Skocz do zawartości

Krótkie pytanie i krótka odpowiedź

AreK

Rekomendowane odpowiedzi

@Domel  zdaje się @Tomas-sg  coś tam od nich chwalił jednocześnie narzekając na opakowanie przy nie małej cenie. 😉 

1 godzinę temu, MMCzysci napisał:

Do opon

A ja z powodzeniem stosuje zmywaki kuchenne. Używam jednorazowo i wyrzucam. 😉 

9 godzin temu, Domel napisał:

Kto ma i uzywa produktow Aenso ? Jakies opinie ?

Dressing do opon to mój totalny ulubieniec. Nr 1 wśród dressing ów zdecydowanie. 😉

QD przyjemne, dobrze maskuje, ciekawie pachnie, bez dwóch fibr się nie obejdzie ale jedyny jego minus to jest cena. 😉

A o tym co wspominał @Michał82to prawda. Za taką cenę człowiek myśli że kupuje markę premium a atomizery wkręcają się krzywo na butelkę...  Zaraz że edytuje post i dodam zdjęcie z oficlajnej stronę Aenso Polska bo tam to widać najlepiej 😉

Przyjrzyj się na szpare między atomizerem a butelką. 

FB_IMG_1595918789969.jpg

Ma ktoś link do sprawdzonego tlenku ceru? po użyciu prostaff windshield cleanera w tej złotej butelce. Po dokładnym wymyciu szyba pięknie tafluje wodę ale zostawia dziwne mleczne mazy po użyciu wycieraczek, które są widoczne jeszcze przez jakiś czas. Ostatnia nocna trasa w deszczu, to była istna masakra. Sprawdzane na nowych wycieraczkach i na starych. 

Stosował ktoś kombinację 3m fast cut i miękki Pad? I może powiedzieć co nieco jak wyglądała praca i efekty? Lepiej dodać też trochę finishowej przy początkowych przejazdach? Cel - odświeżenie lakieru, delikatne usunięcie rys 

3 godziny temu, 4dminwhyyyyy napisał:

Ma ktoś link do sprawdzonego tlenku ceru? po użyciu prostaff windshield cleanera w tej złotej butelce. Po dokładnym wymyciu szyba pięknie tafluje wodę ale zostawia dziwne mleczne mazy po użyciu wycieraczek, które są widoczne jeszcze przez jakiś czas. Ostatnia nocna trasa w deszczu, to była istna masakra. Sprawdzane na nowych wycieraczkach i na starych. 

Ja zwykle zamawiam na znanym serwisie w formie proszku. Pracuje się nim bardzo fajnie. Za jakiś czas muszę spróbować gotowca z RR customs

Widziałem taką pianownice jak poniżej w linku, mówicie że lepiej się opłaca kupić pianownice pa?

https://allegro.pl/oferta/pianownica-700-ml-myjki-karcher-k2-k3-k4-k5-k6-k7-8873319283?utm_medium=app_share&utm_source=facebook

4 minuty temu, ZUMAL napisał:

Widzę że deska z Volvo S/V 40. Chyba że się mylę. Ja osobiście wymywam deskę volvo APC Kochem GS  i  nakładam Nielsen Finesse. Mi najlepiej w przypadku volvo ten zestaw pasuje. Powinno Ci to ustrojstwo zniwelować. Jak byś był z zachodniej części Poznania to możesz wpaść do Rokietnicy i spróbujemy . Jestem teraz w kraju.

Deska z Astry G OPC1. Spróbuję ten preparat co polecasz. Co prawda z Poznania jestem, ale tak wyjazdowy grafik pracy mam, że niestety nie mam jak usiąść właśnie w Poznaniu na tyłek. Dlatego też zbieram info co można zrobić, bo to chyba po prostu wypłowiało 😞

8 minut temu, alex_331 napisał:

Deska z Astry G OPC1. Spróbuję ten preparat co polecasz. Co prawda z Poznania jestem, ale tak wyjazdowy grafik pracy mam, że niestety nie mam jak usiąść właśnie w Poznaniu na tyłek. Dlatego też zbieram info co można zrobić, bo to chyba po prostu wypłowiało 😞

Deska z tego ujęcia podobna. Ale cóż starość i człowiek omylny się staje. Spróbuj tej kombinacji lub skorzystaj z innych rad. Mnie to wygląda bardziej na agresywną chemię, którą ktoś potraktował deskę. Powodzenia

• Lubię to 1
  • Super 1

Witam,

Dzisiaj kładłem swój pierwszy wosk w życiu zgodnie ze sztuką( Tonyin Crystal Ceramic Wax) jak wiadomo jest to syntetyk i pracy przy aucie było na tyle dużo przy przygotowaniu, że maskę, zderzak i część dachu złapało mocne słońce już po aplikacji wosku i dotarciu. Po jakimś czasie zauważyłem, że w tych miejscach lakier zrobił się jak by przymglony, nie dotarty. Dziś jest u mnie 30st. czy to możliwe żeby syntetyk się wypacał?

2 godziny temu, Kamsyyo napisał:

Szampon Koch nano magic shampoo podbija efekt wosku i trwałość czy wręcz przeciwnie? pH około 5,5. Można nim myć co tydzień auto?

Ten szampon ma PH w okolicach 7. Można nim myć co tydzień. Czy podbija wosk nie wiem, ale nie zaszkodzi. Szampon ułatwia zrzut wody.

Kiedyś ktoś na forum chwalił się mobilna aplikacją na androida do liczenia steżeń i proporcji . Na necie jest tego dużo ale przeglądarkowe wersje. Umie sobie policzyć te wartości, ale chciał bym mieć taki bajer w telefonie by być bardziej "Pro"

Wysłane z mojego LG-H850 przy użyciu Tapatalka