Gość Opublikowano 29 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2021 @Marcin1992 Też tak myślałem Teraz jestem mega w nerwach, muszę się przespać i jutro na spokojnie podumam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin1992 Opublikowano 29 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2021 @SoldierPL działaj póki świeży temat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rybik w Machinie Opublikowano 29 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2021 Nie mogę się doszukać w temacie o myjkach, zatem: jaką budżetową lancę do myjki dobrać, aby była skuteczna, bezpieczna i zbliżona strumieniem do tego na typowych bezdotykach? Mam Karchera K4 Premium, więc bez szału. Dobrze, żeby była krótka w miarę - myjka ma dość długi "pistolet". Edit: chyba mam. 10853128772 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gozdziu23 Opublikowano 30 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2021 11 godzin temu, SoldierPL napisał: @Marcin1992 Też tak myślałem Teraz jestem mega w nerwach, muszę się przespać i jutro na spokojnie podumam zakurz to normalna sprawa, zdarza się najlepszym. Nie popsuje Ci to reszty lakieru czy szyb, nawet jak zostawisz na kilka tygodni w sensie, że nie pojawią się wżery. Jednak jest to uciążliwe w usuwaniu więc jedź jak najszybciej do aso aby potem nie wmówili Ci że sam sobie to zrobiłeś A już niech oni siedzą i trą, szkoda twojego czasu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alexander.p Opublikowano 30 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2021 Help, czym to wyczyścić? Listwy piano, Mercedes. Waterspot, pasty finisz, cut nie ruszają tego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CarlosBlack Opublikowano 30 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2021 Miałem tak w MB ze srebrnymi i tam poszło po autosolu. Tyle że trudno powiedzieć jak tutaj się kolor zachowa. I oczywiście robiłem małą rotacja, ręcznie nie szło tego ruszyć. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bbielo Opublikowano 30 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2021 Cześć, Panowie potrzebuję szybkiej porady, bo czytając historyczne posty sam nie mogę się zdecydować. Mam w 'całkiem niezłym' stanie lakier carbonschwarz BMW (czarny), chcę zrobić sobie one stepa na polerce DA. I nie mogę się zdecydować jaką pastą, nie chcę wypełniaczy. Klasyka Megs UC czy coś z Sonaxa np 04-06, może 05-05? A może jeszcze coś innego z nowości? Pad raczej Royal one step lub żółty NAT, ale może macie jakiś sprawdzony zestaw? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alexander.p Opublikowano 30 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2021 4 godziny temu, CarlosBlack napisał: Miałem tak w MB ze srebrnymi i tam poszło po autosolu. Tyle że trudno powiedzieć jak tutaj się kolor zachowa. I oczywiście robiłem małą rotacja, ręcznie nie szło tego ruszyć. Autosoul pomógł, na szybko ręcznie. Rewelacji nie ma więc maszynowo muszę poprawić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AudiBlask Opublikowano 30 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2021 @bbielo 3D One, na padzie ADBL One Step. 05-05 też powinno zrobić fajną robotę, jak dla mnie tnie troszkę lepiej niż 04-06, zostawiając równie dobre wykończenie 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CarlosBlack Opublikowano 30 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2021 @alexander.p dodam że robiłem to autosolem nie do "tworzyw" a typowo do chromu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 31 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2021 Czy wam też APC zasysa butelki do środka? Nieważne czy to HDPE czy zwykła, można jakoś temu zaradzić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Streat Opublikowano 31 Lipca 2021 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2021 2 godziny temu, SoldierPL napisał: Czy wam też APC zasysa butelki do środka? nie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Domel Opublikowano 31 Lipca 2021 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2021 7 godzin temu, SoldierPL napisał: Czy wam też APC zasysa butelki do środka? Nieważne czy to HDPE czy zwykła, można jakoś temu zaradzić? nie, jakie masz atomizery ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alexander.p Opublikowano 31 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2021 7 godzin temu, SoldierPL napisał: Czy wam też APC zasysa butelki do środka? Nieważne czy to HDPE czy zwykła, można jakoś temu zaradzić? 5 godzin temu, Streat napisał: nie 3 minuty temu, Domel napisał: nie, jakie masz atomizery ? Zależy od atomizera.Typu Canyon? Wciskaj do końca, będzie się odpowietrzał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
locarno Opublikowano 31 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2021 Czy jest jakaś lanca do karchera k4 która da szeroki strumień. Ta fabryczna daje taki wąski przez co długo się auto myje. Co polecacie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AudiBlask Opublikowano 31 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2021 @locarno są, zobacz na sklepie techkar lub na aliexpress Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 1 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2021 @Domel @alexander.p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
locarno Opublikowano 1 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2021 10 godzin temu, AudiBlask napisał: @locarno są, zobacz na sklepie techkar lub na aliexpress to będzie dobre? https://allegro.pl/oferta/karcher-dysza-szeroki-strumien-lanca-do-myjki-5164465034 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
locarno Opublikowano 1 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2021 Czy jest jakiś wosk do felg którego nie zniszczy krwawa felga? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CarlosBlack Opublikowano 1 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2021 w miarę długo opiera się FK hi temp. kwestia tylko jak często używasz "krwawej felgi" i jak mocnej. do regularnego mycia już dawno zrezygnowałem z takich wynalazków, felgę przed sezonem smalcuję/kładę ceramikę a później wystarcza APC bądź coś typu UWC albo CT CW w rozcieńczeniu i nie ma problemów z domyciem. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMCzysci Opublikowano 1 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2021 Jak wyżej. Użycie raz w roku wystarcza. Wyryte w skale z S20 FE 5G 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
locarno Opublikowano 1 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2021 To używanie krwawej felgi do regularnego mycia jest złe? Nawet jeśli szybko ją spłukuję? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RoBerTo91 Opublikowano 1 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2021 2 minuty temu, locarno napisał: To używanie krwawej felgi do regularnego mycia jest złe? Nawet jeśli szybko ją spłukuję? Możesz , ale to trochę marnowanie produktu , lepiej wheel cleanerem myć regularnie. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMCzysci Opublikowano 1 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2021 To używanie krwawej felgi do regularnego mycia jest złe? Nawet jeśli szybko ją spłukuję?Felgom nic nie będzie, ale śruby, tarcze, zaciski - to wszystko obrywa. Dopiero po pół roku-roku od mycia zdąży się zebrać na tyle dużo syfu, żeby kolejne użycie było zasadne.Wyryte w skale z S20 FE 5G Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
locarno Opublikowano 1 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2021 No krwawa felga powoduje rdzewienie elementów ale przecież to samo się dzieje jadąc w deszczu. Czy krwawa felga o wiele przyśpiesza ten proces? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi