krzygaj Opublikowano 27 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2020 @D@ViD czy wiesz może jaką temp traktować? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D@ViD Opublikowano 27 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2020 @krzygaj Książkowo Ci nie powiem możesz spróbować na początek taka suszarką do włosów. Jak słabo to następnie opalarka ale też z głową i wyczuciem, tak żeby skóra zmiękła i szło ja "unieść" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawid7737 Opublikowano 9 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2020 Temat już wałkowany wiele razy ale jeszcze chciałem się upewnić, zestaw colourlock wyczyściłem skórę clenerem, po wyschnięciu wleciała warstwa protectora potem, będzie wiadomo versiegielung, ale myśle czy nie dać drugiej warstwy protectora by sparować bardziej zmiękczyć skore? Jakie odstępy czasowe miedzy warstwami? Fotele w E61 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zieloczek100 Opublikowano 11 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2020 Cześć, Posiadamy Volvo V70 z 2003, czarne skórzane fotele, brakuje mi wiedzy czy były kiedykolwiek czyszczone, są dosyć błyszczące. Stoję przed wyborem środków do impregnacji i czyszczenia. Myślę o zakupie: Kecav Soft, Leder Versiegelung Colourlock, Colourlock Leder Protector, Z czego te 2 ostatnie nie wiem w jakiej kolejności użyć :), chociaż myślałem też o zastąpieniu 2 ostatnich produktów przez - ADBL LEATHER CONDITIONER. Czytając forum i ten temat udało mi się skomponować taki zestaw, czy to dobry wybór? Jaką szczotkę wybrać? Mam też problem z jakiego materiału wykonana jest cześć na której opieramy nasz łokieć (razem z rączką do zamykania drzwi), skóra czy inny materiał? Na jednym z boczków użyłem APC, jednak po chwili pomyślałem, że może nie być odpowiedni :). Co lepiej użyć na tym materiale APC + dressing do plastików, czy Kecav + powyższą odżywkę i zabezpieczenie? Zdjęcie zapożyczone z Internetu, mogę wykonać zdjęcie z bliska na moim egzemplarzu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Streat Opublikowano 12 Października 2020 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2020 volva wiec nie spodziewma sie tam eko skóry, ja bym wybrał albo colourlock soft set albo kecav plus dokupic jakies zabezpiecznie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator BiałyGTi Opublikowano 12 Października 2020 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2020 Kup zestaw ottimo masz i cleaner i zabezpieczenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zieloczek100 Opublikowano 12 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2020 @Streat Czyli jak rozumiem wystarczy cleaner + zabezpieczenie np. Versiegelung, nie potrzebuję odżywki/mleczka ? @BiałyGTi, poczytam o ottimo :), przeczytałem cały temat + inne tematy i wstępny wybór padł na kecav jako jeden z najczęściej polecanych o niskim ph, długo utrzymującej się pianie i dobrych właściwościach czyszczących. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Streat Opublikowano 12 Października 2020 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2020 Jeżeli chodzi o mleczko do nawilżania ja uzywam od good stuffa i jestem z niego bardzo zadowolony wiec tez mozna dokupic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
w0jta5 Opublikowano 28 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2020 Lamerskie pytanie dotyczące zestawu do pielęgnacji skórzanej tapicerki - szukam prezentu dla znajomego (laika w temacie) by zadbał trochę o wnętrze (auto to bmw 2010 r. jeśli ma to znaczenie). Colourlock z mleczkiem czy coś innego? By aplikacja nie była uporczywa, a efekt w miarę dobry i trwały. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RoBee Opublikowano 28 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2020 Lamerskie pytanie dotyczące zestawu do pielęgnacji skórzanej tapicerki - szukam prezentu dla znajomego (laika w temacie) by zadbał trochę o wnętrze (auto to bmw 2010 r. jeśli ma to znaczenie). Colourlock z mleczkiem czy coś innego? By aplikacja nie była uporczywa, a efekt w miarę dobry i trwały. Będzie git. Wybierz softa.I'm back motherlovers! 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strus Opublikowano 4 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2020 Ma ktoś może bezpośrednie porównanie Koch Pol Star do cleanera Enzo ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pkubalak Opublikowano 5 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2020 17 godzin temu, Strus napisał: Koch Pol Star do cleanera Enzo ? Będę miał Enzo dzisiaj lub jutro i pewnie w weekend zrobię pomiary, ale jak wiesz będą to jedynie informacje dotyczące tylko dwóch parametrów. Może ktoś inny używał ich w praktyce i ma porównanie co do mocy, czy wrażeń z czyszczenia. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przem_01 Opublikowano 6 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2020 Szanowni, mam prośbę o pomoc w doborze zestawu do czyszczenia i impregnacji skóry. Wiem, wiem, pytania jakich pewnie setki Mam nadzieję, że w dobrym wątku. Jakby co to nie krzyczcie - nowy To moja pierwsza skóra w aucie. Pacjent - Avensis 2011 w czarnej skórze. Ogólnie skóra w niezłym stanie. Trochę ma bo bokach zmarszczek. Generalnie nie świeci się i nie wygląda na brudną. Ale czarna, więc ciężko stwierdzić. Wygląda jakby ktoś jednak trochę o nią dbał. I nawet trochę pachnie skórą Chciałbym jednak na początek jednak zrobić kompleksowe czyszczenie + impregnację, tak jeszcze przed zimą. Na początku chciałem zamówić K2 Auron. Ale po lekturze forum - no właśnie Generalnie, na razie w związku z innymi wydatkami po zakupie auta preferuje raczej tańsze rozwiązania. Co byście zaproponowali? Myślałem też o zestawie Gliptone GT 11 + GT12. Cena porównywalna do Aurona. Ale gdzieś tu wyczytałem, że ten GT12 jest bardzo mocny i się trochę boję. A może lepiej zestaw z GT15, bo to chyba łagodniejszy cleaner. A może polecicie coś bardziej niszowego podobnych pieniądzach? Z góry dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA46 Opublikowano 6 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2020 49 minut temu, przem_01 napisał: Szanowni, mam prośbę o pomoc w doborze zestawu do czyszczenia i impregnacji skóry. Wiem, wiem, pytania jakich pewnie setki Mam nadzieję, że w dobrym wątku. Jakby co to nie krzyczcie - nowy To moja pierwsza skóra w aucie. Pacjent - Avensis 2011 w czarnej skórze. Ogólnie skóra w niezłym stanie. Trochę ma bo bokach zmarszczek. Generalnie nie świeci się i nie wygląda na brudną. Ale czarna, więc ciężko stwierdzić. Wygląda jakby ktoś jednak trochę o nią dbał. I nawet trochę pachnie skórą Chciałbym jednak na początek jednak zrobić kompleksowe czyszczenie + impregnację, tak jeszcze przed zimą. Na początku chciałem zamówić K2 Auron. Ale po lekturze forum - no właśnie Generalnie, na razie w związku z innymi wydatkami po zakupie auta preferuje raczej tańsze rozwiązania. Co byście zaproponowali? Myślałem też o zestawie Gliptone GT 11 + GT12. Cena porównywalna do Aurona. Ale gdzieś tu wyczytałem, że ten GT12 jest bardzo mocny i się trochę boję. A może lepiej zestaw z GT15, bo to chyba łagodniejszy cleaner. A może polecicie coś bardziej niszowego podobnych pieniądzach? Z góry dzięki Skoro wiesz, że pytanie jakich setki to napewno odpowiedź jest w tym temacie. Colourlock Soft- zestaw do skór nowych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przem_01 Opublikowano 6 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2020 to było po prostu domniemanie Wiesz, każdy chce się czuć wyjątkowy i otrzymać konkretnie dla siebie porady . Sorry, jeśli to dziwnie zabrzmiało. Ale dzięki za odpowiedź. Pytałem o Gliptone, bo czytałem tu sporo, że ma "fajny" skórzany zapach. Ja akurat lubię A zapytam jeszcze tylko, czy można czy odradzacie kombinację różnych producentów np. colourlock soft clean + gliptone GT11. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Master kecav Opublikowano 6 Listopada 2020 Master Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2020 21 minut temu, przem_01 napisał: czy można czy odradzacie kombinację różnych producentów generalnie można. Podpowiem jedynie, że zapach skóry, to pojęcie bardzo "niejednorodne". Dla prawie każdego producenta (i użytkownika również) zapach skóry jest inny. W sumie to i tak nie wiesz jakim zapachem potraktowano skóry w Twoim aucie i być może zakup konkretnego, może nie być tym co lubisz. Ale trzeba próbować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przem_01 Opublikowano 6 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2020 Dzięki wielkie. To jeszcze zapytam tego Gliptone GT12 rzeczywiście jest się czego bać na w miarę świeżej skórze? Albo zapytam inaczej. Czy silny cleaner może zaszkodzić w miarę czystej i dobrze utrzymanej skórze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Master kecav Opublikowano 6 Listopada 2020 Master Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2020 2 godziny temu, przem_01 napisał: rzeczywiście jest się czego bać na w miarę świeżej skórze? tak na wstępie, to 'świeża skóra' jest pojęciem względnym. Ta u Ciebie ma już bodaj 9 lat, więc ...., ale może być fantastycznie utrzymana i nadal traktujemy ją jak 'świeżą' . Osobiście nie bał bym się GT12. To cleaner znany i znanej firmy, od lat zajmującej się skórami. Trzeba jednak nauczyć się pracy z tym cleanerem, bo jest troszkę inna niż z większością. Jest gęstą cieczą, lub jak kto woli takim mocnym syropem. Nie stosujemy tu np. pianowniczki. Czy można w czymś zaszkodzić? Oczywiście TAK, jak i przy każdym innym cleanerze. Zawsze najpierw należy sprawdzić jego działanie gdzieś z boku/tyłu w niewidocznym miejscu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
r3k1n Opublikowano 27 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2020 Jakby ktos zastanawial sie nad zestawem do czyszczenia skory, to na znanym portalu aukcyjnym wlasnie wleciala promocja na black friday od Colourlock. Zestawy z mleczkiem przecenione o 40pln, czyli obecnie Soft za po 105pln i Strong 110pln Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adriand0088 Opublikowano 14 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2020 Hej, chciałbym odpowiednio zadbać o skórzaną tapicerkę w moim aucie. Jest to pierwszy samochód ze skórą więc doświadczenie mam zerowe. VW CC z 2012 roku z czarną perforowaną (wentylowaną) skórą na fotelach i tylnej kanapie oraz skórzane boczki drzwi. Co powinienem z tym robić i w jakiej częstotliwości. Jakich środków użyć? Jedyne co kojarzę to colourlock ale gama jest szeroka i kompletnie mi nieznana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA46 Opublikowano 14 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2020 57 minut temu, adriand0088 napisał: Hej, chciałbym odpowiednio zadbać o skórzaną tapicerkę w moim aucie. Jest to pierwszy samochód ze skórą więc doświadczenie mam zerowe. VW CC z 2012 roku z czarną perforowaną (wentylowaną) skórą na fotelach i tylnej kanapie oraz skórzane boczki drzwi. Co powinienem z tym robić i w jakiej częstotliwości. Jakich środków użyć? Jedyne co kojarzę to colourlock ale gama jest szeroka i kompletnie mi nieznana. 67 stron w wątku o skórach i nie znalazłeś odpowiedzi na swoje pytania? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adriand0088 Opublikowano 15 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2020 9 godzin temu, KUBA46 napisał: 67 stron w wątku o skórach i nie znalazłeś odpowiedzi na swoje pytania? Nie szukałem. Musze załatwić temat dzisiaj więc czas odgrywa kluczową rolę. Jeżeli w temacie pod tytułem ,,czym umyć tapicerkę skórzaną?" nie można zapytać czym ją umyć bo temat jest wyczerpany to należy wątek zamknąć i udostępnić jedynie do przeglądania. A jeżeli można dodać post to znaczy, że można zapytać. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
powalla Opublikowano 15 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2020 Przeciez ostatni post przed Twoim mowi Ci dokladnie bo masz kupic ... moze promocja wygasla ale konkretne nazwy masz podane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vlodek2532 Opublikowano 11 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2021 Przejrzałem kilka stron wstecz i nic się nie dowiedziałem. Jaki opinie o Koch pol star? Wychodzi chyba najtańszy leather cleaner tylko jak ze skutecznością i bezpieczeństwem? Ktoś ma porównanie do innych środków? I jak to z nim jest bo zachodnie recenzje skupiają się bardziej na wykładzinach i plastikach niż tapicerce. Polskich testów na skórze brak więc może temat dla @DZIADZIA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADZIA Opublikowano 11 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2021 @vlodek2532 nie testowałem kocha. U mnie rządzi Colourlock (nic nowego), sprawdzony, bezpieczny, wydajny i robi to co trzeba. Jak jest mega szczur, chcę żeby produkt poleżał i podgryzł bezinwazyjnie brud to używam GT12... zarzucam, zostawiam, szczotka, zbieram i widzę czy muszę wjechać czymś mocniejszym , czy wystarczy light na finish. Cleanerów jest mnóstwo i w większości te mocne moim zdaniem wysuszają skórę, z wyjątkiem coorolook, kecav i gliptone (do lekkich zabrudzeń polecam też gt15). Oczywiście opieram się na tym co używałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi