AudiBlask Opublikowano 24 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2021 @p.kolodziej dosłownie kilka postów wyżej masz odpowiedź
Kondziuu Opublikowano 9 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2021 Jestem w stanie w jakiś sposób ogarnąć tą rdze? Będę przygotowywać samochód pod sprzedaż i zastanawiam się jak poprawić stan felg. Oczywiście krwawa felga itd. wleci, nie mam zdjęcia po umyciu bo nie ma mnie w Polsce, ale felga jest w słabym stanie. Jakiś pomysł?
Syrio Opublikowano 9 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2021 Piana szczotka. Apc szczotka pędzel. Deiron pędzelek. Tar glue pędzel. Zasada typu wheel cleaner od shiny garage. I tyle zrobisz. Te utleniania tylko profesjonalista ogarnie. Śruby i emblemat możesz też kupić bo są w opłakanym stanie.
Bac Opublikowano 23 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2021 Witam Odszczurzylem swoje felgi, które chyba nigdy od wewnątrz nie były myte. Co mogę zrobić, aby nie wróciły po sezonie do tego stanu? (mycie raczej odpada gdyż jest za wąsko aby tam dojść) Czy jest to możliwe, że po sezonie mocno syfem zarosną?
MMCzysci Opublikowano 23 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2021 Zabezpieczyć. Na bank po sezonie będziesz miał jakąś smołę i osady metaliczne, ale raczej bez paniki. Na pewno taka ilość syfu, jak przez 10 lat się na nich nie zbierze Wysłane z mojego SM-N910F przy użyciu Tapatalka 1
Bac Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2021 8 godzin temu, MMCzysci napisał: Zabezpieczyć. Na bank po sezonie będziesz miał jakąś smołę i osady metaliczne, ale raczej bez paniki. Na pewno taka ilość syfu, jak przez 10 lat się na nich nie zbierze Wysłane z mojego SM-N910F przy użyciu Tapatalka To elegancko, bo trochę pracy w to włożyłem. Zabezpiecze w takim razie powłoką i powinno być dobrze. Przed powłoką tylko odtluscic?
Bapko Opublikowano 14 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2021 Tak zastanawiam czy mając apc Koch GS który ma inhibitory korozji i ładnie domywa jest sens używać kolejnego produktu do felg excede UWC ? Czy poprostu zrobic lżejsze rozcieńczenie (np 1:30 ?) do bierzącego mycia felg? Co sądzicie?
alexander.p Opublikowano 14 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2021 20 minut temu, Bapko napisał: Tak zastanawiam czy mając apc Koch GS który ma inhibitory korozji i ładnie domywa jest sens używać kolejnego produktu do felg excede UWC ? Czy poprostu zrobic lżejsze rozcieńczenie (np 1:30 ?) do bierzącego mycia felg? Co sądzicie? Daje radę. Spokojnie koch gs do wszystkiego.
V1RU$ Opublikowano 14 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2021 W dniu 24.02.2021 o 17:57, p.kolodziej napisał: Witam, Panowie jaki polecacie środek o neutralnym PH do felg? Środek o obojętnym PH nie poradził sobie z zabrudzeniem, chodź częściowo je usunął. Nie chcę od razu dawać kwasu bo jest duża szansa, że zasadowy środek sobie poradzi. Proszę o poradę jaki wybrać, gdyż kompletnie się nie orientuje Ale nakręciłeś. Chcesz środek o neutralnym PH bo z "obojętnym" sobie nie poradził, boisz się kwasu i liczysz na pomoc zasady ? Tanio i dobrze Tenzi EnJee GT. Ja używam wersję w koncentracie i rozrabiam wg. potrzeb.
Grzechu23 Opublikowano 15 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2021 13 godzin temu, Bapko napisał: Tak zastanawiam czy mając apc Koch GS który ma inhibitory korozji i ładnie domywa jest sens używać kolejnego produktu do felg excede UWC ? Czy poprostu zrobic lżejsze rozcieńczenie (np 1:30 ?) do bierzącego mycia felg? Co sądzicie? Używam od około miesiąca na przemian właśnie GS i UWC. Stężenia 1:15 Jeden i drugi rozpuszcza brud bardzo dobrze i ogólne wrażenia spoko, jednak za wcześnie żebym zdecydował który jest 'lepszy'. Oba robią robotę!
Bapko Opublikowano 15 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2021 Używam od około miesiąca na przemian właśnie GS i UWC. Stężenia 1:15 Jeden i drugi rozpuszcza brud bardzo dobrze i ogólne wrażenia spoko, jednak za wcześnie żebym zdecydował który jest 'lepszy'. Oba robią robotę! Tak się zastanawiam czy 1:15 nie za duże stężenie do bierzacego mycia? Czy o szczurkach mówisz?
Grzechu23 Opublikowano 15 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2021 @Bapko Do typowo bieżącego mycia raz w tygodniu. Fakt, może wydawać się ciut za mocne, ale ostatnio robie tygodniowo blisko 1kkm, a po takim nalocie jest co zbierać z felg (tym bardziej, że obecne klocki ATE nie należą do tych mało pylących). Jak skończę te wyprawy to przyrzucam się na 1:20. Wg mnie to optymalne stężenie, gdzie jeszcze mamy fajną painę po wzruszeniu.
mizakrze Opublikowano 15 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2021 @BapkoJa ostatnio przerzuciłem się na SG EF. 1:15 ściąga bardzo fajnie zabrudzenia. Pieni się ekstra, ładnie pachnie, też ma inhibitory korozji. Bardzo łatwo się wypłukuje. Usiadł mi bardziej niż Excede UWC i Tenzi. Wrzuciłem na yt krótki filmik. Możesz sobie zerknąć w wolnej chwili. Co do samego GS to osobiście traktowałem felgi stężeniem 1:20/25. @DZIADZIA na którymś filmiku mówił chyba o stężeniu nawet 1:40.
Bapko Opublikowano 15 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2021 @BapkoJa ostatnio przerzuciłem się na SG EF. 1:15 ściąga bardzo fajnie zabrudzenia. Pieni się ekstra, ładnie pachnie, też ma inhibitory korozji. Bardzo łatwo się wypłukuje. Usiadł mi bardziej niż Excede UWC i Tenzi. Wrzuciłem na yt krótki filmik. Możesz sobie zerknąć w wolnej chwili. Co do samego GS to osobiście traktowałem felgi stężeniem 1:20/25.@DZIADZIA na którymś filmiku mówił chyba o stężeniu nawet 1:40. To ze są inne środki do felg to wiem, SG tez znam ale chodzi mi o to żeby nie kupowac 100 różnych płynów tylko jednym oblecieć jak najwiecej zwłaszcza ze jest bezpieczny robi robotę, ma inhibitory o to jest apc wiec do wszystkiego mogę go stosować. SG i UWC są teoretycznie tylko do felg
mizakrze Opublikowano 15 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2021 12 minut temu, Bapko napisał: To ze są inne środki do felg to wiem, SG tez znam ale chodzi mi o to żeby nie kupowac 100 różnych płynów tylko jednym oblecieć jak najwiecej zwłaszcza ze jest bezpieczny robi robotę, ma inhibitory o to jest apc wiec do wszystkiego mogę go stosować. SG i UWC są teoretycznie tylko do felg Tak jak pisałem niżej. GS osobiście stosowałem 1:20/25. Domywało wszystko co mogło. Teoretycznie, jeżeli pielęgnujemy auta systematycznie, to szampon neutralny też da radę W kosmetyce hobbystycznej pozostają jeszcze dwie kwestie. Finansowa (czyli jeden preparat do wszystkiego) oraz przyjemność z pracy przy aucie (ładne zapachy, kolory, skuteczność środków, itp.)
Bapko Opublikowano 15 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2021 W kosmetyce hobbystycznej pozostają jeszcze dwie kwestie. Finansowa (czyli jeden preparat do wszystkiego) oraz przyjemność z pracy przy aucie (ładne zapachy, kolory, skuteczność środków, itp.) Jasna sprawa! Zgadzam się! Ale jeden i drugi środęk nie pachną ani intensywnie ani jakoś ładnie, robią to samo dlatego chce do jednego się sprowadzić a jeśli chodzi o „feeling” zapachy itp to jak najbardziej, ale to u mnie bardziej szampony qd zapachy do auta itp 1
paragon Opublikowano 25 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2021 Hej, ja od siebie mogę polecić dwa preparaty: - Wheel Wash (tego używam) - Acid Wheel Wash (ten przy większych zabrudzeniach ale jednak trzeba pamiętać, że jest mocny)
mizakrze Opublikowano 14 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2021 Hej, korzystał ktoś z produktu FINISH KARE 817 Sparkle Plenty? Jakiś zapach? Moc czyszczenia? Przyjemność z pracy?
detail1411 Opublikowano 1 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2021 nie lepiej kupi coś polskiego w podobnej monecie?
ral6014 Opublikowano 1 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2021 Lepiej. Wybór koncentratów jest duży . SG, Excede, itd
tryhp3 Opublikowano 26 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2021 Czy D-TOX ma jakąś konkurencje w segmencie "krwawa felga NIE żelowa"?
Gozdziu23 Opublikowano 26 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2021 9 minut temu, tryhp3 napisał: Czy D-TOX ma jakąś konkurencje w segmencie "krwawa felga NIE żelowa"? carlab deiron hd 1
tryhp3 Opublikowano 26 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2021 @Gozdziu23 Tylko cena prawie x2 - zwłaszcza dziś (BF).
Gozdziu23 Opublikowano 26 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2021 2 godziny temu, tryhp3 napisał: @Gozdziu23 Tylko cena prawie x2 - zwłaszcza dziś (BF). Nie no jak x2. carlab 60zł 1l - 5l 200zł Shiny 39 1l - 5l 160zł A carlaba rozcienczas 1x1 z wodą deminerlizajaną wiec za 200zł masz 10l to wychodzi 20zł od litra gdzie przy SG wychodzi 32zł za litr przy baniaczku 5l. Litrowo wychodzi podobnie. Ja do mycia felg osobiscie używam kwasów albo shiny garage ef wheel clenaer nei deironów. Do opiłków metalicznych na jasnych uzywam carlaba w koncentracie, a na ciemnych roźcieńczonego.
Rekomendowane odpowiedzi