Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 minuty temu, analyzator napisał:

@Eidos71 przez chwilę byłem przekonany, że nic nowego już mi nie jest potrzebne ale czytając carpro i grafen ... dzięki kolego 😛 miesiąc bez paczki to co to za miesiąc

Ada już prawie rok ma grafen w ofercie 😁

Opublikowano
Godzinę temu, Tomas22 napisał:

Ada już prawie rok ma grafen w ofercie 😁

Ale niedostępny dla zwykłego detailera-amatora. A jak będzie z CarPro - nie wiadomo...

Opublikowano
21 godzin temu, Eidos71 napisał:

powłokę opartą na graphenie... I chyba też podobne QD.

Skąd ta pewność ze powłoka grafenowa? 

21 godzin temu, Eidos71 napisał:
Opublikowano
19 minut temu, Gardor napisał:

Skąd ta pewność ze powłoka grafenowa? 

Nie mogę teraz znaleźć posta (na Autogeek, albo Autopia), w którym wczoraj padła taka informacja. Co do SEMA - chodziło o termin prezentacji nowej powłoki. Podobno CarPro nie wystawi się na SEMA.

Opublikowano
22 minuty temu, Eidos71 napisał:

Nie mogę teraz znaleźć posta (na Autogeek, albo Autopia), w którym wczoraj padła taka informacja. Co do SEMA - chodziło o termin prezentacji nowej powłoki. Podobno CarPro nie wystawi się na SEMA.

Ciekawy temat.
Rok temu na zamkniętym spotkaniu dostaliśmy info, że powłoki grafenowe będą wchodzić na rynek od większości popularnych firm, tych które np z ADS się śmieją.
Z tego co mi również wiadomo dużo tych firm ma dać powłoki z  "domieszką" grafenu (oczywiście się nie chwaląc), a nie stricte grafenowe jak np ADS, przez co te powłoki będą troche tak jak obecnie tytan czy woski kwarcowe gdzie tego kwarcu jest tyle co kot napłakał.

(Podobnie jak kiedyś z carnaubą, gdzie każdy wosk miał carnaube a w procentowym składzie było go poniżej 1% )

Aleee zobaczymy w praniu, jak powłoka będzie lekko brązowa albo delikatnie szara, a nie czarna to znaczy ze jest tam tyle grafenu co kot napłakał przez co nie ma to takich właściwości jak stricte powłoka grafenowa.

Ciekawy jest też patent czy udało im się ogarnąć jak ten grafen rozpuścić do czegoś w postaci płynu/żelu, gdyż to jest największy problem, a  z tego co wiem ten Pan skośnooki Alfred Yow który wytworzył wraz ziomkami powłoki ADS zastrzegł i uzyskał patent na tego typu tworzenie, a jest na tyle egoistyczny że kompletnie nikomu nei chce sprzedać gotowego półproduktu 😉

Wiem że gyeon też miał plany juz cos takiego wypusic , sprawdźczie też jako ciekawostke że nasza chińska marka Tonyin również ma już swoją powłoke grafenową, która grafenowa jest chyba tylko z nazwy.
Więc chyba jesteśmy świadkami powstawania nowego trendu 😉

Opublikowano
47 minut temu, Gozdziu23 napisał:

popularnych firm, tych które np z ADS się śmieją.

nie jestem w temacie, w jakim sensie śmieją?

w sensie, że ma mała kraftowa firma w porównaniu z gigantami zaopatrującymi cały świat?

Opublikowano
2 godziny temu, ghost napisał:

nie jestem w temacie, w jakim sensie śmieją?

w sensie, że ma mała kraftowa firma w porównaniu z gigantami zaopatrującymi cały świat?

Miedzy innymi, szczególnie jak ADS miało kilkanascie roznych odmian powlok keegen,mohs,spiros,illusion,gelcoat,hybridtopcoat nie wiadomo co do czego i po co, zamiast ukierunkowac sie na jednym produkcie, ze mała firma, dziwne wspomniane rozwiązania, teraz ten grafen, który jest przez innych chwytany jako cel marketingowy

Opublikowano
9 godzin temu, Gozdziu23 napisał:

Miedzy innymi, szczególnie jak ADS miało kilkanascie roznych odmian powlok keegen,mohs,spiros,illusion,gelcoat,hybridtopcoat nie wiadomo co do czego i po co, zamiast ukierunkowac sie na jednym produkcie, ze mała firma, dziwne wspomniane rozwiązania, teraz ten grafen, który jest przez innych chwytany jako cel marketingowy

Gyeon tak samo zacznie likwidować teraz swoje ceramiki te 100ml i bodajże ograniczą się do kilku 2-3

Opublikowano

@Treys

W sumie to dobrze, bo mnie ich powłoki nigdy nie przekonywały. W tym tygodniu serwisowalem powłokę która kładł okolicznych detailer. Byl to mohs, auto przyjechalo 8 tys km i minął rok. Szału nie ma doły drzwi padły.

Opublikowano

Grafen wysokiej jakości czyli pozyskiwany metodą na węgliku krzemu jest mega drogi, więc jak dla mnie to taki trochę chwyt marketingowy. Ceramika jest już ładnych parę lat na rynku, więc trzeba coś wymyślić nowego i wypromować, wątpię żeby taki grafen był w dużej ilości, w takim jaki jest dzisiaj sio2, a jeśli nie to nie powinna się tak powłoka nazywać 🙂

Opublikowano
39 minut temu, wyimaginowany88 napisał:

Grafen wysokiej jakości czyli pozyskiwany metodą na węgliku krzemu jest mega drogi, więc jak dla mnie to taki trochę chwyt marketingowy. Ceramika jest już ładnych parę lat na rynku, więc trzeba coś wymyślić nowego i wypromować, wątpię żeby taki grafen był w dużej ilości, w takim jaki jest dzisiaj sio2, a jeśli nie to nie powinna się tak nazywać 🙂

Nie mam prezentacji, ale było dokładnie opisane jak pozyskują grafen i skąd ma go ADS czyli Alfred Yow pewnie jak by sie napisalo to by udostepnil to więdze czysto poglądową a nei techniczną 🙂

Opublikowano
Godzinę temu, Gozdziu23 napisał:

Nie mam prezentacji, ale było dokładnie opisane jak pozyskują grafen i skąd ma go ADS czyli Alfred Yow pewnie jak by sie napisalo to by udostepnil to więdze czysto poglądową a nei techniczną 🙂

te wszystkie grafeny to ja już jakiś czas mam 🙂

73267137_519210418911969_163681757701341

75388075_698625420646843_75063069988251272941026_2223014281331701_59986161618670

Chwyt marketingowy jak każdy inny jednak akurat Tonyin swoim zestawem do lamp robi robotę 🙂 chętnie nagram wam jutro film z water drop "Ceramic Crystal Coating Wax"

Generalnie ich powłoka grafenowa wygląda tak 1 warstwa - 1 rok , 5 warstw - 5 lat.

Sorry ale Gyeon to samo chwalił w DuraFlexie i jak wyżej kolega wspomniał padają po  5-8 miesiącach doły drzwi, reszta ogólnie jako tako siedzi mowa tutaj bez podbijania QD.

Dla mnie nr.1 na ten moment jest NanoCeramic Hard 9 bo jednak po 2 warstwach siedzi już 2 rok i zrzuca wodę jak szalony a myty jest mocną chemia i katowany co jakiś czas na jego korzyść ( odtykanie ) tylko raz był kładziony Soft jako top coat na lato bodajże, mimo doły są jak w dniu nałożenia i nic się im nie dzieje.

• Lubię to 1
Opublikowano

Kiedyś słyszałem opinie, ze Powłoki Gyeona to takie marketowe produkty. Szybko latwo sie klada ale krótko leżą. Opinia pochodziła od kolegi pracujacego w studiu W Białymstoku chyba to bylo CzarShine.

Opublikowano

Panowie, grafen grafenem, ale ja nawet nie chcę wiedzieć jaką technologię mają opracowaną producenci nawet z sio2 jeśli chodzi np o trwałość. To co sprzedają to jedno, a to co ukrywają to drugie. Nie jednemu z nas by szczena opadła 😉

Opublikowano
Kiedyś słyszałem opinie, ze Powłoki Gyeona to takie marketowe produkty. Szybko latwo sie klada ale krótko leżą. Opinia pochodziła od kolegi pracujacego w studiu W Białymstoku chyba to bylo CzarShine.

Hmmm, coś w tym może byc. Zobacz jak szybko whites details przerzucił sie z gyeona. Długo korzystał z gtechniq, potem gyeon i szybko przeskoczył na Kamikaze (wydaje mi się ze niecały rok był z gyeonem).