MMCzysci Opublikowano 27 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2020 Tez pisałem o swoim W przypadku cudzych nawet "czyste" plastiki zaczynają się niekiedy pienić na brązowo Koniec OT ode mnie. Wysłane z mojego SM-N910F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Streat Opublikowano 27 Lutego 2020 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2020 @MMCzysci jezeli robisz swoje i wiesz co miałeś położone to jakies IQD plus na to dressing osobiscie tak robie jak chce zmienic dressing albo juz widze ze sie konczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ghost Opublikowano 27 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2020 Spece od QD, poradźcie (Po przeczytaniu wątku wybrałem takie) 1. Koch chemie refresh cockpit care 2. AutoFiness spritz 3. Meguiars Ultimate interior qd 4. Angelwax anGel 5. Nextzett Cockpit Premium 6. Inny pod warunkiem, że firma z tradycją, nie powstała tydzień temu Który brać? Ma być QD, czyli szybko, łatwo bez mazów. Przyda się ochrona uv i antystatyczność. Wygląd preferowany satyna (ale nie konieczność, bo jako typowy dressing wleci pewnie q2 preserve) Każdy głos się liczy @Birkhof @Eidos71 @Arkeolowy wiem, że co nieco testowaliście z powyższych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eidos71 Opublikowano 27 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2020 40 minut temu, ghost napisał: 1. Koch chemie refresh cockpit care 2. AutoFiness spritz 3. Meguiars Ultimate interior qd 4. Angelwax anGel Z wymienionych te posiadam. Angelwax na pewno odpada - to nie produkt typu QD, tylko dressing o żelowej konsystencji. Z pozostałych trzech najbardziej lubię KC RCC. AF Spritz też jest przyjemny do szybkiego odświeżenia tworzyw. Możesz jeszcze dodać do zestawienia Surf City Garage Dash Away Interior Detailer - typowy QD do tworzyw o fajnym, męskim zapachu... 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał82 Opublikowano 27 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2020 Godzinę temu, ghost napisał: 2. AutoFiness spritz Mam ale praktycznie nie używam. @ghost według mnie do szybkiego przetarcia z kurzu się nadaje. Mi zapach nie podszedł bo taki mdły. Wykończenie po nim nazwałbym neutralnym. Przynajmniej gdy go użylem kiedyś w clio3 i doblo to takie odniosłem wrażenie. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkeolowy Opublikowano 27 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2020 2 godziny temu, ghost napisał: 1. Koch chemie refresh cockpit care 5. Nextzett Cockpit Premium Na pewno nie będziesz zawiedziony, mam 3-4 w arsenale na stałe i właśnie wśród nich są te dwa. W zależności od plastiku raz idzie Koch raz Nextzett P.S. Jako Qd ponoć super jest sonax extreme mat 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał82 Opublikowano 27 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2020 Godzinę temu, Arkeolowy napisał: Nextzett A coś więcej o nim tak w dwóch zdaniach mógłbyś? @ghost jak nie potrzebujesz na już to AF mogę Ci podesłać na przetestowanie ale dopiero na początku kwietnia jak wrócę do PL. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D@ViD Opublikowano 28 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2020 10 godzin temu, ghost napisał: Spece od QD, poradźcie (Po przeczytaniu wątku wybrałem takie) 1. Koch chemie refresh cockpit care Właśnie kupiłem tego Kocha jeszcze nie wrzuciłem we wnętrzu auta , ale tylko na obudowę PS4, efekt mi się podoba Co do takiego tematu, że tylko do przetarcia kurzu, to myślę że takie lekkie, wodniste dressingi wystarcza np 1) @Detailer's Magic Interior Magic 2) @Funky Witch Mademoiselle, GentleMan Można sprobowac też je rozcieńczyć z wodą demi 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qlimaxss Opublikowano 28 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2020 @ghost Tak jak kolega @david2888 ja dressingi @Detailer's Magic oraz @Funky Witchużywam w stilo jako qdeki. na przemian z AF Spritz. świetne qdek nie raz znajomym przecierałem deski co chyba nigdy nie widziały Apc itp. Na szybkie akcje jest mega. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ekiero92 Opublikowano 24 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2020 Cześć, zakupiłem kilka dni temu A3 8P. Stan autka jak na 2008r na prawdę wzorowy, widać że właściciel dbał. Zakupiłem go po (wg oceny laika) lekkim detaillingu, auto w środku było wzorowo czyste. Po tygodniu jazdy nadal jest czysto (szczególnie że teraz jeżdżę w rękawiczkach :D) natomiast zebrało się sporo kurzu. Jaki środek najlepiej zastosować aby uzyskać matowy efekt (może być lekka satyna, natomiast nie przepadam za połyskiem na kokpicie) zależy mi na tym aby jak najdłużej nie osiadał kurz i żeby było ładnie i estetycznie, ponieważ uwielbiam wchodzić do czystego samochodu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czester Opublikowano 24 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2020 1 hour ago, ekiero92 said: Cześć, zakupiłem kilka dni temu A3 8P. Stan autka jak na 2008r na prawdę wzorowy, widać że właściciel dbał. Zakupiłem go po (wg oceny laika) lekkim detaillingu, auto w środku było wzorowo czyste. Po tygodniu jazdy nadal jest czysto (szczególnie że teraz jeżdżę w rękawiczkach :D) natomiast zebrało się sporo kurzu. Jaki środek najlepiej zastosować aby uzyskać matowy efekt (może być lekka satyna, natomiast nie przepadam za połyskiem na kokpicie) zależy mi na tym aby jak najdłużej nie osiadał kurz i żeby było ładnie i estetycznie, ponieważ uwielbiam wchodzić do czystego samochodu Na szybko: - Tenzi Kokpit Mat - ADBL Interior QD - Koch Refresh Cockpit Care Dressingi: - Funky Witch Mademoiselle - Detailer's Magic Interior Magic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maajkeelo Opublikowano 5 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2020 Siemka Kieruje do Was pytanie otóż stosuje na kokpit Interior Cleaner w RRC i myślę położyć na to dressing , też z np. RRC a więc kupić 0,5 l czy 1 litr, jak z wydajnością jest tego dressingu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kepa416 Opublikowano 5 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2020 Z tymi RRC radzę sprawdzić czy nie uszkodzi tworzywa bo czasie albo nie wyjdą plamy.Musi być RRC czy możesz kupić coś w stylu Poorboysa który w gęstej formie siada idelanie na tworzywach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maajkeelo Opublikowano 5 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2020 4 godziny temu, kepa416 napisał: Z tymi RRC radzę sprawdzić czy nie uszkodzi tworzywa bo czasie albo nie wyjdą plamy. Musi być RRC czy możesz kupić coś w stylu Poorboysa który w gęstej formie siada idelanie na tworzywach. a od czego moga wyjsc plamy, pierwsze słyszę Interior nic nie uszkodzil to dressing może?To daj nazwe czy link tego dressingu z Poorboys Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qlimaxss Opublikowano 8 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2020 @maajkeelo Kup sobię APC np @Good Stuff Zieloną herbatę . Pewnie zapytasz dlaczego nie RRC otóż może ich APC jest ok. Ale tego nie wiem nie testowałem , ale tyle się słyszy różnych akcji z ich preparatami itp. A te APC co ci poleciłem przerobiłem już chyba z 2 litry w różnych stężeniach więc wiem że jest bezpieczne i nic nie wyskoczy. Interioru nie zawsze wszytko ruszą. A tak to APC zrobisz to porządnie deski w Hyundaju są raczej twarde. Na to fajnie siada dressing Adbl Interior Wow. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał82 Opublikowano 8 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2020 Zdaje sie na YT na kanale MxNowicki pojawił się właśnie filmik o interior cleanerach vs. apc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maajkeelo Opublikowano 16 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2020 W dniu 8.05.2020 o 10:25, Qlimaxss napisał: @maajkeelo Kup sobię APC np @Good Stuff Zieloną herbatę . Pewnie zapytasz dlaczego nie RRC otóż może ich APC jest ok. Ale tego nie wiem nie testowałem , ale tyle się słyszy różnych akcji z ich preparatami itp. A te APC co ci poleciłem przerobiłem już chyba z 2 litry w różnych stężeniach więc wiem że jest bezpieczne i nic nie wyskoczy. Interioru nie zawsze wszytko ruszą. A tak to APC zrobisz to porządnie deski w Hyundaju są raczej twarde. Na to fajnie siada dressing Adbl Interior Wow. Mam chemie do kokpitu i nie tylko z RRC i szczerze polecam nie mialem przykrych akcji, ale pora na testy z innych marek ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qlimaxss Opublikowano 16 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2020 @maajkeelo Nie mówię że jest zła tylko zalecam ostrożność Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BlackJack1 Opublikowano 22 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2020 Co na szybko lekkiego PPZ odpychającego kurz i matowego do wnętrza taki Wasz nr 1? Czy FW Mademoiselle 1:1 z wodą będzie ok? Czy coś gotowego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D@ViD Opublikowano 22 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2020 @BlackJack1 Adbl Interior QD Limited Edition 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dompel Opublikowano 22 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2020 Używał, ktoś Good Stuff Interior Dressing Mat? Aktualnie mam Gyeon Preserve, ale jest jednak dla mnie zbyt satynowy. Jak wygląda przyciemnianie i mat w Good Stuff? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fitte Opublikowano 22 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2020 Używał, ktoś Good Stuff Interior Dressing Mat? Aktualnie mam Gyeon Preserve, ale jest jednak dla mnie zbyt satynowy. Jak wygląda przyciemnianie i mat w Good Stuff?Mam nową wersję i jest na prawdę super. Dosyć spoko przyciemnienie, mało trwały zapach i taka bardziej satyna na mojej KIA ale to pewnie przez tani plastik Wysłane z mojego CPH2009 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dompel Opublikowano 22 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2020 1 minutę temu, Fitte napisał: Mam nową wersję i jest na prawdę super. Dosyć spoko przyciemnienie, mało trwały zapach i taka bardziej satyna na mojej KIA ale to pewnie przez tani plastik Wysłane z mojego CPH2009 przy użyciu Tapatalka To zastanawiam się jak będzie u mnie w Clio bo tam też raczej plastiki nie są najwyższej jakości Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grechut Opublikowano 25 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2020 Panowie, coś do dressingu. 1) Funky Witch Gentelman 2) Poorboys World Natural look 3) Shiny Garage Apple Plastic Zależy mi na przyciemnieniu o odświeżeniu plastików. Poczytałem i chyba Poorboys wypada najlepiej? Czy coś innego proponujecie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator BiałyGTi Opublikowano 25 Maja 2020 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2020 @grechut Poorboys World Natural look to nr jesden u mnie Shiny Garage Apple Plastic tez bardzo fajny na rowno z Funky Witch Gentelman Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi