alfaJersey Opublikowano 28 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2020 Native, też jestem ciekaw. 39 minut temu, ad.am napisał: Nie zachwycił na tym konkretnym lakierze, czy ogólnie? Na tym konkretnym, niestety nie mam dwóch samochodów
Moderator Streat Opublikowano 28 Kwietnia 2020 Moderator Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2020 Panowie a takie pytanie co powiecie na temat wosku CG 50/50 ktoś stosował? Czy edycja limitowana to tak po prostu zeby podbić cene? Zastanawiam sie czy bedzie on lepszy od Zymol carbon?
yacek _b Opublikowano 28 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2020 Godzinę temu, Streat napisał: Czy edycja limitowana to tak po prostu zeby podbić cene? dokładnie , na Pete's 53 tez dają napis limited edition od iluś lat...
menior Opublikowano 6 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2020 Ktos testowal wosk od ValetPro Beading Marvellous? Cos powie na jego temat deklarowana trwalosc powyzej 3 miesiecy realna czy taka naciagana
Qlimaxss Opublikowano 7 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2020 @menior Poszukaj na YT filmiki Nowickiego. Opisuje ten wosk nawet robili na nim akcje nawoskuj i przekaż dalej. 1
grechut Opublikowano 11 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2020 Panowie, Jaki wosk do 150zl? - 476s - soft99 fusso coat - sampler zymol concours
D@ViD Opublikowano 11 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2020 @grechut A czego oczekujesz do Wosku ? trwałość ? Look ?
grechut Opublikowano 11 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2020 @david2888 Głównie Trwałość Ogółem chciałbym jak najbardziej uniwersalny kupić na początek chociaż wiem że będzie ciężko
Moderator Domel Opublikowano 11 Maja 2020 Moderator Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2020 7 minut temu, grechut napisał: Głównie Trwałość Z tych 3ech co wymieniłeś to Fusso,
grechut Opublikowano 11 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2020 @Domel Niekoniecznie musi być któryś z tych 3. Marka tutaj nie ma znaczenia. Po prostu patrzyłem na popularność w temacie w allegro. Masz może jakaś inna propozycje?
D@ViD Opublikowano 11 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2020 18 minut temu, grechut napisał: @david2888 Głównie Trwałość Ogółem chciałbym jak najbardziej uniwersalny kupić na początek chociaż wiem że będzie ciężko to Fusso a ja od siebie polecam Bilt Hamber Double Speed Wax
grechut Opublikowano 11 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2020 1 minutę temu, david2888 napisał: to Fusso a ja od siebie polecam Bilt Hamber Double Speed Wax Widziałem 2 rodzaje - dark i light. Który bardziej uniwersalny?
D@ViD Opublikowano 11 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2020 @grechut obojętnie Dark do ciemny - ma niby trochę lepsze właściwości "kryjące" Light - do jasnych lakierów ma niby lepsze właściwości "oczyszczające" Ja użyjesz light do ciemnego lakieru, to świat się nie zawali
grechut Opublikowano 11 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2020 @david2888 Oki, a mniej więcej ile g wosku idzie na auto?
Moderator Domel Opublikowano 11 Maja 2020 Moderator Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2020 28 minut temu, grechut napisał: @Domel Niekoniecznie musi być któryś z tych 3. Marka tutaj nie ma znaczenia. Po prostu patrzyłem na popularność w temacie w allegro. Masz może jakaś inna propozycje? Tak ale podałeś 3. Jak ktoś ci odpowie inny, będziesz mieć chaos w głowie. Wiec skoro już wybrałeś sobie 3 zostańmy przy tym zanim ktoś ci powie "zapoznaj się z 1000 stroną tego tematu" albo ty zapytasz "jak nie jeden z tych trzech to jaki ?? " 1
grechut Opublikowano 11 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2020 28 minut temu, Domel napisał: Tak ale podałeś 3. Jak ktoś ci odpowie inny, będziesz mieć chaos w głowie. Wiec skoro już wybrałeś sobie 3 zostańmy przy tym zanim ktoś ci powie "zapoznaj się z 1000 stroną tego tematu" albo ty zapytasz "jak nie jeden z tych trzech to jaki ?? " Dobry pomysł. W sumie to może Ty podpowiesz ile +-może iść g wosku na 1 auto? Hatchback
Eidos71 Opublikowano 11 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2020 19 minut temu, grechut napisał: ile +-może iść g wosku na 1 auto? Hatchback To zależy głównie od Ciebie - jak oszczędnie potrafisz aplikować wosk. W przypadku aplikacji wosków (i nie tylko), w 99% przypadków obowiązuje zasada "mniej, znaczy lepiej". Im cieńszą warstwę wosku zaaplikujesz, tym łatwiej będzie Ci go dotrzeć i tym mniej produktu zmarnujesz. Przy oszczędnej aplikacji wosku sporo też zależy od "tłustości" wosku, jego konsystencji w momencie kontaktu aplikatora z lakierem, rodzaju aplikatora, temp. otoczenia, przygotowania lakieru... W przypadku Fusso, jeśli zmieścisz się w 5-10 gramach wosku (nie jest on zbyt tłusty, ale aplikacja zwilżonym aplikatorem ułatwia oszczędną aplikację) - możesz być zadowolony.
grechut Opublikowano 11 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2020 22 minuty temu, Eidos71 napisał: To zależy głównie od Ciebie - jak oszczędnie potrafisz aplikować wosk. W przypadku aplikacji wosków (i nie tylko), w 99% przypadków obowiązuje zasada "mniej, znaczy lepiej". Im cieńszą warstwę wosku zaaplikujesz, tym łatwiej będzie Ci go dotrzeć i tym mniej produktu zmarnujesz. Przy oszczędnej aplikacji wosku sporo też zależy od "tłustości" wosku, jego konsystencji w momencie kontaktu aplikatora z lakierem, rodzaju aplikatora, temp. otoczenia, przygotowania lakieru... W przypadku Fusso, jeśli zmieścisz się w 5-10 gramach wosku (nie jest on zbyt tłusty, ale aplikacja zwilżonym aplikatorem ułatwia oszczędną aplikację) - możesz być zadowolony. Super. O taką odpowiedź mi chodziło. Więc taki wosk powinien spokojnie na 15 aut starczyć
Eidos71 Opublikowano 11 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2020 3 minuty temu, grechut napisał: Więc taki wosk powinien spokojnie na 15 aut starczyć Spokojnie. Gdy dojdziesz do wprawy, prędzej wosk Ci się znudzi i wyschnie, niż go zużyjesz...
analyzator Opublikowano 11 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2020 @grechut popatrz na bilthambera DSW i Finis. Praca przyjemniejsza niż z fusso. Trwałość bardzo dobra. Look bombeczka szczególnie Finis. Fusso też lubię ale nie wiem czy na pierwszy wosk i jeszcze na lato.
MMCzysci Opublikowano 11 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2020 Na pierwszy nie widzę problemu, na lato może już niekoniecznie.
analyzator Opublikowano 11 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2020 @MMCzysci nie mam uwag do aplikacji fusso poza zapachem ale na pierwszy wosk gdzie przez przypadek możesz nałożyć kilka gram na maskę to wiesz jak jest pożyczłem raz koledze dsw który jest woskiem turbo łatwym. Mówił że docierał 2h i tragedia. Zgadnij czemu ?
MMCzysci Opublikowano 11 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2020 No nie jest to smarowanie masłem po kanapce, ale da się przeżyć
D@ViD Opublikowano 11 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2020 6 minut temu, analyzator napisał: pożyczłem raz koledze dsw który jest woskiem turbo łatwym. Mówił że docierał 2h i tragedia. Zgadnij czemu ? za dużo i za grubo dał DSW nie można przesadzić z ilością. Latem może to się dodatkowo zemścić wypacaniem się w słońcu.
analyzator Opublikowano 11 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2020 @david2888 no jak grubo dał to ciężko mi sobie wyobrazić bo posżło kilkadziesiąt gramów na starą corollę 2d dsw się wyrabiałem w kilku na spore kombi.
Rekomendowane odpowiedzi