Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, Kubsonke napisał:

Do testów zjadaczy wziąłbym kwaśnego

1 godzinę temu, Adaszek96 napisał:

Ten winogronowy, który ma ponad 9 pH

no właśnie... wezmę teraz neutrala, a później ogarnę kwaśnego... sam jestem ciekawy co z tego wyniknie.

Opublikowano

Pytanie mam do was i prośbę, ktoś jedzie w niedalekiej przyszłość z Radomia(okolice Przysuchej) na Śląsk, do Katowic i okolic większym samochodem? Prosiłbym na pw o informację. 

Opublikowano

@rygryss Akurat kwaśny szampon im wyszedł i jak dla mnie nie zjada, a odtyka woski 😉 Mam również neutralny szampon jeszcze w starym opakowaniu i jak dla mnie mega osłabia przy każdym kolejnym myciu hydro wosków, a umycie ich kwaśnym przywraca to hydro. 😉 

Opublikowano

dzien dobry, mam problem z hologramami, otoz stosuje sie do wszystkich rad, tak jak czysty pad, dokladnie wyczyszczona powierzchnia lakieru, metoda zenitu, obroty nawet nie siegajace maks wg zalecen producenta, a mikroryski zostaja lakier cosmosschwarz (e39) czy naprawde moze to byc scieranie mikrofibra? 

Opublikowano
dzien dobry, mam problem z hologramami, otoz stosuje sie do wszystkich rad, tak jak czysty pad, dokladnie wyczyszczona powierzchnia lakieru, metoda zenitu, obroty nawet nie siegajace maks wg zalecen producenta, a mikroryski zostaja lakier cosmosschwarz (e39) czy naprawde moze to byc scieranie mikrofibra? 
A mikrofibry czyste i dobrej jakości?
Dajesz odpocząć lakierowi żeby wystygł?
Może słabe odtłuszczenie i holsy robi nie dotarta pasta?
Może za mocno dociskasz fibre?

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

mikrofibry czyste zawsze kupuje ze sklepu detailingowego, fakt biore te tansze, ale tam chyba nie powinno byc jakichs tandetnych, za kazdym razem piore je w szarym mydle w niskiej temp i bez wirowania, polerowalem jak bylo z 10stopni, jak dotykalem lakieru to byl ledwie nagrzany, kurde jezeli problemem moze byc mikrofibra, to faktycznie dosc mocno ja dociskam 😞

Opublikowano

Panowie, polozylem w niedziele unc-r i jest lux 🙂 

ale polozylem jedna warstwe bo juz czasu mi zabraklo.

chcialbym po odczekaniu tych 7 dni na calkowite utwardzenie umyc auto i polozyc kolejna warstwe albo i nawet 2 jak sie da.

pytanie : co po umyciu ? Pasowalo by odtluscic... ipa moze byc ?

5B41FC69-7A77-4975-BEC9-5CD450A447C6.jpeg

Opublikowano

Liczyć na jakieś promocje w najbliższym czasie? Jakieś świąteczne majówkowe czy raczej nie i kupować teraz? Od dłuższego. Czasu chce zrobić zakupy i czekam na promocję i się doczekać nie mogę... 

Opublikowano
Liczyć na jakieś promocje w najbliższym czasie? Jakieś świąteczne majówkowe czy raczej nie i kupować teraz? Od dłuższego. Czasu chce zrobić zakupy i czekam na promocję i się doczekać nie mogę... 

Kupuj i tyle :)

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Opublikowano
No właśnie też o tym myślę, w sunie już jest bodajże na detailer.pl ale nie ma wszystkiego co chcę i tak się zastanawiam. 
[mention=71]CAR CRAZY[/mention]  może uchylisz rąbka tajemnicy czy coś przewidujesz?

Ostatnio było -11

Opublikowano

Kierownica wyszorowana apc, czy to normalne ze po użyciu powierzchnia będzie matowa? 

Normalnie aplikować dressing na nią, aby była bardziej błyszcząca? 

3FE60C04-B325-40A8-BBF7-E74629615AD7.jpeg

Opublikowano

@Gąbek1 Normalny wygląd skóry to matowy, nauczcie się tego, auto wyjeżdża nowe z salonu, skóry są matowe. Chcesz mieć połysk, popsikaj plakiem 😄

Opublikowano

Odebrałem dziś swój pierwszy zestaw Janusza detailingu i jakimś cudem zapomniałem zamówić APC, a jutro chcę umyć i nawoskować auto. Mam pianę aktywną od ADBL, a na naszym forum czytałem, że działa ona bardzo podobnie do APC i można jej użyć w zastępstwie. Podpowie mi ktoś jakie zrobić rozcieńczenie? Chcę tego użyć tylko na zewnątrz do felg i detali typu emblematy itp.

Opublikowano

Wg mnie to zwykły klucz dynamometryczny a tylko dźwięk podłożony. Duży, bo pewnie 3'4" albo i 1" (do TIRów).

Opublikowano
Wg mnie to zwykły klucz dynamometryczny a tylko dźwięk podłożony. Duży, bo pewnie 3'4" albo i 1" (do TIRów).

Tak, to dynamometryczny ale wszędzie sa takie o długości np- 30-40-50cm a taki 80-100 cm jak na filmie nie moge znaleźć.

Odebrałem dziś swój pierwszy zestaw Janusza detailingu i jakimś cudem zapomniałem zamówić APC, a jutro chcę umyć i nawoskować auto. Mam pianę aktywną od ADBL, a na naszym forum czytałem, że działa ona bardzo podobnie do APC i można jej użyć w zastępstwie. Podpowie mi ktoś jakie zrobić rozcieńczenie? Chcę tego użyć tylko na zewnątrz do felg i detali typu emblematy itp.

Zobacz w etykietę i rozrób jak do oprysku/ pianiwnicy ręcznej.

Opublikowano
[mention=3124]Birkhof[/mention] a po co ci taki?

Ostatnio ledwo odkręciłem w Pajero koło rozkładanym kluczem i szukam czegos konkretniejszego.
Druga opcja to jakis konkretny klucz udarowy na 230v ale wolę oldschool czyli taki klucz - podoba mi się :D