napisał: 1. Fireball Ultimate Paintwork Cleaner Polecam. Jest miazga szczególnie bo jest jakby przedłużeniem mycia 1
aabbcc123 Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Mam ADBL Interior QC. Nie zwróciłem uwagi, że to jest mocno zapachowe i w sumie nie bardzo leży mi jakikolwiek zapach. Co można dostać bezwonnego na zastępstwo? Słyszałem, że coś KOCHa? Ktoś potwierdzi i poleci...
Birkhof Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Polecam. Jest miazga szczególnie bo jest jakby przedłużeniem mycia +1Nie korzystałem z Megsa, ale ten od długiego czasu sprawdza mi się rewelacyjnie.@Domel mówiłem ze się przekonasz do niego :D Mam ADBL Interior QC. Nie zwróciłem uwagi, że to jest mocno zapachowe i w sumie nie bardzo leży mi jakikolwiek zapach. Co można dostać bezwonnego na zastępstwo? Słyszałem, że coś KOCHa? Ktoś potwierdzi i poleci...AF spritz 1
mihau12 Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Chcialbym doczyscic plastiki ktore zaszly mi od wosku na bialo - mam magiczna gabke i apc w jakich proporcjach rozcienczyc apc? Chyba ze prosto na gabke? Apc od adbl
aabbcc123 Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2019 @Birkhof hmm, 44zl, dodatkowo chce kupic pianownice axel 3000, carpro delux, bo zima idzie...i wychodzi z 300zl, zaraz sie okaże, ze pickbort mi sie konczy a moze by jakaś nowa mikrofibre...ehh, drogie to hobby jest Sprobuje AF, w sumie to chyba nie mam nic od nich jeszcze
paperson Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2019 @Birkhof czy wspomniany produkt Fireball'a zda egzamin gdy szybko będę chciał zdjąć jakiegoś miesięcznego letniaka i położyć kolejny wosk?
Trewas Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2019 20 minut temu, mihau12 napisał: Chcialbym doczyscic plastiki ktore zaszly mi od wosku na bialo - mam magiczna gabke i apc w jakich proporcjach rozcienczyc apc? Chyba ze prosto na gabke? Apc od adbl Zacznij od 1:10, jak będzie za słabo to wzmocnij. Czy z gąbki czy bezpośrednio jak Ci wygodniej
Birkhof Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2019 @Birkhof czy wspomniany produkt Fireball'a zda egzamin gdy szybko będę chciał zdjąć jakiegoś miesięcznego letniaka i położyć kolejny wosk? Tak, sprawdzi sie
Syrio Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2019 3 godziny temu, Domel napisał: Polecam. Jest miazga szczególnie bo jest jakby przedłużeniem mycia A jak się pracuje z tym cleanerem? Po myciu, t&g potem deiron, spłukujemy i na taki mokry lakier ten cleaner? Jakoś nie mogę sobie tego wyobrazić, przecież to zaraz mokry aplikator, cleaner rozrzedzony itd.
Rekomendowane odpowiedzi