rafalk Opublikowano 21 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2020 @daniel23584 Ja od siebie polecam Nielsena, nie śmierdzi i nie zostawia smug. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukaso Opublikowano 21 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2020 Glass od clean techa taki bez rewelacji jeśli chodzi o mycie bez smug. Może pracuje się spoko i w miarę dobrze pachnie ale coś mi zostawało zawsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gesiu_15 Opublikowano 21 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2020 @daniel23584 bierz Glass cleaner od @Good Stuff jeden z lepszych płynów i fajnym zapaszkiem Do tego dobra fibra może być od WS Zephyr lub ADBL goofer towel , oba mam i mogę polecić 2 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonderez Opublikowano 21 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2020 8 godzin temu, PiterG napisał: Gdzie kupie taka szczoteczke? Oczywiscie w rozsadnej cenie. Ponizej 30 pln. Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka https://samochodowekosmetyki.pl/produkt/7536/da-szczoteczka-do-czyszczenia-detali-i-padow Do czego planujesz ją używać? U mnie właśnie leży taka sama, ani razu jeszcze z niej nie korzystałem. Do czyszczenia padów to zbyt miękka, a w środku wolę popracować pędzelkiem lub szczoteczką do skór. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Domel Opublikowano 21 Kwietnia 2020 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2020 8 godzin temu, PiterG napisał: Gdzie kupie taka szczoteczke? Oczywiscie w rozsadnej cenie. Ponizej 30 pln. Do czego ta szczoteczka Ci jest potrzebna ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiterG Opublikowano 21 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2020 @KUBA46 @bonderez @DomelMoje zdjecie jest widocznie slabej jakosc. Doprecyzuje. Szoteczka z foto jest z metalowym wlosiem druciana.Potrzebuje jej do wykladzin w aucie. Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA46 Opublikowano 21 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2020 @Eidos71 @Domel niestety braki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtecki Opublikowano 21 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2020 Ma ktoś sprawdzone niedrogie świetlówki ledowe z oprawką. Chcę zrobić takie przenośne oświetlenie do ogólnego zastosowania. Pełno takich po 20 zł jest na allegro. Za takie z cri +80 trzeba dać 50-60zł ale chyba w moim przypadku nie ma to sensu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał82 Opublikowano 21 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2020 @Gesiu_15 ten sam zestaw dziś u mnie był grany 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patol Opublikowano 21 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2020 W dniu 19.04.2020 o 21:24, Sinus napisał: Chciałbyn spróbować spolerować zabrudzenia na płycie indukcyjnej - był już ocet, pasta lekkościerna, nożyk do płyt. Wszystko dało efekt, ale niestety nie w 100%. Mam tylko maszynę DA Hamron, nada się? Użyć filcu polerskiego? Na jakim biegu polecacie pracować (to będzie mój debiut ... ). Spróbuj jakiegoś produktu do usuwania osadów po wodzie (ja mam akurat Gyeon WaterSpot), ale spryskaj płytę i nałóż na to jakiś ręcznik papierowy aby szybko nie odparowało i zostaw na trochę. Ja kiedyś tak robiłem (trzeba było to powtórzyć ze 2-3 razy) i pozbyłem się osadów praktycznie w 100%. Teraz też zapuściłem płytę indukcyjną i obawiam się, że ta metoda nie wystarczy - będę zmuszony użyć maszyny, więc dam znać czy sobie jakoś z tym poradziłem. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator BiałyGTi Opublikowano 21 Kwietnia 2020 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2020 1 godzinę temu, wojtecki napisał: Ma ktoś sprawdzone niedrogie świetlówki ledowe z oprawką. Chcę zrobić takie przenośne oświetlenie do ogólnego zastosowania. Pełno takich po 20 zł jest na allegro. Za takie z cri +80 trzeba dać 50-60zł ale chyba w moim przypadku nie ma to sensu. uderzaj do @david2888 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lazzur Opublikowano 22 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2020 Czym usunac drobne hologramy po zoltym nacie i ex 04-06? Mam nadzieję ze coś widac, jakos taka bo to stopklatka z filmu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ari Opublikowano 22 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2020 @Domel Wiadomo ze 2 warstwy powłoki na bank zwiększą trwałość i pewnie wygląd.Są też powłoki które muszą być kładzione razem np. B i F z FX i tam trzeba ściśle przestrzegać czasu aplikacji .Uncr można kłaść w jednej warstwie, tak samo jak CP UK może być bez Glisa-Tam kolega pytał czy może kłaść i ja osobiście nie widzę przeszkódUNCr nie warstwowałem jeszcze, ale Gliss na CQ UK robi niesamowitą robotę pod względem śliskości i szklistości lakieru.Najlepsza zasada - nie wypowiadam się jak czegoś nie próbowałem, bo powtórzenie opinii zaczytanej to żadna opinia.Z powłokami jak z woskami, również można się bawić. Wysłane z mojego Redmi Note 8T przy użyciu Tapatalka 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator BiałyGTi Opublikowano 22 Kwietnia 2020 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2020 @lazzur mniej agresywna pasta czyli finishem i miękka gąbka np czerwona badz czarna ale to wszystko zależy od lakieru jaka maszyna jakie auto ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel23584 Opublikowano 22 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2020 Kupiony Good Stuff Glass CleanerDzięki Panowie 1 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario704 Opublikowano 22 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2020 Panowie. Carpro dlux. Rok po terminie, znaleziony w szafie. Nie zbrylony, płynny, konsystencja jak przy kupnie. Mogę go aplikować na plastiki, czy odpuścić temat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MTfoto Opublikowano 22 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2020 Niedawno nakładałem Dluxa dużo po terminie, był bardzo gęsty, jak sos śmietankowy :D. Ciężko się go docierało ale działa, leży już prawie 5 miesiąc i jest ok, 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario704 Opublikowano 22 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2020 No ten jest dalej delikatnie oleisty, tak jak był nowy i go otwierałem. Kupiłem samochód, który akurat ma nakładki na nadkolach w strukturalnym plastiku i podszybie, to myślę że posmaruje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator BiałyGTi Opublikowano 22 Kwietnia 2020 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2020 @mario704 jesli sie nie zbrylił i nic sie z nim nie dzieje to mozesz nakładać 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alfaJersey Opublikowano 22 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2020 Używał ktoś in2detailing Ceramic Crystal Coating Wax? Korona zablokowała mnie na drugim końcu Polski i nie mam jak pojechać po swój sprzęt i chemię (praca, a w weekend wolę siedzieć na działce :D) więc muszę sobie radzić tym co mam na miejscu, a do wyboru mam właśnie ten wosk "ceramiczny" i Old School Detailing z Manufaktury Wosku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mumins Opublikowano 22 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2020 2 godziny temu, BiałyGTi napisał: @mario704 jesli sie nie zbrylił i nic sie z nim nie dzieje to mozesz nakładać Myślisz, że z CQ 3.0 podobnie? Mam takiego już z rok po terminie albo i lepiej, tylko go regularnie mieszam i nic się nie dzieje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtecki Opublikowano 22 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2020 59 minut temu, Mumins napisał: Myślisz, że z CQ 3.0 podobnie? Mam takiego już z rok po terminie albo i lepiej, tylko go regularnie mieszam i nic się nie dzieje. Ja również potwierdzam, że można kłaść powłokę po terminie jeśli nie widać żeby się zbrylowała i zrobiła gęsta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu23 Opublikowano 22 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2020 Godzinę temu, alfaJersey napisał: Używał ktoś in2detailing Ceramic Crystal Coating Wax? To jest ten sam wosk co TONYIN Ceramic Crystal Coating Wax oraz 'polski' Uber Ceramic Crystal Coating Wax. Mamy na forum kilka testów tych produktów Na fb sporo o 'uberze' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtecki Opublikowano 22 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2020 Jak byście mieli zastąpić latarkę inspekcyjną scangripa czymś tańszym to co by to było ? sporo tego na rynku a potrzebuje drugą awaryjnie mieć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysg101 Opublikowano 22 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2020 1 minutę temu, wojtecki napisał: Jak byście mieli zastąpić latarkę inspekcyjną scangripa czymś tańszym to co by to było ? sporo tego na rynku a potrzebuje drugą awaryjnie mieć. YATO YT-08509 @rygryss robił mały test tych latarek na YT, możesz zobaczyć. Ja sam posiadam od jakiś 3 tygodni Yato i jestem bardzo zadowolony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi