menior Opublikowano 4 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2019 A ja bym po korekcie dal na jednej stronie jakiegos Zymola itp.a po drugiej cos z K2/Autoland i ciekawe ilu by zgadlo co gdzie lezy 1
blady666 Opublikowano 4 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2019 1 godzinę temu, menior napisał: A ja bym po korekcie dal na jednej stronie jakiegos Zymola itp.a po drugiej cos z K2/Autoland i ciekawe ilu by zgadlo co gdzie lezy może godzinę po aplikacji doszedłby po zapachu wosku gdzie co leży , ....jak wchodzę do garażu znajomego , a nie wietrzył to od razu wiem ze kładł fusiaka 1
Birkhof Opublikowano 4 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2019 A ja bym po korekcie dal na jednej stronie jakiegos Zymola itp.a po drugiej cos z K2/Autoland i ciekawe ilu by zgadlo co gdzie lezy Zgadnę po zapachu - No chyba ze glasur kontra petes to mógłbym miec problem :PWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
KHOT Opublikowano 5 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2019 8 godzin temu, ghost napisał: Im więcej zapłaciłeś tym bardziej masz wrażenie, że samochód lepiej wygląda Nigdzie tak widoczne jak tutaj. Body na początku kosztowało śmieszne pieniądze w porównaniu do Zymoli, przy których 3/4 forum miało mokro w gaciach.
badboy878787 Opublikowano 5 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2019 Witam Jako. ze niedlugo wiosna szukam wlasciwie inspiracji ... posiadam pare produktow i tak z czystej ciekawosci co byscie wybrali jako zabezpieczenie na wiosne... wczesne lato... trwalosc ma mniejsze znaczenie liczy sie jedynie wyglad.. auto myte na 2 wiadra, co mycie najczesciej loduje QD auto stara srebna perla, Toyota Avensis t25 jeszcze bez korekty Na chwile obecna posiadam Soft99 fusso, sofr99 mirror shine, Chemical Butter wax, Finish kare hi temp, Agelwax Body, Prostaff CC Wax Gold, Prostaff CC Water wax, Sealant Autoglym Gloss protection Cleanery jakie posiadam, Prima Amigo (nowy nigdy jeszcze z nim nie pracowalem) , Prostaff ore no kuro white, Angelwax Perfect Polish, soft99 ich do jasnych lakierow, Aio Autoglym Srp, Autobrite Cherry glaze . Prosilbym o opinie jakas propozycje odnosnie doboru wosku i cleanera
blady666 Opublikowano 5 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2019 Skoro posiadasz taki magazyn , to ja na twoim miejscu wypróbował bym każdy z nich ....
ghost Opublikowano 5 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2019 Godzinę temu, badboy878787 napisał: auto stara srebna perla, ....jeszcze bez korekty jak będzie po korekcie i z polotem to wolfgang dgps 3.0 jak przed korektą może warto wypróbować "nowość" Infinity wax turbo 6, wg producenta ponoć maskuje, a hydro na zdjęciach od @ShiningCar kosi Titaniuma 1
ShiningCar Opublikowano 5 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2019 @ghost, faktycznie, krople po Turbo6 są wyjątkowe
Strus Opublikowano 5 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2019 @Gozdziu23, Ty nie używasz tego Turbo od jakiegoś czasu ? Czy z innym IW mi się pomyliło ?
Gozdziu23 Opublikowano 5 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2019 26 minut temu, Strus napisał: @Gozdziu23, Ty nie używasz tego Turbo od jakiegoś czasu ? Czy z innym IW mi się pomyliło ? używam, używam też superglosa Turbo fajnie maskuje ryski, ale właściwości sciernych brak, cięzko mu nawet z lekkimi świeżymi waterpostami, fajnie się z nim pracuje na dual action, docieranie bajka no i ładnie pachnie , nie mam pojęcia jaką ma to trwałośc ale u klienta 2 miesiące wytrzymał, później furka poszła do innych rąk. Stawiam że jak producent deklaruje 6 miesięcy to pewnie max trwałośc to około 3
menior Opublikowano 5 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2019 @Gozdziu23 Turbo testowane bylo u mnie ok 3 miesiecy trzymal na aucie garazowanym i do 2 na aucie pod chmurka 1
ghost Opublikowano 5 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2019 20 godzin temu, Birkhof napisał: Zgadnę po zapachu - No chyba ze glasur kontra petes to mógłbym miec problem Dlatego podczas zabawy odzwierciedlamy warunki pokazów, na dworze, w słońcu. Nie można oszukiwać i wąchać. Ani polewać wodą. Nie zbliżać się na mniej niż metr do okazu. I zaczyna się zabawa Liczy się tylko wygląd i to co wyłapie oko.
Tomas-sg Opublikowano 5 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2019 @ghost to dlaczego twierdzisz że auta nasmarowane souveranem zdobywają najwięcej nagród konkursow show Car. Pomału gubimy sens istnienia tych wosków faktycznie premium
menior Opublikowano 5 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2019 @Tomas22 Tylko prawdziwi koneserzy dostrzegaja te 1% wiecej w wygladzie jakie daja te woski
Tomas-sg Opublikowano 5 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2019 8 minut temu, menior napisał: @Tomas22 Tylko prawdziwi koneserzy dostrzegaja te 1% wiecej w wygladzie jakie daja te woski Kumam kumam. Ale dla nas nie koneserów chodzi o posiadanie czegoś "premium" i czegoś dla tych koneserów Nie należę do żadnych z nich ale kupię kiedyś Z concours. I nie dbam ile posiedzi, czy będzie się świecił mocne od innych. Chce go mieć i tyle i nie interesuje mnie też czy ktoś zauważy co jest na aucie. Bo ja sam będę miał ta świadomość 1 1
PiterG Opublikowano 5 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2019 Ślepy test uświadamia sporo osób. Sam wielokrotnie robiłem taki. Zaprzestałem bo sporo osob pytało później ... Po co tak długo przygotowywać lakier, woskowac towarem za sporo $ Pasji niektórym nie wytłumaczysz.Niestety sporo użytkowników myśli, że kupując wosk premium zrobią wow na nieprzygotowanym lakierze. Przeciętny Kowalski jak usłyszy że płacąc za puszkę wosku 400 trzeba jeszcze przed nim bardzo dobrze przygotować lakier aby był efekt, poprostu popuka się w głowę. Dla niego wystarczy na porysowany lakier wrzucić np. zapomniany na forum BH autobalm i ze zmęczonego lakieru ma wg niego lakier jak po one stepie z dobrym woskiem. Nie wspominając o krótkim czasie realizacji. Jak dobrze mieć forum i ludzi pełnych zrozumienia Wysłane z mojego EVA-L19 przy użyciu Tapatalka
Birkhof Opublikowano 5 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2019 Dlatego podczas zabawy odzwierciedlamy warunki pokazów, na dworze, w słońcu. Nie można oszukiwać i wąchać. Ani polewać wodą. Nie zbliżać się na mniej niż metr do okazu. I zaczyna się zabawa Liczy się tylko wygląd i to co wyłapie oko.No niby tylko wygląd ale dla mnie łatwość rozprowadzania, zapach, łatwość docierania tez sa ważne dlatego unikam „past do butów” mimo ze w wyglądzie dostrzec różnice jest nierzadko niemożliwe :)Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1
ghost Opublikowano 5 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2019 Godzinę temu, Tomas22 napisał: nie interesuje mnie też czy ktoś zauważy co jest na aucie. Bo ja sam będę miał ta świadomość szanuję, ma to nam sprawiać fun Godzinę temu, Tomas22 napisał: ale kupię kiedyś Z concours Akurat wg mnie to słaby cel. Idealny przykład, gdzie produkt nie jest wart swojej ceny. Nie chodzi o to, że jest zły. Wręcz przeciwnie. Ale Nie ma wartości dodanej w stosunku do wosków o połowę tańszych. Jak np. Glasur czy Celeste Dettaglio. Myślę, że warto poszukać czegoś ambitniejszego. Nie musi być tańsze. Ważne żeby gdzieś była właśnie ta wartość dodana. Godzinę temu, PiterG napisał: zapomniany na forum BH autobalm i ze zmęczonego lakieru ma wg niego lakier jak po one stepie z dobrym woskiem autobalm nie jest tak popularny ze względu na "lekko utrudnioną" aplikację, która kontrastuje z resztą rodziny wosków BH, gdzie reszta jest banalna. Jednak co by nie mówić właściwości maskujące ma fenomenalne 15 minut temu, Birkhof napisał: No niby tylko wygląd ale dla mnie łatwość rozprowadzania, zapach, łatwość docierania tez sa ważne dlatego unikam „past do butów” mimo ze w wyglądzie dostrzec różnice jest nierzadko niemożliwe To było nawiązanie do wspomnianej zabawy opartej tylko na wyglądzie. W kwestii życia codziennego dobieram dość podobne kryteria wygląd, łatwość, przyjemność aplikacji, wrażenia użytkowe, wartość. Zależnie od zachcianek z mniejszym lub większym naciskiem na poszczególne cechy
Birkhof Opublikowano 5 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2019 To było nawiązanie do wspomnianej zabawy opartej tylko na wyglądzie. W kwestii życia codziennego dobieram dość podobne kryteria wygląd, łatwość, przyjemność aplikacji, wrażenia użytkowe, wartość. Zależnie od zachcianek z mniejszym lub większym naciskiem na poszczególne cechy Musze sie skusić na celeste w końcu :)U mnie troche zmieniło sie tez postrzeganie z „wyciskania wszystkiego na maxa ile wytrzyma” na takie podejście aby utrzymywać w jak najlepszym stanie zabezpieczenie caly czasWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Tomas-sg Opublikowano 5 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2019 6 minut temu, ghost napisał: Akurat wg mnie to słaby cel. Idealny przykład, gdzie produkt nie jest wart swojej ceny. Nie chodzi o to, że jest zły. Wręcz przeciwnie. Ale Nie ma wartości dodanej w stosunku do wosków o połowę tańszych. Jak np. Glasur czy Celeste Dettaglio. Myślę, że warto poszukać czegoś ambitniejszego. Nie musi być tańsze. Ważne żeby gdzieś była właśnie ta wartość dodana. Jest bardzo daleko na mojej liście ale po prostu kojarzy mi się dobrze. Mam swoją prywatną drabinke/klasyfikacje LSP i stricte woski konkursowe są na szczycie wosków. Będzie to albo Z albo SV i to tylko za wyrobiona markę kiedyś będę miał czas, kiedyś będę miał gotowe auto, kiedyś będę uczył syna detailingu i zaczniemy od zymola 1
Birkhof Opublikowano 5 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2019 Musze sie skusić na celeste w końcu :)U mnie troche zmieniło sie tez postrzeganie z „wyciskania wszystkiego na maxa ile wytrzyma” na takie podejście aby utrzymywać w jak najlepszym stanie zabezpieczenie caly czas i dlatego nie mam problemu zeby po 2-3 myciu położyć wosk ponownie bez cleanera a jedynie po bardzo lekkim glinkowaniu np. Białą glinką sonusa Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Jest bardzo daleko na mojej liście ale po prostu kojarzy mi się dobrze. Mam swoją prywatną drabinke/klasyfikacje LSP i stricte woski konkursowe są na szczycie wosków. Będzie to albo Z albo SV i to tylko za wyrobiona markę kiedyś będę miał czas, kiedyś będę miał gotowe auto, kiedyś będę uczył syna detailingu i zaczniemy od zymola Nie wiem tylko czy podejdzie Ci zapach mnie moze nie rozczarował ale na pewno zaskoczył bo nie spodziewałem sie takiego obrotu spraw :DWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
skleja Opublikowano 6 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2019 Skoro wywołaliście do tablicy BH Autobalm to mam pytanie czy macie jakiś sprawdzony sposób jego aplikacji? Mam jego tester już długi czas i po pierwszych porażkach z aplikacją popadł trochę w zapomnienie.
powalla Opublikowano 6 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2019 Nakładasz wilgotnym aplikatorem max powierzchnię formatu kartki A4 i od razu docierasz . Łatwo nie jest ale efekt krycia rysek chyba największy z jakim się spotkałem ... no i ma właściwości antykorozyjne.
skleja Opublikowano 6 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2019 Dzięki. Właśnie te dodatkowe właściwości mnie skusiły na próbkę.
Montano Opublikowano 8 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2019 Na zafirze mam lakier w rodzaju czarnej perły. Jaki wosk na niego poleccacie? Ze wspomnianych w tym temacie myśle o fusso lub cc wax gold prostaff? Chodzi mi gĺuwnie o wyglad. Mam garaz w ktorym przy upalach jest mniej niz 20 stopni wiec moge spokojnie latem nakladac.
Rekomendowane odpowiedzi