DZIADZIA Opublikowano 18 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2019 1 godzinę temu, Kubsonke napisał: Do testów zjadaczy wziąłbym kwaśnego 1 godzinę temu, Adaszek96 napisał: Ten winogronowy, który ma ponad 9 pH no właśnie... wezmę teraz neutrala, a później ogarnę kwaśnego... sam jestem ciekawy co z tego wyniknie.
Adaszek96 Opublikowano 18 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2019 @rygryss też miałem dziwne wrażenie podjadania, ale suma sumarum żadnego konkretnego testu nie zrobiłem
DZIADZIA Opublikowano 18 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2019 @Adaszek96 neutral po myciu okrutnie zaburza hydro, test popełnię na trzech woskach.
szpyrek Opublikowano 18 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2019 Pytanie mam do was i prośbę, ktoś jedzie w niedalekiej przyszłość z Radomia(okolice Przysuchej) na Śląsk, do Katowic i okolic większym samochodem? Prosiłbym na pw o informację.
rudi0018 Opublikowano 18 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2019 @rygryss Akurat kwaśny szampon im wyszedł i jak dla mnie nie zjada, a odtyka woski Mam również neutralny szampon jeszcze w starym opakowaniu i jak dla mnie mega osłabia przy każdym kolejnym myciu hydro wosków, a umycie ich kwaśnym przywraca to hydro.
daro89 Opublikowano 18 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2019 dzien dobry, mam problem z hologramami, otoz stosuje sie do wszystkich rad, tak jak czysty pad, dokladnie wyczyszczona powierzchnia lakieru, metoda zenitu, obroty nawet nie siegajace maks wg zalecen producenta, a mikroryski zostaja lakier cosmosschwarz (e39) czy naprawde moze to byc scieranie mikrofibra?
Arkadio_Gdansk Opublikowano 18 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2019 dzien dobry, mam problem z hologramami, otoz stosuje sie do wszystkich rad, tak jak czysty pad, dokladnie wyczyszczona powierzchnia lakieru, metoda zenitu, obroty nawet nie siegajace maks wg zalecen producenta, a mikroryski zostaja lakier cosmosschwarz (e39) czy naprawde moze to byc scieranie mikrofibra? A mikrofibry czyste i dobrej jakości?Dajesz odpocząć lakierowi żeby wystygł?Może słabe odtłuszczenie i holsy robi nie dotarta pasta?Może za mocno dociskasz fibre?Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
daro89 Opublikowano 18 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2019 mikrofibry czyste zawsze kupuje ze sklepu detailingowego, fakt biore te tansze, ale tam chyba nie powinno byc jakichs tandetnych, za kazdym razem piore je w szarym mydle w niskiej temp i bez wirowania, polerowalem jak bylo z 10stopni, jak dotykalem lakieru to byl ledwie nagrzany, kurde jezeli problemem moze byc mikrofibra, to faktycznie dosc mocno ja dociskam
etrone Opublikowano 18 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2019 Panowie, polozylem w niedziele unc-r i jest lux ale polozylem jedna warstwe bo juz czasu mi zabraklo. chcialbym po odczekaniu tych 7 dni na calkowite utwardzenie umyc auto i polozyc kolejna warstwe albo i nawet 2 jak sie da. pytanie : co po umyciu ? Pasowalo by odtluscic... ipa moze byc ?
Lukaso Opublikowano 19 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2019 Liczyć na jakieś promocje w najbliższym czasie? Jakieś świąteczne majówkowe czy raczej nie i kupować teraz? Od dłuższego. Czasu chce zrobić zakupy i czekam na promocję i się doczekać nie mogę...
Birkhof Opublikowano 19 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2019 Liczyć na jakieś promocje w najbliższym czasie? Jakieś świąteczne majówkowe czy raczej nie i kupować teraz? Od dłuższego. Czasu chce zrobić zakupy i czekam na promocję i się doczekać nie mogę... Kupuj i tyle :)Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Grzechu23 Opublikowano 19 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2019 Jakieś promo na majówkę powinno wskoczyć ( zapewne max. -15 % )
Lukaso Opublikowano 19 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2019 No właśnie też o tym myślę, w sunie już jest bodajże na detailer.pl ale nie ma wszystkiego co chcę i tak się zastanawiam. @CAR CRAZY może uchylisz rąbka tajemnicy czy coś przewidujesz?
Birkhof Opublikowano 19 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2019 No właśnie też o tym myślę, w sunie już jest bodajże na detailer.pl ale nie ma wszystkiego co chcę i tak się zastanawiam. [mention=71]CAR CRAZY[/mention] może uchylisz rąbka tajemnicy czy coś przewidujesz? Ostatnio było -11Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Gąbek1 Opublikowano 19 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2019 Kierownica wyszorowana apc, czy to normalne ze po użyciu powierzchnia będzie matowa? Normalnie aplikować dressing na nią, aby była bardziej błyszcząca?
Adaszek96 Opublikowano 19 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2019 @Gąbek1 tak to normalne, usunąłeś z niej zabrudzenia, które powodowały połysk
barto125 Opublikowano 19 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2019 @Gąbek1 Normalny wygląd skóry to matowy, nauczcie się tego, auto wyjeżdża nowe z salonu, skóry są matowe. Chcesz mieć połysk, popsikaj plakiem
Larry_Nash Opublikowano 19 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2019 Odebrałem dziś swój pierwszy zestaw Janusza detailingu i jakimś cudem zapomniałem zamówić APC, a jutro chcę umyć i nawoskować auto. Mam pianę aktywną od ADBL, a na naszym forum czytałem, że działa ona bardzo podobnie do APC i można jej użyć w zastępstwie. Podpowie mi ktoś jakie zrobić rozcieńczenie? Chcę tego użyć tylko na zewnątrz do felg i detali typu emblematy itp.
darreck Opublikowano 19 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2019 Witam.jaka pasta do sciagniecia powloki?cating.polish . finish?
Birkhof Opublikowano 19 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2019 Czy ktoś wie pod jaką nazwą występuje taki klucz duży? Przykład na video tutaj w 2:36
ElSor Opublikowano 19 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2019 Wg mnie to zwykły klucz dynamometryczny a tylko dźwięk podłożony. Duży, bo pewnie 3'4" albo i 1" (do TIRów).
Birkhof Opublikowano 19 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2019 Wg mnie to zwykły klucz dynamometryczny a tylko dźwięk podłożony. Duży, bo pewnie 3'4" albo i 1" (do TIRów).Tak, to dynamometryczny ale wszędzie sa takie o długości np- 30-40-50cm a taki 80-100 cm jak na filmie nie moge znaleźć.Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odebrałem dziś swój pierwszy zestaw Janusza detailingu i jakimś cudem zapomniałem zamówić APC, a jutro chcę umyć i nawoskować auto. Mam pianę aktywną od ADBL, a na naszym forum czytałem, że działa ona bardzo podobnie do APC i można jej użyć w zastępstwie. Podpowie mi ktoś jakie zrobić rozcieńczenie? Chcę tego użyć tylko na zewnątrz do felg i detali typu emblematy itp.Zobacz w etykietę i rozrób jak do oprysku/ pianiwnicy ręcznej.Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Birkhof Opublikowano 19 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2019 [mention=3124]Birkhof[/mention] a po co ci taki?Ostatnio ledwo odkręciłem w Pajero koło rozkładanym kluczem i szukam czegos konkretniejszego.Druga opcja to jakis konkretny klucz udarowy na 230v ale wolę oldschool czyli taki klucz - podoba mi się :DWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Rekomendowane odpowiedzi