Slovak Opublikowano 11 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2020 @Qlimaxss, masz sąsiadów z fantazją . Astra G Coupe ze zderzakiem od zwykłej wersji.
keza Opublikowano 11 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2020 @kamil598 polecam zakupić Chu sol i usunąć ten klej po ciężarkach, trochę rażą w oczy
kamil598 Opublikowano 11 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2020 @keza mam to w planach, natomiast prickbort nie poradził sobie z tym a nie mam innych środków w arsenale więc tak musiało zostać
Moderator BiałyGTi Opublikowano 11 Kwietnia 2020 Moderator Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2020 @kamil598 daj ręcznik papierowy na odważniki spryskaj prickiem i zostaw na 10-15 min a klej zejdzie 1
zawisza Opublikowano 11 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2020 najlepszy do tego jest gumowy krążek na wkrętarkeWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Moderator Domel Opublikowano 11 Kwietnia 2020 Moderator Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2020 Przewietrzyłem fokę: Spoiler 1
paki112 Opublikowano 11 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2020 Przerwa w świątecznych porządkach więc wleciało szybkie mycie Piana @cleantechco citrus + Bubble maker Potem @Good Stuff Pure shampoo + BM, na auto wrzuciłem @ADBL Yeti dla lepszego poślizgu Koła Cleantech T&R, i tenzi En-jee, jutro wrzucę dressing @BINDERbo opony mokre Na koniec QD od Manufaktury
lukeu Opublikowano 12 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2020 Nareszcie! Mimo wielu obowiązków sobota od rana była moja. Szybka pobudka 6:30 i ogień. Wpadły nowe rzeczy na auto Felgi 18", które odnowione i zapowłokowane czekały grzecznie w pokoju i nowy wydech (Supersprint). Co do felg to były odnawiane, więc po dwóch tygodniach leżakowania (na proszek podobno od razu można nakładać powłokę, jednak ja wolałem poczekać) wpadł CarPro DLUX. Co do wydechu to kupiłem używkę, cena nowego zabija. Nie byłbym sobą gdybym nie pogrzebał coś przy nim. Zaraz po zakupie. Końcówki były jak reszta puchy, jednak na szybko przejechałem Mothersem po otwarciu przesyłki. Całość jadę APC BH Surfex: Pędzelkowanie i potem płukanie. W międzyczasie leżał Prickbort na smołę. Tak wygląda po wyczyszczeniu. Przeglinkowałem go na szybko bo jednak coś zostało smoły. Jak już zauważyliście wieszaki są brzydkie. PS czuć, że to produkt z wyższej półki, bo można regulować każdy wieszak na wysokość i w poziomie. Co się owalczyłem, żeby odkrecić te śruby to moje. Dwie pierwsze ukręciłem. Potem wpadłem na pomysł na podgrzanie palnikiem - pomogło . Wyczyściłem je i pomalowałem farbą na wysokie temperatury. Lecimy z polerką. Rotacja Krauss p7, żółta gąbka (bo akurat była najbardziej zniszczona ze wszystkich moich) i Mothers. Zostało kilka kropek smoły, jednak nawet pod glinką nie chciały schodzić, więc dałem sobie spokój. Efekt dla mnie absolutnie wystarczający. Odtłuszczenie i powłoka MrFix jest spoko do takich zastosowań. Nowe elementy złączne. Poprawiłem potem same wyloty wełną stalową z nigdy nie czyszczonych osadów - pomogło. Montaż. Nawet najmniej wprawne oko zauważy nowe kapcie I cyk wydech na gotowo. Dla mnie petarda. Dźwięk bardzo przyjemny, delikatnie podręcony. Nie to co wcześniejszy Ulter, który urywał głowę. Biżuteria na aucie: Potem popełnione mycie. Święta wiec użyłem CC Water Gold na mokro. Szkło jakie robi urywa 4 litery za każdym razem. Zimówki oprysk Excede WC, Tire Cleaner, piana, pędzelkowanie, suszenie, @Good StuffRims Detailer (fajnie podkręca blask) jako booster dla Dlux'a i CarPro Perl 1:1. W takim stanie można wrzucić w pokrowce i czekać na kolejną zimę. 11 4 1
Michał82 Opublikowano 12 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2020 @lukeu Wszystko super! tylko ponoć przechowywanie felg szczelnie zapakowanych w pokrowce czy worki to słaby temat. Muszą oddychać.
lukeu Opublikowano 12 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2020 @Michał82 Hmmm ciekawe. Sprawdzę to jeszcze ale wydaje mi się, że te pokrowce są w pełni przepuszczalne. Są bardzo cieniutkie i bardziej chodzi o względy wizualne
Michał126 Opublikowano 12 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2020 No właśnie, przecież te pokrowce są przewiewne A co się felgom dzieje w workach, jak są dobrze oczyszczone i zakonserwowane?
Crasher Opublikowano 12 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2020 Niby bardziej praktyczniejszy itp ble ble no ale jednak to nie to samo i klimatu nie czuje nawet gdyby byla eSka 2 1
marco80 Opublikowano 12 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2020 Jak święta to może coś unikatowego....prawdopodobnie jedyny zarejestrowany w Polsce....... 5
lukeu Opublikowano 12 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2020 @marco80 w Krakowie na AGH stoi Chyba, że to ten
Michał82 Opublikowano 12 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2020 Chodzi o to, że nie może zbierać się wilgoć, która przez parę miesięcy w takim foliowym kondonie powoli niszczy gumę opony i felgę zarówno stalową i alu. A nie powiecie mi, że umyte po sezonie koła lub same opony zawsze są wysuszone idealnie w 100%. Dlatego porzuciłem wszystkie pokrowce itp i w koła trzymam w garażu bez żadnych pokrowców. Jedynie przekładam raz w miesiącu kolejność, by te same nie było przez kilka m-cy na dole.
KUBA46 Opublikowano 12 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2020 @Michał82 no to można się zgodzić z tym żeby nie trzymać w foliowych pokrowcach. Choć wątpie żeby guma przez te 4 lata użytkowania to aż tak odczuła. Pokrowce @lukeu wyglądają na przepuszczalne i chyba zostaje delikatna dziura po środku jeśli się nie mylę. Sam mam pokrowce ori VW, które nachodzą może na 1/4 felgi. Opona jak mówisz ma czym oddychać i nie zbiera soę w nich wilgoć.
marco80 Opublikowano 12 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2020 @lukeu Nie ..ten jest z Bielska, zobacz czy to G90 na pewno 1
Tomas-sg Opublikowano 12 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2020 No no Marku ładnie Może kiedyś człowiek się dorobi takiego...
DaV Opublikowano 12 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2020 @lukeu można liczyć na jakiegoś updata z tym wydechem? Jestem bardzo ciekaw na ile powłoka zabezpieczy polerowany metal.
marco80 Opublikowano 12 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2020 @Tomas-sg Życzę Ci z całego serca
ghost Opublikowano 12 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2020 1 godzinę temu, marco80 napisał: ten jest z Bielska Miałem okazję mieszkać tam przez krótki okres. Piękna okolica, pamiętam jezioro żywieckie i górę Żar. Zwiedziłem trochę Beskidy i dobrze wspominam Pamiętam, że jeździło też sporo Fiatów w okolicy, ale to pewnie z powodu ich fabryk, w okolicy. G90 to bez wątpienia unikat Szkoda, że opłaty importowe z USA wysokie, bo cena katalogowa nowej Corvette jest bardzo zachęcająca
Moderator Streat Opublikowano 12 Kwietnia 2020 Moderator Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2020 @marco80 genessise g90 ależ to musi byc wielkie auto na zdjeciach to na pewno nie oddaj tego jakie to wielkie Skąd importowane jeśli mozna wiedziec?
Grzechu23 Opublikowano 12 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2020 Niby bardziej praktyczniejszy itp ble ble no ale jednak to nie to samo i klimatu nie czuje nawet gdyby byla eSka A ja właśnie szukam od jakiegoś czasu dokładnie takiej 5d w fajnej wersji i daytona gray
Bare Shine Opublikowano 12 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2020 Wczoraj umyte rinseless i pierwszy raz uzyty Wolfgang. Jak na pierwszy raz, to wydaje mi sie lepszy od ONR ale to moze tez kwestia tego, ze uzylem opryskiwacza cisnieniowego, a nie, ze lecialem atomizerem.
Rekomendowane odpowiedzi