KZFR Opublikowano 12 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2020 Koledzy, poszukuję cleanera/glaze + ewentualnie jakiś wosk do tego, nastawienie na maksymalne ukrycie niedoskonałości lakieru i wygląd, kolor czarne uni, co polecacie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukaso Opublikowano 13 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2020 Cleaner glaze to prima Amigo weź a z wosków to może to nowe mystic z funky? I tak nie ma metalika więc może zaciemniać się ile chce i będzie dobrze. Było tu zdjęcie jak on ładnie kryje. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analyzator Opublikowano 13 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2020 @KZFR bilt hamber cleanser polish kryje jak głupi. Sprawdzałem na kilku czarnych metalikach i uni, daje czadu. Wosk co tam uważasz ale brałbym finisa bo dlugo na nim siedzi. Na srednim lakierze bez korekty krycie daje więcej do looku niż konkursowy wosk. Ostatnio zdziwiłem sie ile ukrywa wosk carchem 38. Niewiele mniej niż autobalm który ciężko nazwać woskiem na trochę zmęczonym czarnym uni miał dał najlepszy look z całego pudełka wosków co wskazało kilka osób 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Domel Opublikowano 13 Czerwca 2020 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2020 Kto już ma szczotkę ADBL ? Chciałbym tą "soft" sprawdzić na oponach. Twarda z Ali trochę kasza... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawik_G Opublikowano 13 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2020 Ja mam,ale niestety pierwsze testy dopiero w lipcu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CarlosBlack Opublikowano 13 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2020 @Domel kupiłem pomarańczową i czarną pod kątem tapicerki - wykładzin. czarna nie aż taka twarda i całkiem daje radę. pomarańczowa... dostałem ze zgniecionym włosiem do środka, miałem nadzieję że się ułoży ale nic z tego. wypowiadam się o "mniejszym" rozmiarze i zakupie z aledrogo a nie od producenta. wg mnie czarna warta swojej ceny. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sufer Opublikowano 14 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2020 Posiada ktoś myjkę Lavor4 plus 160 digit z obi? może coś o niej więcej powiedzieć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
powalla Opublikowano 14 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2020 Nie dotykac ... za duzo guziczkow i plastiku , a za malo metalu i chora cena Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kondziuu Opublikowano 14 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2020 Jak poradzić sobie z Water Spotami? Co chwile co jadę na myjnie to zostaje mi pełno białych plam od wody. Gdybym nałożył wosk mniej by tych kropek było? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonderez Opublikowano 14 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2020 @Kondziuu a samochód suszysz po myciu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba95 Opublikowano 14 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2020 @Kondziuu jeśli tylko płukasz auto na bezdotyku to zawsze zostaną krople. Nawet po wosku. Jedyny sposób to dynamiczna przejażdżka, ale i tak trochę wody zostanie na lakierze. Najlepiej umyć na 2 wiadra i osuszyć ręcznikiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kepa416 Opublikowano 14 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2020 Cześć mam problem z białym nalotem po wosku w szczelinach między klamką a drzwiami czy listwami w dachu? Jak szybko z tym sobie poradzić lub tego unikać? Bo teraz na następny dzień mam wykałaczkę i wyciąganie tego fizycznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D@ViD Opublikowano 14 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2020 10 minut temu, kepa416 napisał: Cześć mam problem z białym nalotem po wosku w szczelinach między klamką a drzwiami czy listwami w dachu? Jak szybko z tym sobie poradzić lub tego unikać? Bo teraz na następny dzień mam wykałaczkę i wyciąganie tego fizycznie. Zmienić wosk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CarlosBlack Opublikowano 14 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2020 unikać? smaruj uważniej zazwyczaj i tak gdzieś zostanie jakieś coś ale przecież to łatwo właśnie MF z "wykałaczką" usunąć. 4 minuty temu, david2888 napisał: Zmienić wosk możesz to rozwinąć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D@ViD Opublikowano 14 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2020 @CarlosBlack zmienić na wosk który nie robi takich problemów bo te co robia takie problemy to "pasty" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CarlosBlack Opublikowano 14 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2020 do tej pory myślałem że tylko za grubo i "na szybko" położony wosk/sealant zostawia białe "ślady" w szczelinach... ale człowiek uczy się całe życie. @david2888 co polecisz jako zamiennik "past" Kiwami, Fusso, CG Pete's, Prostaff, BH? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sufer Opublikowano 14 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2020 Dwa szybkie pytania. Vampire light jest tylko do felg czy jako deiron do na lakier też czy coś specjalnego. Czy tar and glue poradzi sobie z owadami czy też jakiś środek na pozostałości po owadach i kiedy stosować przed aktywna piana czy po a może po myciu zasadniczym na dwa wiadra. Z góry dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
#kris Opublikowano 14 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2020 Jest gdzieś w PL dystrybucja produktów NV CarCare Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D@ViD Opublikowano 14 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2020 2 godziny temu, CarlosBlack napisał: do tej pory myślałem że tylko za grubo i "na szybko" położony wosk/sealant zostawia białe "ślady" w szczelinach... ale człowiek uczy się całe życie. @david2888 co polecisz jako zamiennik "past" Kiwami, Fusso, CG Pete's, Prostaff, BH? Są woski co dasz grubo i nie ma takich problemów np woski Funky Witch. Nawet możesz nimi po plastikach jechać i siada pięknie wosk Fakt, położyć wosk tez trzeba umieć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kepa416 Opublikowano 14 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2020 Mój wosk z którym mam problem to Soft99 do ciemnych lakierów stara pucha z 6 lat ma.Chodzi o to że czasem aplikatorem pojedzie się po szczelinie i się robi problem. Mam 8 czujników pdc 2 listwy na dachu listwy w koło szyb i zawsze wlezie. Najgorsze że widać to dopiero jak wyschnie czyli już po smarowaniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FilipO Opublikowano 15 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2020 9 godzin temu, david2888 napisał: Są woski co dasz grubo i nie ma takich problemów np woski Funky Witch. Nawet możesz nimi po plastikach jechać i siada pięknie wosk Fakt, położyć wosk tez trzeba umieć To fakt... Fusso jest pod względem białych śladów dramatem, niestety się o tym sam musiałem przekonać.. za to FW, jak zapomnialem dotrzeć fragmentu drzwi, to bez problemu na drugi dzień się dotarł @kepa416 trzeba z Fusso niestety uważać.. powiem Ci ze wiecej się namachalem przy usuwaniu bialych śladów po Fusso niż mazów po cp uk 3.0.. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paki112 Opublikowano 15 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2020 Panowie czy ktoś może pomoże jak dobrać odpowiedni kranik do baniaka 5L od SG? Mam jeden kranik dorzucony do 5L ADBL-a (swoją drogą nie pasował). Nie wiem czy w SG jest jeden "uniwersalny" czy kilka tak jak w ADBL. @Streat u Ciebie widziałem dużo baniaków, wiesz coś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
locarno Opublikowano 15 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2020 Cześć. Chciałem się zapytać czym najlepiej zabezpieczyć świeżo pomalowany samochód. Lakier to LC9Z choć nie wiem czy ten nowy będzie tak samo twardy jak ori vw. Co myślicie o wosku Soft99 Mirror Shine ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator BiałyGTi Opublikowano 15 Czerwca 2020 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2020 @locarno folia > powłoka > wosk i masz racje juz nie bedzie taki twardy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
locarno Opublikowano 15 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2020 Folia odpada bo jest za droga aby pokryć nią cały samochód. Jeśli chodzi o powłokę lub woski to jaki konkretnie produkt polecacie? Przyznam że wcześniej nigdy nie wcześniej nie bawiłem się w tego typu rzeczy a nie chciałbym też zniszczyć nowego lakieru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi