Lukaso Opublikowano 28 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2019 Może być ze trochę wolniej niż natychmiast ale po 10-15 to już na pewno bedzie odparowany. 1
Zdroja0 Opublikowano 28 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2019 Gdzieś zasłyszane: IPA odparowuje szybko ale "otwiera" lakier. A czas "zamknięcia" lakieru jest dłuższy niż 10 czy 15 min. Warto zrobić dłuższą przerwę na kawę między odtłuszczenie a powłoka. 1
etrone Opublikowano 28 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2019 No wlasnie o to mi chodzilo. odczekalem z 2h dla pewnosci. ale wolalem sie upewnic ze wystarczy. sluchajcie a co z powloka jak polozylem wczoraj i auto jest ciagle w garazu bo pada i ma padac przez caly tydzien? Nie mam jak wystawic lakieru na promienie uv
Adaszek96 Opublikowano 28 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2019 Zmywacze mogą parować nawet do 1h
powalla Opublikowano 28 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2019 Po 2h na naelektryzowanym aucie (tarcie mf) masz w diabły pyłków/kurzu , no chyba że w kabinie robisz
Moderator BiałyGTi Opublikowano 28 Kwietnia 2019 Moderator Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2019 Szczeze to czy klade powloke 10 min po odtluszczaniu czy 1h to nie widze roznicy w trwalosci. Sama powloka w sobie tez ma rozpuszczalniki wiec ja zmywam auto czekam 10 min i aplikuje powloke bez zbednego zastanawiania sie. Czy cos sie stanie czy nie. Bo jak bym mial sie zastanawiac przy kazdym aucie to bym siwy byl. 2
etrone Opublikowano 28 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2019 35 minut temu, powalla napisał: Po 2h na naelektryzowanym aucie (tarcie mf) masz w diabły pyłków/kurzu , no chyba że w kabinie robisz Kazdy element przed sama aplikacja delikatnie ocieram samym wlosiem swiezej "puszystej" mf , nie dociskajac dlonia, zeby zebralo ten kurz. Nie widac zeby cos bylo na lakierze ale robie to profilaktycznie
Moderator Domel Opublikowano 28 Kwietnia 2019 Moderator Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2019 41 minut temu, BiałyGTi napisał: Bo jak bym mial sie zastanawiac przy kazdym aucie to bym siwy byl. Zakładając, że studio bierze 50pln za godzinę pracy - i mieli by czekać 2h na samo odparowanie czysty zysk 1
etrone Opublikowano 28 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2019 No robiac to na codzien w ramach pracy to wiadomo ze nie ma miejsca na strate czasu, ale kladac sobie powloke samemu co 2 lata mozna troche tego czasu stracic przy przygotowaniach lakieru czy samej aplikacji
Moderator BiałyGTi Opublikowano 28 Kwietnia 2019 Moderator Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2019 Godzinę temu, Domel napisał: Zakładając, że studio bierze 50pln za godzinę pracy - i mieli by czekać 2h na samo odparowanie czysty zysk Od jutra to wprowadzam czysty zysk 2h na fejsiku 1
aabbcc123 Opublikowano 28 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2019 @126tomek gliss jest prosty w aplikacji, cena niska. Mam dwie warstwy i na pewno nie jest tak pięknie jak na filmikach reklamowych. Ogólnie jestem zadowolony, cena robi mi roznice, produkt powoli ubywa, wiec uzywam. Szybko przestaje dzialac, ale latwosc w aplikacji, dorzucam szybko kolejna warstwę i jest ok. Pod glissem mam cquartz carpro. W ogóle mam sporo produktów carpro, bo tanio. Gtechniq podobno lepszy, ale cena jest razy dwa. Wole kupic taniej i częściej aplikowac.
126tomek Opublikowano 28 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2019 3 godziny temu, aabbcc123 napisał: @126tomek gliss jest prosty w aplikacji, cena niska. Mam dwie warstwy i na pewno nie jest tak pięknie jak na filmikach reklamowych. Ogólnie jestem zadowolony, cena robi mi roznice, produkt powoli ubywa, wiec uzywam. Szybko przestaje dzialac, ale latwosc w aplikacji, dorzucam szybko kolejna warstwę i jest ok. Pod glissem mam cquartz carpro. W ogóle mam sporo produktów carpro, bo tanio. Gtechniq podobno lepszy, ale cena jest razy dwa. Wole kupic taniej i częściej aplikowac. Dziękuje za odp:) akurat Gliss mam pytam tylko czy warto dać jako topcoat na ceramic pro light:)
chudy2355 Opublikowano 29 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2019 Witam. Poszukuję jakiegoś dobrego mocnego APC. Myślałem nad fx protect strong. Co o nim sądzicie i drugie pytanie. Kończy mi się preparat typu krwawa felga. Samochod myje regularnie co tydzień więc efekt krwawej felgi jest znikomy Co oznacza iż tych posiłków żelaza nie ma za dużo. Czy mogę ten preparat zamienić na silniejszy roztwór apc plus podziękowania? A co jakiś czas pochlapac deironizerem ? Jest początkujący i chciałbym zaczerpnąć rady bardziej doświadczonych ;)Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
rudi0018 Opublikowano 29 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2019 @chudy2355 Co tydzień myłeś felgi deironizerem?
chudy2355 Opublikowano 29 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2019 [mention=24046]chudy2355[/mention] Co tydzień myłeś felgi deironizerem? Może trochę przesadziłem że co tydzień, co 2 tygodnie to bardziej realnie. I nie deironizerem A krwawa który ma być słabszy od typowego deironizeraWysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
jagmar Opublikowano 29 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2019 Panowie używał z Was ktoś Shiny Garage Glass Polish Pro ? Czasami do dobrego doczyszczenia szyby używałem AG Car Glass Polish, ale jest już chyba trochę stary bo jakiś wodnisty się zrobił... I nie wiem czy kupić nowy AG CGP czy spróbować SG. Pracuje ręcznie - nie chodzi mi o polerowanie szyb tylko dobre doczyszczenie.
powalla Opublikowano 29 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2019 Jak Ci się kończy, to kup sobie Krwawą felgę od tenzi i przy okazji od tego samego producenta do częstego mycia produkt "czysta felga" który nie dość że tani, to jest świetny i na dodatek bezpieczny dla chromów, polerowanego alu itp.
Moderator Domel Opublikowano 29 Kwietnia 2019 Moderator Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2019 1 godzinę temu, jagmar napisał: Panowie używał z Was ktoś Shiny Garage Glass Polish Pro ? Uzywalem wszystko ok.
Lukasz-odkrywca Opublikowano 29 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2019 Hej pytanie z xupy , kto z Was kupował w Showcarshine ? Zrobiłem dzisiaj zakupy i dane do przelewu wyświetliło na bank zachodni wbk a po wejściu na bank wyświetla mi dane santander bank. Sprawdziłem i wnioskuje ,że jest to to samo mam rację czy się mylę ?
Adaszek96 Opublikowano 29 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2019 Santander i zachodni to teraz to samo 1
menior Opublikowano 29 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2019 2 godziny temu, chudy2355 napisał: Witam. Poszukuję jakiegoś dobrego mocnego APC. Myślałem nad fx protect strong. Co o nim sądzicie i drugie pytanie. Kończy mi się preparat typu krwawa felga. Samochod myje regularnie co tydzień więc efekt krwawej felgi jest znikomy Co oznacza iż tych posiłków żelaza nie ma za dużo. Czy mogę ten preparat zamienić na silniejszy roztwór apc plus podziękowania? A co jakiś czas pochlapac deironizerem ? Jest początkujący i chciałbym zaczerpnąć rady bardziej doświadczonych Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Tak zazwyczaj robie Deironizery im rzadziej tym lepiej do bieżącego mycia APC ale akurat FX strong to strong chyba tylko z nazwy,wez adbl pro,Koch Gs,BH Surfex,Excede Buldozer lub dedykowany do felg Excede UWC w podobnej cenie
PPatryk Opublikowano 29 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2019 2 godziny temu, chudy2355 napisał: Witam. Poszukuję jakiegoś dobrego mocnego APC. Myślałem nad fx protect strong. Co o nim sądzicie i drugie pytanie. Kończy mi się preparat typu krwawa felga. Samochod myje regularnie co tydzień więc efekt krwawej felgi jest znikomy Co oznacza iż tych posiłków żelaza nie ma za dużo. Czy mogę ten preparat zamienić na silniejszy roztwór apc plus podziękowania? A co jakiś czas pochlapac deironizerem ? Jest początkujący i chciałbym zaczerpnąć rady bardziej doświadczonych Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Akurat APC z fxa raczej delikatniejsze - do wnętrza fajne, zapach całkiem przyjemny - taka trochę pomarańcza, trochę nie wiem co A jeśli chodzi o felgi to albo jakieś zasadowe tak jak Ci pisali inni albo rozważ sam szampon. Mi większość brudu z felg prewashem schodzi. Potem używam irona, płuczę, żeby jak najwięcej usunąć bezdotykowo, a potem szamponem co myłem auto wcześniej tylko spieniam mocno na nowo - starsza rękawica do frontów, szczotka ez do wnętrza felgi i cacy. O tym ironie się mocno zastanawiam, bo fakt, że mi też niewiele zbiera.. ale narazie go zostawiam. No w każdym razie jak lekko przykurzone felgi i większość schodzi pod ciśnieniem to może Ci sam szampon starczy i ciepła woda. Do sprawdzenia czy potrzebujesz jakiejś mocniejszej chemii. No i moja opinia o pędzelkowaniu jest taka, że można to bez problemu zastąpić starsza rękawicą, a plus taki że jest dużo delikatniej, ale to kwestia co kto lubi
jagmar Opublikowano 29 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2019 1 godzinę temu, Domel napisał: Uzywalem wszystko ok. Możesz jakoś porównać do AG CGP? Który lepiej wziąć?
Moderator Domel Opublikowano 29 Kwietnia 2019 Moderator Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2019 14 minut temu, jagmar napisał: Możesz jakoś porównać do AG CGP? Który lepiej wziąć? Mam obydwa - używam na zmianę. Oba robią mi dobrą robotę.
smerf91 Opublikowano 30 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2019 Panowie co polecacie LSP na srebrny lakier? Do dyspozycji Petes 53 / Jodido v2 I kolejne pytanie na co to kłaść? Do dyspozycji Prima Amigo / Poorboys White Dimond?
Rekomendowane odpowiedzi