Moderator Streat Opublikowano 23 Marca 2020 Moderator Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2020 @ghost mi sie wydaje ze @Fredi88 po prostu nie lubi tych produktów A to juz subiektywna opinia kazdego z nas jeden lubi dany produkt bardziej drugi mniej i nie ma w tym nic złego, ja np. lubie produkty nielsena i uzywam ich sporo, BWC II czy NLF jest naprawde fajny i lubie nim prać wnetrza bo nie mam z nim zadnego problemu, zadnych odbarwień itp. itd. a cena jest naprawde dobra
Gozdziu23 Opublikowano 23 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2020 Finesse, kiedyś na początku zabawy mega mnie cieszył, obecnie nic specjalnego, czasami się po mażę czasami nie równo przyciemni element. Choice jest na prawde spoko i uzywam do dzis, jeżeli ktoś lubi mocne przyciemnienie i połysk, bardzo słabo ciągnie kurz. Brillance mnie nie porwał, za mały połysk.APC cyclone za mało skuteczne a za bardzo wali w płuca Zapachy w szpraju kozackie Odour eliminator bardzo ok Płyn do szyb ok Wosk gold, jako pierwszy budżetowy wosk robił robotę, dodatkowo ma w sumie ptfe wiec trwalosc calkiem calkiem, ostatnio jakoś kupiłem i mnie już tak nie podniecił, ale na początek zabaw spoko bardzo. Czerwone aio bez polotu, wole srp Produkty do prania są też ok, nie najlepsze ale da się tym prać skutecznie. Piana tfr jest bardzo ok Plyn do felg bez szału, raczej słaby Tar and glue mega słaby Dressing zewnętrzny średnia trwałość, na myjnie ok Produkt do skór jako takie skórowe aio bardzo spoko, jednak strasznie daje w gardło Mnie się wydaje że @Fredi88 lubi po prostu produkty dobre lub bardzo dobre a nie średnie a nielsen, oprócz choice, którego polubiłem nie mają nic ciekawego do zaoferowania dla detailera zaawansowanego nie hobbysty 1
ghost Opublikowano 23 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2020 Godzinę temu, Fredi88 napisał: Jak zrobi się cieplej chętnie wyciągnę te 2 produkty z nagłębszego pudła i zrobie bezpośrednie porównanie z moimi liderami trwałości póki co ADBL TD I SG B2BPolymer. Zobaczymy... Bardzo chętnie, zaczekam, bo od dłuższego czasu szukam zamiennika do opon i zawsze jestem zawiedziony, po czym wracam do nielsena. Jak masz w arsenale Endurance do testu to by było idealnie Godzinę temu, Gozdziu23 napisał: Brillance mnie nie porwał, za mały połysk. Dobra to już wiem o co chodzi i gdzie problem. Widziałem to wile razy na forum i wyglądało jak byśmy posiadali inne produkty. Brillance bardzo lubi aplikację na bogato bez docierania. Opona pije dużo, ale nadmiar zostawić na pare godzin. Nawet jak złapie kurz, to się nie bać i delikatnie spłukać wodą. Po takiej aplikacji efekt jest mocny od razu i trzyma się długo. Przy biednej aplikacji i dotarciu tak też wygląda, biednie. Choć opona oponie nie równa z dressingami, na Michelinach Primacy słabo wszystko siedziało, na Pilotach lepiej, Na Dunlopach i Vredesteinach przyzwoicie, a na Goodyearch rewelacyjnie. Godzinę temu, Gozdziu23 napisał: lubi po prostu produkty dobre lub bardzo dobre a nie średnie Może i Swiss Pneu i Herrenf są bezpieczniejsze. Ale efekt jaki zostawiły w porównaniu do Brillance na bogato, to one były tymi średnimi. Dlatego duże nadzieje pokłdam we @Fredi88 może dzięki jego testowi w końcu trafię coś trwałego co się u mnie sprawdzi
Moderator Streat Opublikowano 23 Marca 2020 Moderator Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2020 @ghost jezeli chodzi o dressingi do opon to moge przeprowadzić mały test dla Ciebie u mnie póki co królem trwałosci jest ADBL TD a mam sporo dressingów w arsenale 1
Fredi88 Opublikowano 23 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2020 @ghost niech się tylko ociepli bo u mnie wczoraj i dziś śnieg pruszył a w piątek prawie 20 stopni było... paranoja jakaś. Megsa też mam, chętnie dorzucę. @Streat pewnie szybciej ogarnie ale można na różnych oponach porównać.
ghost Opublikowano 23 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2020 1 minutę temu, Fredi88 napisał: @ghost niech się tylko ociepli bo u mnie wczoraj i dziś śnieg pruszył a w piątek prawie 20 stopni było... paranoja jakaś. Megsa też mam, chętnie dorzucę. @Streat pewnie szybciej ogarnie ale można na różnych oponach porównać. Jestem cierpliwy zaczekam. Wy jesteście wielcy!
Moderator Domel Opublikowano 23 Marca 2020 Moderator Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2020 Briliance mi zawsze przypominał farbę do kół. Łapał kurz i piach masakrycznie. Błysk większy niż Endurance ale kleista i tłusta struktura. Mam go jeszcze litr. Mój pierwszy dressing do kół. Pomarańczowy dressing do wnetrza bardzo fajny Glass cleaner mam jeszcze 5 litrow i używam do odkażania powierzchni np na klatce w bloku - teraz podczas pandemii - śmierdzi papierem alkoholowym. Tar and glue - robił robote APC - super uniwersalny produkt.
Eidos71 Opublikowano 23 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2020 3 minuty temu, Domel napisał: śmierdzi papierem alkoholowym Tzn..? Pierwszy raz spotykam się z takim określeniem... Nie znam produktu...
Moderator Streat Opublikowano 23 Marca 2020 Moderator Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2020 13 minut temu, Domel napisał: Glass cleaner mam jeszcze 5 litrow i używam do odkażania powierzchni np na klatce w bloku - teraz podczas pandemii - śmierdzi papierem alkoholowym. z tego co pamietam to blue window clean II nie ma alkoholu
Moderator Domel Opublikowano 23 Marca 2020 Moderator Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2020 19 minut temu, Eidos71 napisał: Tzn..? Pierwszy raz spotykam się z takim określeniem... Nie znam produktu... wali jak papier moczony w alkoholu 15 minut temu, Streat napisał: z tego co pamietam to blue window clean II nie ma alkoholu Ipa jest w takiej cenie, że trzeba zużyć wszelkie pseudo zaległości z lat 1 1
Moderator Domel Opublikowano 23 Marca 2020 Moderator Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2020 Godzinę temu, Angelika26 napisał: Witam wszystkich jakim waszym zdaniem na chwile obecna jest najlepsze apc ? Myślałam nad Koch Green Star APC ? DOBRA KOŃCZYMY OFFTOPIC - WRACAMY DO NOWOŚCI ! 1
D@ViD Opublikowano 24 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2020 Wracamy do tematu #nowościDetailingowych 1. Ladowarka USB 2. Szczotka do wzruszania prespray 3. Koreczek/dziubek - to czego każdy szukał
Tomas-sg Opublikowano 24 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2020 @david2888 nie za bardzo też rozumiem podejście ADBL. Mają tyle produktów i akcesorium które wymagają poprawy a oni wymyślają ładowarki, uchwyty na telefony... 1
serun Opublikowano 24 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2020 Od razu wymyślanie, zapewne tylko ich logo naklejone jest:)
Moderator Domel Opublikowano 24 Marca 2020 Moderator Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2020 Widzę, że zapoczątkowałem hype na te koreczki :D 4
lukeu Opublikowano 24 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2020 @Domel moje już z chin zamówione 2 miesiące temu ale pewnie nie dojdą nigdy. Dobrze, że wprowadzili
Moderator Streat Opublikowano 24 Marca 2020 Moderator Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2020 @Tomas-sg zgadzam sie... Jak jeszcze szotke czy korki rozumiem chociaż na ali mozna taniej kupić to troche dziwi mnie podjeście do akcesorium typu ładowarka uchwyt na telefon itp... Ich pędzle prosza o pomste do nieba, caremitt to bez komentarza... Demoentor też szału nie robi.
Moderator Domel Opublikowano 24 Marca 2020 Moderator Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2020 52 minuty temu, lukeu napisał: @Domel moje już z chin zamówione 2 miesiące temu ale pewnie nie dojdą nigdy. Dobrze, że wprowadzili Ja już zdążyłem wszystkie rozdać/sprzedać muszę zamówi kolejną partię Ostatni mi wpadł do "nowości" czyli do Deturnera
Tomas-sg Opublikowano 24 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2020 Więcej info apropos deturnera. Zresztą moze wątek prezentacyjny ?@Domel
Bitek Opublikowano 24 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2020 @david2888 Zapomnieli dodać informacji o IPA które dodali w czasie wirusa 1
Michał82 Opublikowano 24 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2020 @Streat zapomniałeś o największej ich największej bolączce, przez którą naprawdę świetne produkty typu BW cierpią. A ich uchwyt na tel mam i używam. Jak w podobny sposób wpadnie mi w łapy ładowarka to przygarnę a co
PPatryk Opublikowano 24 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2020 @Michał82 masz na myśli atomizery? Dosłownie żaden pomarańczowy mi nie padł w tym ten z Black water, rozpyla bardzo dobrze. Nowe butelki też bez wad typu wsysanie. Albo ja mam szczęście, albo inni mają pecha
CarlosBlack Opublikowano 24 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2020 chyba losowo im produkcja wyszła; mi też akurat działają poprawnie (w BW ).
Michał82 Opublikowano 24 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2020 @PPatryk fakt co do nowych butelek nie ma i mnie efektu zasysania. Za to atomizery zawsze mi padają. Dlatego mocno ograniczyłem zakupy od @ADBL. Żałuję ale co zrobić.
Rekomendowane odpowiedzi