Kamsyyo Opublikowano 8 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2020 2 pytanka małe Tania i dobra mikrofibra do szyb, mam jedną ADBL, ale 25 za mała fibre to chyba dużo trochę. Aplikator do fusso inny niż oryginalny Wax pro czy coś innego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vlodek2532 Opublikowano 8 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2020 @Kamsyyo do szyb gładki zielony Sonax 8 zł/szt 40X40 polecam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigsmith21 Opublikowano 8 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2020 Cześć Panowie. Kolejne pytania swieżaka. Czym pryska cię wnęki,nie lubię lać tam piany. Dodam że korzystam z opryskiwacza. Czy przy dekontaminacji używacie środka na owady czy macie jakiś inny sposób? Czy przed woskiem Collinite wystarczy wyglinkowac czu trzeba użyć cleanera? Jeżeli tak to co budżetowego, łatwego i szybkiego polecacie? PozdrawiamWysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D@ViD Opublikowano 8 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2020 1 godzinę temu, Kamsyyo napisał: 2 pytanka małe Tania i dobra mikrofibra do szyb, mam jedną ADBL, ale 25 za mała fibre to chyba dużo trochę. Aplikator do fusso inny niż oryginalny Wax pro czy coś innego? Market DINO - są takie jasno zielone mikrofibry waflowe po 3zł 30 minut temu, bigsmith21 napisał: Czym pryska cię wnęki,nie lubię lać tam piany. Dodam że korzystam z opryskiwacza. APC + pędzel, a jak szczur to Tar&Glue Remover + pędzel no i oczywiście spłukanie wodą do bieżącego mycia normalnie rękawica i woda z szamponem z wiadra 31 minut temu, bigsmith21 napisał: Czy przy dekontaminacji używacie środka na owady czy macie jakiś inny sposób? Jeśli dużo masz owadów i lakier nie był niczym zabezpieczony, to używasz chemii na owady, przed całym procesem dekontaminacji, na suchy lakier 33 minuty temu, bigsmith21 napisał: Czy przed woskiem Collinite wystarczy wyglinkowac czu trzeba użyć cleanera? Jeżeli tak to co budżetowego, łatwego i szybkiego polecacie? Jeśli nigdy nie miałeś lakieru glinkowanego to po procesie dekontaminacji musi być glinkowanie i na końcu cleaner co do cleanera to polecam Funky Witch Lemon Peeling lub Poorboys Professional Polish (kupisz mały testerek 100ml za śmieszną cene i wystarczy na 3-4 razy) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigsmith21 Opublikowano 8 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2020 Jeśli nigdy nie miałeś lakieru glinkowanego to po procesie dekontaminacji musi być glinkowanie i na końcu cleaner co do cleanera to polecam Funky Witch Lemon Peeling lub Poorboys Professional Polish (kupisz mały testerek 100ml za śmieszną cene i wystarczy na 3-4 razy)Dzięki wielkie kolego. Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu TapatalkaZ racji tego że blisko mam sklep Mr cleaner w Katowicach, a niestety nie posiadają wymienionych przez Ciebie cleanerów, pytanie brzmi czy Dodo Juice nie będzie zły? Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Domel Opublikowano 8 Września 2020 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2020 2 godziny temu, bigsmith21 napisał: Czy przed woskiem Collinite wystarczy wyglinkowac czu trzeba użyć cleanera? Jeżeli tak to co budżetowego, łatwego i szybkiego polecacie? Budżetowy nie jest, ale warty tej ceny, robi mega robotę https://mrcleaner.pl/prewax-cleanery-przed-woskiem/house-of-wax-amber-lekko-scierny-cleaner-do-lakieru-250ml?from=listing Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TontaV8 Opublikowano 8 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2020 Carpro Clear Cut czy Koch H9 lepiej wycina? Chodzi głównie o agresywność Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D@ViD Opublikowano 9 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2020 9 godzin temu, bigsmith21 napisał: czy Dodo Juice nie będzie zły? Jest ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
#kris Opublikowano 9 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2020 Szwagr ma plany stawiać hale pod stację diagnostyczną, myjnię i mechanikę.Jest ktoś na forum kto kuma w co i jak najlepiej wyposażyć myjnię... najgorsze że to myjnia dla ciężarówek. Może jak mu pomogę to zrobi i miejscówkę dla mnie Pozdrawiam.Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D@ViD Opublikowano 9 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2020 25 minut temu, #kris napisał: w co i jak najlepiej wyposażyć myjnię. w szczotki hehe sorki 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigsmith21 Opublikowano 9 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2020 Budżetowy nie jest, ale warty tej ceny, robi mega robotę https://mrcleaner.pl/prewax-cleanery-przed-woskiem/house-of-wax-amber-lekko-scierny-cleaner-do-lakieru-250ml?from=listingRozumiem że po nim mogę bezpośrednio nakładać wosk? Nie muszę już jechać ipą?Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Domel Opublikowano 9 Września 2020 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2020 18 minut temu, bigsmith21 napisał: Rozumiem że po nim mogę bezpośrednio nakładać wosk? Nie muszę już jechać ipą? Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka Obowiazkowa lektura: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ghost Opublikowano 9 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2020 7 minut temu, Domel napisał: Obowiazkowa lektura: Tam jest za dużo czytania dla nowych Może by to maxymalnie uprościć dla nowych i pasjonatów. Prewax-cleaner i na to wosk/sealant. Nie używać IPY. Koniec. Inspekcje, powłoki, świadome wymagania. Doświadczona osoba wie kiedy potrzebuje ipy i co chce osiągnąć Czyli wychodzi na to, że jak ktoś pyta czy użyć ipy to na 99% można odpowiedzieć NIE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigsmith21 Opublikowano 10 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2020 Czytałem tą "długą" lekturę nawet z 3 razy. Nie rozumiem jednak jednego. Cleenery niekiedy wypełniają rysy, więc wnioskuje że jest tam jakiś glaze czy coś. To nie obniża wytrzymałości wosku? Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strus Opublikowano 10 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2020 Słabo czytałeś Sam typowy cleaner trwałości nie obniża. Jeśli jest to cleaner/glaze to już obniża. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czester Opublikowano 10 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2020 Jeśli chodzi o APC to korzystam aktualnie z Koch GS. Mam pytanie do posiadaczy, jak rozrabiacie to APC do czyszczenia wnętrza? 1:20, 1:30? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredi88 Opublikowano 10 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2020 3 godziny temu, bigsmith21 napisał: Czytałem tą "długą" lekturę nawet z 3 razy. Nie rozumiem jednak jednego. Cleenery niekiedy wypełniają rysy, więc wnioskuje że jest tam jakiś glaze czy coś. To nie obniża wytrzymałości wosku? Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka Jak narazie to są same domysły. Ja jeszcze testu 50:50 nie widziałem żeby ktoś kładł na cleaner i wymyty cleaner i zrobił porównanie gdzie dłużej siedzi. Sam kładę woski różne na zimę na cleaner i spokojnie całą zimę siedzą nawet z traktowaniem ich bezdotykiem. Niektórzy do wosku podchodzą jak do remontu domu raz na 20 lat. Zjedzie po 3 miesiącach to się nowy położy... to tylko wosk. 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ter Opublikowano 10 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2020 jak (czy?) czyścicie aplikatory do wosku kiedy spadną na ziemię? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D@ViD Opublikowano 10 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2020 7 minut temu, ter napisał: jak (czy?) czyścicie aplikatory do wosku kiedy spadną na ziemię? zdmuchnąć i apc + ciepła woda i praca ręczna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikos95 Opublikowano 10 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2020 Jaka powłoka na szyby? Gtechniq, CarPro, Tevo...? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiterG Opublikowano 10 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2020 @Mikos95 gtechniqWysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigsmith21 Opublikowano 10 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2020 Panowie w sobotę będę czyścił wnętrze Mitsubishi ASX. Miał ktoś może doczynienia z plastikami? Są któreś uczulone na APC tak jak np w Golfie IV? Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alexander.p Opublikowano 10 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2020 Czy Fordy Tak już mają? Czy to Sonax Extreme koncentrat w normalnej dawce?Tragedia, kwaśnym apc muszę myć maskeWysłane z mojego SM-A105FN przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@tomek@ Opublikowano 10 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2020 Panowie mam pytanie czy można położyć powłokę unc-r na rowerze karbonowy czarny mat z dodatkiem caleste? Chodzi mi o to aby go było łatwiej czyścić no i aby z czasem kolor caleste nie zrobił się w turkus 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigsmith21 Opublikowano 10 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2020 Czy bardziej efektywne jest mycie opon produktem do tego przeznaczonym np Tire & Rubber od Clean Techa niż APC 1:4. Bo jeżeli różnica jest znikoma ..... Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi