ad.am Opublikowano 24 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2020 2 godziny temu, oskarr17 napisał: 8h(tyle mi schodzi od mycia do wylizania na ideał) musisz coś zmienić, nie mam pewności czy qd
oskarr17 Opublikowano 24 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2020 Eidos71 nie chce zamienić show detailer na coś innego tez na bazie wosku i mocno podbijającego efekt bo show moim zdaniem ciężko przebić. Nie zależy mi na ukrywaniu rys bo mam lakier wolny od rys, sam sobie robię korektę i dbam o auto. Myje auto na 2 wiadra, osuszam 2 ręcznikami work stuff prince i potem dopieszczam z latarka autko tak żeby nie było kompletnie żadnej smugi/zmazy. Wiem mało kto tak robi, po prostu takie zboczenie. Mam dużo dodatków czarnych, dokładek, dyfuzor i felgi czarne i każda kropla zaschnięta mnie denerwuje. I szukam po prostu czegoś między show detailer żeby nie aplikować go co tydzień tylko np co jakiś czas. Taki typowy qd na szybko. Rozumiecie chyba :)?
KUBA46 Opublikowano 24 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2020 @oskarr17 Megs Last Touch, FW Botox
ad.am Opublikowano 24 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2020 1 minutę temu, oskarr17 napisał: Wiem mało kro tak robi, pic prostu takie zboczenie Dość odważne stwierdzenie tu na forum mocno bronisz show detailera, i ok. (mam go,użyłem raz i póki co poszedł w odstawkę). Jakich innych qd z carnaubą używałeś do tej pory skoro uważasz, że show detailera ciężko przebić? Pytam,bo może jednak wróce do swojego.
oskarr17 Opublikowano 24 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2020 Ad.am mam doświadczalnie z adbl i chemical guys no i aktualnie show detailer i ten mi przypadł do gustu ale co tydzień nie chce mi się nim machać wiec szukam czegoś szybszego. Chyba zdecyduje się na zymol detailer a show będę używał co jakiś czas żeby podbić wygląd. Dzięki za rady panowie
Eidos71 Opublikowano 24 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2020 15 minut temu, oskarr17 napisał: Taki typowy qd na szybko. Więc zaopatrz się w któryś z QD, który będzie typowym "spray and wipe", nie wnoszącym w wygląd tyle, co Show Detailer. Takich też jest wiele - np. QD Poorboy's, Britemax, 3D FT, AF Finale, czy wskazane przez @KUBA46 .
ad.am Opublikowano 24 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2020 8 minut temu, oskarr17 napisał: szukam czegoś szybszego W takim razie kup coś z wymienionych, albo Gloss od GS. Banalna aplikacja i naprawdę niezły połysk. Jak lubię Zymola to podobno (nie używałem) Detailer nie zachwyca (w przeciwieństwie do Field Glaze).
Eidos71 Opublikowano 24 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2020 25 minut temu, ad.am napisał: albo Gloss od GS Wydaje mi się, że w przypadku Zymola (i w ogóle wosków naturalnych) szkoda trochę zakrywać go syntetykiem... Korzystniej - wg mnie - trzymać się QD z carnaubą w składzie... 1
ad.am Opublikowano 24 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2020 @Eidos71 też tak uważam i sam tak robię, choć jeśli ma być szybko, a ideologia (zymol+syntetyczne qd) nie jest istotna to jest to też wyjście. Na zdjęciu lakier, który ma podwójnie przesrane: jest zmasakrowany i akrylowy, wiec ciężko o połysk. Posmarowany glasurem i po każdym myciu GS Gloss. 1
ghost Opublikowano 24 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2020 14 minut temu, oskarr17 napisał: na prywatnym aucie S2000 mało spotykany samochód, uwielbiam unikaty Auto świetne, tylko szkoda, że światło podczas zdjęć rozproszone, myślę, że przy innym oświetleniu zyskałby na wyglądzie przez ostrzejsze refleksy
Berd Opublikowano 24 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2020 Godzinę temu, Eidos71 napisał: Wydaje mi się, że w przypadku Zymola (i w ogóle wosków naturalnych) szkoda trochę zakrywać go syntetykiem... Korzystniej - wg mnie - trzymać się QD z carnaubą w składzie... Dokładnie. Polimery nie mają przyczepności do carnauby. Po pierwszym myciu nie ma nic z syntetyku na lakierze
Tomas-sg Opublikowano 24 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2020 4 minuty temu, Berd napisał: Dokładnie. Polimery nie mają przyczepności do carnauby. Po pierwszym myciu nie ma nic z syntetyku na lakierze Nie żebym się czepiaj ale z chęcią bym przeczytał jakieś wiarygodne źródło na ten temat naprawdę się nie czepiam
daniel87 Opublikowano 24 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2020 Ja na Titanium zaryzykuję z Sonus Carnauba Spritz
Berd Opublikowano 24 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2020 51 minut temu, Tomas-sg napisał: Nie żebym się czepiaj ale z chęcią bym przeczytał jakieś wiarygodne źródło na ten temat naprawdę się nie czepiam Dostałem informację od specjalistów Meguiars USA, którzy opierają się na badaniach laboratoryjnych . Mają własne laboratorium gdzie przygotowują formuły i testy. 50 minut temu, daniel87 napisał: Ja na Titanium zaryzykuję z Sonus Carnauba Spritz Niczym nie ryzykujesz. Sonus Carnauba jest na bazie carnauby więc nie zaburzysz look i kropelkowania Titanium
KoloWmoro Opublikowano 24 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2020 Szukam QD który da mi najlepszy wet look. Mam kilka typów po przeczytaniu tematu. Cg p40 Dg aquawax Luxary gloss Pb qd plus Gs show detailer Priorytet to wet look. Prosta aplikacja i przystępna cena. Będzie aplikowane co kilka myć samochodu na wosk naturalny. Co byście polecili?
analyzator Opublikowano 24 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2020 OK z sonusem mi zamieszaliście Jakby mi brakowało na półce. Ale jestem ciekawy. Na półce mam GS show, tenzi carnauba spray, water golda, turtlewaxa, carpro ech2o i elixira, smothegga, kocha fse, deturnery. Kilka innych o których zapomniałem. Jak się w to sonus wpisuje? Rozumiem, że ciepły look. Trwałość od mycia do mycia czy coś więcej? Zwykle nie używam zupełnie naturalnych wosków. Na sezon lato planuję AW desiarble lub finisa.
Qlimaxss Opublikowano 24 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2020 @lukeu Co prawa szukałeś do Glasura ,Field Glaze ale może spróbuj tego qdeka Sonusa. 1
lukeu Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2020 @Qlimaxss Spoko, @Eidos71 już mnie skutecznie przekonał, wydaje się idealnie tym czego szukam
menior Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2020 @Berd ciekawy temat z ta carnauba i polimerami,moglbys cos wiecej na ten temat,ja sie z ta opinia zgadzam ale chcialbym to ze tak powiem od źródła jakiegos linka w temacie
Berd Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2020 @menior Ciężko jest coś znaleść. Ja już nie posiadam tego maila z informacją. Trochę informacji znalazłem na car spa https://sklep.car-spa.pl/ochrona-lakieru-warstwowanie-produktow.html 1
trzepol Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Panowie Ten watek to ogrom wiedzy i produktow. Poczytalem co nie co i szczerze nie wiem co wybrac dla siebie. Albo po prostu w ciemno wziac dowolny i bedzie Pan zadwolony Mam bialy metaliczny lakier na nim Soft99 Fusso. Chcialem polozyc jakis QD co by podkreslil efekt i dodatkowo zabezpieczyl lakier, nanoszac go co jakis czas po umyciu w ramach wycierania. Dobrze by bylo jakby bylo to w miare trwale. Myslalem o : 1 Fireball Ultimate Coating Wax , choc tutaj malo o nim, w jakims rankingu widzialem go na pierwszym miejscu przed Zymolem. Kusi zawartosc krzemu ale czy to cos daje , chocby namiastka ceramiki ? 2 SOFT99 Fusso Coat Speed Barrier czytalem ze pod soft99 najlepiej wziac ich QD 3 prostaff cc water gold Moze jednak wystarczy cos tanszego ?: 4 SHINY GARAGE - Quick Detailer Morning Dew 5 RRC QD+ 6 ADBL ?
menior Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2020 @trzepol z mojego doswiadczenia cokolwiek nie dasz na Fusso to roznice bedzie widac,ale na bialym mozesz nie dostrzec wielkich roznic miedzy produktami,tu lepiej stawiac na podbicie polysku a nie glebi wiec produkty z carnauba typu SG MD odpada,wybralbym miedzy Speed&barrier a Water gold
trzepol Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Jesli chodzi o trwalosc i jakies zabezpieczenie lakieru rowniez te 2 produkty warte zachodu ?
analyzator Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2020 W dniu 24.04.2020 o 23:56, analyzator napisał: OK z sonusem mi zamieszaliście Jakby mi brakowało na półce. Ale jestem ciekawy. Na półce mam GS show, tenzi carnauba spray, water golda, turtlewaxa, carpro ech2o i elixira, smothegga, kocha fse, deturnery. Kilka innych o których zapomniałem. Jak się w to sonus wpisuje? Rozumiem, że ciepły look. Trwałość od mycia do mycia czy coś więcej? Zwykle nie używam zupełnie naturalnych wosków. Na sezon lato planuję AW desiarble lub finisa. Cytuję sam siebie. Powiedzcie mi czy ja w moim życiu potrzebuję tego sonusa. Ode mnie kilka słów o Koch chemie fse. Mam malutką podręczną apteczkę samochodową i odkąd mam kocha to zawsze w niej jest. W kwestii looku zostawia po prostu czyste błyszczący lakier bez przyciemniania. Świetnie podbija śliskość. totalnie bezstresowy produkt nawet jak zostawimy gdzieś over spray. Świetna pomoc przy dosuszaniu auta. Na fotkach przyschnięta twarda woda z myjni. Czasami mocniej wiało i przysychało szybciej niż się spodziewałem. Nie zrobiłem fotek dachu przed ale wyglądało słabo.
Rekomendowane odpowiedzi