DaV Opublikowano 28 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2017 Panowie szybkie pytanie używając produktów typu Wet protector albo SSW mogę postapic nastepująco: 1. Mycie auta 2. Spryskanie preparatu 3.Dokładne spłukanie produktu Chodzi mi o pominięcie wycierania do sucha. Zda to egzamin? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dystrybutor e36ace Opublikowano 28 Grudnia 2017 Dystrybutor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2017 22 minuty temu, DaV napisał: Panowie szybkie pytanie używając produktów typu Wet protector albo SSW mogę postapic nastepująco: 1. Mycie auta 2. Spryskanie preparatu 3.Dokładne spłukanie produktu Chodzi mi o pominięcie wycierania do sucha. Zda to egzamin? nie, zostawać będą większe lub mniejsze spoty 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Berd Opublikowano 28 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2017 45 minut temu, DaV napisał: Panowie szybkie pytanie używając produktów typu Wet protector albo SSW mogę postapic nastepująco: 1. Mycie auta 2. Spryskanie preparatu 3.Dokładne spłukanie produktu Chodzi mi o pominięcie wycierania do sucha. Zda to egzamin? Ja Wet Proector używam na myjni bezdotykowej i nie wycieram do sucha. Nie zauważyłem żadnych zacieków. W przypadku Wet Protector ważne jest, aby dobrze go spłukać z lakieru. SSW jeszcze nie przetestowałem 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaV Opublikowano 28 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2017 W takim razie kupię i dam znać czy się udało bez zacieków. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziółas Opublikowano 28 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2017 Co daje mocniejsze przyciemnienie? i drugie pokrewne: Dla tych, którzy mieli kontakt z oboma kosmetykami, ktory wam lepiej przypadł do gustu za całokształt? ADBL WOW czy Good Stuff Black Panther Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredi88 Opublikowano 28 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2017 13 minut temu, Ziółas napisał: Co daje mocniejsze przyciemnienie? i drugie pokrewne: Dla tych, którzy mieli kontakt z oboma kosmetykami, ktory wam lepiej przypadł do gustu za całokształt? ADBL WOW czy Good Stuff Black Panther Wow przyciemnia mocniej. Co do gustu... to sam musisz zdecydować. Każdy dressing siada inaczej na innym plastiku. To co u mnie będzie fajnie wyglądać u Ciebie może się świecić jak przysłowiowe psie jajca. Jeśli nie lubisz połysku, a przy adbl jest szansa, że będzie (u mnie akurat się nie świeci) to weź Detailer's Magic Interior Magic. Przyciemnia plastiki mocniej niż Black Panther czy Funky Witch Mademoiselle a mimo to jest matowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziółas Opublikowano 28 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2017 @Fredi88 dzięki za odpowiedź wiem, że kosmetyki a zwłaszcza dresingi mogą być różnie odbierane przez różne osoby a)inne wymagania co do wykończenia b)różne plastiki w samochodzie przejrzę ofertę sklepów, zobaczę gdzie maja wszytsko co potrzebuje i na koniec dobiorę dresing z ich oferty. Na razie kryterium jakie mam przy wyborze kosmetykó to pojemność, ponieważ chcę jak najwięcej testować, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu23 Opublikowano 29 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2017 Panowie, używa ktoś ten LINK separator w wiadrze "castorama" ? Wejdzie na wcisk 26cm? Sprawa wygląda tak, iz nie wiem czy brać mniejszy 23.5 cm ale z regulowanymi rozpórkami (LINK 2), czy ten podesłany wyżej sztywny na średnicą 26 cm? Zmierzyłem wczoraj średnice wiadra i jest tak jak widzicie, 25 cm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi-M Opublikowano 29 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2017 Ja używam z megsa 26 cm w wiadrze z castoramy przyciąłem go lekko z jednej strony i wchodzi na wcisk. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommy Lee Opublikowano 29 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2017 Ja używam regulowanego w wiadrach z Castoramy, wchodzi normalnie ale co jakiś czas nóżki wypadają. Dopiero po użyciu kleju na gorąco nic nie wypada i jest spoko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moriente Opublikowano 29 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2017 Minimalna temperatura otoczenia podczas prac przy samochodzie? Mycie, glinka, wosk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Domel Opublikowano 29 Grudnia 2017 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2017 1 godzinę temu, Grzechu23 napisał: Panowie, używa ktoś ten LINK separator w wiadrze "castorama" ? Wejdzie na wcisk 26cm? Sprawa wygląda tak, iz nie wiem czy brać mniejszy 23.5 cm ale z regulowanymi rozpórkami (LINK 2), czy ten podesłany wyżej sztywny na średnicą 26 cm? Zmierzyłem wczoraj średnice wiadra i jest tak jak widzicie, 25 cm ja mam od nich ten regulowany i jest git malinka. 1 godzinę temu, Grzechu23 napisał: Sprawa wygląda tak, iz nie wiem czy brać mniejszy 23.5 cm ale z regulowanymi zrobie ci fotki w wiadrze dzis jak to wyglada. to wstrzymaj sie do 21 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu23 Opublikowano 29 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2017 Spoko, zamówienie będzie jutro puszczane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Domel Opublikowano 29 Grudnia 2017 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2017 git. wkleje foty tu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eidos71 Opublikowano 29 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2017 30 minut temu, Moriente napisał: Minimalna temperatura otoczenia podczas prac przy samochodzie? Mycie, glinka, wosk Przy myciu i glinkowaniu temperatura jest nieistotna - byle woda nie zamarzała w w wiadrach i na karoserii. Jednak przy chemii temperatura ma znaczenie - gdy będzie zbyt niska, proces np. woskowania będzie trwał dłużej (wysychanie wosku/odparowywanie rozpuszczalników), a docierania/polerowanie może być mordęgą. Poza tym proces wiązania wosku z powierzchnią lakieru może być utrudniony/niewłaściwy. Na to wszystko ma też wpływ związana często z niskimi temperaturami wyższa wilgotność powietrza. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ghost Opublikowano 29 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2017 6 minut temu, Eidos71 napisał: Przy myciu i glinkowaniu temperatura jest nieistotna przy myciu byle na plusie, ale z glinką gorzej bo potrafi robić się twarda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał126 Opublikowano 29 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2017 4 minuty temu, ghost napisał: przy myciu byle na plusie, ale z glinką gorzej bo potrafi robić się twarda Glinka co panel na dosłownie kilka sekund do pojemnika z ciepłą wodą i jest ok. 16 godzin temu, Ziółas napisał: Co daje mocniejsze przyciemnienie? i drugie pokrewne: Dla tych, którzy mieli kontakt z oboma kosmetykami, ktory wam lepiej przypadł do gustu za całokształt? ADBL WOW czy Good Stuff Black Panther W Maluchu? I tak się będzie błyszczeć - kwestia dość wtórna Choć ja bym poszedł w bardziej matowy, żeby to chociaż trochę zniwelować, czyli Good Stuff. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moriente Opublikowano 29 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2017 Kobieta krzyczy, ze portfel pustoszeje, czy lubrykant do glinki moge zastapic szamponem rozcienczonym z woda? Gdzies tak wyczytalem, ale czy to napewno dobry pomysl? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał126 Opublikowano 29 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2017 @Moriente, pomysł ok, tylko niech szampon będzie z gatunku "poślizgowych" 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moriente Opublikowano 29 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2017 @Michał126 Good Stuff Bumblebee Shampoo, podobno dobry poslizg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał126 Opublikowano 29 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2017 @Moriente, przyznaję, sam to stwierdziłem w swojej recenzji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu23 Opublikowano 29 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2017 Też się pod tym podpisuje. Po ostatnim teście u mnie na bank szampon od GS + woda będzie jak znalazł również jako poślizg pod glinkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strus Opublikowano 29 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2017 W dniu 26.12.2017 o 14:47, grabek246 napisał: O to wam chodzi? http://sklep.waxclusive.pl/korekta-lakieru-akcesoria/1330-autobrite-wax-off-1l.html W dniu 26.12.2017 o 18:26, e36ace napisał: Carchem tfr czyli zasadowe apc też usunie każdy wosk a kosztuje 1/3 ceny AB Tak sobie myślę.... To mi wygląda trochę na taki cleaner + IPA/wipe out. Fajna sprawa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkeolowy Opublikowano 29 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2017 Jestem w trakcie zakupów i Cure czy Reload jeżeli chodzi o maksymalny wizys? Przyciemnienie/połysk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strus Opublikowano 29 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2017 CC Water gold jak dla mnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi