Makler113 Opublikowano 2 Kwietnia 2022 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2022 39 minut temu, zwirek03 napisał: Może ktoś polecić jakieś dobre fibry do mycia szyb, nie za milony i żeby nie zostawały na szybach? Polecam wszelkie "goofery", czyli fibry/ręczniki waflowe. Dla mnie do mycia świetne, ewentualnie robię ostatnie przetarcie zwykłą i jest przyjemnie. Edit. Dopiero zauważyłem, że masz WS waffle, to ja tu nie mam czego szukać
V1RU$ Opublikowano 2 Kwietnia 2022 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2022 1 godzinę temu, zwirek03 napisał: @krzygaj słabo mi się chce zmieniać płyn, wczoraj otworzyłem ostatnią piątkę Detailers Magic , mam work stuff wafle i jest dobrze, ale szukam coś może jest lepszego Do wafla dorzuć Shiny Garage Smear Free Glass Cloth na finalne dotarcie i będzie GIT. Ktoś tu na forum polecał i u mnie wafla wspieram tą fibrą i robi robotę. 1
alexander.p Opublikowano 2 Kwietnia 2022 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2022 1 godzinę temu, V1RU$ napisał: Do wafla dorzuć Shiny Garage Smear Free Glass Cloth na finalne dotarcie i będzie GIT. Ktoś tu na forum polecał i u mnie wafla wspieram tą fibrą i robi robotę. Polecam Oczywiście dobry płyn to podstawa.
kepa416 Opublikowano 2 Kwietnia 2022 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2022 Kup sobie mocny płyn w 1l butli. Najpierw nim potem już do lecisz tym ulubionym. U mnie po 2 miesiącach pojawia się tyle nalotu i tłuszczu ja szybie ze problem mazania wychodzi z rozcierania syfu po szybie.
D@ViD Opublikowano 5 Kwietnia 2022 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2022 W dniu 2.04.2022 o 12:59, zwirek03 napisał: Może ktoś polecić jakieś dobre fibry do mycia szyb, nie za milony i żeby nie zostawały na szybach? Myjesz zwykłym waflem i obojetnie jakim plynem do mycia szyb, a następnie drugim etapem to dotarcie na sucho niniejższą fibrą. Zero smug i czegokolwiek na szybach. https://cosmetic4car.pl/do-szyb/20810-herrenfahrt-carbon-microfiber-40x48cm.html 2 1
MikeLBN Opublikowano 10 Kwietnia 2022 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2022 W dniu 2.04.2022 o 12:59, zwirek03 napisał: Może ktoś polecić jakieś dobre fibry do mycia szyb, nie za milony i żeby nie zostawały na szybach? Mycie WaxPro Premium 360gsm Oczywiście obie wymagają wyprania przed użyciem, żeby nie zostawiały mikro włókien na szybach.
AudiBlask Opublikowano 15 Maja 2022 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2022 Używał ktoś płynu do szyb Fresso ? Od dłuższego czasu używałem Gyeon Glass , a w domu ONR. Dzisiaj użyłem i pierwsze skojarzenie to najzwyklejszy płyn do szyb o zapachu alkoholowo cytrusowym , z małym dodatkiem jabłka samo w sobie działanie jak najbardziej ok
raafal91 Opublikowano 15 Maja 2022 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2022 A czy używał ktoś takiej mikrofibry do szyb?
penkus5 Opublikowano 15 Maja 2022 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2022 @raafal91 Nigdy nie używałem w aucie, ale swojego czasu miałem chyba 3 w domu i bardzo sobie chwaliłem.
raafal91 Opublikowano 15 Maja 2022 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2022 No właśnie na lustrach w domu całkiem fajnie sobie radzi.
Saczi Opublikowano 15 Maja 2022 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2022 Podzielicie się doświadczeniami z użytkowania ADBL Hyrid Glass vs Sof99 Glaco De Cleaner? (o ile ktokolwiek ma takie porównania)
blazej Opublikowano 18 Maja 2022 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2022 Szczerze mówiąc dwa bardzo podobne produkty, w tej chwili brałbym tańszy.
Saczi Opublikowano 18 Maja 2022 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2022 @blazej w takim razie adbl nie ma konkurencji. Miałem obydwa. Moje wnioski z ich używania są takie, że soft jest bardziej alkoholowy, taki suchy. Adbl poza smrodem zgniłych owoców po jakimś czasie używania, zostawia przyjemniejsze wrażenia po użyciu. Ps nie jestem testerem, więc opinia jest jak z FB
Gardor Opublikowano 18 Maja 2022 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2022 A ja od dłuższego czasu używam głównie No rinse do mycia szyb. Chyba że bardzo zawalone również w środku szyby to jakimś „mleczkiem” typu autoglym czy soft99(myśle dokupić adbl)
Moderator Streat Opublikowano 18 Maja 2022 Moderator Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2022 54 minuty temu, Gardor napisał: głównie No rinse do mycia szyb osobiscie polecam najpierw szybe przeleciec zwykłym płynem a pozniej taki waterlessem wtedy wychodza na igłe, jak mocno zawalona szyba to taki waterless potrafi sie troche mazać ja lubie własnie wolfganga jako finish na szybach
Moderator rychu Opublikowano 20 Maja 2022 Moderator Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2022 W dniu 15.05.2022 o 19:47, Saczi napisał: Sof99 Glaco De Cleaner Jestem pozytywnie zaskoczony jak fajnie domył szyby, bez zbędnego docierania i poprawiania. Fajna opcja na wewnętrzną stronę szyby, bo uzyskujemy przyjemną śliskość. Jakiś szczególnych właściwości NW nie ma się co spodziewać. Zgodnie z opisem raczej do wspomagania istniejącej NW. 1
Moderator Domel Opublikowano 28 Maja 2022 Moderator Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2022 Bardzo ciekawy produkt - inny niż te którymi walczę od kilku tygodni. Turtle Hybrid Solutions Streak-Free Mist Glass Cleaner Normalnie aplikując płyn do szyb pracujesz i wypracowujesz płyn. Tutaj jest jakby inaczej. Zrobiłem dwa auta i wszystkie lustra w domu wczoraj. Butla ma skłonność wsysania, atomizer - znany, ceniony - mgiełkowy "fryzjerski" Psikasz Turtla na szybę i produkt jakby zastyga, wypracowujesz właśnie jakby tą mgiełkę. Bardzo tępo po mikrofibrą. Masz wrażenie, że pracujesz czymś suchym. Jest tak sucho i tępo. Takie dziwne wrażenie pracy mgiełką czy suchym lodem. Powierzchnia się mgli i nagle jest BANG - odparowanie i czyściutkie szkło bez mazów. Zobaczymy jak tym się będzie pracować w różnych temperaturach od wilgoci jak wczoraj w granicach 65-70% do upałów i pracy w pełnym słońcu. Generalnie produkt daje inne doznania podczas aplikacji niż inne tego typu produkty. Tu jest tak "sucho" a efekt końcowy jest czysty - gdzie w 99% produktach pracujemy i rozprowadzamy "wilgoć" Na razie efekt końcowy na wielki plus 8 1 1
MetalMagnes Opublikowano 7 Lipca 2022 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2022 Od ponad 10 lat używam Meguiar's Glass Cleaner Concentrate (kończę 2 baniaczek) i uważam, że to najlepszy płyn do szyb bez podziału na kategorie wagowe!:-) Do domu, do auta, do pracy itp. Oczywiście z mikrofibrami przeznaczonymi do szyb (ja akurat używam z Rossmanna).
maciek-drummer Opublikowano 30 Lipca 2022 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2022 Jakiś czas temu kupiłem Fresso Glass Cleaner. Użyłem go dziś drugi raz i muszę stwierdzić, że ten płyn to jakiś DRAMAT... Pierwszy raz na aucie zostawił mega mazy, które pokazały się na drugi dzień, wtedy myślałem, że to kwestia fibry, ale dziś użyłem go w domu na oknie lustrze i kabinie. Zostawia po sobie takie jakieś " mleko " , które niby się poźniej dociera ale po chwili wyłażą smugi, jedynie gdzie to jest mniej widoczne to lustro w łazience. Dawno się nie naciąłem na tak gówniany produkt . Mocno nie polecam ...
PressionLife Opublikowano 17 Sierpnia 2022 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2022 Ja używam Tenzi czysta szyba - czy jest sens coś innego szukać ? Niektórzy używają dodatkowo IPY ale większość opini mówi, ze nie ma sensu. Obecnie myje Tenzi plus dwie zwykle fibry
Moderator Streat Opublikowano 17 Sierpnia 2022 Moderator Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2022 9 godzin temu, PressionLife napisał: Tenzi czysta szyba bardzo fajny płyn do szyb W dniu 30.07.2022 o 21:51, maciek-drummer napisał: Pierwszy raz na aucie zostawił mega mazy to płyn od aquy równiż radze omijać. Jak dla mnie jeden ze słabszych płynów do szyb, mega mazy zostawia i nic nie czysci
Crasher Opublikowano 17 Sierpnia 2022 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2022 Od czasu odnalezienia metody No rinse plus opti seal nic innego do szyb wewnątrz tego nie pobiło. Największa zaleta i idealnie podsumowanie to tak jak byś woskował szybę, tylko ze wosk w ogóle się nie rozmazuje… 2
Moderator Domel Opublikowano 18 Sierpnia 2022 Moderator Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2022 W dniu 30.07.2022 o 21:51, maciek-drummer napisał: zostawił mega mazy, które pokazały się na drugi dzień, wtedy myślałem, że to kwestia fibry, ale dziś użyłem go w domu na oknie lustrze i kabinie. Zostawia po sobie takie jakieś " mleko " , Tez to zauważyłem. Te mazy lubią tez wyłazić po jakimś czasie. Wymyjesz pięknie auto, szybki, jedziesz, wracasz za 30 minut i "co szyb niedotarlem?".
xadamx Opublikowano 18 Sierpnia 2022 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2022 ADBL Hybrid Glass (na razie dla mnie nr 1) + Carpro Glassfiber
gtszudi Opublikowano 18 Sierpnia 2022 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2022 u mnie no1 autoglym fast glass lub shiny garage perfect glass cleaner
Rekomendowane odpowiedzi