damiano2007 Opublikowano 26 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2022 6 godzin temu, Bravo220s napisał: Jakie mikrofibry do docierania pasty? Delikatne żeby rysów nie robiły rzecz jasna. Do czarnego UNI to bym powiedział, że lewą ręką trzymałbym nową fibrę, a w prawej różaniec 3 1 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bravo220s Opublikowano 26 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2022 Bo właśnie mam problem. Bo po dotarciu powstają ryski na lakierze. Masz jakieś konkretne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damiano2007 Opublikowano 26 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2022 1 minutę temu, Bravo220s napisał: Bo właśnie mam problem. Bo po dotarciu powstają ryski na lakierze. Masz jakieś konkretne Po pracy, poczekaj żeby lakier ostygł (o ile się podgrzał). Ja używam puszystych - dłuższe włosie. Muszą być delikatne, nie po dziesięciu praniach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Putkowski07 Opublikowano 26 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2022 8 godzin temu, Bravo220s napisał: Jakie mikrofibry do docierania pasty? Ja kupiłem waxpro No limity. Ale tez fajne są od fxprotect mystic blue. Wybrałem waxpro bo promocja była po 7zl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawko90 Opublikowano 26 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2022 Mam problem ze skrzypieniem drzwi przy otwieraniu i zamykaniu . Zawiasy , ograniczniki przesmarowane różnymi specyfikami typu smar miedziowy , brunox i wydaje mi się , że dźwięk pochodzi od elementów gumowych typu uszczelki . Smarowałem je preparatem wurtha ( nie pamiętam nazwy ) i na krótki czas pomogło. Może ktoś spotkał się z podobnym problemem i ma jakiś dobry patent ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smerf91 Opublikowano 26 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2022 Jaka różnica między CanCoat a Can Coat evo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damiano2007 Opublikowano 26 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2022 2 godziny temu, pawko90 napisał: Mam problem ze skrzypieniem drzwi przy otwieraniu i zamykaniu . Zawiasy , ograniczniki przesmarowane różnymi specyfikami typu smar miedziowy , brunox i wydaje mi się , że dźwięk pochodzi od elementów gumowych typu uszczelki . Smarowałem je preparatem wurtha ( nie pamiętam nazwy ) i na krótki czas pomogło. Może ktoś spotkał się z podobnym problemem i ma jakiś dobry patent ? A sprawdzałeś gumowe osłony kabli? Godzinę temu, smerf91 napisał: Jaka różnica między CanCoat a Can Coat evo? Evo chyba dla certyfikowanych... Jak dobrze kojarzę... @DZIADZIA nie testowałeś? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FilipO Opublikowano 26 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2022 28 minut temu, damiano2007 napisał: A sprawdzałeś gumowe osłony kabli? Evo chyba dla certyfikowanych... Jak dobrze kojarzę... @DZIADZIA nie testowałeś? Evo normalnie dostępne w kwietniu będę nakładał także zobaczymy. Na dniach wrzucam na auto Mohs-a Evo, ciekawi mnie jak wypadnie w stosunku do CP UK 3.0 które przeleżało 2 lata na Alfie. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrian89 Opublikowano 26 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2022 Jaka różnica między CanCoat a Can Coat evo? Brian pare dni temu wrzucił swoje odczucia Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slade00 Opublikowano 27 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2022 Siemka, Znacie jakiś ciekawy, skuteczny i płynny deiron? Dawno temu miałem vampire liquid, był spoko, wczoraj robiłem dekontaminacje lakieru przy pomocy Shiny Garage D-tox "liquid", nie wiem skąd liquid w nazwie skoro to glut którego niezbyt wygodnie nakłada się na lakier. Będę wdzięczny za jakieś ciekawe propozycje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keza Opublikowano 27 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2022 19 minut temu, Slade00 napisał: vampire liquid Sam sobie odpowiedziałeś. Możesz spróbować BH Korrasol Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slade00 Opublikowano 27 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2022 No tak, ale chciałbym czegoś nowego spróbować. Korrosol trochę drogi, ale podobno bardzo dobry, dodaje do listy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Partner forum CAR CRAZY Opublikowano 27 Marca 2022 Partner forum Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2022 Godzinę temu, Slade00 napisał: Siemka, Znacie jakiś ciekawy, skuteczny i płynny deiron? Dawno temu miałem vampire liquid, był spoko, wczoraj robiłem dekontaminacje lakieru przy pomocy Shiny Garage D-tox "liquid", nie wiem skąd liquid w nazwie skoro to glut którego niezbyt wygodnie nakłada się na lakier. Będę wdzięczny za jakieś ciekawe propozycje Jak na lakier to nr 1 : BH Korrosol Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slade00 Opublikowano 27 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2022 Ok ok, przy następnych zakupach w ShowCarShine Korrosol wpadnie do koszyka dzięki za pomoc! 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kruchytk15 Opublikowano 27 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2022 Czy ktoś ma sprawdzone stężenie do preparatu FINISH KARE 121 Interior Shampoo bo nigdzie nie mogę znaleźć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawko90 Opublikowano 27 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2022 W dniu 26.03.2022 o 18:08, damiano2007 napisał: A sprawdzałeś gumowe osłony kabli? Nanosiłem preparat wurtha na te osłony i problem dalej wraca . Spróbuję jeszcze wrzucić adbl tire dressing bo akurat mam w arsenale , Myślice , że warto czy raczej nic to nie wniesie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eidos71 Opublikowano 28 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2022 @kruchytk15 - podstawowe rozcieńczenie to 1:10, ale przy mniejszych zabrudzeniach wskazywane jest rozcieńczenie nawet 1:15. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saczi Opublikowano 28 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2022 18 godzin temu, CAR CRAZY napisał: Jak na lakier to nr 1 : BH Korrosol OK, a co jest nie tak z "Vampirkiem"? Wpływa w jakiś niepożądany sposób na lakier? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Partner forum CAR CRAZY Opublikowano 28 Marca 2022 Partner forum Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2022 7 godzin temu, Saczi napisał: OK, a co jest nie tak z "Vampirkiem"? Wpływa w jakiś niepożądany sposób na lakier? Nie... tu bardziej chodzi o skuteczność działania. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poncio Opublikowano 28 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2022 Czołem wszystkim! Planuje położyć swoją pierwszą powłokę na lakier (1 w życiu ) i prosiłbym Was o pomoc w dobraniu czegoś w miarę sensownego, łatwego w użyciu, trwałego? Oczywiście wet look, przyciemnienie... Kolorek jak na zdjęciu, grupa VAG czy coś z wymienionych warto zakupić? jakie jest wasze zdanie na ten temat? - Gyeon Evo - UltraCoat one - Carpro cquartz 3.0 - Ceramic Elite - Aqua Graphen - lahega Ceramic guard one Może jakieś inne propozycję? Będe mega wdzięczny za jakiekolwiek sugestie Pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RoBerTo91 Opublikowano 28 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2022 CarPro 3.0 taka najprostsza mi się wydaję, dołóż do tego na drugą warstwę Carpro SIC i myślę że efekt końcowy będzie Cię zadowalał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AudiBlask Opublikowano 29 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2022 Gyeon TAR wyróżnia się czymś na tle innych odsmalaczy ? Szukam płynnego , nie śmierdzącego a najlepiej pachnącego i bezpiecznego produktu. Na ogół używam Vasco , ale czasem potrzeba czegoś wodnistego. Na ostre przypadki mam Eulexa Gyeon Restart Wash , jakieś opinie ? Odtykający szampon z dodatkiem irona , czy lepiej co jakiś czas umyć Neoxalem 737 w maksymalnym stężeniu ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kivlov Opublikowano 30 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2022 Gyeon Restart Wash dla mnie najlepszy szampon jaki miałem, niesamowicie działa na lakier, jest taki inny i świecący, bez żadnych zbędnych dodatków. Cały czas stosuje od ok listopada. Mam ceramikę na aucie, a na drugim wosk i na obu była widoczna różnica już po pierwszym myciu. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D@ViD Opublikowano 30 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2022 14 godzin temu, AudiBlask napisał: Gyeon TAR wyróżnia się czymś na tle innych odsmalaczy ? Szukam płynnego , nie śmierdzącego a najlepiej pachnącego i bezpiecznego produktu. Na ogół używam Vasco , ale czasem potrzeba czegoś wodnistego. Na ostre przypadki mam Eulexa Sprobój Elite Detailer T&G- chyba żadnen TG tak nie pachnie jak ten 14 godzin temu, AudiBlask napisał: Gyeon Restart Wash , jakieś opinie ? Odtykający szampon z dodatkiem irona , czy lepiej co jakiś czas umyć Neoxalem 737 w maksymalnym stężeniu ? Miałem na liscie kiedys bo polecał mi którys kolega z forum, ale zapomniałem kto . Ponoc lekko zalatuje deironizerem. Dopusciłem temat takich wynalazków. aa wiem, kolega @damiano2007 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kivlov Opublikowano 30 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2022 Zapachu ładnego nie ma, ale to dla mnie jest najmniej istotne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi