Marcin1992 Opublikowano 25 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2021 @alexander.p jak dla mnie do lakiernictwa szybko się kończą tzn. tracą ziarno. Indasa lub Mirka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alexander.p Opublikowano 25 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2021 9 minut temu, Marcin1992 napisał: @alexander.p jak dla mnie do lakiernictwa szybko się kończą tzn. tracą ziarno. Indasa lub Mirka Pytam w lokalnym sklepie właśnie o Mirka... nie,nie znam żadnego Mirka ooo to APP do reflektorów arkusz na stronę:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KubaPL Opublikowano 25 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2021 Miałem nałożony dressing detailing online na plastiki wewnątrz . Prałem tapicerkę wiec czy okazji wyczyszcze plastiki . Użyłem apc Gs koch w stężeniu 1.10l umyte pędzelkiem oraz przetarte wilgotna fibra . Plastik zrobił się niebieski po czym po chwili odparował do standard koloru . Deszcz pada otwieram drzwi znów to samo niebieskie plamki wysycha znikają . Czy zrobiłem coś nie tak ? Myłem tak wcześniej było ok . Czy uszkodziłem plastiki ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin1992 Opublikowano 25 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2021 @alexander.p hahah Mirka przeca każdy zna kovax ,3M też powinien cię zadowolić , bardzo dobre są Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RoBee Opublikowano 25 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2021 Miałem nałożony dressing detailing online na plastiki wewnątrz . Prałem tapicerkę wiec czy okazji wyczyszcze plastiki . Użyłem apc Gs koch w stężeniu 1.10l umyte pędzelkiem oraz przetarte wilgotna fibra . Plastik zrobił się niebieski po czym po chwili odparował do standard koloru . Deszcz pada otwieram drzwi znów to samo niebieskie plamki wysycha znikają . Czy zrobiłem coś nie tak ? Myłem tak wcześniej było ok . Czy uszkodziłem plastiki ?Wymyj dokładniej. Zostało APC na elemencie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alexander.p Opublikowano 25 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2021 10 minut temu, Marcin1992 napisał: @alexander.p hahah Mirka przeca każdy zna kovax ,3M też powinien cię zadowolić , bardzo dobre są Jak Kowalskiego poleć kogoś, Najbardziej do refletorow potrzebuję patenty, Klocki, okrągłe Klocki. Do tej pory jadę z arkusza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin1992 Opublikowano 25 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2021 Klocki tradycyjne, korkowe, albo klocki SICO, różne ksztalty i coś pod siebie dopasujesz. Papier na jakim pracuje od lat to indasa zarówno na sucho jak i mokro 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alexander.p Opublikowano 26 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2021 14 godzin temu, Marcin1992 napisał: Klocki tradycyjne, korkowe, albo klocki SICO, różne ksztalty i coś pod siebie dopasujesz. Papier na jakim pracuje od lat to indasa zarówno na sucho jak i mokro Mirka nie znają, ale Indasa już bardziej:) 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gardor Opublikowano 26 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2021 W dniu 24.08.2021 o 18:39, ktm950 napisał: Szukam tańszego odpowiednika waxpro nolimit do waterless... A może MR RAG 40x40cm edgeless 380GSM? Proponuje bo widzę że na motogo są na promocji. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analyzator Opublikowano 26 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2021 elo ziomeczki szybkie przygotowanie szyby pod wycieraczkę, posprzątnie waterspotów i oczyszcenie, nie cięcie czy spoko SG glass polish pro na rotację i twarda gąbka 60mm? wiem że nic nie wybuchnie bardziej myślę czy gąbka nie wysuszy produktu, nie rozwali się pod glass polishem, będzie w stanie wypracować produkt. Z tym wypracowaniem to tak wiecie, ma zdjąć waterspoty, które idą też ręcznie, zdjąć dziadoską wycieraczkę z przedniej szyby zanim wpadnie kozacka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alexander.p Opublikowano 26 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2021 5 minut temu, analyzator napisał: elo ziomeczki szybkie przygotowanie szyby pod wycieraczkę, posprzątnie waterspotów i oczyszcenie, nie cięcie czy spoko SG glass polish pro na rotację i twarda gąbka 60mm? wiem że nic nie wybuchnie bardziej myślę czy gąbka nie wysuszy produktu, nie rozwali się pod glass polishem, będzie w stanie wypracować produkt. Z tym wypracowaniem to tak wiecie, ma zdjąć waterspoty, które idą też ręcznie, zdjąć dziadoską wycieraczkę z przedniej szyby zanim wpadnie kozacka Nie lepiej soft compoundZ Na rotacji, dokładając wody? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analyzator Opublikowano 26 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2021 @alexander.p mam już SG. Chcę przygotować pod wycieraczkę i zdjąć spoty - takie wiesz, drobne, bliżej krawędzi szyby. Nie ma z tym dramatu. Generalnie chcę użyć bardziej jako cleanera. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA46 Opublikowano 26 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2021 2 godziny temu, Gardor napisał: A może MR RAG 40x40cm edgeless 380GSM? Proponuje bo widzę że na motogo są na promocji. To i ja się podłącze pod fibry do rinselessa, bo ubs mi totalnie nie siedzi. Znajdę coś w cenie do 12zł? Z obu stron z dłuższym włosem. Mr rag wygląda spoko cenowo, ale jest jednostronna. Edit. Jednak te MR Rag nie mają podjazdu do no limit Waxpro. Skład jest gorszy w Mr Rag. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AudiBlask Opublikowano 26 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2021 @analyzator Prostaff Kiro Bin Gold. Z twardym padem to nawet ręcznie kilka ruchów i szyba gotowa Aaa sorki nie doczytałem że masz już SG. Ten też jest spoko 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KiziorDZN Opublikowano 26 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2021 2 godziny temu, analyzator napisał: elo ziomeczki szybkie przygotowanie szyby pod wycieraczkę, posprzątnie waterspotów i oczyszcenie, nie cięcie czy spoko SG glass polish pro na rotację i twarda gąbka 60mm? wiem że nic nie wybuchnie bardziej myślę czy gąbka nie wysuszy produktu, nie rozwali się pod glass polishem, będzie w stanie wypracować produkt. Z tym wypracowaniem to tak wiecie, ma zdjąć waterspoty, które idą też ręcznie, zdjąć dziadoską wycieraczkę z przedniej szyby zanim wpadnie kozacka Na spokojnie dasz tak radę. Przygotuj sobie tylko butelkę z wodą i jeśli zauważysz, że SG przysycha to dajesz strzała wody na gąbkę i tak dalej. Z SG nie pracowałem nigdy ale z softowym GCZ i padem one-step z ADBL szło elegancko, gąbka po całej operacji bez śladu zużycia. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin1992 Opublikowano 26 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2021 @alexander.p będziesz zadowolony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D@ViD Opublikowano 26 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2021 9 godzin temu, analyzator napisał: elo ziomeczki szybkie przygotowanie szyby pod wycieraczkę, posprzątnie waterspotów i oczyszcenie, nie cięcie czy spoko SG glass polish pro na rotację i twarda gąbka 60mm? wiem że nic nie wybuchnie bardziej myślę czy gąbka nie wysuszy produktu, nie rozwali się pod glass polishem, będzie w stanie wypracować produkt. Z tym wypracowaniem to tak wiecie, ma zdjąć waterspoty, które idą też ręcznie, zdjąć dziadoską wycieraczkę z przedniej szyby zanim wpadnie kozacka SG Glass Polish maszynowo nie polecam. Ja do niego używam kostkę z filcem od carpro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analyzator Opublikowano 26 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2021 @D@ViD schnie, pyli, o co kaman? używałem go ręcznie i chciałbym tylko przyspieszyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GrzechuKR Opublikowano 26 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2021 48 minut temu, analyzator napisał: @D@ViD schnie, pyli, o co kaman? używałem go ręcznie i chciałbym tylko przyspieszyć Szybko wysycha i ciężko to poprawić przez dodanie wody - przez co zaczyna działać nierównomiernie. Sam się tak naciąłem - bardzo ciężko było go dotrzeć a potem musiałem ręcznie powprawiać nierównomierności - tutaj niebo lepszy compoundZ lub produkt prostaffa. 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KubaPL Opublikowano 27 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2021 W dniu 25.08.2021 o 21:51, RoBee napisał: Wymyj dokładniej. Zostało APC na elemencie. Hej udało mi się wymyć ponownie apc plus dużo wody jednak zostaje to samo . Załączam zdjęcia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RoBee Opublikowano 27 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2021 @KubaPL apc plus dużo wodyCo masz tutaj na myśli? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KubaPL Opublikowano 27 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2021 5 godzin temu, RoBee napisał: @KubaPL Co masz tutaj na myśli? Apc na pędzelek następnie wilgotna fibra . Następnie sucha fibra następnie woda na inny pędzelek i znów inna fibra na sucho . Apc 1.15 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RoBee Opublikowano 28 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2021 Apc na pędzelek następnie wilgotna fibra . Następnie sucha fibra następnie woda na inny pędzelek i znów inna fibra na sucho . Apc 1.15Czyli chcąc pozbyć się źle wymytego APC zaaplikowałeś... więcej APC?Weź po prostu mocno wilgotną fibrę i wyszoruj ten panel z tego apc. Jak ci się będzie lekko pienić, to znaczy, że trzeba to zrobić jeszcze raz nową fibrą. Potem do sucha. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alexander.p Opublikowano 28 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2021 2 minuty temu, RoBee napisał: Czyli chcąc pozbyć się źle wymytego APC zaaplikowałeś... więcej APC? Weź po prostu mocno wilgotną fibrę i wyszoruj ten panel z tego apc. Jak ci się będzie lekko pienić, to znaczy, że trzeba to zrobić jeszcze raz nową fibrą. Potem do sucha. Metodą ekstrakcji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
powerf Opublikowano 28 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2021 Panowie czy carpro boa 350gsm (pomarańczowa) ma z jednej strony dłuższe włosie a z drugiej krótsze czy z obu stron takie samo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi