kaka17ab Opublikowano 2 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2020 47 minut temu, BiałyGTi napisał: @kaka17ab Jak na moje to idzie to usunąć polerka chyba ze ja cos zle widze. A co do felg to t&g sobie z tym poradzi bo to smar od zakładania opon zostawił to wulkanizator. Ewentualnie jak masz paste to mozesz na palec badz na mikrofibre i tez to z felg zejdzie Prickbort lub t&g adbl da radę do felg? a błotnik, zderzak mogę spróbować mleczkiem polerującym megsa na tricolorze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator BiałyGTi Opublikowano 2 Czerwca 2020 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2020 @kaka17ab raczej myslalem o normalnej paście a nie takiej do głaskania. Takiej do głaskania to nie zejdą te rysy na pewno a tym bardziej recznie. Tak prickbort sobie da rade Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaka17ab Opublikowano 2 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2020 @BiałyGTi to poleć coś konkretnego co ręcznie mogę użyć i nie narobię szkód na te rysy, prickbort może być też psikany na karoserię, bo adbl t&g może, a jest tańszy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator BiałyGTi Opublikowano 2 Czerwca 2020 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2020 Kazdy t&g moze byc na karoserie stosowany. Recznie to nie doradzę bo nie wiem. Nie robilem nigdy nic recznie. Zawsze sięgam po maszyny bo jest szybciej i skuteczniej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek17 Opublikowano 2 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2020 Tak jak koledzy wyżej piszą każde t&g pomoże. A czy ten błotniki nie jest względem drzwi trochę wgięty? Na tym zdjęciu tak to wygląda, że nie tworzą z drzwiami jednej płaszczyzny. Może w pierwszej kolejności z tym należałoby zrobić porządek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaka17ab Opublikowano 2 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2020 7 minut temu, piotrek17 napisał: Tak jak koledzy wyżej piszą każde t&g pomoże. A czy ten błotniki nie jest względem drzwi trochę wgięty? Na tym zdjęciu tak to wygląda, że nie tworzą z drzwiami jednej płaszczyzny. Może w pierwszej kolejności z tym należałoby zrobić porządek. trzeba blisko podejść żeby to zauważyć, zależy jak światło pada, chyba lepiej byłoby kupić normalny błotnik w kolorze niż prostować, bo różnie to może wyjść Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek17 Opublikowano 2 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2020 Ponadto jest tez chyba maly dolek przy rancie na wysokosci tego przetarcia. Jak robić porządnie to z wszystko po kolei a jak zależy Ci tylko na usunięciu przetarcia to polerka. Jak masz UC to możesz próbować. Nikt Ci tego nie zabroni. To jest detailing. Ciągłe próby. Ważne żebyś Tu był zadowolony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaka17ab Opublikowano 2 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2020 4 minuty temu, piotrek17 napisał: Ponadto jest tez chyba maly dolek przy rancie na wysokosci tego przetarcia. Jak robić porządnie to z wszystko po kolei a jak zależy Ci tylko na usunięciu przetarcia to polerka. Jak masz UC to możesz próbować. Nikt Ci tego nie zabroni. To jest detailing. Ciągłe próby. Ważne żebyś Tu był zadowolony. Tak, wiem, że jest niestety. Ktoś o to auto nie dbał. Wgniot i tak się pewnie nie uchronię chociażby na parkingach. Jedno usunę inne się pojawi, nie nadążę usuwać tak miękkie są te blachy więc nie wiem czy jest sens wydawać pieniądze. Na razie te rysy chociaż zrobię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtecki Opublikowano 2 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2020 Godzinę temu, voltage napisał: Co ile myć pierzecie rękawice mikrofibrowe i ręczniki? Ja zawsze po skończonym myciu płuczę porządnie rękawice których używałem do mycia w wiadrze z czytą wodą i suszę w tem. pokojowej..chyba, że myłem jakiegoś szczura to wtedy odrazu do brudów. Natomiast ręczników do wycierania mam kilka. Po użyciu rozwieszam do wyschnęcia i odkładam do kosza z brudnymi mikrofibrami. Jak wszyskie są zużyte to wtedy piorę je razem z resztą mikrofibr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analyzator Opublikowano 2 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2020 10 godzin temu, vhs napisał: Czy ADBL Wipe Out Pro ściągnie mi Quick Waxa ADBL'a? IPĄ nie schodził. Zszedł zmywaczem sylikonowym bez problemu. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonderez Opublikowano 2 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2020 NAT DA slash niebieski a biały. Który jest twardszy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil598 Opublikowano 3 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2020 @bonderez biały jest twardszy, grafitowy najtwardszy. Na zdjęciu nie ma niebieskiego slash ale "Piana Niebieska - Twarda gąbka otwarto komórkowa. Nazywamy ją lekkim cuttingiem ponieważ jest delikatniejsza od grafitowej i białej" 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TontaV8 Opublikowano 3 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2020 Jaki program ustawić w pralce do prania mikrofibr? Czy mogę prać wszystkie fibry razem? (rękawica, do suszenia, do szyb, docieranie qd, "szmaciaki" do wnętrza) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D@ViD Opublikowano 3 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2020 @TontaV8 40st bawełna. Wirowanie max 800obr 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tryhp3 Opublikowano 3 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2020 @TontaV8 Co do programów to ja bym się skłaniał do "syntetyki" lub "delikatny" jak masz - mikrofibra to nie bawełna. ---------------------------------------------------------------------------- Jak sobie poradzić z takimi "plamami" wewnątrz żeber felgi? Atakuje je twardym pędzlem od ADBL. Dwa razy myłem CleanTech Clean Wheel w najmniejszym zalecanym rozcieńczeniu a potem w już nie zalecanym i jakieś większej różnicy nie zauważyłem po myciu. Coś zaczęło dopiero schodzić z średnim rozcieńczeniem SHINY GARAGE EF WHEEL CLEANER. Pytanie czy dalej próbować SG EF? Czy pastą polerską ręcznie atakować (mam tylko 3D One)? Czy jakoś jeszcze inaczej - może jakaś mikstura z APC by coś dała? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banshee Opublikowano 3 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2020 Używa ktoś ADBL Vampire Light w opryskiwaczu kwazara ? Idzie to jakoś czy rzuca glutami? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D@ViD Opublikowano 3 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2020 @tryhp3 ja tu widzę schodzący lakier, więc tylko felgi do regeneracji 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tryhp3 Opublikowano 3 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2020 @david2888 Felgi kupiłem nówki 10 lat temu i chyba przez to wypierałem taką diagnozę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xadamx Opublikowano 3 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2020 W dniu 29.05.2020 o 14:29, damiano2007 napisał: pamiętam, że któryś z ziomków na forum tak robił ale nie pamiętam kto @AreK chyba przy Porsche. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bravo220s Opublikowano 3 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2020 WitamJestem nowy, chciałbym zpytać jaką pianownice ręczna polecacie ?Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil598 Opublikowano 3 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2020 @Bravo220s Marolex Axel 3000 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bravo220s Opublikowano 3 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2020 @Bravo220s Marolex Axel 3000Dzięki Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D@ViD Opublikowano 3 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2020 16 minut temu, Bravo220s napisał: Witam Jestem nowy, chciałbym zpytać jaką pianownice ręczna polecacie ? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Gloria FM30 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FilipBonn Opublikowano 3 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2020 Czy to prawda że folie ochronne zatrzymują promieniowanie uv w związku z czym lakier pod folią jest chroniony, natomiast ten bez płowieje i blaknie? Jeśli tak tak jak bardzo będzie widoczna różnica np po 5 latach? Auto będzie wyglądać jakby miało stłuczkę i lakierowane świeżo elementy które będą pokryte folią ochronną? ;)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vhs Opublikowano 3 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2020 19 godzin temu, analyzator napisał: IPĄ nie schodził. Zszedł zmywaczem sylikonowym bez problemu. Dzięki będę próbował. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi