MMCzysci Opublikowano 11 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2022 Nie wygląda tragicznie, ale uważam, że powinieneś też ją prać normalnie w rękach. Naprawdę dużo brudu wyłazi, od razu jest jaśniejsza i bardziej miękka, chociaż wiadomo, że czas robi swoje Staraj się także nie suszyć na grzejniku, włosie twardnieje.Wyryte w skale z S20 FE 5G Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
penkus5 Opublikowano 11 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2022 @MMCzysci Tu się nie zgodzę. Ja swoje rękawice piorę w pralce, płuczę w occie i potem nastawiam suszenie. Brud schodzi genialne, jak to w pralce, a ocet zmiękcza włókna i rękawica jest jak nowa Co któreś pranie oczywiście wyczesuje je... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMCzysci Opublikowano 11 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2022 Wszystko się zgadza, tylko w przypadku tej konkretnej rękawicy producent odradza/zabrania prania w pralce. Sam o to kiedyś tutaj pytałem. Właściwie to bardziej wash pad, niż rękawica, ale bardzo ją lubię.Wyryte w skale z S20 FE 5G Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
penkus5 Opublikowano 11 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2022 @MMCzysci A to przepraszam, tej konkretnej akurat nie mam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Streat Opublikowano 11 Lipca 2022 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2022 @ichris namocz rekawice w ciepłej wodzie i porzadnie wypłucz, kup zgrzebło i wyczesz rekawice i powinna wygladac jak nowa Zgrzebło naprawde robi robote Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CarlosBlack Opublikowano 11 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2022 @ichris co kilka myć piorę w pralce, "czeszę" i wygląda podobnie. 4 lata na rękawicę za 60 zł to super. WS i ADBL odpadły po 1,5 roku takiego samego traktowania. a jak o liczenie kosztów idzie; 4 lata zakupu za 60 zł wychodzi jakoś 0.04 zł dziennie? zwyczajnie rękawica zużywa się jak wszystko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ichris Opublikowano 12 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2022 W dniu 11.07.2022 o 10:28, DZIADZIA napisał: No i namówiliście mnie na Gyeon Smoothie. Tylko polećcie mi prosze jeszcze konkretną szczotę do wyczesywania, żeby się nie sfrędzlowała jak CarPro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AudiBlask Opublikowano 12 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2022 @ichris używam szczotki do włosów Tangle Teezer. A najlepszą robotę robi suszarka do prania , jeżeli masz to szczotka będzie zbędna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ichris Opublikowano 12 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2022 @AudiBlask Wygląda na dość delikatną... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analyzator Opublikowano 12 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2022 @ichris Teezer? spoknie czesałem ja regularnie ręczniki full size. Córka nie zauważyła różnicy 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qukie Opublikowano 13 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2022 Tangle Teezer dobra rzecz, a jak komuś szkoda to w Lidlu były 'zamienniki' po 9 ziko. Zapewne każda sieć drogerii ma coś podobnego w niższej cenie https://www.hebe.pl/hebe-professional-szczotka-do-delikatnego-rozczesywania-wlosow-1-szt.-000000000000363364.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janekbossko Opublikowano 12 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2022 Kupiłem rękawice do mycia Ultracoat Woole Mitt. Włosie nie jest tak długie jak w Carpro porównując zdjęcia. Rękawica jest dość ciasna czyli mała ale zastanawia mnie jedno. Czy rękawice z wełniane np Carpro mają w środku taka sylikoniwa rękawice? Czy gąbkę? Tylko rozpakowałem rękawice Ulrracoat i rzuciło mi się w oczy sylikoniwy "kondom" w środku i brak gąbki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analyzator Opublikowano 12 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2022 34 minuty temu, janekbossko napisał: Kupiłem rękawice do mycia Ultracoat Woole Mitt. Włosie nie jest tak długie jak w Carpro porównując zdjęcia. Rękawica jest dość ciasna czyli mała ale zastanawia mnie jedno. Czy rękawice z wełniane np Carpro mają w środku taka sylikoniwa rękawice? Czy gąbkę? Tylko rozpakowałem rękawice Ulrracoat i rzuciło mi się w oczy sylikoniwy "kondom" w środku i brak gąbki Carpro nie ma gąbki, nie ma kondona. Jest sporo fotek jak wygląda od góry 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janekbossko Opublikowano 12 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2022 Ta rękawica Ultracoat jest zamknięta więc ma inną budowę. Czyli można powiedzieć że różnią się długością włosia i...kondomem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D@ViD Opublikowano 14 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2022 W dniu 12.09.2022 o 19:57, janekbossko napisał: Kupiłem rękawice do mycia Ultracoat Woole Mitt. Włosie nie jest tak długie jak w Carpro porównując zdjęcia. Rękawica jest dość ciasna czyli mała ale zastanawia mnie jedno. Czy rękawice z wełniane np Carpro mają w środku taka sylikoniwa rękawice? Czy gąbkę? Tylko rozpakowałem rękawice Ulrracoat i rzuciło mi się w oczy sylikoniwy "kondom" w środku i brak gąbki Mam tą rękawice i we wnętrzu to nie kondom tylko skóra 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ral6014 Opublikowano 14 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2022 Też mam tę rękawicę i rzeczywiście pachnie jak owca. Owce też mam ale nie pachną jak ta rękawica. Wracając do rękawicy - będzie na pamiątkę ... za mała. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janekbossko Opublikowano 14 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2022 Może to być i skóra "macalem" tylko chwile i na razie nie było godnego auta do jej użycia a do gruzów jakoś mi jej szkoda. I prawda trochę mała jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D@ViD Opublikowano 15 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2022 No jest mała i nie dla każdego . Jak komuś pasuje rozmiar to idealna jest i wszędzie nią można wjechać i ma się kontrole a nie jak w wielkich mikrofibrowych mopach. Przy suszeniu, jak wyschnie już włosie, to polecam wywinąć ją na drugą stronę. Zauważyłem ze jak niż zewnątrz wyschnie to w środku ta skóra potrafi być jeszcze wilgotna. Raz mi zaparkowała w opakowaniu a myślałem ze jest sucha 100% Rekawice kupiłem razem z kolega @V1RU$ i niech on tez doda swoją opinie 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alexander.p Opublikowano 15 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2022 dodam ,że bardzo łatwo się wypłukuje. I jak każdą, nalezy wyczesać przed użyciem a będzie służyc na lata 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcino93 Opublikowano 16 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2022 Przy Pierwszym otwarciu Wash MITT troche zapach odstrasza na pocątku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janekbossko Opublikowano 17 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2022 A korzystał ktoś z Carpro DabDab? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu23 Opublikowano 15 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2022 Panowie, poszukuje wash pada to mycia Jak najlepsza jakość. Jako, że to zakup na lata, cena jest na drugim planie. Fajnie jakby był naprawdę małych rozmiarów. Na szybko widzę dwóch faworytów, ale jak ktoś coś jeszcze to śmiało 1. WS Typhoon Wash Pad (nowa wersja poprawiona, jeszcze żadnych opinii w sieci) 2. Microfiber Madness incredipad waschpad (kiedyś @CAR CRAZY wspomniał, że jego zdaniem TOP1 wśród rękawic jest właśnie produkt MM, a tutaj ich WaschPad wykonany jest z tego co widzę z tego samego materiału, więc obstawiam że to ta sama liga, prawda?) 3. SG miałem w ręku i jakość mizerna 4. FX Protect Shaggy Wash - kopia pierwszej wersji WS? 5. GYEON Wash Pad - niestety jest tylko jednostronny. WS i FX podają skład na poziomie 93% Polyester | 7% Viscose. Chyba taki standard? Jak to wygląda w MM? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blazej Opublikowano 15 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2022 Jesteś pewny, że chcesz wash pada zamiast rękawicy? Ja zaczynałem od wash pada WS, był fajny, przesiadłem się na rękawicę mikrofibrową Carpro - bez porównania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osiolek1204 Opublikowano 15 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2022 20 minut temu, Grzechu23 napisał(a): Panowie, poszukuje wash pada to mycia Jak najlepsza jakość. Jako, że to zakup na lata, cena jest na drugim planie. Fajnie jakby był naprawdę małych rozmiarów. Na szybko widzę dwóch faworytów, ale jak ktoś coś jeszcze to śmiało 1. WS Typhoon Wash Pad (nowa wersja poprawiona, jeszcze żadnych opinii w sieci) 2. Microfiber Madness incredipad waschpad (kiedyś @CAR CRAZY wspomniał, że jego zdaniem TOP1 wśród rękawic jest właśnie produkt MM, a tutaj ich WaschPad wykonany jest z tego co widzę z tego samego materiału, więc obstawiam że to ta sama liga, prawda?) 3. SG miałem w ręku i jakość mizerna 4. FX Protect Shaggy Wash - kopia pierwszej wersji WS? 5. GYEON Wash Pad - niestety jest tylko jednostronny. WS i FX podają skład na poziomie 93% Polyester | 7% Viscose. Chyba taki standard? Jak to wygląda w MM? MM 92 Polyester 8 Viskoza 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MikeLBN Opublikowano 15 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2022 @Grzechu23 A brałeś pod uwagę CarPro DabDab? Wydaje się spełniać wszystkie twoje wymagania. W Detailing House w dobrej cenie jest teraz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi