CarlosBlack Opublikowano 29 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2020 @menior czekam na kuriera ale przed zakupem WS porównując je w sklepie FX był minimalnie większy ale za to cieńszy - mniejsza grubość wkładu piankowego (to akurat bardziej mi pasuje, wolę częściej do wiadra sięgać niż pracować ciężką rękawicą a WS potrafi się napić ). kupiłem wtedy WS bo mam bardzo dobre wrażenia z korzystania pędzli, wiader czy ręczników, tu coś nie poszło. 1
kamil598 Opublikowano 29 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2020 58 minut temu, CarlosBlack napisał: zdecydowanie polecam carpro wełniak czy mf?
CarlosBlack Opublikowano 29 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2020 mam MF, wełniaka kupiłem akurat od Soft99 i używam na naprawdę zadbanych lakierach. na dobre leci CarPro MF a na przeciętne i szczury ADBL (z uwagi na swoje lata), wynalazki od majfrendów i obecnie WS. 1
Cannabinol Opublikowano 13 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2020 Wczoraj u kolegi obejrzałem tą CarPro Hand Wash MF i się zawiodłem. Część myjąca jest super miękka i wystarczająco chłonna. Niestety kieszonka na rękę to ja nie wiem...Wydawała się jak dla jakiegos King Konga,pojęcia nie mam jak bym miał ją wygodnie trzymać Moja z Aliexpress jest o wiele mniejsza i na ręku dosłownie sama się trzyma, jedyny minus, że trochę mało wody chłonie. No i jeszcze jakiś plastik w twardy w tej CarPro co też mnie zdziwiło. Te wszystkie rękawice wychodziły takie same czy coś zmieniali/ulepszali i kolega trafił na jakąś starą "wersję"
Michał82 Opublikowano 21 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2020 Stoję przed małym dylematem. Muszę zakupić nową rękawice. Obecny wełniak z allie swoje zrobił. Zastanawiam się nad rękawicami z mikrofibry Flexi https://showcarshine.pl/akcesoria-do-mycia/flexipads-microfibre-super-fast-wash-mitt-rekawica-z-mikrofibry.html Good Stuff https://showcarshine.pl/akcesoria-do-mycia/work-stuff-storm-wash-mitt-rekawica.html Ewentualnie wełniak taki https://showcarshine.pl/akcesoria-do-mycia/showcarshine-microfiber-wool-mitt-najwyzszej-jakosci-welniana-rekawica-do-mycia-auta.html Może mi ktoś pod opowie co wybrać. Dodam, że mam mały nadgarstek i zależy mi by się nie zsuwala z ręki. Może też inna propozycja ale najlepiej z oferty @CAR CRAZY czyli Showcarshine
czester Opublikowano 21 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2020 @Michał82 Ja mam Work Stuff. Rękawica nie spada mimo niedużego nadgarstka. Myje się nią okay, chociaż ja bym jeszcze rozważył rękawicę Megs'a.
Moderator Streat Opublikowano 21 Lipca 2020 Moderator Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2020 @Michał82 a moze mikrofibra z carpro?
vlodek2532 Opublikowano 21 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2020 Ja mam ADBL promitt i sobie chwalę, ślizga się fajnie, nie spada z ręki, ładnie chłonie wodę, jest trwała.
Qlimaxss Opublikowano 21 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2020 15 minut temu, vlodek2532 napisał: Ja mam ADBL promitt i sobie chwalę, ślizga się fajnie, nie spada z ręki, ładnie chłonie wodę, jest trwała. +1. CarPro Mikrofibrowa też mega Spoko się myję .
Moderator Streat Opublikowano 21 Lipca 2020 Moderator Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2020 @Michał82 https://mrcleaner.pl/rekawice-do-mycia-auta/carpro-hand-wash-mf-delikatna-rekawica-z-mikrofibry-do-mycia-auta?gclid=Cj0KCQjwpNr4BRDYARIsAADIx9zRzx2NxD18ztUtsj4Egb1D3tHXgKaGXUToZn96f6XLhA4nRoocxbIaAhZyEALw_wcB bardzo fajna rękawica i chyba niezniszczalna 1
Michał82 Opublikowano 21 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2020 @Malwin41 a ściągacz jak wygląda w sensie szerokości?
ad.am Opublikowano 21 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2020 5 godzin temu, Michał82 napisał: mam mały nadgarstek i zależy mi by się nie zsuwala z ręki. W takim razie zapomnij o MF od Carpro. Trzeba miec łapy jak bochen chleba, żeby trzymała się na dłoni. Dodatkowo w miejscu ściągacza nie ma gumki, która opinałaby sie na nadgarstku tylko jakiś ujowy drucik, który tylko wygina się i przeszkadza. Służy mi do rinselessów więc rzadko jej używam. Poza tym jest raczej mała. Umyć taką auto pokroju x5 trochę hardkor. 1
D@ViD Opublikowano 21 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2020 A ja uwielbiam "pada" MF od CarPro, bo raczej rękawicą tego nie można nazwać. Super delikatna, chłonie bardzo dobrze i fajnie się nią mizia lakier. Mi odpowiada. Jedyny minus względem rękawicy jest taki, że nie można jej obrócić na druga stronę (czystą) i myć dalej.
MMCzysci Opublikowano 21 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2020 Ma super poślizg. Szkoda, że po niektórych szamponach mocno skleja się włosie.
Mateczek Opublikowano 21 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2020 Work Stuff ma genialny ściągacz i dobrze się nią pracuje. Jedynie po pół roku użytkowania dokupiłem rękawice do felg i okazało się, że włosie w mniejszej siostrze jest delikatniejsze. Szybko rękawicą trafiła do prania, na mokro przeczesania i już nie widać różnicy między nimi Miałem porównanie tylko z rękawicą z Ali i obydwoma z ADBL. WS bije je na głowę. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1
Partner forum CAR CRAZY Opublikowano 21 Lipca 2020 Partner forum Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2020 11 godzin temu, Michał82 napisał: Stoję przed małym dylematem. Muszę zakupić nową rękawice. Obecny wełniak z allie swoje zrobił. Zastanawiam się nad rękawicami z mikrofibry Flexi https://showcarshine.pl/akcesoria-do-mycia/flexipads-microfibre-super-fast-wash-mitt-rekawica-z-mikrofibry.html Good Stuff https://showcarshine.pl/akcesoria-do-mycia/work-stuff-storm-wash-mitt-rekawica.html Ewentualnie wełniak taki https://showcarshine.pl/akcesoria-do-mycia/showcarshine-microfiber-wool-mitt-najwyzszej-jakosci-welniana-rekawica-do-mycia-auta.html Może mi ktoś pod opowie co wybrać. Dodam, że mam mały nadgarstek i zależy mi by się nie zsuwala z ręki. Może też inna propozycja ale najlepiej z oferty @CAR CRAZY czyli Showcarshine Jak mogę coś zasugerować to w temacie mikrofibry moim zdaniem nr 1 to Microfiber Madness potem długo długo nic po środku carpro, gtechniq, na końcu ADBL, SG, WS, Megs,
Michał82 Opublikowano 21 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2020 @CAR CRAZY @Malwin41 to ta sama tylko w innej wersji kolorystycznej? https://showcarshine.pl/akcesoria-do-mycia/microfiber-madness-incredible-wash-mitt-luxury-mitt.html
Partner forum CAR CRAZY Opublikowano 21 Lipca 2020 Partner forum Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2020 MM ma dwie wersje niebieska i szara: obie identyczne różnica tylko w kolorze 1
Michał82 Opublikowano 21 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2020 @CAR CRAZY miało być do ~50zł ale ok przkonales mnie. Jeszcze jedno pytanie o inny produkt wysłałem Ci na pw.
Bapko Opublikowano 22 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2020 Jak mogę coś zasugerować to w temacie mikrofibry moim zdaniem nr 1 to Microfiber Madness potem długo długo nic po środku carpro, gtechniq, na końcu ADBL, SG, WS, Megs,Jeśli chodzi o pady do mycia to MM tez tak wypada?
Partner forum CAR CRAZY Opublikowano 22 Lipca 2020 Partner forum Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2020 tak wash pad i gąbka są pokryte tymi samymi włóknami co rękawica: wash pad nie jest wielki jak w przypadku niektórych firm ale jak ktoś ma małe dłonie to może być mniej poręczny, Gąbka dużo lepiej leży w dłoni ale powierzchnia mycia jest trochę mniejsza, za to grubość większa przez co trudniej umyć trudno dostępne miejsca
lodowa Opublikowano 22 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2020 1 godzinę temu, CAR CRAZY napisał: tak wash pad i gąbka są pokryte tymi samymi włóknami co rękawica: wash pad nie jest wielki jak w przypadku niektórych firm ale jak ktoś ma małe dłonie to może być mniej poręczny, Gąbka dużo lepiej leży w dłoni ale powierzchnia mycia jest trochę mniejsza, za to grubość większa przez co trudniej umyć trudno dostępne miejsca Temu fajnie mieć gąbkę od soft99 a rękawice hm ja mam megsa I używam ich naprzemiennie
Auto-Detaling Opublikowano 31 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2020 Odnośnie rękawicy które ostatnio były w biedrze w gazetce po testowaniu można określić że całkiem dobrze sobie radzi jest dwustronna z jednej ma mikrofibre z drugiej szenil i troche siadki na boku za tą kwotę warto w zapasie mieć
Rekomendowane odpowiedzi