rafalk Opublikowano 25 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2018 45 minut temu, Alfa47 napisał: Ktoś kto pracował na lakierach BMW i VW są to twarde lakiery, co lepiej kupić, biały pad czy mikrofibrowy ? Dodam ze na paście Koch'a lub Sonax cutmax. Jeśli DA to futro, mikrofibrą wiele nie zdziałasz tym bardziej gąbką.
Alfa47 Opublikowano 25 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2018 @rafalk Na cięcie wchodzi rotacja Masnera a Polish prawdopodobnie Bass 5119 i Menzerna 2500 z padem Royal i Finish Koch antiholo na czarnym NAT. Takze chodzi mi o cos na rotacje bo robiłem na lakierze bmw i efekt na niebieskim Royal pad nie dał prawie żadnych efektow
Mumins Opublikowano 26 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2018 6 godzin temu, rafalk napisał: Jeśli DA to futro, mikrofibrą wiele nie zdziałasz tym bardziej gąbką. Pierwsze słyszę by ciąć futrem na DA...? Z tego co się orientuję, to mikrofibra jest najbardziej ściernym z padów dla tej maszyny. A przynajmniej nie spotkałem się nigdy z futrem z dziurką
yas Opublikowano 26 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2018 Godzinę temu, Mumins napisał: Pierwsze słyszę by ciąć futrem na DA...? Z tego co się orientuję, to mikrofibra jest najbardziej ściernym z padów dla tej maszyny. A przynajmniej nie spotkałem się nigdy z futrem z dziurką To jeszcze dosc malo wiesz, np : https://detailingpro.pl/futra-polerskie/1167-royal-pads-air-wool-cut-pad-for-da-130mm.html http://www.lare.pl/produkty/polerowanie-gabki-pady-futra-polerskie/lare-pro-wool-pad-polerski-140mm-rzep-125mm/ 1
Mumins Opublikowano 26 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2018 5 minut temu, yas napisał: To jeszcze dosc malo wiesz, np : https://detailingpro.pl/futra-polerskie/1167-royal-pads-air-wool-cut-pad-for-da-130mm.html http://www.lare.pl/produkty/polerowanie-gabki-pady-futra-polerskie/lare-pro-wool-pad-polerski-140mm-rzep-125mm/ Dzięki za informację. A dałbym sobie rękę uciąć, że Paweł Nowicki w jednym z filmów wspominał, że na DA stosuje się właśnie mikrofibrę jako najmocniejsze narzędzie. ...i teraz bym, kurła, nie miał ręki 2
AsOne194 Opublikowano 26 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2018 też tak myslałem, dzięki za oświecenie
Speedo Opublikowano 26 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2018 Nowicki wspominał, poza tym kolega powyżej chyba nie udowadnia, że futro jest najmocniejsze tylko że istnieją wersje z dziurką BTW mam oba royale 130 i 80 futro i mf, mf ciut lepiej chyba wycina na DA8 wg mnie
michalwi Opublikowano 26 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2018 11 godzin temu, BiałyGTi napisał: @lukeu tak ten sam rodzaj produktu używałem, używam i moge polecic ładnie wymywa ładnie pachnie nie odparowuje az tak szybko jest czas zeby zadziałał na razie królem według mnie w dedykowanych wymywacze to UltraCoat Wipe IT na delikatne lakiery mozna rozrobic Jak ma się do tego zwykły zmywacz silikonu i Ipa? Różnica jest duża?
Dreamer42 Opublikowano 26 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2018 Czy ktoś używał na DA żółtego pada Sonaxa 143mm z EX 04-06? Gdzieś widziałem filmik i efekty są mega, chciałbym tylko to potwierdzić.
Moderator BiałyGTi Opublikowano 26 Czerwca 2018 Moderator Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2018 @Alfa47 lepiej kupic futerko np kocha @Mumins a co bez otworu nie mozna uzywac ? Zabronione jest czy czegos nie wiem. Mnie osobiscie dziwia te wywody pad z otworem pad bez otworu . Gabka/mf/futro na rodzaje maszyn . Jak uzyjesz pelnego pada na DA to co nie bedzie dzialal czy jak ?? Fakt w srodku bedzie zbierala sie pasta ale jak sie bedzie dbalo zeby to wyczyscic to nic sie nie dzieje 1
Mumins Opublikowano 26 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2018 @BiałyGTi Nie twierdzę, że jest zabroniony. Ba, sam korzystam na DA z padów, które nie mają dziurki. Ma ona w teorii odprowadzać temperaturę. A co do futra, tak jak powiedziałem, wiedzę czerpałem z filmu MX'ów i nie jest to moja teoria, choć mogłem się pomylić.
Alfa47 Opublikowano 26 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2018 @BiałyGTi pewnie poszukam na autonablask jakiegoś futerka. robiłem już na ADBL Roller 9mm na żółtym padzie kocha bez otworu, i tylko to że pasta się zbierała, nic poza tym.
Mumins Opublikowano 26 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2018 53 minuty temu, Dreamer42 napisał: Czy ktoś używał na DA żółtego pada Sonaxa 143mm z EX 04-06? Gdzieś widziałem filmik i efekty są mega, chciałbym tylko to potwierdzić. Na razie tylko raz testowałem tę pastę w boju, i jak dla mnie ani ona nie wycina, ani nie wykańcza. Chyba, że jakiś dziwny lakier mi się trafił. Pracowałem na czerwonej/zółtej/niebieskiej gąbce z NAT'a.
Moderator BiałyGTi Opublikowano 26 Czerwca 2018 Moderator Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2018 @Mumins bardziej ma to powodować zeby pady sie nie topiły od temperatury. W pewnym stopniu masz racje odprowadza temperaturę w jakimś stopniu. Teraz mamy taki system past ze nie potrzeba juz nie wiadomo jakies temperatury zeby pasta działa. Teraz ona działa od początku, rozgrzałeś kiedys tak pada zeby sie topił czy cos ?? Bo szczerze mówiąc mi sie nie udało, prędzej wypracowałem paste niz doprowadziłem do takiej temperatury wiec ten otwor w moim przypadku czy jest czy go nie ma nie robi żadnej roznicy. Zreszta nauczyłem sie juz tak ze po każdym wypracowaniu pasty odkladam pada na bok zeby sobie odpoczoł a biore drugiego
Alfa47 Opublikowano 26 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2018 Ktoś smalcował już auto HardCore Wax od Manufaktury Wosku ? Zastanawiam się co będzie dobre po korekcie, i nie wiem co wybrać do 120zł
Moderator BiałyGTi Opublikowano 26 Czerwca 2018 Moderator Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2018 @Alfa47 ja używałem. trzeba sie napracować efekt jest średni
Alfa47 Opublikowano 26 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2018 @BiałyGTi To dam sobie spokój z MF, budżet na wosk chce przeznaczyć 120zł więc trudno coś znaleźć, a colli to tylko ciągnie kurz jak głupi Teraz mam dylemat czy nie wybrac któryś z tych: Funky Witch Hypnotic Icon, MadCow Jamaica Wax, Prostaff Car Wax „Mr.Magic Gold”, Shiny Garage Extreme Wear Wax, Soft99 Fusso, Poorboys World Nattys Paste Wax Blue.
Kozaa Opublikowano 26 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2018 Zależy na czym Ci zależy, bo niektóre to zupełnie inna kategoria.
Alfa47 Opublikowano 26 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2018 @Kozaa Myslę że to co każdemu, dobry efekt i trwałość 2-3 miesiące.
Moderator BiałyGTi Opublikowano 26 Czerwca 2018 Moderator Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2018 @Alfa47 ja jestem założenia ze latem to tylko naturalne na zime mam FK 1000p 1
Hazelek Opublikowano 26 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2018 Czy pomiędzy FK Hi Temp a Coli 476s jest jakas znacząca roznica?
Grzechu23 Opublikowano 26 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2018 22 minuty temu, Alfa47 napisał: Funky Witch Hypnotic Icon, MadCow Jamaica Wax, Prostaff Car Wax „Mr.Magic Gold”, Shiny Garage Extreme Wear Wax, Soft99 Fusso, Poorboys World Nattys Paste Wax Blue. Troche masz skrajności w woskach xD Fusso mega twardziel (5-6 miesięcy) vs Poorboys Nattys (2-3 tyg) Co do MadCow Jamaica to bardzo mało info na jego temat, ale z opisu wygląda ciekawie (ok. 38% białej carnauby). Cenowo za 200 ml wychodzi spoko.
menior Opublikowano 26 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2018 7 minut temu, Hazelek napisał: Czy pomiędzy FK Hi Temp a Coli 476s jest jakas znacząca roznica? Znaczacej raczej nie dojrzysz Fk chyba taniej wychodzi bo pucha mega ogromna
kivlov Opublikowano 26 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2018 Ja teraz zdecydowałem się na Duragloss Ceramic Coating. Poczekam miesiąc jak zejdzie mi wosk bo 3 tygodnie temu robiłem dwie warstwy fusso i coś jescze więc szkoda mi teraz tego drabać Zobaczymy jak to wyjdzie.
Rekomendowane odpowiedzi