MaciekB Opublikowano 24 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2019 Czy w pianownicy Techkar ab y był maksymalny pobór chemii pokrętło też ma być na max'a w prawo.Aby był max pobór chemii pokrętło musi być skręcone na 'minus' czyli w prawo. 1
Mirabel Opublikowano 24 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2019 Pianownice techkar kupić o pojemności 1l czy 2 litry ?
Piotrek Opublikowano 24 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2019 5 minut temu, Mirabel napisał: Pianownice techkar kupić o pojemności 1l czy 2 litry ? Cytat Auto: Yaris ts 1,5 1 litr spokojnie starczy do amatorskiego użytku. Ja na C2kę i tak robię pół pianownicy litrowej
Jergiej Opublikowano 24 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2019 1 godzinę temu, Mirabel napisał: Pianownice techkar kupić o pojemności 1l czy 2 litry ? 1 litr wystarcza mi aby dwa razy oblecieć e46 w kombi. Gdyby było to chętnie wziął bym 0,5 litra, bo wygodniej operować
Mirabel Opublikowano 24 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2019 Dziękuję :) jeszcze pytanie: jaka piana podobna do Bilt Hamber Auto Foam, tyle że 1 litr ? Wątpię że kiedyś te 5L zużyje, a szukam czegoś co dobrze myje brud .Druga sprawa to nie chciałbym żeby się ciężko domywała i leżała na kostce pół godziny jak np. polecana tutaj Magi Foam.
Jergiej Opublikowano 24 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2019 Teraz, Mirabel napisał: Dziękuję jeszcze pytanie: jaka piana podobna do Bilt Hamber Auto Foam, tyle że 1 litr ? Wątpię że kiedyś te 5L zużyje, a szukam czegoś co dobrze myje brud .Druga sprawa to nie chciałbym żeby się ciężko domywała i leżała na kostce pół godziny jak np. polecana tutaj Magi Foam. Używam ADBL Yeti oraz SONAX Profiline Active Foam Energy, obie bardzo dobrze pracują. Innych środków nie znam, po mału szukam czegoś bliskiego ideałowi
MyaS Opublikowano 25 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2019 12 godzin temu, Mirabel napisał: Dziękuję jeszcze pytanie: jaka piana podobna do Bilt Hamber Auto Foam, tyle że 1 litr ? Wątpię że kiedyś te 5L zużyje, a szukam czegoś co dobrze myje brud .Druga sprawa to nie chciałbym żeby się ciężko domywała i leżała na kostce pół godziny jak np. polecana tutaj Magi Foam. Podobno ProElite Neutral AC Foam robi robotę. rygryss ją testował. Są filmiki na YT. Nie sprecyzowałeś jeszcze czy tylko piany neutralne wchodzą w grę, czy zasadowe też, bo praktycznie każda zasadowa ruszy brud. Z lekkiej zasady jest jeszcze Eco Shine Car Cleaner - który też podobno fajnie się sprawdza.
kaktusPL Opublikowano 25 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2019 Kończy mi się powoli adbl yeti, a jako że lubię zmiany to jaką inną pianę polecacie ? Musi być bezpieczna dla wosków, aplikować będę pianownicą ręczną, z góry dzięki za pomoc
V1RU$ Opublikowano 25 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2019 14 godzin temu, Mirabel napisał: Dziękuję jeszcze pytanie: jaka piana podobna do Bilt Hamber Auto Foam, tyle że 1 litr ? Wątpię że kiedyś te 5L zużyje, a szukam czegoś co dobrze myje brud .Druga sprawa to nie chciałbym żeby się ciężko domywała i leżała na kostce pół godziny jak np. polecana tutaj Magi Foam. ProElite Neutral AC Foam Jak na neutralną pianę robi robotę. I cena atrakcyjna. Używam od dłuższego czasu i w kategorii cena jakość nic jej nie podskoczy. Co kupię coś innego i tak wracam do AC. W PA 50 ml na litr robi piankę aż miło, wiec wychodzi bardzo ekonomicznie. Może tylko wkurzać zapach perfum z bazarku.
Mirabel Opublikowano 25 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2019 Raczej neutralną, bezpieczną dla wosku.
Birkhof Opublikowano 25 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2019 1 litr wystarcza mi aby dwa razy oblecieć e46 w kombi. Gdyby było to chętnie wziął bym 0,5 litra, bo wygodniej operować Butelka po coli powinna podejść ;)Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1
Mirabel Opublikowano 25 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2019 Opłukujecie najpierw wodą przed pianowaniem używająć ProElite Neutral AC Foam ? Tak jest napisane na etykiecie...
MyaS Opublikowano 25 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2019 34 minuty temu, Mirabel napisał: Opłukujecie najpierw wodą przed pianowaniem używająć ProElite Neutral AC Foam ? Tak jest napisane na etykiecie... To nie ma większego znaczenia. Jeśli masz lekki brud na aucie, powiedzmy kurz + lekkie zabrudzenia to wal od razu pianę na auto bez opłukiwania. Jeśli jeździsz po błocie, drogach gruntowych, czy często robisz trasy i auto ma 2cm błota na karoserii to logiczne że lepiej najpierw potraktować to myjką pod ciśnieniem. Wszystko trzeba brać na chłopski rozum.
V1RU$ Opublikowano 25 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2019 4 godziny temu, Mirabel napisał: Raczej neutralną, bezpieczną dla wosku. To jest neutralna piana. Nie ma potrzeby traktowania przed pianą auta wodą. Chyba, że masz uwalone błotem jak pisał MyaS, ale gdzie latem tak uwalisz furę. Piana jak na neutralną jest naprawdę OK. Trochę tych pian mi się przewinęło przez PA.
Jergiej Opublikowano 25 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2019 Czy piana ProElite Neutral AC Foam będzie bezpieczna dla Soft99 Fusso? Czy ewentualnie jest jakaś lepsza pozycja od tej, która nie narusza wosku?
Mirabel Opublikowano 25 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2019 Będzie bezpieczna z tego co piszą użytkownicy. 1
analyzator Opublikowano 25 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2019 Jak ma być neutralna i nie magi/bh to są dwie które działają i tania jest jedna - Tenzi neutral magic. Na zabezpieczonym aucie rusza brud i film i o to tutaj chodzi.
Jergiej Opublikowano 26 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2019 8 godzin temu, analyzator napisał: Jak ma być neutralna i nie magi/bh to są dwie które działają i tania jest jedna - Tenzi neutral magic. Na zabezpieczonym aucie rusza brud i film i o to tutaj chodzi. Czyli lepiej Tenzi neutral magic niż ProElite Neutral AC Foam?
V1RU$ Opublikowano 26 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2019 2 godziny temu, Jergiej napisał: Czyli lepiej Tenzi neutral magic niż ProElite Neutral AC Foam? Kup obie sprawdzisz, bo są tanie. U mnie AC wypada lepiej i już przy 50ml na litr w PA robi robotę i fajną pianę wiec wychodzi też ekonomicznie. Przy okazji zapytam czy w pianownicy Techkar'u te blaszki na wylocie muszą się idealnie stykać ? Dziś przyszła pianownica (zamawiałem dla dobrego kumpla) i przy kręceniu szerokością strumienia blaszki nie stykają się idealnie - jest lekka szparka. Ten typ tak ma ? Bo ja mam PA i chyba na max'a stykają się idealnie - pewny nie jestem bo jestem w pracy :P 1
MyaS Opublikowano 26 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2019 Ja pierdziele. Ile ludzi tyle opinii. Nie próbuj zabić komara strzelając z armaty. To tylko neutralna piana która i tak za wiele nie zrobi. Bez mycia rękawicą i tak się nie obejdzie. Możesz kupić nawet pianę K2 Active Foam i efekt będzie zbliżony do 90% neutralnych pian na rynku. Kup sobie jedną, zobacz z czym to się je, później wypróbuj sobie kolejną i tak aż znajdziesz dla siebie najlepszą opcję. Jeden twierdzi że piana ADBL zmywa mu wszystko, a kto inny twierdzi że jest do kitu i nic nie rusza. Ta branża polega na tym że trzeba próbować i kombinować. Nikt ci gotowych recept na tacy nie poda. Kupuj Pro Elite bo ma dobre opinie i wyrób sobie zdanie. Jak ci się skończy to weź Tenziego. Tyle. 1
kursien Opublikowano 26 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2019 10 godzin temu, V1RU$ napisał: Przy okazji zapytam czy w pianownicy Techkar'u te blaszki na wylocie muszą się idealnie stykać ? Mam dokładnie ten sam "problem" = stara pianownica Techkar - blaszki schodzą idealnie do siebie / nowa pianownica - po dokręceniu zostaje ok ? 1mm luzu na tą chwilę porównując działanie jednej i drugiej - nie widzę różnicy, nie sprawia to żadnego problemu
V1RU$ Opublikowano 26 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2019 Godzinę temu, kursien napisał: Mam dokładnie ten sam "problem" = stara pianownica Techkar - blaszki schodzą idealnie do siebie / nowa pianownica - po dokręceniu zostaje ok ? 1mm luzu na tą chwilę porównując działanie jednej i drugiej - nie widzę różnicy, nie sprawia to żadnego problemu Może ten typ tak ma ? Zamawiałem do kumpla i tak na sucho ją obmacałem pokręciłem i widzę szparę ? Kojarzyłem, że moja PA ściska to idealnie i przerwy brak. Dlatego zadałem pytanie. Ziomal zabrał pianownicę w weekend sikniemy i zobaczymy czy wszytko ok'ey.
Jergiej Opublikowano 26 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2019 3 godziny temu, MyaS napisał: Ja pierdziele. Ile ludzi tyle opinii. Nie próbuj zabić komara strzelając z armaty. To tylko neutralna piana która i tak za wiele nie zrobi. Bez mycia rękawicą i tak się nie obejdzie. Możesz kupić nawet pianę K2 Active Foam i efekt będzie zbliżony do 90% neutralnych pian na rynku. Kup sobie jedną, zobacz z czym to się je, później wypróbuj sobie kolejną i tak aż znajdziesz dla siebie najlepszą opcję. Jeden twierdzi że piana ADBL zmywa mu wszystko, a kto inny twierdzi że jest do kitu i nic nie rusza. Ta branża polega na tym że trzeba próbować i kombinować. Nikt ci gotowych recept na tacy nie poda. Kupuj Pro Elite bo ma dobre opinie i wyrób sobie zdanie. Jak ci się skończy to weź Tenziego. Tyle. Po to jest forum żeby rozmawiać. Gdyby każdy miał Twoje podejście istnienie tego typu portalu nie miało by sensu Pozdrawiam
Pietras Opublikowano 29 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2019 Czołem Potrzebuje pomocy w doborze adaptera do pianownicy tak żeby był kompatybilny z moja myjka Husqvarna PW350. Przekonałem chyba całe przestworza internetu i nic ... myjka ta jest produkowana przez firmę Nilfisk, zamieszczam foto końcówki lancy z prośbą: Jesli ktoś się spotkał z czymś podobnym to będę wdzięczny za info
MaciekB Opublikowano 29 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2019 Odezwij się do sklepu Techkar. Oni pomogą w doborze.
Rekomendowane odpowiedzi