BlackJack1 Opublikowano 24 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2020 5 minut temu, Streat napisał: czemu? Bo je uszkadza. Wygugluj poczytaj Większość firm zaprzestała używać amoniaku. Proelite tylko w tym GT dodaje, w innych już nie. Zaprzestała. Amoniak źle działa też na uszczelki i plastiki. 1
Moderator Streat Opublikowano 18 Sierpnia 2020 Moderator Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2020 Pytanie, co zrobić jeżeli fibra waflowa do szyb zostawia pył/włosie po wytarciu szyby? Specjalna technika prania? Dzisiaj zauważyłem że po umyciu szyby, szyba jest czysta ale pełno na niej pyłu z fibry. Wyczyściłem szybę ręcznikiem papierowym i było ok ale właśnie zastnawia mnie to jak zrobić żeby z dóbr nie leciał to włosie/pył
D@ViD Opublikowano 18 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2020 @Streat Mam tak samo , ale tylko w przypadku nie których wafli . Np taki wafel od Work Stuff to nic mi nie gubi Jak mam czas to poprawiam druga mf lub wlaśnie ręcznikiem papierowym, a jak nie, to mam to gdzies 1
Moderator Streat Opublikowano 18 Sierpnia 2020 Moderator Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2020 @D@ViD czyli trzeba zainwestować w dobrego wafla dzięki za odpowiedź
lesiu155 Opublikowano 1 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2020 Hej. Kupiłem niedawno Kiiro-bin - stosował może ktoś do wewnątrz? Szkoda mi kupować ACG tylko do środka... A używanie Kiiro-bin na mokrą szybę niesie niestety trudności jeśli chodzi o przód i tył...
V1RU$ Opublikowano 15 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2020 W dniu 10.05.2018 o 18:14, Arkeolowy napisał: Jestem fanem płynu detailers magic, ale ogarnijcie sobie ten patent. 50 ml koncentratu (tutaj używam carchem) 50 ml octu 200 ml IPA 200 ml wody destylowanej I macie kozak płyn do szyb, którego nic nie przebije, nie używajcie wody z kranu tylko destylowanej, bo robi różnice. Po jakimś dobrym roku mycia różnymi płynami wróciłem do w.w. mieszanki (u mnie koncentrat - CARTEC) i mogę spokojnie z pełną odpowiedzialnością powiedzieć, że nie miałem lepszego płynu. Każdemu polecam sprawdzić w.w. mieszankę. Zastanawiam się czy typowe płyny do szyb na rynku 0.5 litra gotowce można by było podrasować IPĄ i octem aby wzmocnić ich działanie. 2 1
alexander.p Opublikowano 16 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2020 u mnie w arsnale w standardzie dawka CARTEC dawka wody demi dawka octu lib IPA
rafalk Opublikowano 20 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2020 Pany takie pytanie mam, umyję szyby i jest wszystko git nie ma smug, w momencie gdy zaparują pojawiają się smugi, po odparowaniu jest ładne szkiełko. Czy to jest normalne, czy ja coś robię nie tak?
Moderator Streat Opublikowano 22 Listopada 2020 Moderator Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2020 W dniu 20.11.2020 o 22:58, rafalk napisał: Pany takie pytanie mam, umyję szyby i jest wszystko git nie ma smug, w momencie gdy zaparują pojawiają się smugi, po odparowaniu jest ładne szkiełko. Czy to jest normalne, czy ja coś robię nie tak? u mnie jest tak samo wiec jak dlamnie wszystko git 1
jagmar Opublikowano 24 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2020 Do tej pory używałem DM Glass Magic oraz ADBL. ADBL trochę gorzej się sprawdzał w kwestii mazów ale za to zapach mi bardzo odpowiadał. Jest to dla mnie ważny aspekt. Może im ktoś powiedzieć jak wygląda sprawa z zapachami w: - FX Protect - CleanTech - GoodStuff
MMCzysci Opublikowano 24 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2020 CleanTech i Goodstuff miałem. Cleantech raczej neutralny, nie do końca jestem w stanie powiedzieć, z czym mi się kojarzył, nie miał żadnej nachalnej nuty, po prostu płyn do szyb. Nawet przyjemny. GoodStuff bardziej intensywny, jak jakieś perfumy, subiektywnie dla mnie na dłuższą metę ciut męczący. 1
czester Opublikowano 24 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2020 Ja aktualnie korzystam z CT i podzielam zdanie @MMCzysci. 1
Notcon Opublikowano 24 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2020 Mi GoodStuff pasuje. Owszem zapach intensywny, ale przyjemny, nie dusi i nie męczy. Działanie też na plus oczywiścieWysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka 1
Grobek Opublikowano 24 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2020 A ja polecam car pro clarify oczywiście na waflu, bez problemowo, super zapach,bez smug. Nr jeden dla mnie. Adbl hybrid podobnie jak car pro aczkolwiek minimalnie trudniejszy w użyciu, ale bez problemu nawet na szybkie akcje plusem jest efekt hydrofobowy, nie straszna mu wilgoć a na mokrej szybie ładnie rozprasza wodę. Pierwszy płyn do szyb z adbl który działa a nie tylko wk... Denerwuje
jolley Opublikowano 30 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2020 Panowie, zakupiłem właśnie cartec chwalonego i tu pytanie do wyjadaczy. Rozrabiacie go wg etykiety 1:4 czy jakieś inne proporcje?
V1RU$ Opublikowano 1 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2020 8 godzin temu, jolley napisał: Panowie, zakupiłem właśnie cartec chwalonego i tu pytanie do wyjadaczy. Rozrabiacie go wg etykiety 1:4 czy jakieś inne proporcje? Ja używałem 1:3, bo 1:4 był dla mnie za slaby. 1
Qukie Opublikowano 1 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2020 Ja też rozrabiam 1:3 lub nawet 1:2,5 1
jolley Opublikowano 1 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2020 1 godzinę temu, V1RU$ napisał: Ja używałem 1:3, bo 1:4 był dla mnie za slaby. 55 minut temu, Qukie napisał: Ja też rozrabiam 1:3 lub nawet 1:2,5 Dziękuję Panowie !
V1RU$ Opublikowano 1 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2020 No i Cartec jest BDB bazą do mieszanki podawanej na forum. Jeśli chodzi o moc i domywanie to chyba nic lepszego nie miałem jeszcze z gotowców. 1
analyzator Opublikowano 1 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2020 Używaliście fxprotect? Dla mnie rewelka ale nie mam dużego doświadczenia. Mega wydajny nie odparowuje szybko poślizg ok i nie nie smuży.
Marcin1992 Opublikowano 1 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2020 @analyzator jak dla mnie nr 1. Używam w samochodzie, mieszkaniu, pracy i gdzie się ogólnie da
DZIADZIA Opublikowano 1 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2020 @analyzator dla mnie bez szału, ma niby antyparę chyba ja dostałem inny produkt
Marcin1992 Opublikowano 1 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2020 @rygrysspodejrzewam że dostałeś denaturat w innej etykiecie
DZIADZIA Opublikowano 1 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2020 5 minut temu, Marcin1992 napisał: @rygrysspodejrzewam że dostałeś denaturat w innej etykiecie Podejrzewam taki manewr, no cóż muszę z tym żyć
analyzator Opublikowano 1 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2020 1 minutę temu, rygryss napisał: Podejrzewam taki manewr, no cóż muszę z tym żyć Jak już fxprotecta podrabiają to znaczy marka ma sukces spory zasięg daj mu szansę, u mnie szyba czołowa przy efajce czyści się na raz bez smug, piękna sprawa, szybko wygodnie porównując do sonaxa extreme to sonax odpada, za zapach, za suche tempe tarcie nawet na mokro, za jakość czyszczenia też. 1
Rekomendowane odpowiedzi