#kris Opublikowano 21 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2020 @KUBA46 @Notcon właśnie szukam samych korków Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu23 Opublikowano 21 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2020 36 minut temu, Bapko napisał: Czy gdzieś w Polsce dostanę ten szampon? Jak w SCS nie ma to raczej nie ma szans tego dostać w PL Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CarlosBlack Opublikowano 21 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2020 @#kris Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator BiałyGTi Opublikowano 21 Września 2020 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2020 9 godzin temu, olas napisał: ja słyszałem że żaden naturalny wosk nie może być stosowany na ppf bo to się wżera w lakier Nie wiem gdzie tak czytałeś czy słyszałeś ale ktos niezłe brednie rozpowiada 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flatron007 Opublikowano 22 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2020 Panowie jak włączę klimę to przez pierwsze 5 sek jest taki dziwny "zapach" z nawiewów, później jest ok. Jak włączam samą dmuchawę bez klimatyzacji wszystko jest ok. Teraz nie wiem czy lepiej jechać na ozonowanie czy kupić jakiś preparat (np Wurth) i spryskać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D@ViD Opublikowano 22 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2020 @flatron007 ozonowanie 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mk4tdi Opublikowano 22 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2020 A ja tu na forum gdzieś czytałem że najlepiej dostać się do parownika i go spryskać, nawet sprayem z pianą i że to niby da lepszy efekt jak ozon 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D@ViD Opublikowano 22 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2020 kolejność: 1. Parownik 2. Ozonowanie 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flatron007 Opublikowano 22 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2020 Ok do parownika od str schowka powinienem się dostać, powinien być tam jakiś otwór. Czym go potraktować? Tak czytam o tym Wurth'cie i są skrajne opinie, jedni zachwyceni inni nie i że to zwykły alkohol a kosztuje 50zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Streat Opublikowano 22 Września 2020 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2020 @#kris poorboys ma przy kazdym praktycznie produkcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzała Opublikowano 23 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2020 17 godzin temu, mk4tdi napisał: A ja tu na forum gdzieś czytałem że najlepiej dostać się do parownika i go spryskać, nawet sprayem z pianą i że to niby da lepszy efekt jak ozon tylko mycie parownika da Ci długotrwały efekt. Jeśli nie masz pistoletu pod kompresor, to działaj wurthem w sprayu, jesli masz rozpylacz to polecam Tunap 180 Pianki polecam unikać, zdarza się że można załatwić wiatrak, termometr klimy lub rezystor... lepi się i zostaje w kanałach. Preparaty na bazie IPA min. wurth czy tunap są bezpieczniejsze. Ozon spoko do dezynfekcji całości auta i kanałów układu wentylacji... na zasyfiony parownik zadziała, ale krótkotrwale Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzygaj Opublikowano 23 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2020 @flatron007 Psikanie pianką w kanały, to proszenie się o kłopoty. Jak ma być dobrze, to tylko bezpośrednio na parownik. Ja używam CRC Airco Cleaner, ale teraz widzę, że już nie dają takiego wężyka żeby rozpylać na parownik tylko taki do kanałów. Na szczęście mam zachowany z poprzednich partii i na końcu tego wężyka jest taka metalowa końcówka, która rozpyla piankę wokół(360st) taka jak na tym zdjęciu: Zdejmuję schowek, wyjmuję filtr i jadę z koksem. Jak po jakimś czasie pod samochodem jest plama wody, to znaczy, że jest dobrze. Oczywiście trzeba wymacać ręką gdzie jest parownik. Założyć rękawiczki, wprowadzić wężyk i trzymając końcówkę blisko parownika psikać pianą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba95 Opublikowano 23 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2020 Panowie co polecacie do przygotowania aut na sprzedaż? Szef powiedział, że mam zielone światło i mam dać listę co ma zakupić. Zastanawiam się nad aio z ADBL'a lub manzerna 3w1. Jeśli macie inne propozycje to chętnie sprawdze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bapko Opublikowano 23 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2020 Panowie co polecacie do przygotowania aut na sprzedaż? Szef powiedział, że mam zielone światło i mam dać listę co ma zakupić. Zastanawiam się nad aio z ADBL'a lub manzerna 3w1. Jeśli macie inne propozycje to chętnie sprawdzeDrożej ale wydaje mi się ze lepszy look i maskowanie - Carpro essence . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D@ViD Opublikowano 23 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2020 @Kuba95 Anglewax Enigma AIO lub carpro Essence. Te co podałeś to słabe opcje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba95 Opublikowano 23 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2020 @Bapko @D@ViD jak z wydajnością powyższych produktów? Pierwszy raz będę miał styczność z aio. W firmie pracuje od tygodnia i pracujemy na plaku, tempo i wosku z bolla szef oczekuje lepszego efektu i jest w stanie zaakceptować wyższe ceny. Liczy się efekt, łatwość aplikacji i wydajność Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mumins Opublikowano 23 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2020 4 minuty temu, Kuba95 napisał: W firmie pracuje od tygodnia i pracujemy na plaku, tempo i wosku z bolla Zakładam, że dekontaminacji też nie przeprowadzacie - zacząłbym od tego, bo to połowa sukcesu od siebie dodam Prima Amigo lub dowolny cleaner i jakiś budżetowy wosk, np. hi-temp albo 30ml HoW za kilka dyszek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba95 Opublikowano 23 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2020 @Mumins dekontaminacji też nie robimy firma dziala od lat 80 i mają ciągle ten sam schemat pracy. Porozmawiam z szefem, może zgodzi się zwiększyć budżet na dodatkowe deirony i t&g oraz zaakceptuje trochę dłuższy czas pracy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D@ViD Opublikowano 23 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2020 16 minut temu, Kuba95 napisał: @Bapko @D@ViD jak z wydajnością powyższych produktów? Pierwszy raz będę miał styczność z aio. W firmie pracuje od tygodnia i pracujemy na plaku, tempo i wosku z bolla szef oczekuje lepszego efektu i jest w stanie zaakceptować wyższe ceny. Liczy się efekt, łatwość aplikacji i wydajność @Kuba95 na pewno musi być dekontaminacja tak więc Deiron, TG i ręcznik glinkujący a potem to już maszynowo Cleaner/ AIO . Cleaner - do siebie polecam Funky Witch Lemon Peeling lub Cleaner Dodo Juice AIO - szybko łatwo i dobrze to Anglewax Enigma na prawdę robi mega robotę (sam się przekonałem o tym w piątek), oczywiście kwestia doboru odpowiedniej gąbki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ktm950 Opublikowano 23 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2020 @Kuba95 opcja minimum to nafta na mikrofibrze do usuwania dużej ilości smoły, a tak to sama średnia glinka do przygotowania lakieru też wystarczy - szczególnie jeśli auto ma i tak mocno zniszczony lakier. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Streat Opublikowano 23 Września 2020 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2020 @Kuba95 Jeżeli to komis samochodowy to chyba najszybciej i najłątwiej zrobisz menzerna 3in1, ostatnio robiłem koledze tą pasta i naprawde fajnie sie z nia pracuje no i ma wiekszą siłe ciecia niz CP Essence wiec ja bym raczej szedł ku menzernie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba95 Opublikowano 23 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2020 @Streat tak chyba zrobię. Kupimy na początek po małych butelkach i sprawdzimy co będzie najlepsze. Po godzinach umyłem swoje auto i auto innego pracownika - wrzuciłem water golda i glossa. Szef jest pod wrażeniem jak można poprawić wygląd zwykłym dokładnym myciem i qd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analyzator Opublikowano 23 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2020 @Kuba95 to po takim 3 w 1 to dostanie zawału 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xadamx Opublikowano 23 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2020 44 minuty temu, Kuba95 napisał: Szef jest pod wrażeniem jak można poprawić wygląd zwykłym dokładnym myciem i qd To pokaż mu jak wygląda auto po dekontaminacji i glinkowaniu i przykryj to Elixirem, a podwyżkę masz zagwarantowaną. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vlodek2532 Opublikowano 23 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2020 @xadamx tylko powiedz mu ile taka zabawa kosztuje dopiero po podwyżce bo jak przeliczy to na pasty tempo albo farecle g3 to za łeb się złapie 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi