MMCzysci Opublikowano 16 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia Dokładnie, większość salonów stosuje barbarzyńskie metody mycia auta przed wydaniem/odświeżania na ekspozycji. Niewykluczone, że korekta czeka za rogiem.Wyryte w skale z S20 FE 5G 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMCzysci Opublikowano 17 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia Pytanie towarzyskie:Poszukuję @Bare Shine , widział ktoś? Wyryte w skale z S20 FE 5G Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAZERS Opublikowano 18 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia Panowie jak można poradzić sobie z kamieniem na plastikowym grillu? Próbowałem nacierać octem, ale nie dało to efektu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CarlosBlack Opublikowano 18 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia @RAZERS to wykonczenie w chromie? Jeżeli tak to autosol do tworzyw tak zrobionych da radę bez problemu. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAZERS Opublikowano 18 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia @CarlosBlack tak to właśnie chrom. Dzięki, spróbuję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sparco0 Opublikowano 19 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia Położenie powłoki na fabrycznie nowe felgi z pudełka rekomendacje są przed, czy po założeniu opon i wyważaniu? Głównie mi o bębny chodzi, jak potem z trzymaniem się ciężarków. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo15005 Opublikowano 19 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia @RAZERS kwas 1:20, później APC 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CarlosBlack Opublikowano 19 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia @sparco0 jeżeli najpierw aplikujesz powłokę to po jej utwardzeniu odtlusc miejsca klejenia ciężarków i nie ma problemu. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kivlov Opublikowano 20 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia Panowie co proponujecie na całkowicie nowe auto - wosk czy ceramika? Sam nie wiem, co robić, gdyż będę pokonywać długie dystanse w różnych warunkach. Są niby ceramiki z gwarancja na 5 lat, ale nie wiem czy to pewny temat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrian89 Opublikowano 20 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia Panowie co proponujecie na całkowicie nowe auto - wosk czy ceramika? Sam nie wiem, co robić, gdyż będę pokonywać długie dystanse w różnych warunkach. Są niby ceramiki z gwarancja na 5 lat, ale nie wiem czy to pewny temat.Zależy czego oczekujesz, jeśli ma być 200% ochrony to tylko PPF, tylko wtedy już koszta rosną Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kivlov Opublikowano 20 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia Wycenę na folię mam 21 tyś więc raczej wole kupić używane małe auto niż tak dbać o lakier Czego oczekuję? Hmm aby ładnie się świeciło - kolor czarny oraz, aby pomagało w myciu, aby czasami wystarczyło umyć piany aktywnej, ale tak to jeszcze z żadnym woskiem oraz ceramiką nie miałem, aby po samej pianie auto się świeciło. Chociaż na filmach na YT takie czary występują, a od lat takiego efektu nie uzyskałem mimo kupna najlepszych pianownic, pian aktywnych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo15005 Opublikowano 20 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia @kivlov połóż ceramikę, kup zestaw DIY do mycia i dbaj na bieżąco plus newralgiczne miejsca ppf co by nie zmęczyć za bardzo elementów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrian89 Opublikowano 20 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia Wycenę na folię mam 21 tyś więc raczej wole kupić używane małe auto niż tak dbać o lakier Czego oczekuję? Hmm aby ładnie się świeciło - kolor czarny oraz, aby pomagało w myciu, aby czasami wystarczyło umyć piany aktywnej, ale tak to jeszcze z żadnym woskiem oraz ceramiką nie miałem, aby po samej pianie auto się świeciło. Chociaż na filmach na YT takie czary występują, a od lat takiego efektu nie uzyskałem mimo kupna najlepszych pianownic, pian aktywnych Połóż powłokę i będzie spokój. A jak chcesz żeby świeciło to myj regularnie takie cuda, że po pianie auto czyste to tylko na yt - nawet brudne auto w obiektywie kamery wygląda na czyste to trochę jak z dodawaniem kilogramów przez kamerę Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kivlov Opublikowano 20 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia Sprzęt do mycia i detergentów mam multum więc nie będzie problemu, nawet sam kiedyś kładłem ceramikę i wiem, że jest to mega czasochłonne i męczące Ale chyba się skuszę i sam położe, jaką proponujecie na czarny lakier? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo15005 Opublikowano 20 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia @kivlov cleantle admire Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mumins Opublikowano 20 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia Panowie co proponujecie na całkowicie nowe auto - wosk czy ceramika? Sam nie wiem, co robić, gdyż będę pokonywać długie dystanse w różnych warunkach. Są niby ceramiki z gwarancja na 5 lat, ale nie wiem czy to pewny temat.Co to za auto konkretnie? Czarny lakier solidowy (niemetaliczny) czy metaliczny?Wysłane z mojego RMX3370 przy użyciu Tapatalka Wycenę na folię mam 21 tyś więc raczej wole kupić używane małe auto niż tak dbać o lakier Czego oczekuję? Hmm aby ładnie się świeciło - kolor czarny oraz, aby pomagało w myciu, aby czasami wystarczyło umyć piany aktywnej, ale tak to jeszcze z żadnym woskiem oraz ceramiką nie miałem, aby po samej pianie auto się świeciło. Chociaż na filmach na YT takie czary występują, a od lat takiego efektu nie uzyskałem mimo kupna najlepszych pianownic, pian aktywnych Zakładam, że to wycena na całe auto w PPF-ce. Skoro trzaskasz długie dystanse i auto ma posłużyć te 5 lat, rozważ tzw. full-front w folii i powłokę na resztę (studio na pewno potraktuje Cię bardziej ulgowo za powłokę). Podejrzewam, że - w zależności od tego gdzie mieszkasz i na jak bardzo renomowane miejsce się zdecydujesz - zamkniesz temat w przedziale 7-8k brutto i masz spokój na lata i trwałe zabezpieczenie na elementach najbardziej narażonych na uszkodzenia.Wysłane z mojego RMX3370 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kivlov Opublikowano 20 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia Auto to: BMW G60 Czy 7-8 tys to tak szczerze to taniej wyjdzie malowanie na nowo jak coś się stanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcelus Opublikowano 20 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia Mierzylem ostatnio nowa 3ke to na calym aucie lakier 60 mikronow Po 5 latach zderzak i maska mogą wyglądać jak sito, efekt wizualny z bliska będzie marny. Nie wiem czy kolega zna obecne ceny za lakierowanie... Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mko13 Opublikowano 21 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia Wiem, że to nie auto, ale może ktoś pomoże. Jak można naprawić tak uszkodzone biurko? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mumins Opublikowano 21 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia Auto to: BMW G60 Czy 7-8 tys to tak szczerze to taniej wyjdzie malowanie na nowo jak coś się stanie No nie wiem, zależy jakie uszkodzenia. Jak dojdzie cieniowanie sąsiednich elementów to kwota będzie podobna, a cała idea polega na zachowaniu oryginalnego lakieru.Wysłane z mojego RMX3370 przy użyciu Tapatalka 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analyzator Opublikowano 21 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia @marcelus damn serio fabrycznie tak mało? Ktoś mierzył nowe Audi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sztefan24 Opublikowano 21 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia @analyzator nowe skody około 80 mikronów, w audi będzie podobnie. Większość VAGów po 2018 raczej już ma mało lakierki. Zapytaj @Slovakon ma nowsze audi z tego co kojarzę. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slovak Opublikowano 21 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 1 hour ago, analyzator said: Ktoś mierzył nowe Audi? Mierzyłem. Od 90 do 140. Ale mogę w przyszły weekend jeszcze raz pomierzyć, akurat u rodziców mam miernik. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analyzator Opublikowano 21 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia @Slovak kurde lakieru im szkoda? zobasz proszę elementy zewn. Myślałem że takie 120 to sensowne minimum u nie japonńca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slovak Opublikowano 21 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia @analyzator, na Leonie miałem podobne wartości, a był z 2015 roku. Pod maską i we wnękach drzwi jest sporo niedolakierowanych miejsc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi