Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jakiś rozsądny zamiennik albo coś tańszego zamiast Scangrip Matchpen R?

Chodzi mi o coś również do 200 zł z regulacją mocy, ale również co najważniejsze światło zarówno zimne jak i ciepłe (zmiana).

Potrzebuje czasem miejscowo coś sprawdzić w obu światłach czy to wewnątrz pojazdu czy małe elementy na zewnątrz.

Opublikowano

Zastanawiam się nad zakupem cleantech cover. Mógłby mi ktoś coś więcej powiedzieć o tym produkcje, czy jest wart swojej ceny, czy dość długo utrzymuje się na aucie i czy jest dobra hydrofobowość ? A może ktoś ma jakąś końcówkę produktu na sprzedaż do przetestowania

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano
25 minut temu, Bravo220s napisał:

Zastanawiam się nad zakupem cleantech cover. Mógłby mi ktoś coś więcej powiedzieć o tym produkcje, czy jest wart swojej ceny, czy dość długo utrzymuje się na aucie i czy jest dobra hydrofobowość ? A może ktoś ma jakąś końcówkę produktu na sprzedaż do przetestowania emoji6.png

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

przecież jest cały temat poświęcony

Opublikowano

Rupes LHR15 MARK II zależność dodania podkładki pod BP plusy\minusy? JAk lepiej dodać to grubość ma znaczenie czy jak najcieńsza?

Opublikowano

Potrzebuje zakupić mały zgrabny prostownik do długiej ciągłej pracy przy aucie aby podtrzymał prąd lub podładował w razie W. Gdzieś mi się migło na forum, że ktoś coś polecał. 

Najlepiej coś bezobsługowego z microprocesorem. Do okazjonalnego użytku nie za milion monet.

Opublikowano
Potrzebuje zakupić mały zgrabny prostownik do długiej ciągłej pracy przy aucie aby podtrzymał prąd lub podładował w razie W. Gdzieś mi się migło na forum, że ktoś coś polecał. 
Najlepiej coś bezobsługowego z microprocesorem. Do okazjonalnego użytku nie za milion monet.
Ctek mxs 5.0 to klasyczna propozycja, można też zobaczyć za Noco Genius.
Opublikowano
3 godziny temu, w0jta5 napisał:
12 godzin temu, Dante05 napisał:

Ctek mxs 5.0 to klasyczna propozycja, można też zobaczyć za Noco Genius.

Coś tego pokroju no name sprawdzą się czy iść w powyższe?

9543856425 aukcja Allegro

Opublikowano
Coś tego pokroju no name sprawdzą się czy iść w powyższe?
9543856425 aukcja Allegro
Tanie ładowarki raczej się nie sprawdzają.
Przyklad:
Opublikowano

Ten CTEK też średnio ogarnia zresztą kolega podlinkował kanał na którym jest opisane wszystko. Ja mam CTEK i to taki podtrzymywacz bardziej. Tego Geniusa warto brać ale też w tej większej wersji G7200 odrobinę więcej a ma mocy na tyle że da radę z większym aku.

Opublikowano

Generalizując żadna ładowarka do 5A nie zaliczy testu gęstości.
Aczkolwiek Ctek idealnie trafia w kryteria kolegi - jest stosunkowo tani do tego co oferuje, czyli naladuje aku, podtrzymuje (powraca do zadanego ustawienia przy zaniku napięcia), podstawowe odsiarczenie, nie zagotuje/odparuje aku zamknietego, nie zniszczy AGMa czy żelu.

Dobry produkt dla ludzi którzy nie bawią się w pomiary gęstości, rozładowania na kwasiakach.

• Lubię to 1
Opublikowano
11 minut temu, Szpako99 napisał:

Czym usunąć NW Rain X? Potrzebuję chemii, ponieważ brak polerki żeby to zedrzeć. 

Benzyna ekstrakcyjna tego nie ruszy?

Opublikowano
54 minuty temu, vlodek2532 napisał:

To prawda, że na zimę warto wypłukać myjkę ciśnieniowa płynem do spryskiwaczy zimowym?

Jeśli w pomieszczeniu, w którym ją trzymasz może temperatura spaść poniżej zera to tak. Jeśli nie, ja przepłukuje demineralką.

Opublikowano
Godzinę temu, Lukaso napisał:

Jak przepłukać myjkę? Trzeba by jakoś jej podać wodę tak? 

Stawiasz bańkę z płynem do spryskiwaczy/demineralizowaną wyżej niż myjkę, wkładasz do banki wąż i podłączasz go pod myjkę. Odpalasz myjkę, ona zaciąga płyn z banki, pozwalasz jej przelać z 1-1,5l plynu

• Lubię to 1
Opublikowano
W dniu 30.10.2020 o 10:34, KUBA46 napisał:

Tylko po co co mycie QD? Fusso bez podbijania i tak leży całą zimę na spokojnie. Używanie qd nie zawsze równa się przedłużeniem żywotności wosku. Szczególnie gdy wosk ma się dobrze.

Ok, jak nie ma sensu dawać QD to nie będę, ale czy ten koch jeżeli będę go używał po myciu aut na myjce spełni jakąś funkcję - ochronną, podbijającą, przedłużającą żywtoność ? Czy szkoda marnować 80zł i go używać co mycie ? Jeżeli nie ma sensu, to po co to w ogóle jest ? 😄

Opublikowano
W dniu 5.11.2020 o 21:15, motorzysta95 napisał:

Ok, jak nie ma sensu dawać QD to nie będę, ale czy ten koch jeżeli będę go używał po myciu aut na myjce spełni jakąś funkcję - ochronną, podbijającą, przedłużającą żywtoność ? Czy szkoda marnować 80zł i go używać co mycie ? Jeżeli nie ma sensu, to po co to w ogóle jest ? 😄

Są różne QD na różne potrzeby. Są takie które pomogą dosuszyć auto i zdjąć waterspoty niewiele po sobie zostawiając. Są takie które mają trwałość większą niż 50% wosków. Są mocno czyzczące i tych bym unikał.

Szczególnie przy fusso bym sę nie wzbraniał od używania qd bo ani mu specjalnie nie zaszkodzą ani też nie mówimy o najwyższym konkursowym looku który przyklepiemy QDkiem. Nie to żebym miał do looku fusso uwagi bo na moje oko to się nie ma czego wstydzić.

Dla mnie super odświeżony wygląd po myciu na plus i sobie zwykle pryskam 😛