ghost Opublikowano 19 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2018 Godzinę temu, chris18404 napisał: aż takie złe? dokładnie, nie warto akurat padów brać z chin... jak już to magiczne gąbki, ewentualnie rękawice do mycia, fibry... Zauważ że polskie firmy robią bdb jakości w rozsądnej cenie detailing mafia/nat, royal pads, honey combination jest więcej firm, których jeszcze nie testowałem: super shine... itd.. PS ktoś się orientuje, kto jest producentem padów dla ADBL ?
sT3VE Opublikowano 20 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2018 Twardy lakier Mercedesa, wytnie się DA 9-10mm czy raczej nie ma mowy? Na lakierze holosy po majstrze lakierniku... Na białym nie widać nawet w słońcu okiem laika, ale ja widzę.
makaba Opublikowano 20 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2018 Panowie, mam kilka pytań. 1. Postanowiłem delikatnie odświeżyć lakier w Swoim BMW E91 czarny metalik (na 100% jest oryginalny) użyłem do tego rotacji, pad Royal Pads Finisch żółty (nowy) oraz megs swirlx. Na masce czy drzwiach szło pięknie, rys wiadomo nie zdjęło ale lakier nabrał odrobinę głębi i stał się czarniejszy. Zaczęło się na dachu, impregnacja pada, 2-3 groszki pasty, obroty na poziomie 1200-1400 i docisk wyłącznie poprzez wagę maszyny, 2 przejazdy i zostały hologramy. Kolejna dawka pasty i hologramy nic sobie nie robią z moich wysiłków. Pilnowałem aby nie nagrzewać powierzchni oraz utrzymywać odpowiednią czystość pracy. 2. Chcę wykonać korektę na oplu signum z 2006r. Lakier czarny metalik. Jakie pady i pasty polecacie do tego lakieru?
ghost Opublikowano 20 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2018 46 minut temu, sT3VE napisał: Twardy lakier Mercedesa, wytnie się DA 9-10mm czy raczej nie ma mowy? Na lakierze holosy po majstrze lakierniku... Na białym nie widać nawet w słońcu okiem laika, ale ja widzę. Z cięciem głębokich rys by było dużo roboty na DA9, ale wyciągnięcie tylko holsów po lakierniku bez problemu 49 minut temu, makaba napisał: 1... pad Royal Pads Finisch żółty (nowy) oraz megs swirlx. 2. Chcę wykonać korektę na oplu signum z 2006r. Lakier czarny metalik. Jakie pady i pasty polecacie do tego lakieru? 1. Jeden pad na cały samochód? Poza tym z tego co pamiętam to żółty royal to średni, nie finishowy. (nie licząc linii ultimate, tam nawet tnący) 2. Kilka padów i past. I lecisz od najlżejszej kombinacji po kolei, do mocniejszych jeżeli potrzeba. Zostajesz przy kombinacji, która przynosi efekt. Jak w arsenale masz (nie licząc futer na grube akcje) mocno tnącego nata/ royala niebieskie otwartokomórkowe One step royal pomarańczowy zamiast średniego czerwony średnio miękki nat (zamkniętkomórkowy) lub koch chemie antihologram pad (otwartokomórkowy) plus pasty cut + polish + finish to jako amator ogarniesz większość robót Oczywiście każdy pad po kilka sztuk. Pasty polecam Tac System, Car Pro, Koch chemie, Sonax, Scholl, Meguiars... rynek jest bogaty, do wyboru do koloru, sam jeszcze wielu nie testowałem np. 3d, herrenfahrt, poorboys, gyeon, nanolex... jeszcze
paperson Opublikowano 20 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2018 @chris18404 po kilka noname z różnych firm. Za każdym razem klapa. Szkoda nawet tych kilku groszy.
Tomas-sg Opublikowano 20 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2018 17 godzin temu, ghost napisał: PS ktoś się orientuje, kto jest producentem padów dla ADBL ? Chłopaki zarzekają się że sami w swojej siedzibie produkują pady 1
Birkhof Opublikowano 20 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2018 Chłopaki zarzekają się że sami w swojej siedzibie produkują pady Pady czy pianki? ;)Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Moderator Domel Opublikowano 20 Października 2018 Moderator Zgłoś Opublikowano 20 Października 2018 18 minut temu, Tomas22 napisał: Chłopaki zarzekają się że sami w swojej siedzibie produkują pady
Adaszek96 Opublikowano 20 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2018 Pady owszem, ale produkcja pianki jest tylko właściwie w 3 miejscach w Europie. Niemcy, Belgia, Włochy.Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
grabek246 Opublikowano 20 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2018 Panowie jakie atomizery zniosa mocna chemie jak alux bez rozcienczenia?
ghost Opublikowano 20 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2018 47 minut temu, grabek246 napisał: Panowie jakie atomizery zniosa mocna chemie jak alux bez rozcienczenia? U mnie rozcieńczonego Aluxa wlałem do butli po Sonax speed wax, taka czerwona. I po roku śmiga dalej ok
skleja Opublikowano 20 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2018 U mnie rozcieńczonego Aluxa wlałem do butli po Sonax speed wax, taka czerwona. I po roku śmiga dalej okJak oceniasz produkt Sonaxa?
ghost Opublikowano 20 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2018 31 minut temu, skleja napisał: 2 godziny temu, ghost napisał: U mnie rozcieńczonego Aluxa wlałem do butli po Sonax speed wax, taka czerwona. I po roku śmiga dalej ok Jak oceniasz produkt Sonaxa? Używałem go baardzo dawno więc opis może być jak przez mgłę. Podejrzewam, że miał sporo carnauby. Mocno ingerował w wygląd, porównywalnie do podstawowych wosków w puszce. Potrafił nawet nadać mokrości zmatowiałym akrylom. Chyba nie był zbyt quick. Jak wypadała hydrofoba nie pamiętam. Nie jestem pewien czy w PL nazywa się inaczej tj. Sonax Wosk Na Mokro. edit: hydro masz tu, w porównaniu z legendarnym bsd
ghost Opublikowano 21 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2018 Amerykanie potrafią mieć fajne ceny. Właśnie obejrzałem sobie porwnanie dwóch produktów kupionych na Amazon, pierwszy doskonale u nas znany Gyeon Cancoat 55USD, drugi Meguiars Fast FInish 12USD. Fast Finis to powłoka polimerowa w sprayu, tak jak Sonax Polimer Net Shield, z tym, że Meguiars prostszy w użyciu. Wchodzę na amazon, a cena w promocji 8.60USD zamiast 12. Z ciekawości zobaczyłem cene u nas, 120zł a w usa 30zł. Cztery do jednego, fajna różnica prawda? Raczej w życiu nie kupię u nas tego produktu za taką cenę
PiterG Opublikowano 21 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2018 Niestety... dlatego często zamawiam w UK. Wysłane z mojego EVA-L19 przy użyciu Tapatalka
Luki_m Opublikowano 21 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2018 Panowie, stoję przed wyborem zakupu kolejnej maszyny DA. Powiedzcie jaki skok wybrać 15 czy 21? Aktualnie posiadam Kraussa Db5800 i to bym zostawił. Do mniejszych powierzchni i dodatkowo na wykończenie. Zastanawiałem się też nad maszyną z rodziny Krauss, czyli shinemaster. Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
marco80 Opublikowano 21 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2018 Nie zastanawiałes sie nad rotacją np P7?
Moderator Domel Opublikowano 21 Października 2018 Moderator Zgłoś Opublikowano 21 Października 2018 @Arkeolowy przypomnij mi proszę jak rozcieńczałeś APC Kocha jako prewash w oprysku ? Pzdr.
Arkeolowy Opublikowano 21 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2018 @Domel 1:10/1:9 1
Strus Opublikowano 21 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2018 Nie mam żadnego doświadczenia przy skórze więc pytam - obszywanie już czy da się to odnowić ?
DZIADZIA Opublikowano 21 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2018 robiłem kierę do volvo i sie udało... na pewno nie wytrzyma tak długo jak OE, 2 lata max
Arkeolowy Opublikowano 21 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2018 Mam i leży w kartonie mogę Ci odsprzedać jak chcesz
wojtecki Opublikowano 21 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2018 13 minut temu, Arkeolowy napisał: Mam i leży w kartonie mogę Ci odsprzedać jak chcesz Parownicy w mieszkaniu używam..ale lekko mnie zatkało jak trafiłem na ten filmik
Rekomendowane odpowiedzi