Lukaso Opublikowano 30 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2020 2 godziny temu, mefONE napisał: Czasem na mocnone zabrudzenia ciezkie do usuniecia przy myciu zasadniczym wplyw ma sama porowatosc/struktura lakieru na felgach. Zniszczone lakiery od ciezkiej chemii latwiej przywieraja roznego rodzaju naloty itd. Malowane na nowo czy tez polerowane maja pozamykane pory i zakamarki do ktorych ten syf przywiera tak w skrocie. To nie przywieranie było akurat na mocno zmęczonej feldze. Ale ja nie jeżdżę jakiś ostro to i opiłków nie było dużo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CarlosBlack Opublikowano 30 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2020 @mefONE skąd stwierdzenie że "przewodowe"? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mefONE Opublikowano 30 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2020 Wydaje mi sie, ze widze tam z tylnego trojkata wystajaca linke. Ale na szosowym osprzecie az tak dobrze sie nie orientuje. Moge sie mylic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
#kris Opublikowano 1 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2020 @mefONE to zapewne przewód od Di2 Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
icek Opublikowano 1 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2020 Panowie czy mikrofibra WS Gentleman Basic 360g nada się do polerki wosku? Czy jednak szukać czegoś z większą gramaturą? Jeśli tak, to co polecilibyście w rozsądnej cenie? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CarlosBlack Opublikowano 1 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2020 @icek tak zaczynam polerowanie wosku, na koniec kontrolnie dopieszczam czymś 500-600 g Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
icek Opublikowano 1 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2020 @CarlosBlack gentlemanem na dwie strony jedziesz? Czy tylko stroną z dłuższym włosiem? tak z ciekawości - dlaczego nie na odwrót? Najpierw 500-600, a później dotarcie gentlemanem 360? ps. sam gentleman wystarczy do polerki wosku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA46 Opublikowano 1 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2020 @icek wystarczy. To w końcu wosk, a nie powłoka... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kerad Opublikowano 1 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2020 Ja używam COCO, zawsze to przyjemny zapach niż rozpuszczalnikowe pochodne.Możesz podać przykładowego linka, bo mi tylko bajki na Google wyszukuje... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Domel Opublikowano 1 Października 2020 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2020 26 minut temu, kerad napisał: W dniu 26.09.2020 o 20:42, Domel napisał: Ja używam COCO, zawsze to przyjemny zapach niż rozpuszczalnikowe pochodne. Możesz podać przykładowego linka, bo mi tylko bajki na Google wyszukuje... Shiny Garage Coco Tire Dressing, uwaga bo dywaniki sa mega śliskie po tym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMCzysci Opublikowano 1 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2020 Czym on się różni od BeDwaBe? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Streat Opublikowano 1 Października 2020 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2020 @MMCzysci trwałoscią coco to taki na szybkie akcje, i taki swoisty wspomagacz a b2b to masz pełnoprawny dressing do opon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lorion Opublikowano 1 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2020 Panowie przed samym woskiem Fusso wymywam zawsze lakier jeszcze IPA/Alkoholem. Zastanawiam się co jest najlepsze. Używałem Wipe OUT zazwyczaj, ale może nie ma sensu tak katować tym lakieru? Może jakieś rozcieńczenie IPY wystarczy, tylko ile polecacie 20? 50? 70? czysta IPA? Co będzie tym właściwym wyborem pomiędzy katowaniem lakieru bezsensownym, a tym co daje równie dobrą skuteczność? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADZIA Opublikowano 2 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2020 50/50 idealnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mefONE Opublikowano 2 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2020 Chyba sam widzisz przy jakim stężeniu co pojawia sie na odparowanym panelu. Ja stosuje bezpieczne 1:1 i jesli nie daje rady to wchodzi wipe out albo weryfikuje czy nie trzeba cleanerem sobie pomoc jesli to jakis czarnuch po korekcie przykladowo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kerad Opublikowano 2 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2020 Shiny Garage Coco Tire Dressing, uwaga bo dywaniki sa mega śliskie po tym Dzięki, to jednak zostanę przy carpro perl choć ma specyficzny zapach... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analyzator Opublikowano 3 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2020 Panowie potrzebuje podłych ręczników do brudnej roboty. Zwykle kupowalem po 1zl w Auchan ale już takich nie ma. Opony, chodniki. Nie do lakieru. Coś polecicie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin1992 Opublikowano 3 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2020 @analyzator proszę bardzo https://www.castorama.pl/scierki-z-mikrofibry-50-szt-id-1102882.html 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analyzator Opublikowano 3 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2020 W dniu 16.09.2020 o 11:16, Good Stuff napisał: @analyzator To nasza butelka z CANYONEM czy poprzednim triggerem ? O taka. Raz zalana i udało się jak widzicie wypsikać większość. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lorion Opublikowano 3 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2020 Pytanie dla osób które miały do czynienia z wieloma maszynami DA, Rollera od ADBL 9mm zaliczylibyście do cichszych maszyn czy nie koniecznie? Głównie chodzi mi o biegi 1-3, bo na tych wyższych to wiadomo już głośniej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4dminwhyyyyy Opublikowano 4 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2020 Wczoraj robiłem szybką wieczorną akcje na samochodzie żony. Piana adbl z pianownicy techkara, potem enzo car soap i zauważyłem podczas spłukiwania, że robi się lekka tafla na masce i dachu. 1.08.2020 kładzione fusso po usuwaniu smoły, deironizacji, cleanerze softa oraz wymyciu inspection sprayem od shiny garage. czy jest możliwe, że fusso już zjechało czy raczej przytkało się i adbl+szampon tego nie ruszył? Od nałożenia myte może 3 razy i ze dwa spłukane na bezdotyku samą wodą. Podobnie, to wyglada na drugim samochodzie gdzie tydzień wcześniej było kładzione Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analyzator Opublikowano 4 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2020 @4dminwhyyyyy może szampon się nie wypłukał ? Sprawdź z innym kolejnym razem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamsyyo Opublikowano 5 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2020 Użyłem dzisiaj na szyby WSR z FX Protect, psiknąłem na rękawice i lekko na mokre szyby obleciałem w koło. Poźniej przemyłem jeszcze raz szamponem i psiknąłem KOCH GS żeby zneutralizować kwas, dokłądnie wypłukałem. I teraz pytanie bo szyba zrobiła się lekko hydrofobowa, skąd taki efekt? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sodol Opublikowano 5 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2020 @Kamsyyo szyba sama z siebie posiada lekki efekt hydrofobowy. Gdy była zabrudzona to osad i brud zabijał tą hydrofobowość 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamsyyo Opublikowano 5 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2020 No bo zastanawiałem się czy to może kwas nie został czy coś i przez to tak jest. Ale z efektu ogólnie jestem zadowolony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi