CarlosBlack Opublikowano 13 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2020 @Kyau1 robiłem ostatnio w mocno zmęczonym mondeo w proporcji 1:10 i dał radę. Dla takiej w średnim stanie powinno wystarczyć 1:15. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D@ViD Opublikowano 14 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2020 10 godzin temu, Kyau1 napisał: Excede Encapsulator Cleaner jako bonnet do podsuftki lekko zasyfionej nada się? Jeżeli tak to w jakim stezeniu? nada 1:10 z ciepłą wodą 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukaso Opublikowano 14 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2020 Do odtłuszczenia przed woskiem alkohol 50% będzie spoko? Pytanie troche laickie owszem ALE tak myślę że skoro nawet clean tech zaleca taką IPE przed powłoką to coś o tym wiedzą, z drugiej strony jednak 50tka nie wymywa dobrze pasty... Tak pytam bo czarny uni źle znosi setkę na niektorych elementach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smerf91 Opublikowano 14 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2020 1 minutę temu, Lukaso napisał: Do odtłuszczenia przed woskiem alkohol 50% będzie spoko? Wystarczy 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raafal91 Opublikowano 14 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2020 Czy możliwe jest, że 2-3 krotne mycie auta z opryskiem citrus oila zabiło wosk fk 1000p ? Stężenie wg instrukcji na opakowaniu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukaso Opublikowano 14 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2020 Jak spore stężenie to możliwe że zabiło Ci hydro. Czy całkiem wosk, tego nie wiadonoy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analyzator Opublikowano 14 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2020 Szybkie pytanko o wyciągnięcie wgniotki. Nowy samochód mojej małżonki i ktoś jej zrobił szkode na przednim błotniku. Lakier ledwie kropeczka punktowo uszkodzony. Jest wgniotka na załamaniu błotnika wciśnięte na pewno z 2-3mm. zrobię to jakoś sam domowym sposobem czy nie wydając 1000000 monet czy odrazu się szykować na usługę? Nie zrobiłem fotki ale mogę uzupełnić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PawelKRZ Opublikowano 14 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2020 @analyzator Moja zona w zimie otarła prawy przedni błotnik Polo o bramę garazu. No i oczywiście było wgniecenie. Najpierw chciałem dac do blacharza (wycenił 3000-4000 PLN z cieniowaniem przednich drzwi). Potem pomyślałem, ze sam się z tym pobawię - metoda PDR. Jak zacząłem zliczać co by mi pasowało na Ali (bo taniej) kupic, do tego brak mojego doświadczenia .... Ostatecznie dałem do zakładu, który się tym zajmuje na co dzień i za 250PLN mi to wyciągnęli i przepolerowali. Częśc rysek oczywiście pozostawao bo odbyło się bez lakierowania. Ale kształt jest idealny i tak nie drażni oczu. Ogólnie chodzi mi o to, że w jakimś zakładzie może wyjść i taniej i lepiej niż samemu, domowym sposobem itd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bochen Opublikowano 14 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2020 8 godzin temu, analyzator napisał: Szybkie pytanko o wyciągnięcie wgniotki. Nowy samochód mojej małżonki i ktoś jej zrobił szkode na przednim błotniku. Lakier ledwie kropeczka punktowo uszkodzony. Jest wgniotka na załamaniu błotnika wciśnięte na pewno z 2-3mm. zrobię to jakoś sam domowym sposobem czy nie wydając 1000000 monet czy odrazu się szykować na usługę? Nie zrobiłem fotki ale mogę uzupełnić. Auto Dent w Strzeszkowicach jakbyś sam nie dał rady przyssawką do telefonu. Fachowiec jakich mało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kowloonwax Opublikowano 15 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2020 Plastiki czyścicie przed czy po praniu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DevMike Opublikowano 15 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2020 Witam, może mi ktoś wyjaśnić o co chodzi z tymi smugami? Auto wymyłem użyłem Soft99 luxury gloss i takie smugi mam po nałożeniu płynnego wosku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu23 Opublikowano 15 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2020 @DevMike Praca w słońcu? Nagrzany/ciepły lakier? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DevMike Opublikowano 15 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2020 Właśnie nie był wieczór 20, chłodek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał126 Opublikowano 15 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2020 34 minuty temu, DevMike napisał: Witam, może mi ktoś wyjaśnić o co chodzi z tymi smugami? Auto wymyłem użyłem Soft99 luxury gloss i takie smugi mam po nałożeniu płynnego wosku Luxury Gloss tak czasem ma, bo jest bardzo płynny i szybko wysycha. Można to usunąć pryskając niewielką ilość i docierając suchą fibrą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel87 Opublikowano 15 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2020 @kowloonwax ja osobiście przed. Nie muszę później czekać (tracić po prostu czasu), aż tapicerka wyschnie żeby wejść do środka. Druga sprawa na wypraną tapicerkę zawsze może coś z brudnego plastiku, pędzla polecieć, kapnąć itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMCzysci Opublikowano 15 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2020 Jeśli nie wyciągam foteli z auta, to najpierw pranie, potem plastiki. Zawsze jakaś kropelka prespraya czy płukanki gdzieś kapnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DevMike Opublikowano 15 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2020 Godzinę temu, Michał126 napisał: Luxury Gloss tak czasem ma, bo jest bardzo płynny i szybko wysycha. Można to usunąć pryskając niewielką ilość i docierając suchą fibrą. A polecisz jakiś lepszy quick detailer? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał126 Opublikowano 15 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2020 5 minut temu, DevMike napisał: A polecisz jakiś lepszy quick detailer? Nie, bo sam bardzo się polubiłem z Luxury Glossem Wręcz jako taki "pryśnij, przetrzyj, zapomnij" jest idealny dla mnie. Czasem tylko trzeba na niego uważać przy aplikacji - przede wszystkim nie walić za dużo, nie na mocno rozgrzaną karoserię i popatrzeć po docieraniu, czy jest dobrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DevMike Opublikowano 15 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2020 Kurde ja trzeci raz go używałem i za każdym razem mam ten sam efekt. Zawsze takie zacieki itp nie wiem co jest nie tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ShiningCar Opublikowano 15 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2020 @DevMike, nie wiem jakiej fibry używasz, ale jeśli coś z dłuższym włosiem/puszysta to zmień na coś z krótszym/cieńsza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DevMike Opublikowano 15 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2020 Dobra to teraz pytanie. Nakładałem wczoraj tego cleanera.Dzis może zrobię korektę. Żeby nie myć auta po prostu nałożyć nową warstwę na tą obecną? Auto stoi pod chmurka. Boję się że będą rysy więc chyba poczekaj do następnego mycia. Mikrofibre faktycznie z grubszym włosiem mialem P. S. Jakąś różnica między fusso quick detailer vs SOFT99 FUSSO COAT SPEED & BARRIER Ona są quick detialerami jednej firmy 53 minuty temu, ShiningCar napisał: @DevMike, nie wiem jakiej fibry używasz, ale jeśli coś z dłuższym włosiem/puszysta to zmień na coś z krótszym/cieńsza. Konkretnie użyłem tej https://mrcleaner.pl/mikrofibry/sam-s-detailing-edgeless-microfibre-delikatna-mikrofibra-bez-obszycia-idealna-do-docierania-woskow-40x40cm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analyzator Opublikowano 15 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2020 @DevMike z softa fukupika. Ppz fajny glos i kropelki. Trwałość więcej niż potrzeba od qd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario448 Opublikowano 15 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2020 Pacjent - tylna, skorzana kanapa audi. Po zalaniu jakimś sokiem spuchla, tak jak na zdjeciu. Jest jakas szansa na uratowanie tego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukaso Opublikowano 16 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2020 Pete's się wypaca w gorące dni? Już nie ważne, posmarowane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FilipO Opublikowano 17 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2020 Co sądzicie o Carpro Essence i na niego FX Protect Vision ? Czerwone UNI na Lancii, zrobiony solidny Onestep z 2 msc temu, Show Wax od GS powoli się kończy, i chce wrzucić FX Protect na nią. Natomiast zastanawiam się czy zdjąć wosk / QD z niej DA15mm + czarny pad finishowy + ACA520 czy może Sonax Perfect Finish na tym samym padzie bądź właśnie zakup Essence, który ponoć świetnie się spisuje na UNI. Ktoś używał kanapki Essence + powłoka nie od CarPro ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi