Michał82 Opublikowano 26 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2020 @david2888 @Qlimaxss dać mi tu linka który to
daniel87 Opublikowano 26 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2020 @Michał82 mają tylko jeden do wosków https://mrcleaner.pl/aplikatory/work-stuff-handy-wax-applicator-delikatny-aplikator-do-woskow?gclid=EAIaIQobChMIlZO2hcHq6gIVzQJ7Ch18OAyuEAQYAiABEgJY3vD_BwE
Qlimaxss Opublikowano 26 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2020 @Michał82 To ten co podesłał kolega@daniel87
Michał82 Opublikowano 26 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2020 Dzięki Panowie. Nigdy nie używałem tego typu aplikatorów, jest to wygodniejsze niż zwykłych?
ghost Opublikowano 26 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2020 21 godzin temu, pawelus668 napisał: Kupiłem DSW miał być banalny w aplikacji a okazało się że to drugi Fusso. Przy docieraniu wszędzie plamy ciemniejsze/jaśniejsze mimo nakładania grubo/cienko i docierania po 5minutach jak i 15min. Ostatecznie poszedł 1000p bez żadnych komplikacji. Jakie macie sposoby na docieranie tego wosku? Ile gram poszło Ci na smarowanie? Bo coś czuję że było grubo jak kromka masłem. 1. Rewelacyjne białe aplikatory BH zamienił na takie szare. Te szare wywalić i wziąć inny, np czerwony CG, biały stary BH, ewentualnie work stuff itd... 2. Smarować normalnie 5-6g na samochód wystarczy 3. Nie nakładać w słońcu Nie ma żadnej magii z tym woskiem, pracuje sie z nim bardzo łatwo. Bliżej mu do fk niż do fusso łatwością. 1 godzinę temu, Michał82 napisał: Dzięki Panowie. Nigdy nie używałem tego typu aplikatorów, jest to wygodniejsze niż zwykłych? Są ok, ale lepsze są 2 składnikowe tego typu. Twardsze przy uchwycie, i miękkie na dole
daniel87 Opublikowano 26 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2020 Używam podobnego, ale nie mogę skojarzyć jakiego producenta. Wykonany w całości z tej samej miękkiej gąbki, a przydałby się z troszkę sztywniejszym "uchwytem" Sprawdza się fajnie, ale też muszę przy okazji kupić ten z work stuff
ghost Opublikowano 26 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2020 19 minut temu, Michał82 napisał: @ghost np które? Aplikatory z gripem typu work stuff: Adams Hex Autofinesse waxmate Autoglym z zestawu UHD Sam's mini wax Farecla g3 aplicator chem guys dublo To był chyba, któryś z tych o ile mnie pamięć nie myli, za dużo tego przerobiłem 1
FilipO Opublikowano 26 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2020 A ja się zastanawiam o co chodzi z tym Fusso że jest coś ciągle nie tak.. Przygotowałem sobie błotnik zgodnie ze sztuka(3d ONE + żółty pad), przed samą aplikacja fusso odtluscilem eraserem. Fusso podgrzałem (wrzucony do umywalki z ciepłąwodą), aplikator (fabryczny) lekko zmoczylem i rozpocząłem aplikację. 0 problemów z jego aplikacją.. natomiast dotarcie.. szybki przejazd Kirklandem i.. tyle .. aż sam się zdziwiłem ze tylko tyle trzeba.. nic więcej.. Nie wiem, może moje 2 letnie Fusso jest jakieś stare i coś z nim nie taK.. ale docieranie aż mnie zaskoczyło i śmiało mogę je porównać do HOW Diamond czy Good Stuff ów.
analyzator Opublikowano 26 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2020 @FilipO masz jasne czy ciemne?
FilipO Opublikowano 26 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2020 Godzinę temu, analyzator napisał: @FilipO masz jasne czy ciemne? Fusso do ciemnych vs HOW Diamond.
alfaJersey Opublikowano 27 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2020 Spoko, ja też tak mam że jak czytam tutaj o problemach z Fusso, tym jaki to straszny wosk w nakładaniu i t.d. to zastanawiam się co robię źle skoro smarowanie i docieranie to chwila i idzie tak samo łatwo jak woski np. DJ. Widać jesteśmy za mało PRO w te detailerskie klocki i nie odkryliśmy wszystkich meandrów wiedzy detailerskiej. W tym jak źle położyć Fusso 1
FilipO Opublikowano 27 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2020 42 minuty temu, alfaJersey napisał: Spoko, ja też tak mam że jak czytam tutaj o problemach z Fusso, tym jaki to straszny wosk w nakładaniu i t.d. to zastanawiam się co robię źle skoro smarowanie i docieranie to chwila i idzie tak samo łatwo jak woski np. DJ. Widać jesteśmy za mało PRO w te detailerskie klocki i nie odkryliśmy wszystkich meandrów wiedzy detailerskiej. W tym jak źle położyć Fusso Ja źle położyłem Fusso .. za pierwszym użyciem i na całe auto xD i nie chcę tego powtarzać Tutaj tak dla testu wrzucone, na połowę błotnika i coś jest ze mną nie tak bo nie widzę różnicy, ani odcinki w stosunku do HOW Diamond .. (celowo nie piszę gdzie jest HOW a gdzie Fusso bo i tak nie da się dojrzeć różnicy .. )
Lukaso Opublikowano 27 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2020 2 godziny temu, FilipO napisał: (celowo nie piszę gdzie jest HOW a gdzie Fusso bo i tak nie da się dojrzeć różnicy .. ) Widać że źle położone bo fusso ma kox kropelki a tu jest nędza
menior Opublikowano 4 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2020 Ktos juz testowal nowosc od Good Stuff Sio2
FilipO Opublikowano 4 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2020 17 minut temu, menior napisał: Ktos juz testowal nowosc od Good Stuff Sio2 1
SIL Opublikowano 13 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2020 Jakby ktoś szukał BH finis to na znanym portalu aukcyjnym pojawił się w testerze
Aivars Opublikowano 14 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2020 Czy ktos moglby napisac kilka slow o House Of Wax Diamond ?
mario448 Opublikowano 16 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2020 Witam, Przepraszam jeśli było już pytanie o ten wosk ale zastanawiam się nad Angelwax Enigma. Jak sie sprawuje, jak z aplikacją, brudzeniem plastików, maskowaniem lekkich niedoskonałości no i trwaloscia? Miał ktoś z Was styczność z tym woskiem i moze sie podzielic opinia? Pozdrawiam, dzięki.
Mumins Opublikowano 17 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2020 W dniu 14.08.2020 o 17:35, Aivars napisał: Czy ktos moglby napisac kilka slow o House Of Wax Diamond ? Mam go wrzuconego na samochód równo od miesiąca, ale to typowa weekendówka, wyciągana z garażu jak chcę sobie poprawić humor - także o trwałości się nie wypowiem, bo wygląda i jak w dniu aplikacji. Przejechałem od wtedy może ze 300km - raz myłem na dwa wiadra i dwa razy metodą rinse-less. Smarowanie bardzo przyjemne, robiłem kilkukrotnie test palucha i zasadniczo wychodzi na to, że możesz oblecieć całe auto o dopiero docierać (aplikacja przy temperaturze +/- 22 stopni). W kwestii wyglądu, na moim lakierze ciężko coś powiedzieć, bo jest wyprowadzony na lusterko - nie zauważyłem przyciemnienia, ale nabrał przyjemnego wet-looku. Kropling na elementach poziomych i górze drzwi jest obłędny, doły już zrzucają taką pół-taflą. 1
ktm950 Opublikowano 17 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2020 @Aivars potwierdzam to co napisał @Mumins. Docieranie bezproblemowe, przyjemna śliskość. Nawet jak przyschnie w gorący dzień w słońcu. Przy aplikacji w temperaturze ok. 15 stopni może leżeć i 40 min i nie widać przysychania - wosk cały czas ciągnie się pod palcem (w stylu np. Petes’a) Nie przyciemnia, nie maskuje, ale daje przyjemny efekt „oblania szkłem”. Trwałości jakiejś wybitnej nie ma, ale kilka tygodni siedzi. Zapach to coś w stylu „wiśnia w likierze” - ciekawy, ale nie jakiś szczególnie naturalny. 1
MlodyKoguT Opublikowano 17 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2020 A ja się zastanawiam bo nachodzi mnie na kupno wax Golda ale zastanawia mnie ta aplikacja, podobno zwizonym padem tak jak w fusso można to ogarnąć w tradycyjny sposób. Wracając do tematu czy jest jakis wosk który w tej kasie daje taka sliskosc i szklistość co wg? Fw?
PawelRDM Opublikowano 18 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2020 Aplikacja w sposób zgodny z instrukcja jest bezproblemowa i szybka. Kładłem na białe BMW x2.Tylko mam wrażenie ze na małego suvika zużyłem 1/4 puszki 1
MlodyKoguT Opublikowano 1 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2020 Panowie miał ktos z tym styczność? Lokalny sklep twierdzi że ma dystrybucję na Polskę i dostałem takie 2x10g. Pachnie dość słodko, jest ślisko dalikatnie kryje ale to były tylko szybkie zabawy
Rekomendowane odpowiedzi