maciek-drummer Opublikowano 20 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2019 @rygryss QD też tak aplikujesz tzn. na fibrę?
nieznany15 Opublikowano 21 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2019 Lakiernik popsikał mi barankiem po lakierze, felgach i oponach. Czym to wyczyścić?
Gardor Opublikowano 21 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2019 7 godzin temu, nieznany15 napisał: Lakiernik popsikał mi barankiem po lakierze, felgach i oponach. Czym to wyczyścić? Może koch eulex? Ale ostrożnie 1
Patryk123 Opublikowano 22 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2019 Polecacie mleczko nablyszczajace czy mleczko woskujaco-nablyszczajace? Czy macie jakieś swoje do czarnego lakieru. Jakie? 2
Lukaso Opublikowano 22 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2019 Szukasz środka typu glaze. Pod tą frazą szukaj. No autoglym SRP jest ok.
Strus Opublikowano 22 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2019 Godzinę temu, Patryk123 napisał: Polecacie mleczko nablyszczajace czy mleczko woskujaco-nablyszczajace? A co to ? Podaj przykład tego o co pytasz bo mam wrażenie że nie bardzo nawet wiesz
Patryk123 Opublikowano 22 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2019 26 minut temu, Strus napisał: A co to ? Podaj przykład tego o co pytasz bo mam wrażenie że nie bardzo nawet wiesz Nie mam maszyny. Lakiernik polecil mi tego boll'a, zeby wcierac i pozniej wycierac do sucha. -BOLL MLECZKO NABŁYSZCZAJĄCE B300 -Mleczko woskująco- nabłyszczające - CARvalet
Strus Opublikowano 22 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2019 Co to ma robić i do czego ma Ci to służyć ?
xadamx Opublikowano 22 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2019 W dniu 17.05.2019 o 18:58, Mylxxd napisał: Panowie czego używacie do oklejania elementów podczas polerowania? Jaką taśmę polecacie, którą można kupić na miejscu w sklepach budowlanych? Ja używam Carfina. Nie tylko do polerowanie ale i do lakieru. Kupuję na allegro od sprzedawcy Chemopak.
Patryk123 Opublikowano 22 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2019 Godzinę temu, Strus napisał: Co to ma robić i do czego ma Ci to służyć ? Ogolnie mowil, ze do nablyszczania samochodu co jakis czas, zeby sie bardziej lśnił. Tylko nie wiem czy nie uzywac czegos z woskiem czy tego boll'a 300, (samochod po polerce)
Strus Opublikowano 22 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2019 Ani tego ani tego. Zacznij od czytania o przygotowaniu lakieru, o myciu auta o tym co się z czym je bo raczej nie bardzo wiesz cokolwiek. Podejrzewam ze mycia na dwa wiadra nie robisz .......
Fredi88 Opublikowano 22 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2019 3 godziny temu, Patryk123 napisał: Polecacie mleczko nablyszczajace czy mleczko woskujaco-nablyszczajace? Czy macie jakieś swoje do czarnego lakieru. Jakie? Założyłeś 2 tematy o tej samej treści. Oba usunięte, a ty dalej swoje, zamiast wziąć się za czytanie forum i dojść do wniosku że te "mleczka" to sobie można w 4 litery wsadzić. Podejrzewam, że przeciętne qd zrobi lepszą robotę niż "mleczka"...
Mumins Opublikowano 22 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2019 Godzinę temu, Patryk123 napisał: Ogolnie mowil, ze do nablyszczania samochodu co jakis czas, zeby sie bardziej lśnił. Tylko nie wiem czy nie uzywac czegos z woskiem czy tego boll'a 300, (samochod po polerce) Po takich poradach to już wiadomo czego się spodziewać od tej "polerki" Któryś już raz zauważyłem dziwną właściwość na moim aucie. Jak to jest? Na aucie leży powiedzmy 2-tygodniowe LSP w stylu quick-wax - teoretycznie powinien siedzieć te 4 tygodnie bez zająknięcia. Spłukuję jeden element, zrzut powiedzmy 5/10. Wrzucam na to pianę zasadową/cytrusową - w każdym razie nie neutralną. LSP pięknie się odtyka, zrzut wody wraca-jest miodnie. Po czym myję auto w pełni neutralnym szamponem, wg. instrukcji z opakowania (dowolnym) i na całym aucie jest jedna wielka tafla. Coś robię nie tak czy czegoś nie rozumiem? Ok, kontakt mechaniczny zawsze naruszy warstwę ochronną. Ale żeby zdjąć ją całkowicie?
audicoupe Opublikowano 22 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2019 1 godzinę temu, Patryk123 napisał: Ogolnie mowil, ze do nablyszczania samochodu co jakis czas, zeby sie bardziej lśnił. Tylko nie wiem czy nie uzywac czegos z woskiem czy tego boll'a 300, (samochod po polerce) Jeśli samochód po polerce u tego lakiernika co poleca ci tego Bolla to możemy uznać że polerki nie było.Lakiernikowi zostaw kwestię malowania a co do chemii radzę poczytać trochę forum lub kupić wosk z K2 a forum odpuścić.
lukeu Opublikowano 22 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2019 Używał ktoś i może powiedzieć kilka słów więcej? Kupiłem okazyjnie z myślą o wnękach, szybkich akcjach "na wesele" itp. Poleży to dłużej cokolwiek czy kilka dni i spłynie z woskiem?
Songo744 Opublikowano 22 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2019 Siemanko. Mam pytanko odnośnie gąbek karbowanych np. Firmy 3M wiem że zazwyczaj te gąbki stosuje się do rotacji ale czy mogę je stosować na DA ?
Adaszek96 Opublikowano 22 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2019 Po takich poradach to już wiadomo czego się spodziewać od tej "polerki" Któryś już raz zauważyłem dziwną właściwość na moim aucie. Jak to jest? Na aucie leży powiedzmy 2-tygodniowe LSP w stylu quick-wax - teoretycznie powinien siedzieć te 4 tygodnie bez zająknięcia. Spłukuję jeden element, zrzut powiedzmy 5/10. Wrzucam na to pianę zasadową/cytrusową - w każdym razie nie neutralną. LSP pięknie się odtyka, zrzut wody wraca-jest miodnie. Po czym myję auto w pełni neutralnym szamponem, wg. instrukcji z opakowania (dowolnym) i na całym aucie jest jedna wielka tafla. Coś robię nie tak czy czegoś nie rozumiem? Ok, kontakt mechaniczny zawsze naruszy warstwę ochronną. Ale żeby zdjąć ją całkowicie?Szampony potrafią zaburzyć hydro po myciu, spróbuj polać wodą albo podjechac na bezdotyk kilka godzin po myciu i zobaczysz że hydro wróci
lagarto Opublikowano 22 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2019 Czy jest sens przecierać auto IPĄ przed cleanerem? (cleaner Prima Amigo).
lukeu Opublikowano 22 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2019 @lagarto osobiście tak robię. Dodatkowe odtłuszczenie nie zaszkodzi, a będziesz mieć pewność ze na lakierze nie ma żadnego paprocha którym uszkodzisz lakier wypracowując cleaner 1
aabbcc123 Opublikowano 23 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2019 Ktoś to używał? Powłoka ceramiczna K2 GRAVON LITE, ochrona lakieru Na allegro za 42 zł... 2
barto125 Opublikowano 23 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2019 @aabbcc123 Nikt i nie było żadnych testów na forum... Mała podpowiedź, do góry strony jest wyszukiwarka... 4 1
chudy2355 Opublikowano 23 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2019 Co myślicie o stosowaniu deironizera jako poślizg do glinki/rękawicy z glinka? Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi