Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czym umyć zbiorniczek wyrównawczy (z PP) od środka i zewnątrz? Ostatnio taki zżółknięty zaczyna mnie drażnić, z drugiej strony ma już 26 lat ale był znacznie bielszy jako nowy, (nowego nie da się kupić).

Myślę wytestować gorący ocet od wewnątrz a na zewnętrzną stronę APC + magiczna gąbka/zmywak kuchenny, a może jakieś inne pomysły? 

Opublikowano

Tańsza w małej pojemności ceramika ? Chce zabezpieczyć tylko kilka małych elementów w piano black

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

• Moderator
Opublikowano
22 minuty temu, Mar24 napisał:

Jaka ręczna pianownica najlepsza ?

gloria fm30

Opublikowano

@zawisza  Tak m.in. dlatego, że zabezpieczenie powoduje nadanie śliskości/odpychanie brudu. To z kolei powoduje, że zanieczyszczenia są łatwiejsze do usunięcia i dodatkowo cokolwiek tego dotknie np.fibra będzie miała zmniejszone tarcie. Osobiście uważam, że na słupki fajna jest też folia ochronna.

Opublikowano
Panowie, Koch green Star czy excede advanced? Chwalone oba, nie wiem co wybrać. 

Do czego?

Opublikowano

Panowie czym usunąć białe plamy na felgach (czarny mat) po adbl t&g ? Nie leżało długo a na jednej feldze zrobił się brzydki biały nalot którego nie mogłem zmyć wczoraj ani krwawa felga od tenzi ani szamponem co prawda neutralnym ale jednak. Excede UWC da radę? Na czarnym macie niestety bardzo widać.

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
[mention=16759]Patryk14[/mention] Prawdopodobnie tylko polerowanie, o ile w ogóle pomoże.
Najlepsze że tylko na jednej feldze tak się stało. Ani długo nie leżało, na słońcu auto też oczywiście nie było. Nie wiem dlaczego tak ta felga przyjęła to t&g.

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

@Birkhof jak sama nazwa tego typu środków mówi, do wszystkiego. Ale głównie zależy mi na sile domywania.

@Damiano2007  tak wiem, chciałem sobie zawęzić ale jednak zamieszałeś mi 😄

Z tych trzech siła domywania /wydajność i może bezpieczeństwo dla czyszczonych powierzchni który dla was jest faworytem? 

Opublikowano

Czy aluminiowe łuki w Peugeot RCZ można bezpiecznie wypolerować Shiny Garage Back2Shine? Shiny piszą, że jest do stali, miedzi, mosiądzu itp. Lepiej mikrofibrą czy gąbką? Następnie zabezpieczyć woskiem, FX Protect C12,  Cquartzem czy Dluxem? Czy ktoś przerabiał podobny temat i może pomóc?

rczluki.jpg

Opublikowano
[mention=3124]Birkhof[/mention] jak sama nazwa tego typu środków mówi, do wszystkiego. Ale głównie zależy mi na sile domywania.
@Damiano2007  tak wiem, chciałem sobie zawęzić ale jednak zamieszałeś mi
Z tych trzech siła domywania /wydajność i może bezpieczeństwo dla czyszczonych powierzchni który dla was jest faworytem? 

Obydwa się sprawdza, advanced może być przy pracy w środku troszke bardziej uciążliwy.

Opublikowano

@Qukie 'to je amelinium tego nie wypolerujesz' nie mam doświadczenia z SG, ale kiedyś odswieżałem aluminium megsem uc na aplikatorze gabkowym i wyszło w porządku, więc raczej w kierunku zwykłych past polerskich bym szedł

Opublikowano

@397 mówisz o Glossworkz? Jak chcesz to mogę Ci go odpsrzedać za tyle samo, bo trochę nie przemyślałem tego zakupu i mi się nie przyda 😄 

Opublikowano

cześć. jaką pastę polecacie do jednoetapowej korekcji? i pad? czarny passat b6, ważne żeby nie zostawiało hologramów:)

Opublikowano

Ostatnio w miejscowym sklepie z chemia natknąłem się na regał z produktami do pielęgnacji auta serii „Black auto cosmetics” której producentem jest ShineChemicals.eu

Czy ktoś używał tej chemii? Ceny maja bardzo zacne!

ae9cfd028efd620523fc17fb0efc8b71.jpg6e4e66acf4a47e0491b755a8a7c8973f.jpg

Opublikowano
W dniu 3.06.2019 o 19:32, xnolb napisał:

Czym umyć zbiorniczek wyrównawczy (z PP) od środka i zewnątrz? Ostatnio taki zżółknięty zaczyna mnie drażnić, z drugiej strony ma już 26 lat ale był znacznie bielszy jako nowy, (nowego nie da się kupić).

Myślę wytestować gorący ocet od wewnątrz a na zewnętrzną stronę APC + magiczna gąbka/zmywak kuchenny, a może jakieś inne pomysły? 

f5

Opublikowano

Cześć,

Czym mogę usunąć ślady po komarach itp. z maski?

Komary ładnie zeszły z maski ale ślady zostały, pomimo użycia 'Bug remover'a"

Piotr

Cześć,

Czym mogę usunąć ślady po komarach itp. z maski?

Komary ładnie zeszły z maski ale ślady zostały, pomimo użycia 'Bug remover'a"

Piotr